Здравей Гост

полът на детето

• 77 Отговора
  • 10982 Прегледи
*

lin

полът на детето
« -: Август 09, 2005, 09:50:05 am »
Привет на всички НЕотпускари.  :D
Нещо ми е скучно да гледам пуст форума и реших да ви пусна една тема, която дискутираме непоследък с една друга форумчанка  ;)

Зад въпроса стои чисто изследователски мотив.  :D

Сега ще ви опиша до къде стигнахме в проучването, а после ще чакам да ми кажете вашия опит.

Такаааа...
Попаднах на няколко метода за определяне пола на бъдещите ни деца.

1. Първото дете се определя от градуса на куспида на 5-ти дом в наталниа хороскоп на майката.
Ако градусът е четен, то 1-то дете ще е момиче, а ако градусът е нечетен - момче.
Не е само това, разбира се. ;)
Трябва да преценим и какъв е знакът, в който е 5-ти дом. Ако е женски (както следва Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козерог, Риби), то шансът за момиче е още по-голям, а ако е в мъжки знак (Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец, Водолей) - момче.

Ако до тук ситуацията не е категорична (примерно 5-ти дом е в четен градус, но знакът, в който попада е мъжки...), то трябва да проследим къде попада управителят на 5-ти дом - в четен или нечетен градус е и дали е в мъжки или женски знак.

Това беше за определяне на пола на 1-во дете.
За второ дете се гледа върха на 6-ти дом и методът е същият.

Това, което авторът-астролог казва обаче е, че ако жената има аборт/и, сметката е друга.
За съжаление не уточнява как се процедира в такива случаи (ако да речем жената има аборт преди 1-то си дете, или преди 2-то...?!?!)

2.  Другият метод е много популярен, както се оказва.
Той е според фазите на Луната.
И ако искаме момиченце, то в момента на зачеването Луната трябва да е в женски знак и обратното за момченце.
Звучи простичко, ама не е! :D  :D
И това е така, защото нали Луната се движи бързичко, а пък забременяването не настъпва обезателно веднага след половия акт и може да мине малко време, след което обаче Луната вече най-вероятно ще е в нежелания от нас знак.
Има решение и в този случай де!  ;)

3.  Понеже в създаването на едно дете все пак участват 2-ма души, то в третото изследване са включени и планетите на таткото. Или по-точно какви аспекти правят управителите на 5-тите им домове.
Тук за съжаление също нямам повече информация кои са аспектите и как те влияят на пола на детето.

4. Този метод е може би също разпространен.
В него се изследва в Прогресии и в Дирекции аспектите на Луната и Слънцето.
Ако Слънцето е по-силно аспектирано, очакваме да се роди момче.
А ако е Луната - момиче.

Най-вероятно перфектно би сработила една компилация м-ду 4-те метода.  :D
Аз лично изследвах 5 майки по 1-вия метод и се сдобих с 4 точни и недвусмислени резултата.

Остава ми въпроса, който по-горе споменах - какво се случва, ако жената е имала аборт?
Също така искам да ви подканя да поразнищим темата, ако ви е интересна.

Хубав ден от мен!  :)
« Последна редакция: Август 09, 2005, 09:51:48 am от lin »

*

Блудница

полът на детето
« Отговор #1 -: Август 09, 2005, 09:07:50 pm »
;) отчитам се ...куспида на 5 дом 9* Стрелец упрл. Юпи на почти 29* Блз. - дете момче
ми метода и при мен работи

*

lin

полът на детето
« Отговор #2 -: Август 10, 2005, 09:00:14 am »
:D  Супер!
Значи прибавяме още 1 точка в полза на първия метод.

Чакам още!
Пишете! :)  

*

АН

полът на детето
« Отговор #3 -: Август 10, 2005, 11:05:02 am »
:D тишина и спокойствие във форума :D  - особено на фона на реалния свят :D

Колкото до методите - всеки път си ги проверявам подобни методи най-малко за себе си :D - прибави още една точка към първия метод :D
Иначе сега с видеозоните... :D

Но пък видеозонът предполага вече фактическо състояние, а другото си е друго :D  

*

lin

полът на детето
« Отговор #4 -: Август 10, 2005, 11:23:39 am »
Привет АН!  :)

Не сме си говорили толкова отдавна...
Радвам се да те 'видя' отново! :)
Как си?

Аз се вясвам тук всеки ден, но вярно е огрооооомна тишина...

Наистина ли сработи 1-вия метод и при теб?!
Супеееер!
Можеш ли да подскажеш нешо по въпроса как се смята 3-то и 4-то дете
и как би следвало да се изчисли 1-то дете, ако преди това майката е имала аборт.

Видеозоните са ясна работа  :D
Аз не бих попитала за пола на моето дете, когато то вече е на път.
Ей така - за изненада.

Но сега тук правим астрологическо изследване все пак!  :)  

*

АН

полът на детето
« Отговор #5 -: Август 11, 2005, 07:54:37 am »
май не съм попадала на астрологичен метод, който със задоволителна точност да определя броя и пола на децата за всички хора :)

Което не значи, че няма смисъл да се изследва :)

Ти свърши ли с отпуската или тепърва ти предстои? :)  

*

lin

полът на детето
« Отговор #6 -: Август 11, 2005, 08:50:47 am »
Ще опитам да науча още за въпросния 1-ви метод, макар и да коства много търпение общуването с екс-братушките  ;)  
/В един руски астро-форум попаднах на информацията, обаче като зададох въпрос за повече детайли, те се разпростряха да обсъждат "ама защо задаваш такъв въпрос?", "ама те децата са си все хубаво нещо, независимо момчета или момичета"... и колкото и да обяснявам, че въпроса е изследователски, те като че ли държат да ми направят първо дисекция и може би /евентуално;) / някой слънчев ден след неопределено време да ми отговорят  :D  :D  :D /

Отпуската ми тепърва предстои  :)
С такова задоволство гледам как изчезват дните до понеделник  :D

А при теб как е с почивката?
« Последна редакция: Август 11, 2005, 08:59:54 am от lin »

*

Zaza

полът на детето
« Отговор #7 -: Август 11, 2005, 08:12:24 pm »
Здравейте и от мен!

Първият метод и при мен е сработил защото имам момченце:
връх на 5-ти дом - 25 гр.
в близнаци - мъжки знак
освен това в 5-ти дом ми се намират и 2 мъжки планети - Юпитер и Марс,

Обаче ме изнанада това, че за второто дете се гледал върхът на 6-ти дом, а аз до сега знаех , че е по 9-ти дом??? Нали не е грешка ?

*

Zaza

полът на детето
« Отговор #8 -: Август 11, 2005, 08:19:35 pm »
Хм, хрумна ми още един интересен въпрос - може ли да се види дали ще имаш близнаци. Ами ако са разнополови? :huh:  

*

lin

полът на детето
« Отговор #9 -: Август 12, 2005, 08:52:43 am »
Цитат
Обаче ме изнанада това, че за второто дете се гледал върхът на 6-ти дом, а аз до сега знаех , че е по 9-ти дом??? Нали не е грешка ?
Привет Zaza! :)

Не, не е грешка за 6-тия дом, но това е теорията на една руска астроложка.

Разкажи ми, моля те това, което ти знаеш за 9-ти!
Ти имаш ли 2-ро дете?
И ако да - отговаря ли на формулата по 6-ти дом?

*

АН

полът на детето
« Отговор #10 -: Август 12, 2005, 09:13:05 am »
Цитат
Ще опитам да науча още за въпросния 1-ви метод, макар и да коства много търпение общуването с екс-братушките  ;)  
/В един руски астро-форум попаднах на информацията, обаче като зададох въпрос за повече детайли, те се разпростряха да обсъждат "ама защо задаваш такъв въпрос?", "ама те децата са си все хубаво нещо, независимо момчета или момичета"... и колкото и да обяснявам, че въпроса е изследователски, те като че ли държат да ми направят първо дисекция и може би /евентуално;) / някой слънчев ден след неопределено време да ми отговорят  :D  :D  :D /

Отпуската ми тепърва предстои  :)
С такова задоволство гледам как изчезват дните до понеделник  :D

А при теб как е с почивката?
направо не останаха дни до понеделник :D

а аз периодично си взимам отпуски :D

Ти избра ли си пак някое специално място за отпуск? :)

А колкото до методите - колкото повече информация се натрупва, толкова анализът и синтезът после стават по-нееднозначни :D  Което всъщност не е лошо и си има чар :D  

*

Guest

полът на детето
« Отговор #11 -: Август 12, 2005, 09:58:29 am »
Здравей lin!

За второто дете знам, че се гледа 9-ти дом, който се изчислява като 5-ти производен от 5-ти дом. На този принцип можеш да разбереш нещо повече и за 3-тото или 4-тото дете ако щеш...
Например: 3-тото дете ще намериш като броиш 5-ти производен от 9-ти дом и така се получава 1-ви натален.
В доста  книжки съм го срещала, дори и на курса, на който ходех ни го обесняваха по този начин. По тази логика можеш да научиш повече и за 2-рия си съпруг, 3-я и т.н...:) изобщо всичко, което те интересува.
Затова се изнанадах като прочетох за 6-ти дом, това е нещо ново за мен!
За съжаление още не мога да преценя дали 6-ти дом работи, защото нямам второ дете, но и по 2-та метода ми излиза, че ще е момиче :) ( много искаме да имаме и момиченце), но ще видим какво ще ни донесе щъркела :)

Темата е много интересна и още сега ще седна да разгледам "фонотеката си" от майки с 2 деца, относно 6-ти дом дали работи...

Поздрави  

*

lin

полът на детето
« Отговор #12 -: Август 12, 2005, 10:09:29 am »
Цитат
направо не останаха дни до понеделник :D

а аз периодично си взимам отпуски :D

Ти избра ли си пак някое специално място за отпуск? :)

А колкото до методите - колкото повече информация се натрупва, толкова анализът и синтезът после стават по-нееднозначни :D  Което всъщност не е лошо и си има чар :D
Да ти кажа АН, твоята схема за почивка е най-добра.
По малко, но пък често!  :)

А мястото, където отивам е повече от специално.  :)
Няма да разказвам сега... ;) , но като се върна, живот и здраве, ще споделя всичките си впечатления.

*

lin

полът на детето
« Отговор #13 -: Август 12, 2005, 10:20:27 am »
Цитат
Здравей lin!

За второто дете знам, че се гледа 9-ти дом, който се изчислява като 5-ти производен от 5-ти дом. На този принцип можеш да разбереш нещо повече и за 3-тото или 4-тото дете ако щеш...
Например: 3-тото дете ще намериш като броиш 5-ти производен от 9-ти дом и така се получава 1-ви натален.
В доста  книжки съм го срещала, дори и на курса, на който ходех ни го обесняваха по този начин. По тази логика можеш да научиш повече и за 2-рия си съпруг, 3-я и т.н...:) изобщо всичко, което те интересува.
Затова се изнанадах като прочетох за 6-ти дом, това е нещо ново за мен!
За съжаление още не мога да преценя дали 6-ти дом работи, защото нямам второ дете, но и по 2-та метода ми излиза, че ще е момиче :) ( много искаме да имаме и момиченце), но ще видим какво ще ни донесе щъркела :)

Темата е много интересна и още сега ще седна да разгледам "фонотеката си" от майки с 2 деца, относно 6-ти дом дали работи...

Поздрави
Zaza, страшно ме заинтригува с твоя метод, но не съм сигурна, че те разбрах правилно, затова моля те, да ми го уточниш като ще ти дам моите данни, ако така и на теб ще ти е по-лесно.

Значи аз имам 5-ти дом в Скорпион в 6 градус.
9-тия ми дом е в Риби в 1 гр.

И тук е въпросът ми... какво визираш под "производен"?
Все едно, ако приема, че от куспида на 9-ти дом отброя 5 домове и ще получа хипотетичен нов 5-ти дом, по чиято куспида и знак ще определя пола на 3-тото дете ли?

Дай по-добре ясно да ги разграничим!

За 2-ро дете.... еди какво си, за 3-то... и така.

А ти определено ме срази и с идеята за определяне на съпруг! :D  ;)
Аз още си нямам такъв... и затова ме заинтригува.

Смятам, като ми разясниш метода си, да прегледам и аз всички налични майки  :)  за да установя дали е точен.

Мога да кажа само, че по метода с 6-ти дом, жените които са с 2 деца в моя списък си излязоха съвасем точно.
« Последна редакция: Август 12, 2005, 10:21:57 am от lin »

*

lin

полът на детето
« Отговор #14 -: Август 12, 2005, 11:16:25 am »
Zaza, в твоята книжка пише ли (а и ти имаш ли наблюдения) дали абортът минава в раздел "деца"?

При мен 2 от майките в списъка ми имат аборт преди 2-то дете.
А трета пък има аборт преди първото си дете.
Това много ме обърква в сметките.

Какво мислиш?

P.S. Коя е книжката, която споменаваш? Много питам, ама така ще стигнем до някой по-категоричен извод по-лесно, нали?!  :D  ;)  
« Последна редакция: Август 12, 2005, 11:20:43 am от lin »

*

Guest

полът на детето
« Отговор #15 -: Август 12, 2005, 01:45:10 pm »
Здравей lin!

Производният дом се намира по следният  начин:
1. Първото дете е представено от 5-тия ти натален дом. (при теб той е в 6 гр. в Скорпион).
2. За второто отброяваш 5 производни дома от 5-ти натален , и стигаш до 9-ти натален  (9 гр. в Риби).
3. За третото дете процедираш по същият начин: от 9-тия си натален отброяваш нови 5 производни дома и стигаш до 1-ви натален...

Този метод обаче се припокрива с метода за  намиране децата на твоите деца, т.е. твоите внуци. Ако приемеш 5-ят си натален дом за 1-ви дом на твоето дете и от там построиш хороскоп, ще видиш как:
5-ти твой дом = 1-ви негов дом
6-ти твой дом  = 2-ри негов дом
7-ми твой дом = 3-ти негов дом
8-ми твой дом = 4-ти негов дом
9-ти твой дом = 5-ти негов дом  .т.е. това твоето внуче :)

Между другото да не забравя да отбележа, че по метода на производните домове не можеш да определиш с точност пола на детето. Можеш да определиш само някои от основните черти в характера му, или пък както често се случва - знакът на върха на дома (на майката), да се прояви като слънчев знак или лунен, или  като асцендент при детето.

Аз лично използвах метода, който ти описа за определяне пола на 2-рото дете, както за върха на 6-ти така и за 9-ти дом /за всеки случай/ :)- нещо като компилация от 2-та метода.

полът на детето
« Отговор #16 -: Август 12, 2005, 01:51:53 pm »
извинявам се много, но  guest-a съм аз :huh:
ще опитам да го редактирам ако може...
« Последна редакция: Август 12, 2005, 01:52:56 pm от Zaza »

*

Guest

полът на детето
« Отговор #17 -: Август 12, 2005, 02:27:00 pm »
Цитат
Zaza, в твоята книжка пише ли (а и ти имаш ли наблюдения) дали абортът минава в раздел "деца"?
При мен 2 от майките в списъка ми имат аборт преди 2-то дете.
А трета пък има аборт преди първото си дете.
Това много ме обърква в сметките.
Какво мислиш?
P.S. Коя е книжката, която споменаваш? Много питам, ама така ще стигнем до някой по-категоричен извод по-лесно, нали?!  :D  ;)

lin, темата за аборта е много спорна! За съжаление не съм чела нищо по въпроса.
Лично аз смятам, че ако една майка е имала аборт преди първото си родено дете, то 5-ти дом вече няма да е актуален. По моите наблюдения при тези майки 5-ти дом няма никаква връзка с хороскопа на детето. Може би трябва да се гледа някой друг дом, но това са само предположения...

*

lin

полът на детето
« Отговор #18 -: Август 12, 2005, 03:40:25 pm »
Zaza, много ти благодаря за разяснението и търпението!  :)
Сега ми е вече ясно и ще експериментирам за да видим какви резултати ще даде.

Твоето предположение за абортите...  и на мен ми се струва да има резон в него.
Затова и питам толкова, защото на жените, на които отчетох абортите, метод 1 от най-първия ми постинг работи.
С 2 думи по него абортът се приема за едно дете.

Сега пак ще те потормозя малко, ако ми позволиш, защото те моля да ми опишеш метода за определяне на съпруг. (всъщност какво определяме, Слънцето му ли?)
Мен ме интересува за първи съпруг... и се надявам за в бъдеще да не ми се налага да търся данните за 2-ри такъв  :D  :D  ;)

Благодаря ти предварително!

*

lin

полът на детето
« Отговор #19 -: Август 12, 2005, 04:59:12 pm »
Пак за определянето на съпруга.

За да не те карам да пишеш... аналогично за децата и 5-ти дом, предполагам, че за съпруга се гледа 7-ми дом.
Моят 7-ми е в Козирог.
Какъв извод да си направя?
Че благоверният ще е със Слънце или Asc в Козирог ли?

За 2-ри съпруг предполагам, че трябва да отброя от върха на 7-ми 7 домове и да видя в кой знак ще попадне - то си е директно Asc-та това!  :)

Така ли е?