Здравей Гост

Мъжете които манипулират, доминират , подчиняват

• 116 Отговора
  • 12769 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Мъжете които манипулират, доминират , подчиняват
« Отговор #100 -: Февруари 28, 2011, 03:02:09 pm »
Това е игра на думи. Венера и Марс нямат нищо общо със силата и със слабостта на един мъж, а с "анимата" и "анимуса" - двете съставни на един индивид, символизиращи мъжкото и женското начало, които съществуват, независимо от неговия пол. Но вие това го знаете. Чичко Фройд отдавна го е казал, а съвременните астролози са намерили тяхното астрологично съответствие, според мен доста сполучливо.

Отделно, имаме теми за садо-мазохизма с разглеждани картите на Маркиз дьо Сад и на Мазох. Няма нужда да се преповтаря темата за доминирането и подчинението.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #101 -: Февруари 28, 2011, 06:57:21 pm »
Това е игра на думи. Венера и Марс нямат нищо общо със силата и със слабостта на един мъж, а с "анимата" и "анимуса" - двете съставни на един индивид, символизиращи мъжкото и женското начало, които съществуват, независимо от неговия пол. Но вие това го знаете. Чичко Фройд отдавна го е казал, а съвременните астролози са намерили тяхното астрологично съответствие, според мен доста сполучливо.

Отделно, имаме теми за садо-мазохизма с разглеждани картите на Маркиз дьо Сад и на Мазох. Няма нужда да се преповтаря темата за доминирането и подчинението.

Доминирането и подчинението не свързвам със садо-мазо.... ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #102 -: Февруари 28, 2011, 07:28:00 pm »
за манипулативен пример мога да дам бившия, но тъй като съм качвала картата N-брой пъти, сега ще се въздържа. Само ще посоча аспектите - Луна в Лъв, в съвпад със Сатурн, Слънце в точен съвпад с Уран, а диспозитора му Плутон е във Везни, мутабелна ос и Нептун на ИЦ.
Аз пък изобщо не обичам да ме командват, но този У7 в Лъв само такива мъже ми носи  :angry:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #103 -: Февруари 28, 2011, 08:04:53 pm »
и моят У7 - Риби все ми ги води едни......... трябва нещо да почна да си търся мъже по Слънце или Марс, ако ще Мерк да разработвам, по 7Д няма да стане...........

*

Марая

• 28287
« Отговор #104 -: Февруари 28, 2011, 08:11:53 pm »
и моят У7 - Риби все ми ги води едни......... трябва нещо да почна да си търся мъже по Слънце или Марс, ако ще Мерк да разработвам, по 7Д няма да стане...........

Един мъж няма в живота ми по управителя и съуправителя на 7-ми....Нито везни/телец , нито близнаци/дева...

Всички са били по управителя на 5-ти и 12-ти....и по управителя на 4-ти....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #105 -: Февруари 28, 2011, 08:46:35 pm »
Много странно, Марая... При мен до един са Лъвски типаж, не говоря само за Слънцето, по-скоро типични Марсови мъже, по-скоро Плутонови  ;D

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #106 -: Февруари 28, 2011, 08:54:38 pm »
Много странно, Марая... При мен до един са Лъвски типаж, не говоря само за Слънцето, по-скоро типични Марсови мъже, по-скоро Плутонови  ;D

Да , и това ме замисли много.... :rolleyes:
В телец имам луна....,луната ми е улавяла само опозиторни слънца /скорпион/ , управителя им Плутон ,който управлява и моя асц. е ситуиран в 10-ти дом.... :rolleyes:
Втория управител на знака е Марс , който се е приютил във втори дом , а управлява 5-ти /овен/....

*

Yaya

• 2265
« Отговор #107 -: Февруари 28, 2011, 09:32:53 pm »
А Венерата ти къде кърши снага?

А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #108 -: Февруари 28, 2011, 09:39:16 pm »
А Венерата ти къде кърши снага?

Как къде  :rolleyes: ;D , в последния градус на козирога 29:12минутки....във втори дом /на трон по дом/.... :P

*

Yaya

• 2265
« Отговор #109 -: Февруари 28, 2011, 09:49:24 pm »
еми, ето - козирог, сатурн, 10 дом...

А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #110 -: Февруари 28, 2011, 09:58:21 pm »
еми, ето - козирог, сатурн, 10 дом...

В мунданен план ДА...,но иначе Сатурн ми е в 3-ти , Гокленов ;D почти на 4* от ИЦ- Риби....

« Отговор #111 -: Март 01, 2011, 12:11:48 am »
Вече няколко съфорумки споделят впечатления и наблюдения за мъже със слънчев знак БЛИЗНАЦИ....като водещи класацията за манипулация ,доминиране , подчинение.... :rolleyes:
Доста ме замисли това...,просто не съм го очаквала от Меркурий... ;D....
Оказват се скрити лимонки близнаците.... ;D....,май скорпиона има фалшива слава.... :rolleyes:

И аз имам такива впечатления и то от първа ръка.Имам си един такъв Близнак в къщи.Тези качества при подвижните знаци си ги обяснявам с факта,че  голяма част от тези които познавам с такива качства са от поколението на Плутон в Дева и съответно светилата им получават тежки аспекти от Плутон.При всички мои познати склонни към доминиране и налагане на волята си има такъв акцент.Двама имат Т-квадрати на светилата и Плутон и една жена с Ас в Скорпион и Плутон в съвпад с АС в опозиция на Слънцето.Това са примери за типа хора които казват"Аз казах" и няма място за възражения.Грубо налагане. А иначе има и няколко познати жени със съвпади на Слънце и Плутон,но при тях е по-скоро завоалирано манипулиране.Пак става това ,което искат,но се пипа с кадифена ръкавица.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Марая

• 28287
« Отговор #112 -: Март 01, 2011, 07:46:01 am »
Вече няколко съфорумки споделят впечатления и наблюдения за мъже със слънчев знак БЛИЗНАЦИ....като водещи класацията за манипулация ,доминиране , подчинение.... :rolleyes:
Доста ме замисли това...,просто не съм го очаквала от Меркурий... ;D....
Оказват се скрити лимонки близнаците.... ;D....,май скорпиона има фалшива слава.... :rolleyes:

И аз имам такива впечатления и то от първа ръка.Имам си един такъв Близнак в къщи.Тези качества при подвижните знаци си ги обяснявам с факта,че  голяма част от тези които познавам с такива качства са от поколението на Плутон в Дева и съответно светилата им получават тежки аспекти от Плутон.При всички мои познати склонни към доминиране и налагане на волята си има такъв акцент.Двама имат Т-квадрати на светилата и Плутон и една жена с Ас в Скорпион и Плутон в съвпад с АС в опозиция на Слънцето.Това са примери за типа хора които казват"Аз казах" и няма място за възражения.Грубо налагане. А иначе има и няколко познати жени със съвпади на Слънце и Плутон,но при тях е по-скоро завоалирано манипулиране.Пак става това ,което искат,но се пипа с кадифена ръкавица.

С две думи от всичко споделено до тук ,онези които доминират ,подчиняват и манипулират имат аспект/твърд/ на слънце със сатурн или плутон....Нещо друго дали бихме могли да допълним , за да направим по-пълна картинката? ;D :rolleyes:

П.П. а такъв аспект имат поколението на Плутон и Уран в Дева с Мутабелните знаци.....,както и първите градуси на кардиналните знаци....
« Последна редакция: Март 01, 2011, 08:03:36 am от Марая »

*

123

• *
  • 230
« Отговор #113 -: Март 01, 2011, 04:11:14 pm »
Ще се включа аз ... това ми е познато .... Само, че първо тръгнах да ровя из картите на майка и татко, понеже по спомен - те са с Плуто - Дева, а аз слънце БЛЗ..., но не излезе точно така както си го мислех.
Значи това сме аз и майка ... от цялата работа май излиза, че тя обича да доминира и да се налага (има квадрат Плуто-Марс, но да не забравяме, че и татко е със същия Плутон, значи ... доминирането там е ... оле мале  ;D)
Само дето на мен ми се пада нейния и неговия Плутон, около Юпитера ми в осми дом (може и да е на К8 - незнам, не мога да си определя точния час на раждане).
Другото чудо дето видях е нейния Сатурн точно върху моите Луна и Нептун.... дето се квадратират от моя Сатурн ..., значиии мой Сатурн квадратира Неин ... и така. Темата не е много за мъжете, които доминират, манипулират, подчиняват ... ама то мъж/жена ... всеки си ги има в него си  ;) (Аз тоя мъж дето го имам в мене ... не е за разправяне направо, дано успея да го преработя по някакъв начин ...)

Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

Марая

• 28287
Често я четат тази тема в последно време... :rolleyes: ;D

*

Марая

• 28287
Плутон в 1,4,7, 10 домове,аспектиращ Луна,Венера,Марс.Марс в 4,7 домове получаващ твърди аспекти от Сатурн,Плутон,особено ако  е в заточение и падение.Карта с превес на кардинални знаци с акцент върху Рак,Козий рог,присъствие на конфигурация космичен кръст. :blink:

Ами....да...Има нещо такова.... :rolleyes:

Да ви кажа поколението на Плутон в Лъв са много властни особено при съвпад, опозиция или квадрат към Слънцето. Усещам трептенията на Плутон в Лъв подобно вибрациите на хитлеристки марш.
Нептун Скорпи в каре към Плутон Лъв не те ли спасява :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...