Венера и Марс в радикса са в първия градус на Телец, но за транзита на Нептун през Луната е така, както казваш, Муунлейди. Въпреки това нептуновите транзити не са така стресови като, да речем, някой по-твърд транзит на Сатурн, Уран или Плутон към наталната позиция на Луната. При водолейските Луни забелязвам по-слаба устойчивост на стрес при някои обстоятелства, моля присъстващите такива да не го приемат лично. Същото мнение за повишена склонност към депресии е разпространено за Луна в Стрелец - весела, приятелски настроена, ентусиазирана и оптимистична на пръв поглед. За водолейските също имам такива наблюдения, а в тази карта Луната е ъглова и има квадрат с Меркурий, управителя на АС. Може да има повишена склонност към безпокойство, както и към умствена преумора.
По прогресии видях, че Луната е преминала в 12 дом вече, не е изключено квадратът й със Сатурн - първо с наталния, а после и с прогресивния, да е повдигнал нивото на стрес и неудовлетвоеност. Мисля, че след излизане от знака Телец състоянието може да се стабилизира, но това го казвам съвсем на прима виста, разбира се.
Интересно, но и транзитният Сатурн сега сключва хармоничен аспект със Слънцето и Юпитер на Асцендета, към края на знака предстои и тригон с Луната. Възможно е последните няколко години, докато Сатурн и Уран бяха по оста Дева/Риби, да е съдържал повече стресов потенциал за питащия, а сега последствията просто се обаждат със закъснение, отзвучават.
И още нещо: каквато и да е била изминалата година, предстоящата скоро лична година (след рождения ден) се очертава да бъде доста интересна според мен, особено в партньорската сфера.