Здравей Гост

Наводненията

• 28 Отговора
  • 4311 Прегледи
Re: Наводненията
« Отговор #20 -: Февруари 10, 2012, 09:07:05 am »
Даа...в тази карта има предпоставка за наводнения...,както и проблеми с флотата .

Куспидата на 8-ми дом-дом на кризите и кризисните ситуации е в критичен градус. Управителя на к8 е луна , която се намира в лъв и е в съвпад с Марс. Макар и разходящ аспекта е конюкция.
На първо четене осите акцентират фиксирани и мутабелни знаци. АСЦ в скорпион в критичен градус отново намеква за кризисни ситуации при това внезапно и непредсказуемо...аспект с Уран в 4-ти дом...Мунданен дом на Луната. АСЦ е в точна квадратура с Нептун /управител на океани и морета , на флотата на държавата , на газта , на отровите и вредните емисии/.....
Mисля , че около 15-19 февруари ще има сериозни природни катаклизми , които е твърде възможно да причинят и миствриозни дупки в морета и океани , както и да бъдат причина за екологично бедствие свързано с изтичането на газ и/или/ нефтени продукти. Не изключвам и потъването на плавателен съд в този период....14 градус в риби е на Плутон...,възможно е да се случат сериозни проблеми в ядрени съоръжения...и централи.

В общи линии сме на едно мнение тук. Виждам че си добавила и някои нови акценти, свързани с критични градуси, в унисон и допълнение на всичко останало.

Цитат
АСЦ е в точна квадратура с Нептун

Значи проблемът с Нептун е имено квадрата му с АСЦ. А не ингресията му в Риби, както най-дълбокомислено някои не се умориха да повтарят. Чудно е тогава: как тъй при предишната си ингресия в Риби през април 2011 г. Нептун не успя да се разсърди, щом толкова много това е разсърдително! Да се смееш ли, да плачеш ли, както се казва в такива случаи.

Цитат
Управителя на к8 е луна , която се намира в лъв и е в съвпад с Марс. Макар и разходящ аспекта е конюнкция.
... Уран е в 4-ти дом...Мунданен дом на Луната.

Искам специално да обърна внимание на този пасаж. Да - Луната, където и да се намира, винаги има отношение към дом 4, защото е негово мунданен управител. Напълно съм на същото мнение.

Цитат
Mисля , че около 15-19 февруари ще има сериозни природни катаклизми , които е твърде възможно да причинят и миствриозни дупки в морета и океани , както и да бъдат причина за екологично бедствие свързано с изтичането на газ и/или/ нефтени продукти. Не изключвам и потъването на плавателен съд в този период....14 градус в риби е на Плутон...,възможно е да се случат сериозни проблеми в ядрени съоръжения...и централи.

Тук да не би да имаш предвид транзита на ретрограден Марс през МС и в опозиция на IC ? Между впрочем, най-вероятно е новото застудяване и влошаване на времето през последните три-четири дни, съпроводено и с голямо вълнение на морето, да се дължи на много бавния ретро-транзит на Марс през звездата Денебола (21:47 от Дева - точен съвпад 7.02 - вторник), която е с уранов характер. А Уран в картата се намира имено в дом 4.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Февруари 10, 2012, 09:43:20 am »
Даа...в тази карта има предпоставка за наводнения...,както и проблеми с флотата .

Куспидата на 8-ми дом-дом на кризите и кризисните ситуации е в критичен градус. Управителя на к8 е луна , която се намира в лъв и е в съвпад с Марс. Макар и разходящ аспекта е конюкция.
На първо четене осите акцентират фиксирани и мутабелни знаци. АСЦ в скорпион в критичен градус отново намеква за кризисни ситуации при това внезапно и непредсказуемо...аспект с Уран в 4-ти дом...Мунданен дом на Луната. АСЦ е в точна квадратура с Нептун /управител на океани и морета , на флотата на държавата , на газта , на отровите и вредните емисии/.....

В общи линии сме на едно мнение тук. Виждам че си добавила и някои нови акценти, свързани с критични градуси, в унисон и допълнение на всичко останало.

Цитат
АСЦ е в точна квадратура с Нептун

Значи проблемът с Нептун е имено квадрата му с АСЦ. А не ингресията му в Риби, както най-дълбокомислено някои не се умориха да повтарят. Чудно е тогава: как тъй при предишната си ингресия в Риби през април 2011 г. Нептун не успя да се разсърди, щом толкова много това е разсърдително! Да се смееш ли, да плачеш ли, както се казва в такива случаи.

Цитат
Управителя на к8 е луна , която се намира в лъв и е в съвпад с Марс. Макар и разходящ аспекта е конюнкция.
... Уран е в 4-ти дом...Мунданен дом на Луната.

Искам специално да обърна внимание на този пасаж. Да - Луната, където и да се намира, винаги има отношение към дом 4, защото е негово мунданен управител. Напълно съм на същото мнение.

Цитат

Тук да не би да имаш предвид транзита на ретрограден Марс през МС и в опозиция на IC ? Между впрочем, най-вероятно е новото застудяване и влошаване на времето през последните три-четири дни, съпроводено и с голямо вълнение на морето, да се дължи на много бавния ретро-транзит на Марс през звездата Денебола (21:47 от Дева - точен съвпад 7.02 - вторник), която е с уранов характер. А Уран в картата се намира имено в дом 4.

Критичните градуси в картата са изключително чувствителни. Когато говорим за първата декада на даден знак имаме среща с управител и силен диспозитор на знака. Забелязала съм , че именно тук при лунации най-силно се изразява енергията.
ЛУНАТА Е ТАЗИ КОЯТО ИМА ОТГОВОРНОСТ ЗА НАВОДНЕНИЯТА. ТЯ СЕ СВЪРЗВА С ПРИЛИВИТЕ И ОТЛИВИТЕ!/това на капса за дълбокосмислените разсъждения по отношение на Нептун ;D/.
Изявата на Нептун в своя знак е рано да коментираме...Но общото правило е едно...силна изява с хармонично поведение. Струва ми се , че наистина се бъркат основни правила особено по отношение на транссатурновите планети.
В картата на есенното равноденствие намираме точна квадратура на АСЦ и Нептун...Слънцето е един от основните тригери и в този период ще направи точна квадратура с асцендента и ще застане на градуса на Нептун от картата...По същото време прави впечатление , че ХИРОН/държа на него много при прогностика/ също се намира в знака на Рибите и има отношение към екологията. Риби са знака на бедствията....мунданен 12-ти дом. Ретро Марс е във втората декада на знака Дева...,тя се свързва с екологията и чистотата...Заформена е опозиция с Хирон и Нептун...,която ще бъде актуална след няколко месеца...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #22 -: Февруари 12, 2012, 01:25:10 am »
Може би повече внимание трябваше да обърнеш на Уран в дом 4 (все пак този дом е основният), в опозиция на Слънце и квадрат с Плутон, с неговия диспозитор Марс, владетел и на дом 1.

Вметнах го, съвсем не между другото, но умишлено оставих леко встрани. Имам цел извън наталните примери да си изчистя до най-малкия детайл и получа обяснение на ниво първите седем, ако ме разбираш. ;D Затова така подходих, а ти благодаря за допълнението и насоката, която даваш.

Аз виждам сега от контакта между двете карти как са се раздвижили нещата, така е, част от тях маркирах. Прикачила съм файла по-долу.

Въпреки, че за мен и пълнолунието е фактор, както в Нептунската тема си нахвърлях мислите. Просто в рамките на периода от новолунието до следваща фаза, точно навръх пълнолунието става. В последни градуси на Рак Луната влиза в квадратура със Сатурн, застинал стационарен в самия край на Везни - само част от картината. Приемам го от значение пълнолунието. А ти?

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #23 -: Февруари 12, 2012, 07:43:55 am »
Чудно е тогава: как тъй при предишната си ингресия в Риби през април 2011 г. Нептун не успя да се разсърди, щом толкова много това е разсърдително!

Страховити наводнения в САЩ – май 2011 (при ингреса на Нептун в риби): http://www.btv.bg/videos/novini/video/2014672985-Strahovitite_navodneniya_v_SASht.html

От началото на юли 2011 започват и катастрофални наводнения в Тайланд, най-тежките от 50 години  (Нептун се обръща ретро в знак риби): http://www.tvevropa.com/bg/news/world/view/61525

Катастрофални наводнения в Австралия от януари 2011 (при вз.рецепция на Уран/Нептун): http://bnt.bg/bg/news/view/44943/navodnenijata_v_avstralija

Ще е любопитно да обясните, с картите на равноденствията може би, на какво се дължат в случая  тези наводнения, които са много по-мащабни от нашенското сега.  :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #24 -: Февруари 12, 2012, 08:24:09 am »
Ще е любопитно да обясните, с картите на равноденствията може би, на какво се дължат в случая  тези наводнения, които са много по-мащабни от нашенското сега.  :blink:

особено ако разграничим малко астроклиматологията и астрохидрологията, които работят основно с фази на Луна и равноденствия, от стихийни бедствия и аварийни ситуации

*

Марая

• 28287
« Отговор #25 -: Февруари 12, 2012, 11:58:43 am »
Чудно е тогава: как тъй при предишната си ингресия в Риби през април 2011 г. Нептун не успя да се разсърди, щом толкова много това е разсърдително!

Страховити наводнения в САЩ – май 2011 (при ингреса на Нептун в риби): http://www.btv.bg/videos/novini/video/2014672985-Strahovitite_navodneniya_v_SASht.html

От началото на юли 2011 започват и катастрофални наводнения в Тайланд, най-тежките от 50 години  (Нептун се обръща ретро в знак риби): http://www.tvevropa.com/bg/news/world/view/61525

Катастрофални наводнения в Австралия от януари 2011 (при вз.рецепция на Уран/Нептун): http://bnt.bg/bg/news/view/44943/navodnenijata_v_avstralija

Ако някой качи карти на равноденствията би било интересно да се разгледа...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Февруари 12, 2012, 12:08:38 pm »
Погледнах за справка ефемеридите на равноденствието /есенното/ за цитирания период през 2011-та...Нептун е в критичен градус на знака Водолей...в последната декада под диспозиторство на Венера...
Но , ако някой качи карта ще бъда благодарна....

« Отговор #27 -: Февруари 13, 2012, 12:01:34 pm »
Може би повече внимание трябваше да обърнеш на Уран в дом 4 (все пак този дом е основният), в опозиция на Слънце и квадрат с Плутон, с неговия диспозитор Марс, владетел и на дом 1.

Вметнах го, съвсем не между другото, но умишлено оставих леко встрани. Имам цел извън наталните примери да си изчистя до най-малкия детайл и получа обяснение на ниво първите седем, ако ме разбираш. ;D Затова така подходих, а ти благодаря за допълнението и насоката, която даваш.

Аз виждам сега от контакта между двете карти как са се раздвижили нещата, така е, част от тях маркирах. Прикачила съм файла по-долу.

Въпреки, че за мен и пълнолунието е фактор, както в Нептунската тема си нахвърлях мислите. Просто в рамките на периода от новолунието до следваща фаза, точно навръх пълнолунието става. В последни градуси на Рак Луната влиза в квадратура със Сатурн, застинал стационарен в самия край на Везни - само част от картината. Приемам го от значение пълнолунието. А ти?

Цитат

Само че без транссатурновите планети, едва ли е възможно да се направи сериозна прогноза, касаеща природните процеси и бедствия. Плутон, заедно с Марс, например, управляват ядрото на земята, съставено преди всичко от железни съединения, от тежки и радиоактивни метали. А благодарение на това ядро, земята има магнитно поле, магнитни полюси, ос на въртене, а дори и въртене около собствената ос. Така че Плутон е един много основен, да не кажа най-основен фактор. Много важен фактор е и Уран, управляващ йоносферата и атмосферното електричество, благодарение на което имаме зони с повишено и понижено атмосферно налягане, бури, циклони и прочее. А комбинацията земен магнетизъм - атмосферно електричество представлява нещо като гигантски ел-двигател. И в момента, при продължителната квадратура между Уран и Плутон, която ще продължи още няколко години, този "двигател" може да получи сериозна повреда.

Цитат

Разбира се, че е фактор пълнолунието. Най-малкото защото онова, което е "заченато" по новолуние стига своя максимум на проявата си имено по пълнолуние. А виждаме какво е "заченато" по новолуние: съединението Слънце-Луна (новолуние) в точна опозиция на Марс в дом 8, който е в съвпад с Луна, управителка на дом 8.

Точността на опозицията е 00:04 от градуса. В същотото време и Юпитер (владетел на дом 4 - природни процеси) прави квадрат към Марс в дом8 и в Лъв (огнен знак). И когато този квадрат (на транзитния Юпитер) е станал точен, настъпило е рязко затопляне, стопяване на снегове, прилив (Юпитер) на води, скъсване на стени и диги (Марс в дом 8) и наводение. За същото е помогнал и транзита на Луна през дом8 и през самия Марс и Луна, когато е максимума на бедствията. Добре че Сатурн (защита, стабилизация) в същото време прави почти точен, сходящ тригон към Нептун, който владее дом 4 (природни процеси). Иначе би имало много повече жертви и разрушения. А сега, когато Юпитер направи квадрат и към Луна, пак ще имаме наводнения, но в никой случай не толкова опасни и драматични, както при квадрата Юпитер-Марс и по време на пълнолуние.

« Последна редакция: Февруари 13, 2012, 12:07:44 pm от Nobles »

« Отговор #28 -: Февруари 13, 2012, 07:12:16 pm »

Никъде тук Нептун няма връзка с наводненията. Какво значи наводнение поради взаимна рецепция Уран/Нептун? Ами че тя тази рецепция продължава седем години, значи седем години непрекъснати наводнения?! Макар че като цяло това може да провокира такава тенденция за тези седем години. Кога Ню Орлиънс беше залят?
А ето я връзката за наводнението в поречието на Мисисипи - гр. Vicksburg - през втората половина на май 2011:

Какво ще кажеш?
« Последна редакция: Февруари 13, 2012, 07:18:18 pm от Nobles »