Венера / Плутон
Психологични съответствия:
+ Силно любовно усещане, необичайна привлекателна сила, увеличаващ се страстен живот, особени художествени дарби, стремеж към постоянна връзка.
- Принудителен контрол върху партньора, стремеж да изтръгне насила обич и внимание, не може да различава любовта от омразата, склонност да руши това, което обича, безнравственост, болезнена ревност, мами партньора, за да засили интензивността на връзката.
ами тази част от цитата напълно описва моето поведение в любовта.
донякъде се научих да се справям със силата на чувствата и ревността, но има моменти, в които просто съм като обладана от зли духове.
Венерата ми е в 8-ми дом и е в тригон с Плутон.
Тези зли духове ме хващат и мене в моментите когато съм влюбена.Тогава чувствата и емоциите ми стават супер интензивни.Ревността ме изяжда от вътре,задушава ме и в такива моменти имам чувството,че ме заливат горещи вълни.Достатъчен ми е само дребен повод и вече съм на черешата(плюс сълзите и сополите).Но това е само когато съм в това състояние на влюбеност.Имам квадратура между двете планети(по-точно Т-квадрат+Юпитера)
Тази квадратура е с влияние върху целия ми живот,като се има в предвид,че се появява и в синастриите ми с повечето партньори.Лесни партньорски взаимоотношения никога не съм имала.Винаги се е стигало до необходимостта от промени и трансформации.
За пример: В момента този Т-квадрат е задействан от тр. Плутон(намира се точно върху Юпитера-У4дом)От няколко години нещата със съпруга ми не вървят.Трябваше да си направя равносметка и да реша какво ще правя от тук нататък.Дали да се разведа(което е най-лесно,но все пак имаме дете)или да направя нещо по въпроса.Срещнах се и с психолог с който обсъдих нещата и се стигна до извода от необходимостта от промяна.Промяна,която да се случи първо в мен а последствието ще бъде и промяната на човека до мен.Е,работя по въпроса ,но резултатът ще се прояви по-късно.Нищо по Плутон не става бързо.
Разбира се това,че при мен се потвърждава възможността от раздяла при тежки транзити на Плутон към Венера не е задължително да се случва със всички,но задължително ще засегне темите с които са свързани двете планети:
партньори,любовни и сексуални взаимоотношения,власт и обсебване,трансформации и т.н. във всички комбинации.