Здравей Гост

Пракачествата

• 74 Отговора
  • 9285 Прегледи
*

Moonlady

• **
  • 1112
Re:Пракачествата
« Отговор #20 -: Март 03, 2011, 09:23:50 pm »
Та за мен , не всеки въздух е студен , не всяка земя е топла....,както и не всяка вода е дълбока... ;D

Даммм...ако водата е плитичка, може да се затопля бързо от Слънцето
и спокойно да се ' плацикаш " в нея   ;D   ;D
( ама от дълбоката може и да не изплуваш )

Много по -лесно се преживяват Урановите сътресения
със земни Луна и Венера   ;)
( например )
Естествени минерали и амулети

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Март 03, 2011, 09:24:56 pm »

-топло+сухо – огън

-топло+влажно – въздух

-влажно+студено – вода

-студено+сухо – земя

Така е по Грузинев, сега проверих в книгата му, а там са събрани записки от доста школи и направления в астрологията.

Да ..., обаче е конкретика...,а като се има в предвид , че всичко се променя ...,защо да не надграждаме? :rolleyes: ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #22 -: Март 03, 2011, 09:27:27 pm »

със земни Луна и Венера  
;)
( например )

А аз със светила във Водолей сал дет* не умрях.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #23 -: Март 03, 2011, 09:33:48 pm »
Та за мен , не всеки въздух е студен , не всяка земя е топла....,както и не всяка вода е дълбока... ;D

Даммм...ако водата е плитичка, може да се затопля бързо от Слънцето
и спокойно да се ' плацикаш " в нея   ;D   ;D
( ама от дълбоката може и да не изплуваш )

със земни Луна и Венера   ;)
( например )

Не бих казала , че мястото на луна и венера в знак  са спомогнали.... ;D По-скоро хармоничния аспект на луна/уран е онзи , който мотивира Уран към още по-независими и свободни действия....
Аспекта със Слънце е твърд и то прекалено твърд....,все някъде трябва да има изход... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #24 -: Март 03, 2011, 10:51:13 pm »
Аз се съгласявам, че "пракачествата" имат значение. И се радвам, че има дефиниции, цитирани тук от Лиа. Всички земни зодии около мен са нерваци, външно, а всички водни са изключително спокойни - пак външно проявление на енергията. Имам приятелка Козирог и Луна в Скорпион, просто до нея на моменти не може да се стои, добре, че е много работлива и там си регулира енергията. Мисля, че най-лошото нещо, което може да се случи на земна зодия е да стои без работа....... говоря за Слънцето в земна зодия. А дева без работа........ просто мъка, кой ще прислужва на другите.......Мисля също, че огнените зодии са щастливи само да бъдат, нямат нужда от произведен продукт, за да се себе доказват....

Обаче има един въпрос, ако има липсващ елемент примерно - ЗЕМЯ[/b], но студеното и сухото се компенсират от другите планетни разположения, това според вас достатъчно ли ще е ?

*

123

• *
  • 230
« Отговор #25 -: Март 03, 2011, 11:09:33 pm »
Обаче има един въпрос, ако има липсващ елемент примерно - ЗЕМЯ, но студеното и сухото се компенсират от другите планетни разположения, това според вас достатъчно ли ще е ?
Ами примерно достатъчно е за ИДЕИ ..., но не и за реализацията им ... Но пък като има идея, ... все някой може да я реализира  ;) Важното е идеи да има.
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #26 -: Март 03, 2011, 11:17:09 pm »
-топло+сухо – огън
-топло+влажно – въздух
-влажно+студено – вода
-студено+сухо – земя
Така е по Грузинев, сега проверих в книгата му, а там са събрани записки от доста школи и направления в астрологията.

Така е и при Птолемей, а и всъщност при Аристотел, и при по предни философи... Всъщност при всички родоначалници на западната астрология...

[/quote]
« Последна редакция: Март 04, 2011, 02:04:48 am от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

123

• *
  • 230
« Отговор #27 -: Март 03, 2011, 11:20:58 pm »
Така е и при Птолемей, а и всъщност при Аристотел, и при по предни философи...
О.К. щом казваш ... явно съм топло и влажно и студено и сухо едновременно. Сега като се замисля наистина Девата си е студена и суха - пресметлива, работлива (къде работлива, къде не), анализираща, прагматична ... , сухарска-студена и дистанцирана ;D. Добре, че го имам това Слънце БЛЗ и тази Луна СТР - че внасят малко топлина и влага в цялата работа  ;)
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Март 03, 2011, 11:49:41 pm »
Така е, а и самият Тропически Зодиак е съобразен с климатичните пояси, това е сезонен Зодиак. Нормално е по тия географски ширини да се е зародила концепцията за пракачествата с техните описания във вида, който е стигнал до нас.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #29 -: Март 04, 2011, 12:14:54 am »
Всеки, който е изучавал "Метеорология и климатология" и си спомня основните физични закони знае, че въздухът се затопля от земята, а земната повърхност - от слънцето. Няма как въздухът да е топъл, докато земята - студена.
Така, че товае  някакво деление, което няма нищо общо с нашите физични закони....А да не пропусна, че водата има 3 агрегатни състояния. Във въздуха по време на облачност има т.нар. "скрита топлина на изпарение", а изпарението не е нищо друго, освен третото агрегатно състояние на водата.
« Последна редакция: Март 04, 2011, 12:20:54 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Март 04, 2011, 12:40:05 am »
Тогава би трябвало древните философи да не са познавали достатъчно добре физичните закони, щом са създали погрешна (според нас) концепция. Интересното е, че същата схема на елементите се лансира и в англоговорящите страни, не е в Грузинев грешката...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #31 -: Март 04, 2011, 12:49:29 am »
Е, няма нужда да спорим, де!
Дали са ги познавали, не е важно.
Важното е, че се е наложил един модел, който се разпространява и до днес.
Както казах, аз не намирам практическо приложение на качествата в астрологията...спирам до елементите.
ПРедлагам да питаме китайците ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Март 04, 2011, 11:20:49 am »
Всичко има значение в астрологията....Аз обръщам внимание на най-невидимите неща....в картата и никога не бъркам...Факт , че канала работи...но и астрологията помага... :P ;D

*

lia

• 29
« Отговор #33 -: Март 04, 2011, 01:47:51 pm »
Добре е, когато човек е доволен от това, което знае или има.
Малък проблем се явява, когато уж всичко си знае или си има, а се усеща неудовлетворен.
Тогава трябва да продължи с търсенията си по-надълбоко.
Пракачествата на планетите, примерно, позволяват да се определи някакъв сигнификатор или доминанта.
А това е важно, защото има периоди, в които човек  е неудовлетворен и решава, че парите са причината. Втурва се да ги печели, а ситуацията не се променя или отива на по-зле. Същото важи и за работа или любов- променя работата, създава връзки, а начинанията му предварително са обречени на неуспех, защото нуждата му е била друга.
Проблемът в конкретния период е могъл да се реши лесно само с ново хоби, пътешествие някакво или спорт, а даже и една книга.......
По-сложно и трудно е, когато нуждата действително е от генерална промяна.  Тогава астрологията помага, но без да искаме от нея еднозначен отговор, нищо, че тя го дава – важно е с нейна помощ сами да стигнем  до такъв.

*

lia

• 29
« Отговор #34 -: Март 04, 2011, 02:21:33 pm »
стойности  на Джаймини
Слънце   -топло-13,75 и сухо-5
Луна- влажно 15; студено-12,5
Меркурий-студ-3,75;сухо2,5
Венера-топло1,25;влажно-10
Марс-топло 6,25;сухо-7,5
Юпитер-топло-3,75;сухо-2,5
Сатурн-студено-8,75; сухо-7,5

ясно е, защо сега за програмите са нужни подобни стойности, но се чудя дали древните са дали числен израз само заради по-лесно сравняване или са ползвали тия категорични стойности и за нещо друго.......

*

123

• *
  • 230
« Отговор #35 -: Март 04, 2011, 04:26:24 pm »
стойности  на Джаймини...
..., но се чудя дали древните са дали числен израз само заради по-лесно сравняване или са ползвали тия категорични стойности и за нещо друго.......
Абе древните са били голяма работа  :blink:, сигурно са имали и нещо друго в предвид ....

*

Stella

• 7765
« Отговор #36 -: Март 04, 2011, 04:49:38 pm »
Всичко има значение в астрологията....Аз обръщам внимание на най-невидимите неща....в картата и никога не бъркам...Факт , че канала работи...но и астрологията помага... :P ;D

Как ги ползваш? Дай пример.

*

Stella

• 7765
« Отговор #37 -: Март 04, 2011, 04:53:04 pm »
Добре е, когато човек е доволен от това, което знае или има.
Малък проблем се явява, когато уж всичко си знае или си има, а се усеща неудовлетворен.
Тогава трябва да продължи с търсенията си по-надълбоко.
Пракачествата на планетите, примерно, позволяват да се определи някакъв сигнификатор или доминанта.
А това е важно, защото има периоди, в които човек  е неудовлетворен и решава, че парите са причината.

Неудовлетвореността движи света...и квадратурите. ;D
Качествата са ясни. това е азбуката на астрологията. Приемаме ги такива каквито са. Определяме сигнификатори или доминанта. И какво в повече ни дава това? Аз затова предпочитам да се говори с примери за пряко практическо приложение на нещата, а не само на теория . На теория на всички ни е ясно...Бих се радвала, ако тези качества имат някакво практическо приложение за диагностика или за лечение, както при китайците - а то няма.
И какво, ако съм преобладаващо суха или преобладаващо влажна? Ако е имало чак такова практическо приложение, астрологията е щяла да се развие в тази насока. За съжаление, обаче всичко се свежда до елементите и до тяхната съвместимост.
« Последна редакция: Март 04, 2011, 05:03:33 pm от Stella »

*

123

• *
  • 230
« Отговор #38 -: Март 04, 2011, 05:01:10 pm »
Тук бих добавила жените и женската неудовлетвореност движат света .... Мъжете общо взето правят каквото им се каже ....

*

Stella

• 7765
« Отговор #39 -: Март 04, 2011, 05:02:12 pm »
Тук бих добавила жените и женската неудовлетвореност движат света .... Мъжете общо взето правят каквото им се каже ....

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D