Здравей Гост

Емоционалните

• 124 Отговора
  • 15048 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Емоционалните
« Отговор #20 -: Март 06, 2011, 09:40:18 pm »
По мое мнение контролът над емоциите се изразява в способноста да ги не допускаш да ти влиаят на мислите.

Така е, и това определя качеството обективност. Не всеки успява да бъде обективен, всеки прожектира някакъв филм, в който вярва. Но докато на един човек му е достатъчно той самият да си вярва, друг може да има нужда другите да му повярват, в неговия филм и неговата истина. Както казват индийците, всичко е майя (илюзия), а тя е представена от Луната в хороскопа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Март 06, 2011, 09:45:32 pm »
  Досега винаги съм смятала, че Луната изразява емоциите, а Венера чувствата. При мен в това отношение няма баланс по рождение. Чувствителността, вероятно е взаимодействието между двете светила. Майка ми, мир на духа й, винаги е казвала, че съм дебелокожа като теле. Всъщност нито съм чувствителна, нито съм емоционална, по-скоро всичко това е обърнато навътре, няма външен израз, само в редките случаи, когато съм провокирана от невинни същества /деца, животни/. Венерата ми е в заточение по знак и в падение по дом, а Луната - водолейска, но силно наранена....Което пък ми позволява в момент на силен афект, да блокирам емоции и чувства и да наблюдавам събитията около мен, без да мога да реагирам. В последствие всичко това го изхвърлям чрез сънищата си.

И като приемем , че чувството е свързано с емоционално състояние , а не е рационална мисъл.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Март 06, 2011, 09:52:10 pm »
Трите компоненти - чувство/мисъл/емоция - са свързани помежду си, с тази разлика обаче, че нашите чувства и емоции обитават астралния свят (неслучайно го наричат още "свят на желанието"), в голяма степен те имат инстинктивна природа, докато мисълта е енергия, която се издига до менталната сфера.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #23 -: Март 06, 2011, 09:53:06 pm »
По мое мнение контролът над емоциите се изразява в способноста да ги не допускаш да ти влиаят на мислите.

И това отново е продукт на емоцията.... ;D , да превъзмогнеш това състояние в друго...Или манипулация над емоцията...

http://www.youtube.com/watch?v=wV1FrqwZyKw

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Март 06, 2011, 09:55:54 pm »
Трите компоненти - чувство/мисъл/емоция - са свързани помежду си, с тази разлика обаче, че нашите чувства и емоции обитават астралния свят (неслучайно го наричат още "свят на желанието"), в голяма степен те имат инстинктивна природа, докато мисълта е енергия, която се издига до менталната сфера.

Всяко едно състояние  стига до менталната сфера благодарение на мисълта , която за мен има много  общо с чувството ,породило емоцията... :blink:

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #25 -: Март 06, 2011, 09:59:07 pm »
Може да се каже, че съм емоционален, но определено не го показвам и никой от обкръжението ми не подозира.В живота  емоциите не ми пречат, защото действията ми се определят от ума и ако се наложи мога да контролирам емоциите.

Луната ми е в лъв, прави секстил с венера (най-точния аспект в цялата карта) и квадрат с Плутон.

Аз смятам , че нашето мислене определя емоциите ни...а не емоцията определя мисълта.........
Контрола над емоциите отново е продукт на емоцията.... :blink:

Не съм съгласен.Ти казваш, че ума властва над емоциите, но според мен и обратното важи с пълна сила.

Според мен мисълта е продукт на емоцията....
Когато имаш усещане за студ...,първо усещаш студа , след това идва и мисълта студено ми е...Когато харесваш някой /сигурна съм , че ти се е случвало/...,ти го харесваш , а след това идва мисълта защо го харесваш.... :blink:

За пореден път не съм съгласен  :blink: .По мое мнение мислите и емоциите са напълно различни неща, но връзката
между тях е двустранна.Твоят пример с харесването е илюстрация как емоция поражда мисъл, но обратното също е възможно.Например в даден момент си спокойна,но се сещаш как някой ти е направил нещо гадно и те обзема гняв.

« Отговор #26 -: Март 06, 2011, 10:00:09 pm »
Аз съм много емоционална и импулсивна,даже след като ми мине,понякога се чудя защо съм постъпила толкова емоционално и първоинстинктно,вместо да съм изчакала и да не се излагам  ;D
Всъщност аз не мога да разбера как мойта девишка Луна е толкова емоционална,по-скоро ще е заради огненото Слънце,знам ли?!Луна в Дева на 27ми градус,12ти дом, в секстил с Марс и Плутон,тригон с Нептун и 135 градусов аспект със Сатурн.От къде ми идва емоционалноста?  :-\ Да,анализирам и прочие,но все пак,често върша нещата емоционално,понеже в дадения момент са ме ''подпалили'' така да се каже.

*

Марая

• 28287
« Отговор #27 -: Март 06, 2011, 10:01:06 pm »
Може да се каже, че съм емоционален, но определено не го показвам и никой от обкръжението ми не подозира.В живота  емоциите не ми пречат, защото действията ми се определят от ума и ако се наложи мога да контролирам емоциите.

Луната ми е в лъв, прави секстил с венера (най-точния аспект в цялата карта) и квадрат с Плутон.

Аз смятам , че нашето мислене определя емоциите ни...а не емоцията определя мисълта.........
Контрола над емоциите отново е продукт на емоцията.... :blink:

Не съм съгласен.Ти казваш, че ума властва над емоциите, но според мен и обратното важи с пълна сила.

Според мен мисълта е продукт на емоцията....
Когато имаш усещане за студ...,първо усещаш студа , след това идва и мисълта студено ми е...Когато харесваш някой /сигурна съм , че ти се е случвало/...,ти го харесваш , а след това идва мисълта защо го харесваш.... :blink:

За пореден път не съм съгласен  :blink: .По мое мнение мислите и емоциите са напълно различни неща, но връзката
между тях е двустранна.Твоят пример с харесването е илюстрация как емоция поражда мисъл, но обратното също е възможно.Например в даден момент си спокойна,но се сещаш как някой ти е направил нещо гадно и те обзема гняв.

Никога не ми се е случвало..... :blink: , аз нямам време да се връщам назад! ;D
А това чувство като гняв ми е непознато!

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #28 -: Март 06, 2011, 10:01:32 pm »
Луната ми е в Дева, обаче, Марая, все си мисля че тя, рядко ми се включва в емоциите,'щото ако се включваше, нямаше да съм толкоз ревлива, експанзивна и много често ме е яд на това...Както казва мъжът ми -" теб всеки може да те манипулира, ако удари на чувства и за деца"...При мен се вкл=чва Слънцето и рачешкото...а, бесовете ми са по Марс-)))). Както и да е...Луната ми е в опозиция със Слънцето и Тригон към Сатурн...Квадратурата към Юпитер изобщо не я отчитам, защото е разходяща и е с разлика от 7 градуса
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

holanda

« Отговор #29 -: Март 06, 2011, 10:02:58 pm »
И сигурно след всяко емоционално състояние разпарчетосваш и анализираш до дупка всичко случило се.... :rolleyes:

само ако ми се занимава,да.
В нова фаза съм и се стремя да не анализирам въобще,защото като го направя изгубвам усещането от емоцията.
Анализа разрушава емоциите ,защото успееш ли да ''разпарчетосаш'' мотивите и подтиците си,добиваш контрол над тях,а с това те губят есенцията си.

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Март 06, 2011, 10:07:07 pm »
И сигурно след всяко емоционално състояние разпарчетосваш и анализираш до дупка всичко случило се.... :rolleyes:

само ако ми се занимава,да.
В нова фаза съм и се стремя да не анализирам въобще,защото като го направя изгубвам усещането от емоцията.
Анализа разрушава емоциите ,защото успееш ли да ''разпарчетосаш'' мотивите и подтиците си,добиваш контрол над тях,а с това те губят есенцията си.

Зависи...,не винаги можеш , чрез анализа да придобиеш контрол.... :rolleyes:

*

Asol

• 4140
« Отговор #31 -: Март 06, 2011, 10:08:03 pm »
Аз съм много емоционална и импулсивна,даже след като ми мине,понякога се чудя защо съм постъпила толкова емоционално и първоинстинктно,вместо да съм изчакала и да не се излагам  ;D
Всъщност аз не мога да разбера как мойта девишка Луна е толкова емоционална,по-скоро ще е заради огненото Слънце,знам ли?!Луна в Дева на 27ми градус,12ти дом, в секстил с Марс и Плутон,тригон с Нептун и 135 градусов аспект със Сатурн.От къде ми идва емоционалноста?  :-\ Да,анализирам и прочие,но все пак,често върша нещата емоционално,понеже в дадения момент са ме ''подпалили'' така да се каже.

Намира се във воден дом, в аспект с Нептун, а аспектът с Плутон също не е за подценяване. По Марс на трон в комбинация, нещата ти се иска да стават на момента.  :P
« Последна редакция: Март 06, 2011, 10:15:20 pm от Asol »

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Март 06, 2011, 10:09:02 pm »
Луната ми е в Дева, обаче, Марая, все си мисля че тя, рядко ми се включва в емоциите,'щото ако се включваше, нямаше да съм толкоз ревлива, експанзивна и много често ме е яд на това...Както казва мъжът ми -" теб всеки може да те манипулира, ако удари на чувства и за деца"...При мен се вкл=чва Слънцето и рачешкото...а, бесовете ми са по Марс-)))). Както и да е...Луната ми е в опозиция със Слънцето и Тригон към Сатурн...Квадратурата към Юпитер изобщо не я отчитам, защото е разходяща и е с разлика от 7 градуса

Кабала , по-скоро опозицията /вероятно знакова/ оказва влияние на емоциите....Слънцето е в риби.... ;D , а тук емоциите преливат...

« Отговор #33 -: Март 06, 2011, 10:09:44 pm »
   Такаа, аз приемам Луната за носител на всички емоции /спомени, инстинкти - натрупани от началото на създаването ни на тази Земя или Вселена/, но тя само ги отразява. Начинът, по който се изразява, отразява емоцията и се проектира /свързва се с мисълта и усещанията/, предполагам е емоционалността и чувствителността, което ще рече, че стигаме до аспектирането на Луната в радикса. При добра аспектация лесно изразима емоция, емоционалност, а при кофти аспектация - обратното.
   Мислата ми беше, че емоцията /не казвам емоционалност/ носи първичните спомени от нашата душа. Ако можехме да я изолираме и осъзнаем, щяхме да стигнем много напред в разгадаването ни като човеци.

« Отговор #34 -: Март 06, 2011, 10:10:48 pm »
Както казва мъжът ми -" теб всеки може да те манипулира, ако удари на чувства и за деца"...........
...Квадратурата към Юпитер изобщо не я отчитам, защото е разходяща и е с разлика от 7 градуса

А ето, че не бива да я пренебрегваш. ;)

Аз имам разходяща квадратура на Луната с Плутон и разходящ съвпад със Сатурн - все по 6,5 -7 градуса и се усеща, та дрънка.  :lol:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #35 -: Март 06, 2011, 10:13:29 pm »

Кабала , по-скоро опозицията /вероятно знакова/ оказва влияние на емоциите....Слънцето е в риби.... ;D , а тук емоциите преливат...
ТЪй,де...-))))Слънцето се включва,ама Луната остава безучастна и обратно...направо си е гърч....Ако успея да включа и двете едновременно ще е върха...Е, ся, ракът ми дава инат-)))), да не го забравяме и това и проклетия марс ;D
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

holanda

« Отговор #36 -: Март 06, 2011, 10:14:09 pm »
...,не винаги можеш , чрез анализа да придобиеш контрол....

добиваш. И то точно с това,че го обективизираш и разрушаваш импулса.Точно тук идва мнението на Алрик,че ''контрола над емоциите се изразява в способноста да не допускаш да ти влияят на мислите''

« Отговор #37 -: Март 06, 2011, 10:17:22 pm »

Намира се във воден дом, в аспект с Нептун, а аспектът с Плутон също не е за подценяване. По Марс на трон в комбинация, нещата ти се иска да стават на момента.  :P

О,да,много съм нетърпелива и искам всичко на момента  ;D лошо,че не става така.
Благодаря ти,Асол!  :kissd:

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Март 06, 2011, 10:19:20 pm »
...,не винаги можеш , чрез анализа да придобиеш контрол....

добиваш. И то точно с това,че го обективизираш и разрушаваш импулса.Точно тук идва мнението на Алрик,че ''контрола над емоциите се изразява в способноста да ги не допускаш да ти влиаят на мислите''

Не съм съгласна....Когато започнеш да анализираш определено усещане ...не винаги можеш да стигнеш до верния извод или да бъдеш обективен в анализа....Приемам Сатурн за планета на анализа , мисля , че само той е безпристрастен и точен....
Да се върнем към простичкия пример със студа/май ми е студено ;D/...та, усещаме студа...първо е емоцията ...идва мисълта...,анализираме , че ни е студено...,но от това става ли ни топло? :rolleyes:

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #39 -: Март 06, 2011, 10:20:29 pm »
Може и да ни стане, ако си помислим, че можеше и да е по-студено ;D ;D ;D