Здравей Гост

Несподелената любов

• 197 Отговора
  • 30140 Прегледи
*

tanina80

Re:Несподелената любов
« Отговор #80 -: Февруари 07, 2011, 10:46:50 pm »
Танина,оста 2-8 дом се свързва с твоите си истински желания-помисли над характеристиките за Телец/Скорпион,те се водят според това колко силно желаят нещо,като това нещо може да им донесе наслада и удоволетворение  :blink: .
Ами като се замисля над това, което си ми писала се сещам, колко силно желая да се изгубя в неговия съвпад Марс-Венера-Уран в Скорпион  ;D и да ме държи после един месец поне. Но засега наблягам на спокойствие и силна храна и чакам ли чакам ... Знам, че ще си заслужава чакането  :-[

*

Vision

• 3523
« Отговор #81 -: Февруари 08, 2011, 01:08:24 am »

Ми в това май има доста голяма доза истина, щото то жената като поеме инициативата ... отсреща явно седи някакъв бухъл дето не си заслужава усилията.

точно!!..той като не може за това да поеме инициативата, най- вероятно няма да може и за нищо друго съществено да го направи..интересни са ми жени, които са свалили с устрем някой сульо и после очакват от него чудеса от храброст или поне да изхвърли кошчето по своя инициатива..ми не става, нямат право да се оплакват след това.. :rolleyes:

изключение правят рибите..те не са много инициативни, но след като го знам това, преценявам мога ли да го приема заради всичките им други прекрасни качества и се оказва че мога.. :-[..мъдрият цар заповядва на слънцето да изгрее чак когато дойде времето на изгрева.. ;)

на мен явно ерос в осми дом, овен много ми мъти водата на изчакването, не съм от най- търпеливите..но докато венера иска да каже ''обичам те'', той казва ''желая те'', а това е много по- лесно да се откъсне, защото по не е ангажиращо.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Uran

• 6041
« Отговор #82 -: Февруари 08, 2011, 01:40:23 am »
Не е вярно това, че риби не са инициативни.
Преди време поствах карта на 1 рибка занимаваща се с бизнес. Мога и на друга да постна, но имам известни скрупули.

*

Vision

• 3523
« Отговор #83 -: Февруари 08, 2011, 01:59:48 am »
Не е вярно това, че риби не са инициативни.
Преди време поствах карта на 1 рибка занимаваща се с бизнес. Мога и на друга да постна, но имам известни скрупули.

такива са моите наблюдения..че като цяло мъжете риби не са инициативни..познавам и такива, които са се занимавали с бизнес, но не за дълго и то бутани брутално от много напористи жени..но тук не говорехме за бизнес, а за поемане на инициативата да кажат първи нещата във връзка с взаимоотношенията..не са, но не е и нужно, разбира им се и без думи, и без действия..възможно е и само аз да познавам такива мъже, защото привличам определен тип..но говоря и за общи познати, някакви далечни..а може да имаме разминаване и в разбирането на термина ''инициативност''.. ;)

*

Vision

• 3523
« Отговор #84 -: Февруари 08, 2011, 02:04:19 am »

Vision, хората са различни, дори и да има черно и бяло, то по-скоро е продукт на собственото ни подсъзнание
За съжаление не съм от тях, но много уважавам жените, които успяват да изберат (но да изглежда отстрани, че те са избрани), после елегантно да моделират и извлекат най-доброто от някого, в никакъв случай не непременно мухльо. Разбирам мотивите ти, защото са ми близки, но асоциализацията не е непременно равна на смотаняк :blink:

днес имам тотално разминаване в разбирането с хората..говоря нещо, те не ме разбират, те говорят, аз не ги разбирам..ама няма да гледам на какви транзити се дължи, а ще си лягам.. :blink:

« Отговор #85 -: Февруари 08, 2011, 02:20:49 am »
Vision, хората са различни, дори и да има черно и бяло, то по-скоро е продукт на собственото ни подсъзнание
За съжаление не съм от тях, но много уважавам жените, които успяват да изберат (но да изглежда отстрани, че те са избрани), после елегантно да моделират и извлекат най-доброто от някого, в никакъв случай не непременно мухльо. Разбирам мотивите ти, защото са ми близки, но асоциализацията не е непременно равна на смотаняк  

Информирай модератор    Активен  

Mисля по същия начин - аз сама съм си избирала мъжете и излиза ,че те просто са били неуверени в себе  в емоционален план,в смисъл дали ще им обърна внимание / което ме е учудавало/.Във всички останали плоскости са поемали инициатива. Работят,креативни са .Последния даже хвърля и боклука :blink:
Мисля,че  аз си падам по партньори,които  са абсолютна моя противоположност  по външни белези - рокери,хипари,художници," опиянени "от изкуството :blink:Аз не изглеждам така.Мисля,че причина е венера в 7 дом опозиция асц.привличат ме противоположности .... и после им сърбам попарата. :blink:Но не са смотаняци и мухльовци.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #86 -: Февруари 08, 2011, 02:32:12 am »
Вижън, със смотльовци хич и няма смисъл да се захващам. А под поемане на инициативата не разбирам непременно да му влетя челно и да го сграбча за междукрачието. Но, например, ако въпросният скорпион с палатката, за който писах, не беше ми се случил на невръстните 13-14-15-тина години, хич и не се виждам как шест дъъълги седмици щях да се правя, че спя дълбоко и не дишам даже :P. Развръзката щеше да дойде много бързо и щеше да се знае дали-или и ако дали-струва ли си. А везничката ми, милата, нямаше да седя и да чакам да реши обича ли ме или не му стиска, ами щях така да го накова, че да ни стане ясно веднага и на двамата.

В някакъв етап от живота си постигнах върхове в игричките на власт, страст, съблазняване и нараняване. И добре, че почнах рано, за да свърша навреме. Нямам време за това, нито желание, нито чупливо самодоволство. Не си струва. Директният подход е най-ефективен. А противно на споделяното тук мнение, мъжете не са комплексари и не се спихват от жена, която знае какво иска, с него ли го иска и кога го иска. Мъжете, към които съм подхождала така, не са се стъписвали. Мисля, че и за тях е облекчение такова отношение. Периодът, в който имах нужда от обучители, приключи в ранните ми тийн-години. Сега съм в период, когато имам нужда от партньори.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #87 -: Февруари 08, 2011, 02:38:38 am »
И сега, обратно в темата. Ще го постна почти цялото, за да не кликате върху линка. Определено е едно от най-добрите неща, които съм чела по темата и лично за мен, доста добре подреди нещата.

Цитат
Астрологически факторите за определяне на начина, по който приемаме някого интимно са основно планетите Венера и Луна, а също така и вторият дом, който се определя от часа и мястото на раждане. Венера в хороскопа дефинира какво ни „хваща” окото и как привличаме другия към себе си. След това когато желаното е привлечено в личното ни пространство, всеки преминава през своя индивидуален тип на „приемане”, който се дефинира от Луната и 2-рия дом в хороскопа. Разбира се Венера в един хороскоп не е просто Венера в даден зодиакален знак. Тя стои в определен знак и градус, получава определени аспекти и влияние от другите планети. Същото важи и за Луната. Технически процедурата е доста сложна. Така че ако се интересувате по-сериозно от тази тема, посетете астролог.

Има шест основни архетипа на това как приемаме другия, как го допускаме в живота си. Или има шест основни „лица”, които използваме в интимните си отношения когато иде реч за приемане, и допускане на другия в интимното ни пространство. Но няма човек, който да се вписва само в един точно определен архетип. Има няколко пласта, които се смесват. Така се получават специфичните индивидуални модели.

Защо шест? Дванадесетте зодиакални знака формират шест двойки знаци, които практически са допълващи се. Те представляват двата края, двете крайности на едно и също нещо. Основата им е една. Например Венера в знак Овен е същата като Венера в знак Везни. Разликата е, че едната е пълната крайност на другата. Венера в знак Овен се върти около себе си. Венера във Везни е точно обратното – върти се около другия. Венера в знак Овен преследва, Венера в знак Везни иска да бъде преследвана. По аналогичен начин се съчетават знаците Телец – Скорпион, Близнаци – Стрелец, Рак – Козирог, Лъв – Водолей, Дева – Риби.

Първият тип – човекът, който иска да проникне в другия. Това са Луната и Венера в знаците Овен и Везни. А също така аспект на Марс към тези две планети.
    Човекът изучава другия, проучва го, търси начин да проникне. За да разбере доколко у този друг има нещо стабилно, нещо силно, което може да компенсира вътрешната слабост. При този тип хора има някаква вродена вътрешна нестабилност - вродена слабост или вродена сила, които носят тази нестабилност. Той няма нужда от друг човек, който носи подобна на неговата сила или слабост. Има необходимост да свърже силното със слабото и обратно. Процесът на това проучване е много фин и незабележим. Не се опитвайте да лъжете такъв човек че сте силни или слаби в нещо. Той е изключително проницателен и улавя нещата в дълбочина като често дори не знае как го прави. И само след като направи своето проучване, само тогава е способен да приеме другия интимно. Разбира се в този процес има и много отхвърляне. Което има своето обяснение – „Не открих нищо стабилно, на което да може да стъпи моята нестабилност”.
    Сексуалното поведение на този тип хора е да преследват упорито, тип ловецът. Или да накарат другия да ги преследва като влизат в ролята на сърната. Разбира се под преследване нямам предвид буквалното такова. Те се ровят за всякакви факти около другия, наблюдават го непрекъснато. Или създават предпоставки другия да ги преследва, за да могат да го изучат.

Вторият тип – човекът, който търси нещо много специално. Астрологически се отнася към Луната и Венера в знаците Телец и Скорпион. Отнася се и за аспектите на Венера към Луната и на Плутон към двете планети.
    Това са хората, които най-трудно се свързват интимно. Защото при тях интимността, когато я допуснат, е във всяка клетка от тялото им. Това са хората, за които усещаме, че ако ни допуснат в живота си, ще го направят с цялото си същество, напълно. Ако ни обичат, това ще е най-дълбоката възможна любов. Като по филмите. Но тази им способност буквално да се слеят с другия не е за всеки, който би го поискал. Този тип хора рядко бързат, те рядко се притесняват, че са сами без партньор. В по-голяма част от живота си строят стени около себе си, чрез които да държат всички желаещи настрани. И чакат – чакат своя специален партньор, който ще съумее да влезе в сърцето им, ще съумее да премине през стените, дори и да го направи със взлом. Разбира се не, искам да кажа, че те няма да имат партньори, докато намерят специалния. Напротив, ще опитват тук и там, но с нагласата – „Добре, да опитаме, но се съмнявам, че нещо ще се получи”.
    Те притежават много фино и деликатно място, като ахилесова пета. И точно там трябва да бъдат докоснати, за да приемат другия. А това е трудна задача.
    Сексуалното поведение на този тип хора, докато чакат своя специален е ненатрапчиво. Те заемат позиция на неутралитет: „Да, аз съм с теб, защото ти го искаш”. Но в момента, в който се появи онзи, когото ще приемат напълно стават неудържими и от дръпнатостта им не остава никаква следа. Те могат да живеят години наред като чисти консуматори на любов и интимност, без да могат да отвърнат с нищо, просто защото другия не е приет. Но го има и обратният вариант – да открият човека, когото да приемат напълно. И независимо дали ще бъдат с него, той остава завинаги в сърцето им и нищо не може да го измести.

Третият тип – човекът, който търси разнообразие. Отнася се към Венера и Луна в знаци Близнаци – Стрелец. Включва и аспектите на Меркурий и Юпитер към двете планети.
    За този тип хора е характерна една вродена отвореност към всичко екзотично и много силно различно от самите тях. Различно до степен безкрайност. Това е мъжът, който ще избере жена с видим недостатък на фона на всички останали красиви и умни жени, които се въртят около него. Или красавицата ще избере звяра. Да й се чуди човек защо.
    Тези хора обикновено правят много „грешки” от типа „Не знам какво ми стана, но се озовах в леглото с онзи/онази, с когото дори не говорим на един и същ майчин език”. Написах грешки в кавички. Защото този тип хора правят такива грешки, за да разнообразят генетичния фонд на семейството, на града, дори на държавата, ако щете. За гените подобни грешки са повод да се гърми шампанско. Естествено, такива създадени интимни връзки между хора, които са много различни, трудно могат да бъдат стабилни. И често хората страдат, че не им върви в партньорството. При този тип най-често се наблюдават раздели с партньорите.
    Сексуалното поведение е на крайности и желанието да опитат отново и отново понякога напомня на безразборност, на това че не умеят да подбират партньорите си. И когато разберат, че пак са избрали нещо грешно, тръгват да търсят нещо още по-различно. Друг вариант е да се приближават и отдалечават от партньора си, да не могат да се задържат в едно постоянно отношение към него. Тук е най-често срещана вариацията – „Днес те обичам, утре ще те мразя, но вдругиден пак ще те обичам”.

Четвъртият тип – човекът, който търси доверие и приятелство. Астрологически  се отнася към Венера и Луната в знаци Рак и Козирог. А също и за аспектите на Сатурн към двете планети.
    За този тип хора е характерно това, че за да приемат някого интимно и да го допуснат в живота си, първо трябва да изпитат доверие. Доверието, което се създава в чисто приятелските отношения. Да се забавляват с другия, да изслушват неговите истории за споделена и несподелена любов, да му споделят своите такива. И без да съзнават, чакат своя момент, в който нещо се случва и приятелството преминава в дълбока физическа и ментална интимност. Те не се хвърлят веднага в интимни отношения. Ако го направят, без да са постигнали приятелството и доверието, това е знак, че не са допуснали другия интимно до себе си. За този тип хора важи с пълна сила известната мисъл на английския поет Самюел Коулридж, че приятелството може да завърши с любов, но любовта с приятелство рядко.
    Сексуалното поведение на този тип не е традиционното. За тях пътя до интимността преминава през приятелството. В момента, в който поискат да бъдат приятели с някого това означава, че те се интересуват от него. Искат да извървят своя път през приятелството, за да получат възможност да го приемат и интимно.

Петият тип – човекът тип Дон Жуан. Отнася се за Луната и Венера в знаци Лъв и Водолей. Както и за аспектите на Слънцето и Уран към двете планети.
    Това са хората, които правят света пълен с романтика, фантазии и мечти. Определено най-любимият тип на всички хора. Те са тези, които с всеки жест ще предизвикват вашата интимност да излезе на показ, да се задвижи. За тях няма да преувелича ако кажа, че животът е равно на секс и интимност. Тяхната съдба до известна степен е свързана с това да разгръщат интимността в живота на другия така, че той да осъзнае собствените си желания, мечи и фантазии. Не е задължително винаги да стигат до крайните фази и да създават интимност. За тях е важен пътят – колкото е по-труден, толкова повече се зареждат със жизнена енергия. Точно тук се сещам за филма „Опасни връзки”, в който главният герой влиза в облог, че ще съблазни една добродетелна съпруга, която е самото олицетворение на морала. Това са жените и мъжете, които са изключително атрактивни. Не е задължително изобщо да са красиви според всеобщото схващане. Те просто умеят да привличат към себе си.
    Сексуалното поведение на този тип хора е да съблазняват другите. Като това може да бъде в двете посоки – самите те да съблазняват, или да накарат другия да ги съблазнява. Те притежават огромен запас от всевъзможни похвати и много често изобщо не разбират, че го правят.

Шестият тип – човекът идеалист. Отнася се за Луната и Венера в знаци Дева и Риби. Както и за аспектите на Нептун към тези планети.
    Този тип хора търсят идеала за интимност и любов. Търсят своята сродна душа, онази перфектна и необикновена интимна връзка. Могат да допуснат интимно до себе си само, когато другият олицетворява този идеал, накара ги да повярват, че съществува. Това са хората, които често са разочаровани. Те са способни да се влюбят дълбоко в един филмов герой. Непоправими романтици. И точно тук е най-големият парадокс. В момента, в който допуснат някого интимно, защото олицетворява идеала им за съвършената любов, всичко приключва след първия или втория сексуален контакт. Рядко са способни на втори такъв. Защото физическият контакт вече е реалността. След него мечтата вече я няма. При тях е характерен този тотален преход от идеала към реалността, в която идеалното и съвършеното не съществуват.
    Сексуалното поведение на този тип хора е от онези, които най-много са укорявани в днешно време – на „еднодневките”. На онези, които разбиват семейства. На онези, които се вмъкват в някоя хубава двойка с чудесни отношения и отмъкват единия от партньорите. Животът им е труден в първата половина докато осъзнаят, че съвършенството на другия е в очилата, които са си сложили.

Горещо препоръчвам да следите блогчето, независимо от отношението ви към авторката.
http://www.grreporter.info/Venera_i_Lunata_definirat_intimniya_i_seksualniya_ni_zhivot/7453

*

Diyana

• 2705
« Отговор #88 -: Февруари 08, 2011, 02:42:58 am »
Ето и даването...

Цитат
Астрологическите фактори, според които се определя как „предаваме” към другия, са планетите Марс и Слънце, както и осмият дом в хороскопа. Има шест основни архетипа на това как даваме към другия. Дефинирани са шест основни „лица”, които използваме в интимните си отношения, когато иде реч за даване и подкрепа. Но няма човек, който да се вписва само в един точно определен архетип. Има няколко пласта, които се смесват. Така се получават специфичните индивидуални модели.
    Първият тип – центриран към себе си. Това са Слънцето и Марс в знаците Овен и Везни. А също така аспект на Венера към двете планети.
    С други думи човекът, който първо винаги ще помисли за себе си и едва тогава за другия. Не звучи особено привлекателно, защото изпод това се таи егоизмът. Никога няма да се уморя да повтарям, че в егоизма на хората няма нищо лошо. В определени дози той дори е полезен.
    Този тип хора винаги се страхуват, че може да нямат достатъчно за себе си. А ако нямаш достатъчно как би могъл да дадеш на другия?! Дори и да ви допуснат до себе си, да ви приемат, те ще си направят сметката колко могат да ви дадат, така че за тях да остане достатъчно. Началните стъпки в отношенията при този тип хора могат да бъдат силно консуматорски на принципа – „Нека първо да натрупам някакъв запас и след това ще започна да давам”. На тях им е необходимо да се почувстват сигурни. А това е процес, който може да продължи доста дълго. Те започват да дават към другия само в моментите, когато се чувстват сигурни, че наистина имат и могат да си позволят да дават. Ще ви дадат колата си, само когато имат и друга. Ще ви дадат любов, само когато са получили два пъти повече. Винаги си оставят резерва. Няма да си позволят да застрашат своята цялостност. Колкото са по-несигурни в „резервите” си, толкова повече ограничения имат в процеса на даване. В любовта ще се стремят към това балансът да е в тяхна полза. Да имат „резерва”.

Вторият тип – човекът, който би дал всичко от себе си. Астрологически се отнася към Слънцето и Марс в знаците Телец и Скорпион. Отнася се и за аспектите на Плутон към двете планети.

Това са хората, които носят у себе си готовност да дадат всичко, което имат на другия. Достатъчно е да са го допуснали до себе си. Те са тези, които ще свалят палтото си и ще зъзнат, ако видят, че на вас ви е студено. Те са хората, които ще дават до момента, в който не им остане нищо. Започнат ли веднъж нямат спирачка.
Разбира се тази привилегия не е за всеки. Подобен порив да даваш на другия с пълни шепи се проявява изключително рядко. Понякога е възможно този механизъм никога да не бъде задействан. Или да попаднат на неправилния човек, след когото завинаги да затворят „кранчето”. Този тип хора могат да бъдат безкрайно щедри към някого, който на пръв поглед няма голяма нужда и абсолютно невъзмутими към друг, който е буквално на ръба.    В любовта този тип хора са способни да дават до последната капка, докато се изчерпят напълно.

Третият тип – човекът, който може да бъде и ад, и рай. Отнася се към Слънцето и Марс знаците Близнаци и Стрелец. Включва и аспектите на Меркурий и Юпитер към двете планети.

Това са хората, които дават на другия чрез невероятна си способност да го тикат и тласкат напред. Като го карат да бъде най-добрият, да преминава през планини и да стигне най-високия връх. На повърхността такъв човек може да бъде най-големият кошмар. Той ще вдигне летвата на 2 метра, ще се усмихне ехидно и ще каже – „Скачай! Хайде да те видя колко можеш”. Ще ви предизвиква по всевъзможни начини. В следващия момент ще ви окуражи по уникален начин като съумее да ви надъха като никой друг. Ще ви повтори няколко пъти „Ти можеш!”, ще ви разкаже невероятни истории, с които да ви амбицира и мотивира. Да се чудиш дали да не го замериш с някой камък или да му се поклониш дълбоко.
    Такъв човек рядко ще ви даде директно. Ще ви мотивира да си го осигурите сам. Той самият може да изглежда много алчен да получи всичко, което види. И да ви вбеси, че искате онази скъпа кола, която не ви е по джоба. Да, сега може и да не ви е по- джоба. Но със сигурност след известно време ще се окаже точно обратното. Познайте чия ще е „вината” за това.
    В любовта този тип хора дават най-различни предизвикателства и провокации. Те няма просто да ви дават любов, ще ви мотивират да я изпитате по начина, който на вас ви харесва.

Четвъртият тип – човекът, който дава щедро. Астрологически  се отнася към Слънцето и Марс в знаци Рак и Козирог. А също и за аспектите на Сатурн и Луната към двете планети.

Тези хора умеят да дават щедро на другия. На пръв поглед това звучи абсурдно, особено за тези два знака. Навсякъде из популярната астрология се описват като знаци на скъперника. Така е. Но както винаги това е само на повърхността. Щедростта им е към онези, които те са „закачили” за себе си в живота. Когато такъв човек ви допусне до себе си, той ще е безкрайно щедър за всичко онова, за което вие не му предоставяте възможност. Ако вие му купите телевизор, той на свой ред няма да ви купи такъв. Дори и да имате нужда. Той просто ще ви каже – „Щом купи на мен телевизор, значи можеш да купиш и за себе си. Ти не би го приел като акт на щедрост от моя страна”.
    Хората с посочените позиции могат да ви игнорират точно в момента, в който вие им дадете възможност за нещо, което те искат в живота. Звучи абсурдно наистина, но зад това стои много фина логика – как да бъдеш щедър за нещо с човек, който стои в основата на това ти да можеш да бъдеш щедър?! Не е безсмислица последното, прочетете го няколко пъти. Не можеш да бъдеш щедър към по-богатия от теб. Не можеш да бъдеш щедър към другия, който ти е дал възможност да проявиш щедрост. Щедростта е щедрост, само когато е насочена към онези, които биха могли да я възприемат като такава.
В любовта при тях е валидно правилото – „Първо гониш ти, после гоня аз. Докато ми даваш любов, аз ще те лиша. Ще ти я дам, когато ти лишиш мен.”

Петият тип – човекът поемащ пълна отговорност да ви даде всичко, от което се нуждаете. Отнася се за Слънцето и Марс в знаци Лъв и Водолей. Както и за аспектите на Слънцето към Марс и аспектите на Уран към двете планети.

Този тип хора носят вътре в себе си готовност да поемат пълна отговорност за вас и живота ви. В момента, в който сте приети, се задейства този механизъм да се заемат с грижата за вас и за вашите нужди. Това звучи невероятно, нали?! Но да не избързваме с излишния възторг. Проблемът е, че след като са поели пълната отговорност, те няма да ви попитат от какво имате нужда, а ще решат това сами. Въпреки че със сигурност ще се постараят наистина нищо да не ви липсва.
    Този тип хора обаче не носят естествената способност просто да дават на другия онова, което имат. Те няма да ви дадат да се храните от тяхната чиния. Ще ви купят отделна чиния, ще ви донесат продукти, за да си направите храната. И не очаквайте да бъдат с вас просто ей така. Това че се чувстват отговорни да имате всичко, от което се нуждаете, съвсем не означава присъствие около вас без повод. Това е човекът, който ако разбере че боледувате ще ви изпрати лекар, не е задължително да дойде лично при вас. Това е неговият начин да дава на другия – да бъде практичен в живота.
    В любовта важи същото – този тип хора ще ви обгрижват с пълната отговорност, че не трябва нищо да ви липсва. Освен те самите просто като присъствие. Следват принципа, че трябва да са около вас само, когато имате някаква реална нужда.

Шестият тип – човекът реалист. Отнася се за Слънцето и Марс в знаци Дева и Риби. Както и за аспектите на Нептун към тези планети.

Този тип хора бих могла да нарека най-практичните реалисти. Отново съм в противоречие с наложените схващания в популярната астрология особено за знак Риби и планетата Нептун. Почти чувам как се надига мощен хор, че Нептун е планетата на божествената любов, че знак Риби е знакът на саможертвата, че знак Дева е знакът на служенето и така нататък. Да, точно така.
    Нека да поясня обаче за какъв реализъм иде реч. Това са хората, които имат много чувствителен сензор по отношение на това кой какво заслужава и дали наистина го заслужава. С други думи кой е достоен да получи нещо от тях. Те може да са ви приели в интимното си пространство, но това съвсем не означава, че ще ви дават всичко, само защото го искате. Те изключително точно преценяват от какво имате нужда и ще ви дадат само него. В първата половина от живота си могат да направят много грешки по отношение на това да се научат как да дават на другия. Докато накрая стигнат до прозрението, че на другия е необходимо да се дава само онова, което заслужава – ни повече, ни по-малко. Като казвам „заслужава” имам предвид и двете страни – някой може да заслужава да му дадете парче хляб, а друг може да заслужава да не му дадете.
    И точно в това е смисълът на саможертвата и служенето – да го направиш за онези, които наистина заслужават и са достойни за това. За това се изисква наистина понякога да си проводник на по-висшата любов. При нея няма човешки мерки – това е добро, а това зло. Съществува само „правилно и достойно за саможертва”.

http://www.grreporter.info/Slnceto_i_Mars_opredelyat_kak_davame_na_drugite_i_na_sveta_okolo_nas/7537

*

Santi

« Отговор #89 -: Февруари 08, 2011, 05:59:30 am »
Цитат
Първият тип – човекът, който иска да проникне в другия. Това са Луната и Венера в знаците Овен и Везни. А също така аспект на Марс към тези две планети.

Добро попадение  ;D .

« Отговор #90 -: Февруари 08, 2011, 06:02:00 am »
Аз ли нещо не схванах или тук Слънцето и Марс се използват като пример,за управителите на оста 2/8 ли става на въпрос?  :-\

*

Santi

« Отговор #91 -: Февруари 08, 2011, 06:03:59 am »
Аз ли нещо не схванах или тук Слънцето и Марс се използват като пример,за управителите на оста 2/8 ли става на въпрос?  :-\

Според Слънцето и Марс в статията се цели да се покаже кой как дава от себе си на другите .

« Отговор #92 -: Февруари 08, 2011, 06:05:34 am »
Ясно,но понеже ти писа,Луна и Венера в Овен и Везни и затова се почудих.
По оста 2/8 ли е това или 1/7.

« Отговор #93 -: Февруари 08, 2011, 06:08:53 am »
Ох,прочетох началото на статията,да приемем,че са Слънце и Марс,но в поста си,който изтрих,бях казала,че Слънцето ми е в стрелец,а Марса в рак,но повече ме определя типа Слънце и Марс в стрелец и близнаци,докато в рак и козирог е абсолютна противоположност и нещо се обърквам.

*

Santi

« Отговор #94 -: Февруари 08, 2011, 06:12:30 am »

Тук не говорим за оси, иначе Луната ми е в 1-ви .

« Отговор #95 -: Февруари 08, 2011, 06:14:38 am »

Тук не говорим за оси, иначе Луната ми е в 1-ви .

Да,препрочетох и разбрах,че няма оси,ама например Слънцето ми е в стрелец,обаче Марса не ми е в близнаци,а в рак  :unsure: как мога да го тълкувам?

*

tanina80

« Отговор #96 -: Февруари 08, 2011, 06:22:13 am »
Незнам как, и незнам защо, но Нептун ми показа истинската, чистата, голямата любов ..., която в този живот смятам засега да я оставя несподелена.

*

holanda

« Отговор #97 -: Февруари 08, 2011, 06:31:36 am »
Да,препрочетох и разбрах,че няма оси,ама например Слънцето ми е в стрелец,обаче Марса не ми е в близнаци,а в рак  :unsure: как мога да го тълкувам?

тук се изразяват принципите ,нещо като архетипи..
не можеш да си намериш точното определение,не чети толкова буквално :)

За да си извадиш някакво значение трябва да вземеш под внимание няколко обяснения за знаtsи,в зависимост от това къде са ти поставени планетите,..да мислиш и свързваш  :blink:

Ето например,даването са го извели чрез Слънце и Марс,на мен по-ми се връзва само Слънцето.И гледам: в коu знаcи са,ако са различни,чета и за двата,после гледам коя ос се активира-чета за знаците,които и съответстват,...както аз имам сев.възeл във Водолей в 5 dом,четвам за Слънце и Марс в Лъв или Водолей.
и така всъщност ми стават ясни някои акценти..
« Последна редакция: Февруари 08, 2011, 06:43:04 am от жълтолилава »

*

tanina80

« Отговор #98 -: Февруари 08, 2011, 06:35:10 am »

Vision, хората са различни, дори и да има черно и бяло, то по-скоро е продукт на собственото ни подсъзнание...

днес имам тотално разминаване в разбирането с хората..говоря нещо, те не ме разбират, те говорят, аз не ги разбирам..ама няма да гледам на какви транзити се дължи, а ще си лягам.. :blink:
Аз те разбирам, тези неща са ми пределно ясни вече, само дето сгафих и си избрах първия мъж - неелегантно. То и с втория сгафих  ;D, защото тука при последните транзити дето са ме налегнали, се влюбих в женен мъж с две деца ... не че аз не съм женена де, ама все пак ... Не става въпрос за секс, това е някаква Нептунианска любов.
« Последна редакция: Февруари 08, 2011, 06:40:30 am от tanina80 »

*

Vision

• 3523
« Отговор #99 -: Февруари 08, 2011, 11:31:17 am »
Вижън, със смотльовци хич и няма смисъл да се захващам. А под поемане на инициативата не разбирам непременно да му влетя челно и да го сграбча за междукрачието. Но, например, ако въпросният скорпион с палатката, за който писах, не беше ми се случил на невръстните 13-14-15-тина години, хич и не се виждам как шест дъъълги седмици щях да се правя, че спя дълбоко и не дишам даже :P. Развръзката щеше да дойде много бързо и щеше да се знае дали-или и ако дали-струва ли си. А везничката ми, милата, нямаше да седя и да чакам да реши обича ли ме или не му стиска, ами щях така да го накова, че да ни стане ясно веднага и на двамата.

В някакъв етап от живота си постигнах върхове в игричките на власт, страст, съблазняване и нараняване. И добре, че почнах рано, за да свърша навреме. Нямам време за това, нито желание, нито чупливо самодоволство. Не си струва. Директният подход е най-ефективен. А противно на споделяното тук мнение, мъжете не са комплексари и не се спихват от жена, която знае какво иска, с него ли го иска и кога го иска. Мъжете, към които съм подхождала така, не са се стъписвали. Мисля, че и за тях е облекчение такова отношение. Периодът, в който имах нужда от обучители, приключи в ранните ми тийн-години. Сега съм в период, когато имам нужда от партньори.

на мен ми е много лесно да взема властта, да прелъстя или да насоча нещата така, че да се случат, но не искам да го правя, защото така все едно вземам психологическият пенис, аз ставам мъжа и след това ще се наложи да поема все по- голяма власт, докато усетя, че едва ли не и физическият пенис е у мен..не искам да става така, но не ми харесват и много властните и налагащи се мъжкари, затова си избирам по- нежни мъже и ги оставям да ме водят, но само ако ги обичам, не мога да предам доброволно властта по друг повод, а насила няма как някой да ме управлява, защото мога да съм много бясна..можеш да кажеш, че това пак е власт, като я предаваш доброволно, но това съм аз, с моите конфигурации и астрологични положения..това, което си пуснала като инфо ми пасва много, особено за луна в телец и венера в лъв..но на мен и марс и слънце /водолей-лъв/ са ми вързани с тях и се налага постоянно да решавам чии курс да поема и чия страна да заема..динамично равновесие..може би е и нещо като екосистема..и ако не искам крехкото равновесие в нея да бъде нарушено, мога да се доверя само на нежен мъж, с нежни ръце, който няма да унищожи всичко, а тук ще върже някое стебло на клонче, там ще нареди камъни, за да е по- красиво и да не става течение на растенията, другаде ще махне насъбраните клони във водата, за да не я спират да тече..някой, който цени моята душа по начина, по който тя вече Е, а не се опитва да ми каже, че е най- добре да я изравним със земята и на нейно място да построим МОЛ, защото ще е по- печеливш..в този смисъл аз не понасям предприемчивите хора, които в името на печалбите мачкат наред..и не говоря само за материални печалби..аз самата съм пасивна /сигурно заради слънцето в 12-ти дом, в инфото, което си дала не се отчитам домовете, предполагам, че се гледат като знаците- 12 дом= риби/ и често преди съм се заинтригувала от пасивни личности и почти винаги е ставало така, че сме изчаквали, изчаквали и нищо не се е случвало..не че не мога да случа нещата за времето, колкото да се мигне с око, но не съм искала да го правя, защото от една страна венера в 12-ти дом иска да пие на малки глътки от томителната мъка на неизказаните чувства, опиянява се от представите си за това какво става в главата на отсрещният /или може би в сърцето/, иска да удължи тази сладка мъка колкото може повече..да, като не изживееш нещо, ти го оставяш живо в себе си завинаги..не е нужно винаги да консумираме всичко, което ни привлече погледа..в редките моменти, когато съм си казвала ''какво толкова, просто го изживей и това е'' не се е получавало добре..да, правя нещо, нещо се променя, но след това всичко се разваля..може би така само се е разрушила илюзията, но за планетите в 12-ти може би илюзията е по- реална от това, което другите наричат реалност..реалността е това, което е реално за мен..ама за какво ги пиша тези неща..тръгнах от там, че се удържам да не отнемам марса на мъжа от първия жест..след това е ясно, ще има танц, един път единият ще води, след това ще се сменят ролите, но първия жест, първия акт на проникване в пространството на другия трябва да е на мъжа..инициативност ли е, агресия ли е, оплодителна сила ли е, каквото и да е- може да е много дребен жест, но ако се вземе от жената, мъжа е кастриран психологически и дори и да не го разбере /усети/ отсега, тези неща имат способността да се акумулират с времето и все някога ще се окаже безсилен по някакъв начин...ще се окаже импотентен- сексуално или някак по друг повод, жената ще му е взела силата, но тя няма пенис, нея тази сила я разрушава..някакви такива рано сутрин..много ми се налага да се обяснявам нещо, но все усещам, че ''не е това'', има още нещо, което трябва да се каже, за да постигне написаното равновесие, да е в хармония с това, което усещам..и още даже не е, но трябва да си направя кафе, да си ударя един душ и да излизам, че в тази антардаша на венера дето влязох, купонджийската, най- ценният ресурс са времето и съня.. :-[