Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1205032 Прегледи
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #2800 -: Февруари 28, 2012, 03:46:49 pm »
У1 Слънце в знака на У9, където не се чувства зле (нито е заточено, нито в падение). Луната е екзалтирана, в сходящ секстил с У3. Обаче сходящата опозиция Слънце/Марс какво ли би могла да означава? Някой фаталист като отчете и Слънце в 8-ми дом... Марс е У10 и интесептиран У4. Опозицията е по оста 2/8 дом. Дали служебни или домашни дела, свързани с финанси, няма да те задържат? Или ще те насочат от идеята за далечно пътъшествието към по-близка дестинация? Защото връзката между У1 и У9 е разходяща, а връзката между Луна и У3 - сходяща. Луната е в знака на У4, ретрограден Сатурн на IC. Може би ще трябва да се върнеш у дома по-рано от предвиденото. Според мен се чувстваш добре у дома. Но това не ти пречи да пътуваш, разбира се.

Както пише Стела, Луна в 10-ти - по-скоро служебно изглежда, отколкото за удоволствие.

*

dobic

• 19
« Отговор #2801 -: Февруари 28, 2012, 04:10:40 pm »
Ще успея ле да забременея скоро, до средата на годината /например /? :-[
Аз мисля - ДА ;) Надявам се да не греша:)

Благодаря ти , venerra за отговора  :blink:
... а , някоя дума  за този СЛВ на  АС  в хорара може ли някой да каже ? :-[

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #2802 -: Февруари 28, 2012, 05:05:46 pm »
Кажи поне къде да гласуваме. Тука всички от форума ще гласуваме за тебе. ;D

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5962.0.html - това е темата, който желае, може да гласува!  :rolleyes: Благодаря!
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

Stella

• 7765
« Отговор #2803 -: Февруари 28, 2012, 06:11:39 pm »
Ще успея ле да забременея скоро, до средата на годината /например /? :-[
Аз мисля - ДА ;) Надявам се да не греша:)

Благодаря ти , venerra за отговора  :blink:
... а , някоя дума  за този СЛВ на  АС  в хорара може ли някой да каже ? :-[

Не е основен фактор и обикновено не се разглежда. Но по принцип СЛВ се счита за положителен знак, а ЮЛВ за отрицателен.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #2804 -: Февруари 28, 2012, 06:19:14 pm »
Грейс, много искаш да заминеш- чужбината ти е по сърце - Юпитер /У9/ е на трон в знака на Слънцето, което те управлява. Само, че виждам разходящ положителен аспект между У1 и У9. Този аспект мога да го приема за ДА, само в случай, че вече си резервирала пътуването, т.е. направила си постъпки за неговото осъществяване. На въпроси в бъдеще време, се гледат сходящите аспекти. Остава да погледнем Луната. последният аспект, който сключва тя е секстил с Меркурий на върха на 9-ти дом. Мисля, че отговорът трябва да е ДА.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #2805 -: Февруари 28, 2012, 06:24:48 pm »
Както пише Стела, Луна в 10-ти - по-скоро служебно изглежда, отколкото за удоволствие.

Или се чуди как ще си остави работата. Но ще намери начин, заради сексилът на Луна с Меркурий на К9.

« Отговор #2806 -: Февруари 28, 2012, 08:21:18 pm »
Ще остане ли без работа К?

*

Grace

• 2257
« Отговор #2807 -: Февруари 29, 2012, 08:35:00 am »
Грейс, много искаш да заминеш- чужбината ти е по сърце - Юпитер /У9/ е на трон в знака на Слънцето, което те управлява. Само, че виждам разходящ положителен аспект между У1 и У9. Този аспект мога да го приема за ДА, само в случай, че вече си резервирала пътуването, т.е. направила си постъпки за неговото осъществяване. На въпроси в бъдеще време, се гледат сходящите аспекти. Остава да погледнем Луната. последният аспект, който сключва тя е секстил с Меркурий на върха на 9-ти дом. Мисля, че отговорът трябва да е ДА.

точно така е, Стела, направени са постъпки за пътуването.  :wub:
И мен ме озадачи малко тази хорарна карта...НО решила съм да пътувам, да видим...Дано не излезе нещо непредвидено. Не е служебно.

*

Grace

• 2257
« Отговор #2808 -: Февруари 29, 2012, 08:42:28 am »
У1 Слънце в знака на У9, където не се чувства зле (нито е заточено, нито в падение). Луната е екзалтирана, в сходящ секстил с У3. Обаче сходящата опозиция Слънце/Марс какво ли би могла да означава? Някой фаталист като отчете и Слънце в 8-ми дом... Марс е У10 и интесептиран У4. Опозицията е по оста 2/8 дом. Дали служебни или домашни дела, свързани с финанси, няма да те задържат? Или ще те насочат от идеята за далечно пътъшествието към по-близка дестинация? Защото връзката между У1 и У9 е разходяща, а връзката между Луна и У3 - сходяща. Луната е в знака на У4, ретрограден Сатурн на IC. Може би ще трябва да се върнеш у дома по-рано от предвиденото. Според мен се чувстваш добре у дома. Но това не ти пречи да пътуваш, разбира се.

благодаря, Мирабела. Както винаги си доста точна. Интересно е, дали в хорара може да се е видяло близко предстоящо пътуване по работа. Предстои ми такова скоро. И то отговаря на една част от тълкуването ти. Но не съм сигурна, че хорар дава такава информация, или... ? В смисъл, че се преплитат няколко пътувания, но въпроса ми беше за едно конкретно.

Сходяща опозиция Марс/Сл - среща с мъжка фигура от Марсов тип, скарване с мъжка фигура, проблеми с авторитети?
Че хорар за пътуване дава ли друга информация?  :unsure:

*

Stella

• 7765
« Отговор #2809 -: Февруари 29, 2012, 02:47:32 pm »

благодаря, Мирабела. Както винаги си доста точна. Интересно е, дали в хорара може да се е видяло близко предстоящо пътуване по работа. Предстои ми такова скоро. И то отговаря на една част от тълкуването ти. Но не съм сигурна, че хорар дава такава информация, или... ? В смисъл, че се преплитат няколко пътувания, но въпроса ми беше за едно конкретно.

Сходяща опозиция Марс/Сл - среща с мъжка фигура от Марсов тип, скарване с мъжка фигура, проблеми с авторитети?
Че хорар за пътуване дава ли друга информация?  :unsure:

Всякаква второстепенна информация можеш да извлечеш от един хорар.
В този случай опозицията Марс-Слънце е разходяща и не се гледа въобще.
Освен това няма отношение към пътуването, защото не е по оста 3-9 нито засяга господари на тези домове.
Може Грейс да е имала /минало време/ някакъв проблем с началник - Марс е У10 или с високопоставена личност или с институция?
« Последна редакция: Февруари 29, 2012, 02:52:43 pm от Stella »

*

Grace

• 2257
« Отговор #2810 -: Февруари 29, 2012, 03:03:55 pm »
Цитат
Освен това няма отношение към пътуването, защото не е по оста 3-9 нито засяга господари на тези домове.
това добре  :blink:

Цитат
Може Грейс да е имала /минало време/ някакъв проблем с началник - Марс е У10 или с високопоставена личност или с институция?
може би в хорар за пътуване не трябва да търсим такава информация и да се придържаме само към въпроса. или греша?

*

Stella

• 7765
« Отговор #2811 -: Февруари 29, 2012, 05:57:30 pm »
Цитат
това добре  :blink:

Цитат
може би в хорар за пътуване не трябва да търсим такава информация и да се придържаме само към въпроса. или греша?

Няма значение за какво е зададен въпроса. но в случая първото обезсмисля второто. Няма нужда да дълбаем повече. лично аз се придържам към препоръките на двете американки да не отговаряме на въпроси, които не са ни задавали, особено ако нямат връзка с въпроса.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
« Отговор #2812 -: Февруари 29, 2012, 07:33:18 pm »
Обещах да му подаря мартеничка и я направих самичка, но не влиза в Скайп и ми затвори преди дни, когато звъннах. Въпросът е: Иска ли Краси да се видим? Как е настроен към мен? Ако аз съм Сатурн, а той Венера (заточена?) - значи сме в опозиция ; Слънцето и Луната - в квадрат. Но не сме се карали, бяхме в добри отношения, просто изчезна изведнъж... Явно отговорът е "Не"...  :(

Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2813 -: Февруари 29, 2012, 07:37:12 pm »
Ако аз съм Сатурн, а той Венера (заточена?) - значи сме в опозиция

В случая ти си заточена Венера (управител на АС) и си в дома на квезита, т.е. предполага се, че ти имаш по-голям интерес от тази среща. Ретро Сатурн в първи дом може да представя неувереността ти, колебанието.

Въпросният Краси е представен от ретро Марс в 12 дом - той си се скатава и се мисли за невидим.  ;D

Луната ще направи съвпад с ЮЛВ, сякаш има пречки да се реализира желаното. Следват квадрати.
В случая тригонът й с Венера може и да не върши работа, тъй като Венера е твой сигнификатор. Но пък може и случайността да проработи в твоя полза, знам ли.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
« Отговор #2814 -: Февруари 29, 2012, 07:55:11 pm »
Въпросният Краси е представен от ретро Марс в 12 дом - той си се скатава и се мисли за невидим.  ;D

Мерси, Лили! :) Верно се скатава, мислех да му пиша смс, но може би няма смисъл. Пф, избяга ми поредният Везничко. :)

*

Stella

• 7765
« Отговор #2815 -: Февруари 29, 2012, 08:00:16 pm »
Либра, не си добре поставена в знака, в който се намира неговия управител, с което съм на мнение, че не е добре да настояваш. Зависима си от неговото благоволение - Венера е заточена в дома на квезита.

*

Stella

• 7765
« Отговор #2816 -: Февруари 29, 2012, 08:02:31 pm »
Ще остане ли без работа К?

Притеснява ме сходящия тригон на Марс в негов 6-ти дом с Юпитер - неговият сигнификатор.
Но Юпитер - негов У1 управлява също така и началника му - Стрелец на МЦ. това означава, че той и началника му имат един и същ интерес от развитието на въпроса, т.е. интересите съвпадат.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2817 -: Февруари 29, 2012, 09:22:40 pm »
Здравейте пак от мен! :blink:

Ще хареса ли М. последните поправки по презентацията ми?

Струва ми се..Да като, че ли... ако се случи така, че марса да направи тригонче с венерата..но може би се гледат още неща?
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Stella

• 7765
« Отговор #2818 -: Февруари 29, 2012, 09:26:04 pm »
Здравейте пак от мен! :blink:

Ще хареса ли М. последните поправки по презентацията ми?

Струва ми се..Да като, че ли... ако се случи така, че марса да направи тригонче с венерата..но може би се гледат още неща?

Не можем да говорим за тригон, защото Марс и Венера не са в тригонални знаци, а в хорарната астрология се гледат аспектите на планетите, преди някоя от тях да напусне знака.

не зная презентацията по кой дом да я гледаме. Може би по 3-ти дом и неговия господар.
Ако е така, то М. и презентацията се управляват от една и съща планета - Марс, което означава, че ще я хареса.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2819 -: Февруари 29, 2012, 09:57:36 pm »
хорарната астрология ми е пълна мъгла...мъча се...туй - онуй- ама се обърквам движението на планетите- още не мога да им свикна ;D нлучквам повече

все пак бих гледала презентацията по 6ти..служебно е :rolleyes:....но то май пак излиза да..щото 6ти ..рибка..юпитера пак е втори управител...Благодаря Стела! ;)
« Последна редакция: Февруари 29, 2012, 11:00:19 pm от zikovu »
"Любовни антагонизми- all day, every day"