Здравей Гост

Какъв е вашия Меркурий

• 87 Отговора
  • 12878 Прегледи
*

Feia

Re:Какъв е вашия Меркурий
« Отговор #40 -: Януари 15, 2011, 03:42:16 pm »
;D ;D ;D Аз, аз - аз съм с Козирожки и съм по развит знак - хахахаха - с повече натрупан опит - нищо че е ретро - върши работа  :93:

Не се знае дали си с повече натрупан опит. Ако на теб това ти е 102 обиколка на Самсара, а на мен ми е 1000-ната, то независимо от това дали ти си с планети в последния знак на зодиака, а аз с планети в първия знак на зодиака, пак ще съм 898 пъти по-напред от теб!

Когато някой започне да ми се хвали така, че бил по-напред от мен, най-малкото, защото бил зодия, която е по-близо до края на зодиака, просто ми става смешно за горкия заблуден.

Сега не казвай, че си се шегувала. Някои наистина си вярват, че като са от крайна зодия в зодиака, това е достатъчно доказателство за това, че са по-напреднали в еволюционно отношение от тези, които са от първите зодии на зодиака.

*

missKapriz

« Отговор #41 -: Януари 15, 2011, 03:51:28 pm »
Фея,само да ти напомня,че ти самата не спираш да се поставяш пред другите.А веднага скачаш,ако друг се попохвали.На това му се вика двойни стандарти.Може и други имена да има явлението ;D
Отстрани не е много приятно,нали  :mellow:

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #42 -: Януари 15, 2011, 04:18:55 pm »
Марая,не  знам какво точно имаш предвид ,но аз си го наричам "мислител".В главата ми има непрекъснат поток от мисли,все нещо анализирам.Помня,възприемам лесно и като цяло поглъщам информация от различно естество и складирам типично по Телец.За някои неща е бавен ,но докато не сглоби пъзела не мирясва.
Да спомена и чуждите езици- отдават ми се .

При това мисли практично , красиво и с инат.....Докато не разбере не спира! ;D :P
Абсолютно  :rolf: Най-не обича да не разбира нещо.

« Отговор #43 -: Януари 15, 2011, 04:56:41 pm »
 :rolf: :rolf: Ооооф, Фея истински се забавлявам честно, като те чета. То е ясно, че съм се шегувала, само дето няма емотиконка дето си вдига ръчичките като в детската градина  ;D - Аз, другарко, аз, аз  ;D.
  Но, признавам, че си по-умна де. Харесвам си Меркурия, понякога ми прави кофти номера - но си е мой, мой си е  ;D.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Януари 15, 2011, 07:39:15 pm »
Ситуацията започва все повече да ми прилича на друга колежка от бранша, която все се хвалеше, оплаквайки се, колко много й завиждат на интелекта, красотата и социалния статус.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Feia

« Отговор #45 -: Януари 15, 2011, 08:09:19 pm »
Ситуацията започва все повече да ми прилича на друга колежка от бранша, която все се хвалеше, оплаквайки се, колко много й завиждат на интелекта, красотата и социалния статус.  ;D

Коя е тя?  :rolleyes: :P

Астроложка ли е? ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #46 -: Януари 15, 2011, 08:11:04 pm »
Фея , какво стана с твоя Мекурии?! ;D

Последно източен или западен? :P ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Януари 15, 2011, 08:12:28 pm »
Тези болести и по астролозите ходят, и те са хора с проблеми като всички останали.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #48 -: Януари 15, 2011, 08:21:29 pm »
Тези болести и по астролозите ходят, и те са хора с проблеми като всички останали.  :blink:

Дори някой и друг астролог може да има повече проблеми от обикновен човечец , по простата причина , че знае повече....
Понякога незнанието е предимство! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Feia

« Отговор #49 -: Януари 15, 2011, 08:21:43 pm »

В Телец в 7-ми дом. В Съвпад с ДС. Директен.

*

Марая

• 28287
« Отговор #50 -: Януари 15, 2011, 08:23:48 pm »

В Телец в 7-ми дом. В Съвпад с ДС. Директен.

Това го знам вече...но на изток или на запад от слънцето? Преди или след слънцето е ? :blink:

*

Feia

« Отговор #51 -: Януари 15, 2011, 08:27:10 pm »

Това го знам вече...но на изток или на запад от слънцето? Преди или след слънцето е ? :blink:

Меркурий е на 1 градус в Телец в 7-ми дом. Слънцето е между 26 и 27 градус в Телец в 8-ми дом.

Как тълкуваш тази позиция спрямо Слънцето?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Януари 15, 2011, 08:29:42 pm »
Изгрява преди Слънцето, би трябвало да е източен.
Но спрямо Асцендента в картата ти ще е по-точно да кажем, че залязва преди Слънцето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #53 -: Януари 15, 2011, 08:33:43 pm »

Меркурий е на 1 градус в Телец в 7-ми дом. Слънцето е между 26 и 27 градус в Телец в 8-ми дом.

Как тълкуваш тази позиция спрямо Слънцето?

Разтърси се из форума ...Имаше такава тема и я прочети...
Доста е интересна....Бих помогнала , но не се сещам за  заглавието и..... :rolleyes:
Много е важна фазата на Меркурий.... :blink:

« Отговор #54 -: Януари 16, 2011, 06:10:44 pm »
  МЕРКУРИЙ. Ако Меркурий е планета Скаут, тези хора ще действат съобразно информацията и фактите. Те могат да бъдат събрани от книги, разговори, средства за общуване и информация, влиянието на близкото обкръжение. Те са склонни да планират своите действия рационално и своевременно. На тяхните планове ще влияе положението на Меркурий в знаците и домовете и важните аспекти на планетата.
Меркурий е неутрална планета и се влияе от тези планети, които най – силно я аспектират.
Работата, здравето, собствената външност, общуването ще изискват внимание. Така също и доходите, пътуванията, деловите идеи.
   Намерих го в друга тема, значи моят Меркурий е Скаут, първи изгрял /преди Слънцето и е в 7 дом/ и е най-близо до залеза /ДСЦ/ - значи западен ли се води?

*

Марая

• 28287
« Отговор #55 -: Януари 16, 2011, 07:12:26 pm »
  МЕРКУРИЙ. Ако Меркурий е планета Скаут, тези хора ще действат съобразно информацията и фактите. Те могат да бъдат събрани от книги, разговори, средства за общуване и информация, влиянието на близкото обкръжение. Те са склонни да планират своите действия рационално и своевременно. На тяхните планове ще влияе положението на Меркурий в знаците и домовете и важните аспекти на планетата.
Меркурий е неутрална планета и се влияе от тези планети, които най – силно я аспектират.
Работата, здравето, собствената външност, общуването ще изискват внимание. Така също и доходите, пътуванията, деловите идеи.
   Намерих го в друга тема, значи моят Меркурий е Скаут, първи изгрял /преди Слънцето и е в 7 дом/ и е най-близо до залеза /ДСЦ/ - значи западен ли се води?

Коя е темата? Аз два дни търсих една и не я намирам....
Да , западен.... :blink:

« Отговор #56 -: Януари 16, 2011, 07:30:01 pm »
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4049.0.html - темата е на Руми Кожухарова - тя има интересен материал за планета Скаут и Анарета.

*

Марая

• 28287
« Отговор #57 -: Януари 16, 2011, 07:40:46 pm »
Мерси Дейзи! :wub:
Но не е тазиии...... :rolleyes:

*

Asol

• 4140
« Отговор #58 -: Януари 16, 2011, 08:10:07 pm »
Мнения на Смарагд:
Цитат
Ключовата дума е според пътя на развитието, по който се движи всичко: в овен и телец е трудно да се говори за развитие на ниво меркурий, от близнаци до лъв е от тип близнаци на ниво външна изява/изразителност на меркурий без да се отчита обкръжението, от дева нататък се проявява и на дълбочина/анализ и адаптация според околната среда.

Позицията на меркурий според слънцето отговаря на нивото и стратегията на интеграция в живота /а не сам по себе си/ и тази позиция не зависи от знака, в който се намира.

Следните примери важат за неизгорен меркурий /поне 8 градуса дистанция от слънцето/:

Пример1: меркурий в овен преди слънце - говори необмислено и недомислици и трудно, да не кажа въобще не подлежи и не се влияе от упражнения, тренировки и възпитателни мерки на "интелектуално" ниво, позиция на бъбривост, повечето хора дори не ги слушат какво приказват

Пример2: слънце преди меркурий в овен - говори смислено, но не е в състояние да обхване същността на нещата, много зависи доколко е обучен, трениран и възпитан да имитира общоприети мисловни модели, извън контекста много често стават за смях

Пример3: меркурий в рак преди слънце - изразява всякакви чувства= мисли без задръжки и не подлежи на никакъв самоконтрол, трудно се научава кога и как какво бива и какво не бива да се говори, позиция на безсрамност, която не отговаря на нивото на чувствителност

Пример 4: слънце преди меркурий в рак - минава всички чувства=мисли през филтъра на самоконтрола, обучението и възпитанието дефинират какви са критериите, кое е прието и кое не е прието да се изказва, позиция на мълчаливост, много често околната среда ги смята за неадекватни и необщителни

Пример 5: меркурий във везни преди слънце - изразена/неутолима нужда от общуване с околната среда, знае какво мисли, когато има от кого да го чуе или с кого да го сподели, безкраен анализ на отношенията, говори това, което иска да чуе в ответ, на околните най-често им писва от тях

Пример 6: слънце преди меркурий във везни - общува според очакванията и темпото на околните, подтиснатост, когато няма с кого да сподели, говори това, което искат да чуят от него, позиция на мълчаливост, на околните им е много трудно да са винаги водещи разговора и да вадят думите с ченгел

Най-лесно се разпознава типа меркурий по това как реагира на разпит - някои полицейски/разследователски сериали са невероятна тренировка по разпознаване на типологията на меркурий.

Цитат
Не знам защо сте скарани с меркурий в риби - повечето от тях не познават въобще граници в комуникацията, дори и събеседниците да не разбират съвсем какво искат да кажат, много рядко се съобразяват с някакви подразбиращи се правила, далеч са от мълчанието. Проблемите на меркурий в риби започват, когато се изисква от тях систематичен разбор и логичен анализ /девешката опозиция/, но повечето се справят доста добре чрез имитация. Имат предимството, че в училище ги учат на близначешко-девешки подходи, докато всички останали типове меркурий имат сериозен проблем и няма къде да се научат как се борави с нептунови дебри.

Избягването на словесни двубои няма нищо общо с ретрограден меркурий или с изгорен меркурий, там по-скоро марс играе роля. Дефакто най-добрите адвокати-защитници, журналисти и комедианти са с ретограден казими меркурий, а най-добрите менеджери с меркурий в началото на ретроградието. Също така университетите са пълни с изгорен меркурий задминаващ слънцето, които правят сериозни опити да надскочат границите на собствената субективност в името на научната обективност /близначешката идеология/. Изгорен меркурий = субективен меркурий стремящ се да интегрира меркурий и близначешкото или девешкото му начало в живота като един и единствено възможен начин на живот. Ако са в скорпион - идеология по плутон, ако са в стрелец - по юпитер и т.н.

Общото на ретрограден и директен изгорен меркурий е, че се намират в непрекъсната конкуренция и стремеж да наложат себе си - класически двубой. Имат постоянна нужда от мерене и обмен на думи, мисли, идеи. Разликата между изгорен ретрограден и изгорен директен меркурий е в това, че при ретроградието меркурий се конфронтира със слънцето, тоест развива всички качества, които са нужни в един открит двубой - бързо мислене, бързи реакции, бързи решения в спешни ситуации, за които човек няма как да се подготви - докато директен меркурий има достатъчно време да се подготви, да събере информация, да потърси учители, да се научи и систематично да натрупа знания и да задмине слънцето в определената област по знак и дом.

Следователно ретрограден изгорен меркурий взима много лесно изпити и няма проблем да говори неподготвен, но не е в състояние да издържи дългогодишни обучения, докато директен изгорен меркурий има нужда от дългогодишна подготовка, дори и да взима по-трудно изпити. В реалността се вижда тази разлика между практици и теоретици, журналисти и писатели, прогностици и визионери, ...

Реалната манифестация много зависи от знака и дома, където се намира един изгорял меркурий, и от неговия владетел.

Цитат
Точно по този начин, но е направен паралел с реални събития, роли в общуването и в различните професии. Фазите са общо 8, по 12 знака се получават 96 основни типа без да се отчитат домовете на манифестация и аспектите. Фазите дават много ценна информация в прогресия.

На този принцип се разглеждат и всички останали цикли и комбинации от планети по въпроса за интеграцията/стратегията в живота - слънце/венера, слънце/марс и т.н.

Цитат
Преди ретроградието или преди да стане пак директен са си фази, които си имат своите характеристики. Примерно преди ретроградие в близост до градуса, в който по-късно ще стане директен, е фаза на прага, на кръстовище, предизборна и е типична за хора, които се намират винаги на вратата, на входа на нещо, на ръба на обществото - трудно взимат решения, карат много неща паралелно, избягват решенята и предприемането на стъпки като се опитват да търсят първопричините в миналото, което се отдава само на хора, които имат ретрограден стационарен меркурий пред обръщане в директен ход. От гледна точка на темпото позицията е наблюдателна, като пазачите на портите.

Цитат
Въпрос: смарагд, когато говориш за изгорен меркурий имаш предвид орбис 1-8 градуса спрямо слънцето, а за орбис +/- 1 когато е в сърцето на слънцето различно ли стоят нещата?

когато владетелят на слънцето и ретро изгорен меркурий е в съвпад със сатурн как се отразява това на меркурий и интеграцията му? сатурн ли дерижира положението в случая?

_________________________***________________________________
Смарагд: При казими /под 17 минути съвпад със слънцето/ или да сме по-щедри до 1 градус не е толкова по-различно, но е кулминация - спешни ситуации, бърза помощ, хора, които реагират бързо според ситуацията, без да трябва да мислят много. При ретрограден нямат нужда от подготовка и тренировка, при директен обикновено учат дълго докато постигнат майсторство в действията. Последната констелация примерно има един бивш летец и днес адвокат, който няма нужда да се подготвя за преговори и дела, практически по цял ден е в 100 процентова форма.

Не казваш кой е този владетел, който е в съвпад със сатурн - и да, разбира се, че има значение. Има таланти по рождение, има и хора, които систематично чрез труд, възпитание и обучение постигат максимални резултати. Сатурн е намесен при вторите.

Цитат
Цикълът на меркурий и слънце ги определя: 1. придружително изгаряне 2. точка на по-късно обръщане в директен ход 3. точка на по-късно ретроградно изгаряне 4. начало на ретроградие 5. ретроградно изгаряне 6. обръщане в директен ход 7. реактивиране на точката на ретроградно изгаряне 8. изход и ново начало по нови градуси.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Януари 16, 2011, 08:14:49 pm »
Цитат
слънце преди меркурий в овен - говори смислено, но не е в състояние да обхване същността на нещата, много зависи доколко е обучен, трениран и възпитан да имитира общоприети мисловни модели, извън контекста много често стават за смях

Концепцията за хелиакалните фази на Меркурий е добре развита, но от хиляда километра си личи субективното отношение. Същата, която навремето категорично и с пяна на устата твърдеше (без нужната аргументация обаче  ;D), че човек не става за астролог, само защото има Меркурий в Овен.  :clap:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.