Здравей Гост

Ингрес на Нептун в Риби

• 418 Отговора
  • 79738 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Ингрес на Нептун в Риби
« Отговор #360 -: Февруари 07, 2012, 01:22:08 pm »
Наводнения с жертви, цунамита предполагам е имало и доста назад във времето, затова и споменах, ако искате да разгледаме астро показателите, когато са се случили.

да, и са се свързвали с Юпитер, защото е владеел Риби

Изпуснах и факта, че древните са били много добре запознати със значението на неподвижните звезди и винаги са ги вземали под внимание, фактор, който ние твърде рядко прилагаме в съвременната астрология.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #361 -: Февруари 07, 2012, 01:33:26 pm »
а какво ли ще стане на новолунието края на февруари, което в съвпад с ингреса на нептун :-\

*

AH

• 2201
« Отговор #362 -: Февруари 07, 2012, 01:59:37 pm »

Древните винаги са търсили наводненията по водните знаци - възли, планети. при тежките планети във воден знак е в по-големи мащаби. Ако имаме лунация или затъмнение във воден знак, също може да се очаква затъмнение. Не е само по Нептун, щото управлява моретата и океаните...тогава Нептун не е съществувал. Ключовата дума тука не е просто Нептун, а Нептун в Риби.

Да, и ни трябва акцент или сила за съответния сигнификатор според космичното му състояние.
Към момента Нептун е в силата си в знака си, а Юпитер е силен, защото е мажорно аспектиран от Сатурн, Нептун и Плутон.

Ако не ползваме задсатурновите планети, събитието ще е индикирано от опозицията на Юпитер и Сатурн, която сочи затруднения и неудачи, плюс съвпад на Слънце и Меркурий, който сочи поводи за ескалация на страсти и емоции.

Събитието ще е добро или лошо, в зависимост от това, което сме заслужили или ни е необходимо – това е философията на астрологията. Показва ни я най-често Сатурн.
Неприятно е, когато установим, че сме заслужили или ни е необходимо нещо, което оценяваме като лошо.

*

Stella

• 7765
« Отговор #363 -: Февруари 07, 2012, 02:24:36 pm »
а какво ли ще стане на новолунието края на февруари, което в съвпад с ингреса на нептун :-\

Маркирам го, защото ще се върнем отново на това. В края на февруари ще имаме и повишаване на температурите и усилено снеготопене.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Asol

• 4140
« Отговор #364 -: Февруари 08, 2012, 07:56:15 am »
Не разбираш ли, че нямам предвид буквално, че Нептун в риби е довел до потопите. Става въпрос, че планетата е силно поставена

Разбрах те още от първия ти коментар по въпроса.  ;) Само казвам, че наводнения е имало и друг път и то свързани с щети и жертви.
Ако в случая язовира се стопанисваше добре, дали щеше да има такива последици свързани с Нептун (вода) ?  Въпросът ми е риторичен.

*

AH

• 2201
« Отговор #365 -: Февруари 08, 2012, 08:09:11 am »
Ако в случая язовира се стопанисваше добре, дали щеше да има такива последици свързани с Нептун (вода) ?  Въпросът ми е риторичен.

Именно  - опозицията на Юпитер и Сатурн е траен период, в който стари грешки излизат наяве.

А в дни като днешния, с опозиция между Нептун и Луна, нямаме по-добър избор от тоя, да се съобразим и подчиним на външни обстоятелства.

*

Asol

• 4140
« Отговор #366 -: Февруари 08, 2012, 08:22:34 am »
А дали хората ще станат по-човечни и добри ? Извинете, ако въпросът ми е наивен.

*

AH

• 2201
« Отговор #367 -: Февруари 08, 2012, 08:36:20 am »
А дали хората ще станат по-човечни и добри ? Извинете, ако въпросът ми е наивен.

Според астрологията май няма – за висша изява на Плутон се сочи черен учител, създаващ концентрационни лагери. Последното от гледна точка на планетарна карма е положително.

*

Asol

• 4140
« Отговор #368 -: Февруари 08, 2012, 09:17:29 am »
Мащабна дарителска акция за пострадалите в Бисер
bTV

Можем да помогнем така:

SMS на номер 1255 (1,20 лева с ДДС)

Български Червен кръст
Уникредит Булбанк АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF

*

Stella

• 7765
« Отговор #369 -: Февруари 08, 2012, 11:05:56 am »
Не разбираш ли, че нямам предвид буквално, че Нептун в риби е довел до потопите. Става въпрос, че планетата е силно поставена

Разбрах те още от първия ти коментар по въпроса.  ;) Само казвам, че наводнения е имало и друг път и то свързани с щети и жертви.

Имаме наводнение и това е факт. Дали ще прелее язовир, дали ще се скъса стена или ще тръгнат процеси на ерозия и разрушаване на пътни настилки - това са последиците от природните бедствия, които хората не са се научили да управляват, въпреки напредналите съвременни технологии, защото са недалновидни стопани. И защото управляващите живеят на принципа : "След мен и потоп". Но понякога потопа ги изпреварва.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #370 -: Февруари 08, 2012, 11:20:53 am »
През последните няколко години почти всяка зима има обилни снеговалежи и всеки път се обявява извънредно положение, сякаш за пръв път се случва. Ей на това не мога да се начудя.  :thinking:

Иначе за наводненията сте прави, отдавна не се беше случвало. И както казва Стела, да му мислим, когато започне да се топи снегът, потопът няма да е майски (както обявиха езотериците).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #371 -: Февруари 08, 2012, 11:40:10 am »

Трудно разпознаваем аспект...Много чувства и емоции,които е невъзможно да бъдат дефинирани , ако Меркурий няма достатъчно "сила"...По принцип хора на изкуството често притежават този аспект.
От мунданна гледна точка връзката на Луна-Нептун е изявена като проблем на масата...Луната се свързва с народа и жените....Мисля , че ще има нова вълна протести по това време...организирани от феминиски движения...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #372 -: Февруари 08, 2012, 12:25:28 pm »

Имаме наводнение и това е факт. Дали ще прелее язовир, дали ще се скъса стена или ще тръгнат процеси на ерозия и разрушаване на пътни настилки - това са последиците от природните бедствия, които хората не са се научили да управляват, въпреки напредналите съвременни технологии, защото са недалновидни стопани. И защото управляващите живеят на принципа : "След мен и потоп". Но понякога потопа ги изпреварва.
Ako през последните 5-6 години се бяха използвали енергиите на Сатурн това наводнение НЯМАШЕ да бъде факт, както не е и факт в други много по-водни ( Финландия примерно) страни над които Нептун също е влязал в риби.

« Отговор #373 -: Февруари 08, 2012, 12:57:59 pm »
Мащабна дарителска акция за пострадалите в Бисер
bTV

Можем да помогнем така:

SMS на номер 1255 (1,20 лева с ДДС)

Български Червен кръст
Уникредит Булбанк АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF

Може ли да се изпраща СМС от предплатена карта? Напр. - имам 5 лв. заредени, пращам СМС и стават 3.80лв. Ще си получат ли парите в сметката (от оператора !?!)?

*

Stella

• 7765
« Отговор #374 -: Февруари 08, 2012, 01:08:32 pm »

Може ли да се изпраща СМС от предплатена карта? Напр. - имам 5 лв. заредени, пращам СМС и стават 3.80лв. Ще си получат ли парите в сметката (от оператора !?!)?

Може, аз изпратих няколко от такава карта.

« Отговор #375 -: Февруари 08, 2012, 01:12:07 pm »

Може, аз изпратих няколко от такава карта.
ОК, мерси

*

Stella

• 7765
« Отговор #376 -: Февруари 08, 2012, 01:18:48 pm »

Ako през последните 5-6 години се бяха използвали енергиите на Сатурн това наводнение НЯМАШЕ да бъде факт, както не е и факт в други много по-водни ( Финландия примерно) страни над които Нептун също е влязал в риби.

Разбира се, че Нептун е в Риби за всички, но имаме географски особености и характерна народопсихология. Не случайно аз пък дадох примера с Холандия, - държава, която е под морското равнище и там хората буквално са се учили "да отвоюват" сушата от водата. Там всички са били в бойна готовност години наред, докато не са успели да се справят с водната стихия.

На мен пък би ми било интересно да разбера, защо единствено Виена не е пострадала от голямото европейско наводнение.
« Последна редакция: Февруари 08, 2012, 02:01:25 pm от Stella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #377 -: Февруари 08, 2012, 02:38:06 pm »
Бог Нептун продължава да се гневи:

Пет метрови вълни заливат пристанище Царево: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=851410

" Пред Дарик ученият заяви, че подобно бурно вълнение се наблюдава няколко пъти годишно, но не всяка година е толкова силно. ...

Най-големите вълни, които са регистрирани през годините във Варненския залив, са били около 6 метра. Това може да се получи само при север-североизточен вятър, посочи доц. Палазов. Вълнението в открито море е още по-голямо. Вълните, които въздействат на брега, обаче са по-опасни. Поражения и наводнения по брега може да има, ако заедно със силното вълнение има и повдигане на морското ниво. Засега няма сведения за такова. „Ако духа 5-6 дни, тогава става опасно", обясни шефът на Института по океанология. "

*

AH

• 2201
« Отговор #378 -: Февруари 08, 2012, 04:07:20 pm »

Ако приемем 681г за раждане на държавата ни, с широк орбис сегашната опозиция между Юпитер и Сатурн квадратира натален Сатурн.
Тия квадрати сочат грешки, дават уроци за поемане на отговорност  и искат ефективни  преструктурирания.

Ако отчетем и задсатурновите планети, имаме опозиции между натален Нептун и транзитен Плутон, както и между натален Плутон и транзитен Нептун.
Период, в който хората трябва да се учат да  жертват нещо свое за другите.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #379 -: Февруари 08, 2012, 08:10:28 pm »
С идеята, че вероятно знаете, но 681г Византия подписва мирен договор с българите на Аспарух, това е първото свидетелство и признание за съществуването на държавА, не държавата. Ако пробвате с 632 как стоят нещата? Тогава са другите свидетелства за съществуването на Велика България, но на Кримския п-в. Дали това би се смятало?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер