Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1207529 Прегледи
Re: Хорарни въпроси
« Отговор #7880 -: Януари 25, 2014, 10:13:10 pm »
Здравейте!
Днес приятел, когото не бях чувала от дълго време се появи в скайп и ми написа, че е загубил дома си, но не сподели причините за това. Аз мисля, че лъже.
Може ли който разбира да погледне хорара, дали той е загубил дома си, бездомник ли е сега, как го е загубил, ако това е истина, защо ме потърси този човек. Спомням си, че закупи къщата в средата на миналата година.
Човека по принцип обича да изкривява истината, за това се породиха съмнения у мен.
Благодаря ви!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7881 -: Януари 25, 2014, 10:20:28 pm »
Здравейте!
Днес приятел, когото не бях чувала от дълго време се появи в скайп и ми написа, че е загубил дома си, но не сподели причините за това. Аз мисля, че лъже.
Може ли който разбира да погледне хорара, дали той е загубил дома си, бездомник ли е сега, как го е загубил, ако това е истина, защо ме потърси този човек. Спомням си, че закупи къщата в средата на миналата година.
Човека по принцип обича да изкривява истината, за това се породиха съмнения у мен.
Благодаря ви!

Според мен не те лъже. Загубил го е обаче заради удоволствия...по-скоро лични пороци,които притежава. Борса,хазарт..неправилен кредит..задължения към кредитори.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #7882 -: Януари 25, 2014, 10:24:33 pm »
Марая, този човек беше кредитен мениджър в голяма компания. Преди 3 седмици каза, че напуснал, може и да са го уволнили. Едва ли е неправилен кредит. Картата показва ли сега къде живее?

*

Марая

• 28287
« Отговор #7883 -: Януари 25, 2014, 10:57:33 pm »
Марая, този човек беше кредитен мениджър в голяма компания. Преди 3 седмици каза, че напуснал, може и да са го уволнили. Едва ли е неправилен кредит. Картата показва ли сега къде живее?

Това вече е нов въпрос... :blink:
Но Венера управлява неговия 4-ти дом в хорарната карта. Тя е ретроградна и в Сатурнов знак попада в негов 12-ти дом от картата...съвпада с Плутон. Крие се сякаш от някого..Възможно е да е при жена- бивша приятелка /любовница/ или наистина да няма къде да отиде. Венера е в съвпад с Плутон и лощо аспектирана.Човека наистина има нужда от помощ! Луната е ко-сигнификатор на въпроса и току-що е направила съвпад с управителя на Венера-Сатурн.
В критична ситуация е...помогни му с каквото можеш...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #7884 -: Януари 26, 2014, 12:08:27 pm »
Питащият не се е представил добре, и мисля че няма да получи титлата. Но вероятно по-късно ще може.
Просто питащият Луната не само че е в Скорпион, но е между два малефика Марс и Сатурн.

Благодаря за коментара!

Трябва да се четат древните, много истина има в тълуванията им, и не само по хорарни въпроси.
А в днешно време като вземат да включват и външните планети в хорарна астрология, абсолютно неадекватен микс се получава.

You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #7885 -: Януари 26, 2014, 01:09:48 pm »
Ще пътуваме от София за Пловдив. Сега прочетох, че ТИР се е обърнал на магистралата. Въпросът е:

Всичко наред ли ще мине с пътуването днес до Пловдив?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #7886 -: Януари 26, 2014, 02:47:15 pm »
Ще пътуваме от София за Пловдив. Сега прочетох, че ТИР се е обърнал на магистралата. Въпросът е:

Всичко наред ли ще мине с пътуването днес до Пловдив?

Да..няма да имаш проблеми... ;)

А може би вече пътуваш сега е 15:46 по моя комп. :rolleyes:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #7887 -: Януари 26, 2014, 06:55:07 pm »
 :kissd:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7888 -: Януари 27, 2014, 09:12:57 am »
Имам запитване по хорарната карта по-долу, в която Луната се явява сигнификатор на кверента и прави съвпад със сигнификатора обозначаващ въпроса, в случая Сатурн. Дали съвпадът на 2-та сновни сигнификатора в случая се тълува като НЕ, поради природата на Сатурн?

Сега четох дискусии на тази тема и Луна съвпад Сатурн в хорар, давала почти задължително негативен отговор.
Имате ли наблюдения върху подобни случаи? Аз лично имам една подобна карта, в която се получи точно така, въпреки че интерпретацията на астролога беше за позитивно развитие.

Въпросът е: Ще получа ли академична титла от университета Х?

Мей- аз съм на мнение, че скоро няма да стане, но по- късно не е изключено да стане. Даже залагам на това, че ще стане. Но няма да е в близката половин година- има доста да се точат нещата и трънлив път да се извърви.И това не е заради съвпада на Луна и Сатурн в лош знак за Луната (чувала съм такива схващания, питам и други момичета, с които гледаме хорари - повечето от тях са ми казали, че не са забелязали тази тендениция) Съвпадът на Сатурн с Луна в Скорпи в случая ще доведе до едно мъчно и бавно развитие на въпроса.
"Не" отговорът идва от Мерскурий- съ у 9 в квадрат с Луна, ретро Юпитер на Ац, който да- скоро ще се обърне и ще тръгне към сходящ тригон (супер аспект в хорарната астрология) със Сатурн, но приемайки Сатурн в ЗАТОЧЕНИЕ- просто толкова е измъчено всичко, че виждаш, че ще стане, но няма как да е скоро. За това бих казала - за сега НЕ и след няколко месеца да се пита пак- та да се види наближава ли.

Просто като се съберат всички тези фактори, Да- отговорът на Луна към Сатурн...е ..безсилен- не това е което надделява.

А ти къде си чела, че почти винаги съвпада се дава като Не отговор?
« Последна редакция: Януари 27, 2014, 09:43:07 am от zikovu »
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7889 -: Януари 27, 2014, 09:27:12 am »
Има добър пример в темата за любовни хорари- Евка- тя вече е дала ОВ по неин хорар от преди нова година. Там има Сатурн Съвпад Луна  в Скорпион - пети управители и на двамата. Казала съм й за някаква раздяла, но съм казала, че не е окончателна, ще се съберат. Не  помня вече пътя ми на тълкуване- често ми се случва-сигурна съм обаче, че този съвпад е едно от положителните неща, които съм отчела в картата.

има и един хорар на Елфидка - от 5ти дек. 2013 - пак луна сатурн- в секстил- в лошите знаци за луната - козирог скорпи- за сега и там позитивно вървят нещата, както и съм казала.

Каквото и да го пише по книгите- обратната връзка е най-полезна, най- добрия учител. Благодаря на всички за обратните връзки, които дават :wub:
« Последна редакция: Януари 27, 2014, 09:31:50 am от zikovu »

« Отговор #7890 -: Януари 29, 2014, 01:32:03 pm »
Здравейте,
преди 2 месеца поръчах от американски сайт една колода Таро, която все още не е пристигнала.
Преди 1 месец пуснах хорар в сайта по въпроса, дали пратката ще пристигне. Спомням се, че отговорът беше, че може и да пристигне, че първоначално е била изпратена до погрешен адрес.
Днес искам да  попитам, дали до 2 седмици ще пристигне или е по-добре да спра да я мисля.
Благодаря ви много!  :blink:

« Отговор #7891 -: Януари 29, 2014, 01:52:12 pm »
Zikovu, чак сега видях че си коментирала, благодаря!

Конкретно за аспекти на Луна и Сатурн в хорари чета във форума на Скайскрипт. Там нали цялата гилдия на професионални астролози от целия свят споделя опит, знания и наблюдения, затова и съм склонна да приемам като чиста монета техните коментари.

Процеса за започване на академичната работа при мен започна преди близо 2 години, труден, трънлив и с много препятствия, но те се дължат само и единствено на факта, че искам и пълно финансиране. А пък както е известно, пари трудно се отпускат, при това на чужденец (каквато съм аз в случая), за проект който има продължителност от 4 години.

За упражнение, поставям хорара който зададох преди близо една година, по подобен въпрос, отговорът беше категорично да, но в действителност се оказа категорично не. Автоматично си загубих и академичната позиция, защото отказах да започна без цялостно финансиране. Отваряла съм тема и в астро.ком за тази карта, само един от тълкуващите каза "не", другите бяха за  отговор "да".

"Ще получа ли финансиране (през пролетта на 2013) за академичната си работа?"
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

galiusha

• *
  • 143
  • В живота няма щастие, само щастливи мигове...
« Отговор #7892 -: Януари 29, 2014, 01:56:29 pm »
Довечера съм канена на едно събитие... много обаче се чудя дали да отида... има ли вероятност да се засечем там с бившия... изобщо, ако отида добре ли ще мине вечерта?
А ти драги приятелю, истински ли си живял 10 000 дни или си живял един и същи ден 10 000 пъти?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7893 -: Януари 29, 2014, 03:11:41 pm »
Zikovu, чак сега видях че си коментирала, благодаря!

Конкретно за аспекти на Луна и Сатурн в хорари чета във форума на Скайскрипт. Там нали цялата гилдия на професионални астролози от целия свят споделя опит, знания и наблюдения, затова и съм склонна да приемам като чиста монета техните коментари.

Процеса за започване на академичната работа при мен започна преди близо 2 години, труден, трънлив и с много препятствия, но те се дължат само и единствено на факта, че искам и пълно финансиране. А пък както е известно, пари трудно се отпускат, при това на чужденец (каквато съм аз в случая), за проект който има продължителност от 4 години.

За упражнение, поставям хорара който зададох преди близо една година, по подобен въпрос, отговорът беше категорично да, но в действителност се оказа категорично не. Автоматично си загубих и академичната позиция, защото отказах да започна без цялостно финансиране. Отваряла съм тема и в астро.ком за тази карта, само един от тълкуващите каза "не", другите бяха за  отговор "да".

"Ще получа ли финансиране (през пролетта на 2013) за академичната си работа?"

Забелязала съм, че финансиране от типа "спонсорство" се гледа по 11 дом - може да се търси някакъв линкидж към 9ти- да. Виж сигнификаторите твоя 1ви и на 11 дом и ще се види защо е НЕ. Предполагам че кк-с на Луна с ретро юпитер е дало възможност поне за частично финансиране.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7894 -: Януари 29, 2014, 03:21:11 pm »
Здравейте! Весела Коледа!
Бих искала да попитам, дали колодата, която си поръчах от един сайт, ще пристигне през 2014 год ( до февруари).
Бях питала по-рано за декември, 2013 - отговорът беше отрицателен.
Благодаря ви!!

аз пак погледнах тази карта. не съм коментирала, но по нея се вижда, че ще получиш пратката с доста забавяне, но мисля, ще я получиш

« Отговор #7895 -: Януари 29, 2014, 03:21:31 pm »
Имам планове за смяна на работата. Има ли шанс да стане за конкретна компания Х и позиция?
Всички назовани по име.
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7896 -: Януари 29, 2014, 03:27:31 pm »
Довечера съм канена на едно събитие... много обаче се чудя дали да отида... има ли вероятност да се засечем там с бившия... изобщо, ако отида добре ли ще мине вечерта?

Мисля, че ще отидеш, виждат се двама мъже, които ще ти предизвикат интереса, единия за нещо ти е сърдит или ти се дразни

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7897 -: Януари 29, 2014, 03:28:20 pm »
Имам планове за смяна на работата. Има ли шанс да стане за конкретна компания Х и позиция?
Всички назовани по име.

бейби...2014 сме :rolleyes:

« Отговор #7898 -: Януари 29, 2014, 03:32:11 pm »
Всички назовани по име.

бейби...2014 сме :rolleyes:
Егати малумника съм!!!!!!!!!!
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #7899 -: Януари 29, 2014, 03:38:22 pm »
Благодаря ти, Зикову! :)