Здравей Гост

Какъв е вашия Меркурий

• 87 Отговора
  • 12915 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Какъв е вашия Меркурий
« Отговор #60 -: Януари 16, 2011, 08:38:41 pm »
Аз съм с директен Меркурий в Риби на К3 и съм си вземала много лесно изпитите, но предпочитам да пиша...добре че са писмени...

Да ме звинява згорения Меркурий. ама много добре владеят изкуството да НЕ казват нищо с много думи (нюансите зависят от знака и от аспектите към него).
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Януари 16, 2011, 08:44:24 pm »
Според нечии концепции трябва да си от бавномислещите с тоя Мерк в Риби и западен от Слънцето. А не съм забелязала да имаш проблем с изразяването. А ако беше изгорен от Слънцето, сигурно щяха да те пратят в трета глуха.  ;D

Интересно, но но това компетентно изказване горе също принадлежи на Меркурий със слаб есенциален статус, но в другия мутабелен знак. Опит за рехалибитация или двоен стандарт?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #62 -: Януари 16, 2011, 09:02:05 pm »
Според нечии концепции трябва да си от бавномислещите с тоя Мерк в Риби и западен от Слънцето. А не съм забелязала да имаш проблем с изразяването. А ако беше изгорен от Слънцето, сигурно щяха да те пратят в трета глуха.  ;D

Интересно, но но това компетентно изказване горе също принадлежи на Меркурий със слаб есенциален статус, но в другия мутабелен знак. Опит за рехалибитация или двоен стандарт?

Чакай сега...той моя Меркурий е не само в падение, ами и в заточение....смяяяяяяятай колко съм зле по горните критерии.

Не е вярно, че мислим бявно и не разсъждаваме логично, но преди всичко залагаме на емпатията  и на невербалната комуникация и няма да видиш суха логика при нас. Най-големият ни недостатък е, че когато сме разстроени, не можем и думичка да кажем или думите ни стават толкова емоционално оцветени, че плашим отсрещната страна. Трябва ни време да уталожим емоциите, преди да вземем отношение по болезнени въпроси. Между другото в актьорското майсторство това е много полезно, в поезията и музиката - също. Много поети имат Меркурий в аспект с Нептун. Я, вижте Татяна Лолова - нейният Меркурий е в съвпад с Марс в Риби - думите и носят силен емоционален заряд.

Явно тази Смарагд следва старата школа, съгласно която планетите с нисък есенциален статус са слаби и без достойнства. Моите наблюдения, обаче сочат обратното - тези планети постигат повече, но с повече усилия, докато на планетите с достойнства не им се налага да полагат усилия.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #63 -: Януари 16, 2011, 09:03:04 pm »

Второто.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Януари 16, 2011, 09:05:48 pm »
Имахме навремето една потребителка във форума с Меркурий в сърцето на Слънцето в Риби. Отличаваше се с невероятно точен, стегнат и конкретен изказ, логиката струеше от всяка нейна дума.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #65 -: Януари 16, 2011, 09:17:33 pm »
Защо го приемате лично и едно към едно ? Едва ли смятате, че само фазата на Меркурий го определя и описва като цяло ? Съжалявам, че пуснах тези цитати. Меркурий в Риби или в аспект с Нептун, може да принадлежи на поет, освен че може да е показател за разсеяност и недобра концентрация. А субективизъм винаги има.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Януари 16, 2011, 09:20:23 pm »
Не го приемам лично, просто циркаджийски изказвания, неподплатени с практически опит, винаги са предизвиквали смях у мен.

Цитат
Съжалявам, че пуснах тези цитати.

Недей! Не беше към теб.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #67 -: Януари 16, 2011, 09:20:28 pm »
Меркурий в Риби може да бъде много субективен, за разлика от Меркурий в Козирог, който казва всичко точно такова, каквото е, без да си спестява горчивата истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #68 -: Януари 16, 2011, 09:21:06 pm »
Защо го приемате лично и едно към едно ? Едва ли смятате, че само фазата на Меркурий го определя и описва като цяло? Съжалявам, че пуснах тези цитати. Меркурий в Риби или в аспект с Нептун, може да принадлежи на поет, освен че може да е показател за разсеяност и недобра концентрация. А субективизъм винаги има.  :blink:

Не го приемам лично... ;D Изказах мнението си , мисля , че е двоен стандарт...

За Меркурий са важни много неща , както казваш....Меркурии е планета , която се развива в хода на годините...Както между впрочем всяка планета...Тя е бебе когато се раждаме и расте заедно с нас....Развитието на качествата на всяка планетарна енергия зависи от начина на нашето осъзнаване и разрастване.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Януари 16, 2011, 09:30:31 pm »
А концепцията за хелиакалните фази на планетите е изследвана в дълбочина от българския учен-астролог Румен Колев. Ако се потърси информация по въпроса с ключови думи "heliacal phases", предимно негови статии на английски ще излязат и навсякъде се споменава това име. Е, онази сигурно и за него ще твърди, че не е астролог.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #70 -: Януари 16, 2011, 09:48:10 pm »
Защо го приемате лично и едно към едно ? Едва ли смятате, че само фазата на Меркурий го определя и описва като цяло ? Съжалявам, че пуснах тези цитати. Меркурий в Риби или в аспект с Нептун, може да принадлежи на поет, освен че може да е показател за разсеяност и недобра концентрация. А субективизъм винаги има.  :blink:

Да, ако е ранен или ако е в негативен аспект с Нептун, но само местоположението по знак не е индикатор за разсеяност и лоша концентрация. Надявам се да не си обидена, че коментирам постовете ти...не искам да оставям лоши чувства у никого с мненията си.

*

Asol

• 4140
« Отговор #71 -: Януари 16, 2011, 09:55:55 pm »
Така де. Сама по себе си само планета в знак показва непълна информация. Иначе се сетих за един Меркурий в напрегнат аспект с Нептун ... ;D Медал за "разсеяност" може да получи. :rolleyes:
За другото - нали за това е форум ... да се коментират мненията, ако сметнем за необходимо. :blink:

*

Vision

• 3523
« Отговор #72 -: Януари 17, 2011, 03:48:53 am »
Мнения на Смарагд:

.....опитват да търсят първопричините в миналото, което се отдава само на хора, които имат ретрограден стационарен меркурий пред обръщане в директен ход...

ето, най- накрая ми се изясни какво означава това положение на моя меркурий, много е точно, благодаря, че пусна цитата, Асол.. :kissd:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Януари 17, 2011, 04:02:20 am »
имате ли впечатления от директен меркурий, като се обърне ретро по прогресии?

В годината, в която Меркурий се обърна ретроградно по вторична прогресия, започнах да се занимавам с астрология.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #74 -: Януари 17, 2011, 04:08:27 am »
Това, което е писала Смарагд е доста вярно. Темата за Меркурия я бях подхванал аз в оня форум и на база тия сведения + още доста други установих, че има доста вярно във фазите между планетите. Само, че се изисква много систематизация и много наблюдения и отсявки.
И, да! Наистина има значение в коя фаза е Меркурий спрямо Слънцето. И как се движи с годините.

Планета скаут е от арабската астрология. Не помня точния израз, но беше свързано точно с първата планета, която изгрява преди Слънцето. Само, че не е толкова просто. Луната, никога не може да е скаут планета, защото е по-бърза от Слънцето и де факто не е 'огратя' преди това, а предстои. За другите планети се наричат придружители, пазители, стражари и как ли не още.
В индийската всичките тия мисля, че са описани по-добре. Ама Lillie ще каже по въпроса, щото аз не съм фърлял зъркел точно там.

abroad,

имам впечатления. Дори и върху себе си. Когато се запалих по астрологията, тъкмо прогресиращия Меркурий реши да се обърне...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Януари 17, 2011, 04:11:13 am »
Написаното за фазите е доста вярно, същото мнение споделих и аз по-горе.

Но описанията на Меркурий в знак са циркаджийска история.  :wink2:
Заучени фрази, с които се заклеймяват и елиминират неудобните.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #76 -: Януари 17, 2011, 04:11:18 am »

Написах нещо и го изтрих  ;D

При мен ретро прогресивен при обръщане в директен два месеца след обръщането му се регистрирах за пръв път в астрологичен форум  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

tadj-all

« Отговор #77 -: Януари 17, 2011, 04:33:29 am »
Написаното за фазите е доста вярно, същото мнение споделих и аз по-горе.

Но описанията на Меркурий в знак са циркаджийска история.  :wink2:
Заучени фрази, с които се заклеймяват и елиминират неудобните.

Разбирам те, Лиле, не ти става хубаво, че ти е Овенски Меркурия и се чувстваш отхвърлена, разбирам ти мъката :P

Но онова за знаците е факт! :P

Сега сериозно.

Въпреки всичко има много вярно и за знаците. Имах доста време от тогава да тествам, дали това е вярно. И е вярно в голяма степен.

Единственото, което е невярно е оценката, която се дава. Няма човек, който да каже, дали друг човек става или не става за нещо. Щото всеки човек го прави с различна нагласа, цел, идея, желан резултат и прочее. И вече тук се намесват абсолютизираните субективности, в което вече няма прав, крив, огънат или вдлъбнат ;)

*

Vision

• 3523
« Отговор #78 -: Януари 17, 2011, 04:39:23 am »

Въпреки всичко има много вярно и за знаците. Имах доста време от тогава да тествам, дали това е вярно. И е вярно в голяма степен.

Единственото, което е невярно е оценката, която се дава. Няма човек, който да каже, дали друг човек става или не става за нещо. Щото всеки човек го прави с различна нагласа, цел, идея, желан резултат и прочее. И вече тук се намесват абсолютизираните субективности, в което вече няма прав, крив, огънат или вдлъбнат ;)

ако има човек, чийто меркурий е извън всеки знак в хороскопа, той би могъл да каже кой вътре става и кой не..всяко друго мнение зависи само от личните предпочитания, които са обусловени от положението на меркурий по дом, знак и аспекти..така е и с всяко друго мнение в раздела- винаги е лично и издава много повече за този, който го дава, отколкото за този, за когото се отнася.. :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #79 -: Януари 17, 2011, 04:42:14 am »

В продължение на 23 години ми е бил ретро по прогресия до октомври 2009, когато тръгва отново директен в градуса на МЦ. И аз го наблюдавам като каква му е била идеята и сигурно, каквото си е изследвал и дълбал по темите, ще търси следващ етап в реализацията си, като се има предвид, че при мен заема важно място в картата, а характерните му проявления са винаги стояли на дневен ред. Когато се е обърнал съм била едва на 9 години и не го свързвам с конкретно събитие, за което да си спомням, но след като отново се изправи все с някакви идеи свои ме притеснява, може би търсейки продуктивност на по-външно ниво, но пък и това го е имало преди- обаче с тази разлика, че сякаш ме е водил за ръка на сляпо, а сега по-осъзнато и целенасочено. Незнам доколко това ще ти е от полза.                
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.