Здравей Гост

Темата на Фея

• 131 Отговора
  • 14380 Прегледи
*

Feia

Re:Темата на Фея
« Отговор #60 -: Януари 27, 2011, 03:48:48 am »

Подземното царство, морето, утробата, жените, това е едно и също, един архетип.

През тъмните векове и жената е била обявена за олицетворение на злото. Ето още един паралел между ада и утробата, макар че в астропсихологическата литература по-скоре ще видиш да сравняват утробата с Еден, а физическото раждане - с изгонване от Райската градина.

Аз съм съгласна с това. Изяждането на забранения плод олицетворява сексуалния акт, особено първия сексуален акт на жената. Сигурна съм в това, защото в митологиите има истории, които са съвсем същите като историята в Райската градина и те ясно показват това, което писах.

Утробата символизира две неща - смъртта и вечното блаженство. Затова и жените са мразени (заради страха от смъртта) или обожавани (заради желанието за завръщане към безгрижното съществуване в утробата, където е Вечен Рай).

Знаеш ли, че на Асродрамата за Скорпион, по време на една водена медитация, трябваше да си представим, че сме капка вода, която пада от небето и се слива с океана. Никой не можа да си го представи. Според теб защо? Страх от разтваряне в несъзнаваното, страх от смъртта?

« Последна редакция: Януари 27, 2011, 03:53:00 am от Feia »

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #61 -: Януари 27, 2011, 03:50:57 am »
Част от това, което е в подсъзнанието постоянно търси път навън. Обаче то бива съзнателно или несъзнателно подтискано, защото провокира дискомфорт. Затова и се получават някои псиични и житейски проблеми.

Затова се занимавам със самоанализа.

Индетифицира ли врага, с който трябва да се бориш?  :mellow:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Януари 27, 2011, 03:52:49 am »
Изяждането на забранения плод олицетворява сексуалния акт, особено първия сексуален акт на жената. Сигурна съм в това, защото в митологиите има истории, които са съвсем същите като историята в Райската градина и те ясно показват това, което писах.

Сещаш ли се за мита за Персефона (Кора - девицата), която изяжда зрънца нар, заточена в царството на Хадес? Само че нейното слизане бе в Подземния свят, но историите си приличат (Ева и ябълката).

Знаеш ли, че на Асродрамата за Скорпион, по време на една водена медитация, трябваше да си представим, че сме капка вода, която пада от небето и се слива с океана. Никой не можа да си го представи. Според теб защо? Страх от разтваряне в несъзнаваното, страх от смъртта?

Ако си го представя, може да получа и оргазъм, знае ли човек... И няма да е много удобно, ако съм в група.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #63 -: Януари 27, 2011, 03:54:54 am »
Цитат на: Feia

Защото много са малко хората, които могат да изгубят материалния си комфорт на тялото.

А и, наистина точно това е символ на сливане с "нещо", което руши нация център Слънце.

Което и от двете да го кажеш, все е същото - страх

*

Feia

« Отговор #64 -: Януари 27, 2011, 04:01:41 am »
Лили, знаех си, че само ти ще се включиш в темата със смислени отговори. В този форум само с теб се разбираме. Това съм го споменавала и друг път.

Тук не включвам двамата мъже, защото те рядко пишат.  ;D

Индетифицира ли врага, с който трябва да се бориш?  :mellow:

Враговете са много и се спотайват, крият се. Но един по един ги идентифицирам и сега трябва да мисля как да ги премахна.

Така е с всички хора.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Януари 27, 2011, 04:08:44 am »
Лили, знаех си, че само ти ще се включиш в темата със смислени отговори. В този форум само с теб се разбираме. Това съм го споменавала и друг път.

Хайде да се вземаме, какво ще кажеш?  :P Шегувам се! И твоите мнения (някои) ме провокират към размисъл.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vision

• 3523
« Отговор #66 -: Януари 27, 2011, 04:09:41 am »

И бих цитирала Вижън, надявам се тя няма да има нищо против, от един нейн пост от Говорилнята от снощи, по памет : "Нов *бардак* със стари к8rVи няма как да се спретне".

то не аз, народа го е казал..казал е доста умни неща, между другото..сещам се за нещо и във връзка с тази тема и по- специално с някои психо напъни..и то гласи: ''пази Боже сляпо да прогледа..''  ;D ;D ;D

кажи сега не е ли точно.. ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Feia

« Отговор #67 -: Януари 27, 2011, 04:10:56 am »

И твоите мнения (някои) ме провокират към размисъл.

Кои? Само от тази тема или и от други? :rolleyes:

*

Stella

• 7765
« Отговор #68 -: Януари 27, 2011, 04:12:03 am »

Цитат
Чудя се на какво ли се дължи това.

Няма го Доби.  :rolf:

Мисля, че Небесна я беше яд на Доби и се държеше агресивно с него, защото виждаше в него конкуренция. Всичко започна, когато заговорихме за цената, която той взема за хороскоп. Вие как мислите?
 :rolleyes:

СПРИ ДА НАМЕСВАШ ИМЕТО МИ. СПРИ С КВАЛИФИКАЦИИТЕ ПО МОЙ АДРЕС.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Feia

« Отговор #69 -: Януари 27, 2011, 04:12:32 am »

сещам се за нещо и във връзка с тази тема и по- специално с някои психо напъни..и то гласи: ''пази Боже сляпо да прогледа..''  ;D ;D ;D

Завиждай си!

Знам, че не харесваш Телците, нали сама си го беше казала. Но пък беше впечатлена от моя Плутон на асцендента.

Затова и не ти обръщам никакво внимание.

*

Feia

« Отговор #70 -: Януари 27, 2011, 04:13:49 am »

Небесна, кога ще избълваш пак твоята фраза: "Патко проста"?

Мисля, че понеже попаднах на истината, затова реагираш така. Ако не беше вярно, нямаше да реагираш така.

*

Stella

• 7765
« Отговор #71 -: Януари 27, 2011, 04:15:04 am »

вече ти го казаха за днес.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Януари 27, 2011, 04:16:11 am »

И твоите мнения (някои) ме провокират към размисъл.

Кои? Само от тази тема или и от други? :rolleyes:

Не само в тази тема, има и други, но в момента няма как да ти ги изброя, не се сещам.
Често се случва да има интересни проблясъци при теб, но го поднасяш в гротексна форма, затова не се "котираш" у форумо. Ако се научиш да си захаросваш отровата, ще се вградиш и ти в групата, но не мисля, че това ти е приоритет.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Feia

« Отговор #73 -: Януари 27, 2011, 04:16:37 am »

Не съм забелязала?  :unsure:

Това само от теб съм го чела. Имаш проблеми с нервите.

*

Stella

• 7765
« Отговор #74 -: Януари 27, 2011, 04:18:24 am »

Не съм забелязала?  :unsure:

Това само от теб съм го чела. Имаш проблеми с нервите.

Едва ли?

*

Feia

« Отговор #75 -: Януари 27, 2011, 04:19:29 am »

Ако се научиш да си захаросваш отровата

Това го правят едни други потребителки. И то само, докато не им избият бушоните и не започант директно да си казват какво мислят.

*

Vision

• 3523
« Отговор #76 -: Януари 27, 2011, 04:21:03 am »

сещам се за нещо и във връзка с тази тема и по- специално с някои психо напъни..и то гласи: ''пази Боже сляпо да прогледа..''  ;D ;D ;D

Завиждай си!

Знам, че не харесваш Телците, нали сама си го беше казала. Но пък беше впечатлена от моя Плутон на асцендента.

Затова и не ти обръщам никакво внимание.

напротив..една от най- добрите ми и обичани приятелки е телец, но с нея сте коренно различни..тя е мъдра.. ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #77 -: Януари 27, 2011, 04:21:46 am »
Враговете са много и се спотайват, крият се. Но един по един ги идентифицирам и сега трябва да мисля как да ги премахна.

Така е с всички хора.

Според някои теории Врага е един, но има много проявления.  :rolleyes:

*

Feia

« Отговор #78 -: Януари 27, 2011, 04:29:14 am »

тя е мъдра.. ;)

О, да! А ти обичаш мъдростите, нали? Особено обичаш да отваряш Библията на случайна страница като Аурора и да черпиш мъдрости от нея, нищо че не сте я чели.

Ето ви малко мъдрости от Светото Писание:

18. Врачка да се не оставя жива.

6. И ако някоя душа се обърне към ония, които извикват мъртъвци, и към магьосници, за да ги последва в блудството им, Аз ще обърна лицето Си против оная душа и ще я изтребя измежду народа й.

ЧЕТВЪРТА КНИГА МОИСЕЕВА

ЧИСЛА

ГЛАВА 15.

32. Когато синовете Израилеви бяха в пустинята, намериха едного, че береше дърва в съботен ден;
33. и ония, които го намериха, че бере дърва (в съботен ден), доведоха го при Моисея и Аарона и при цялото общество (синове Израилеви);
34. и туриха го под стража, защото не беше още определено, какво да се прави с него.
35. И рече Господ на Моисея: тоя човек трябва да умре; цялото общество да го убие с камъни вън от стана.
36. Тогава цялото общество го изведе вън от стана, и го убиха с камъни, и той умря, както заповяда Господ на Моисея.

(Причината е, че се изисква да почитат съботния ден и да не работят)

ПЪРВА КНИГА МОИСЕЕВА

БИТИЕ

ГЛАВА 17.

13. Непременно да бъде обрязан и роденият в дома ти и купеният с твое сребро, и Моят завет ще бъде върху тялото ви завет вечен.
14. А необрязаният от мъжки пол, който не обреже крайната си плът (на осмия ден), тая душа ще се изтреби измежду народа си; защото той е нарушил завета Ми.

*

Feia

« Отговор #79 -: Януари 27, 2011, 04:32:49 am »

Според някои теории Врага е един, но има много проявления.  :rolleyes:

Кой е Той?  :rolleyes: