Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1205084 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #3640 -: Май 04, 2012, 12:19:15 pm »
Стела,мога ли да попитам-какво ще рече,че е в ретроградна сянка Венера-има шанс да се изясним ли,или периода е добър?Извинявай-просто не разбирам от астрология

А защо си тука, щом като не разбираш от астрология. това е форум за поне малко разбиращи, където се обменят знания.

За ретроградна Венера можеш да прочетеш надълго и нашироко в нета, както и какво е  това ретроградна сянка.
Но предполагам, че ти се интересуваш единствено от отговора на частния си въпрос. Периодът на ретроградна Венера е критичен за отношенията. Да, има шанс да се изясните, понякога чрез конфликт.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #3641 -: Май 04, 2012, 01:05:13 pm »
 Здравейте, моля за малко помощ  :-[
Вече няколко часа чакам шефа да ми разпише отпуската а той все още мисли /така каза :-\/
За утре имам планирано, едноседмично пътуване с дъщеря ми, а още не знам разписан ли ми е билета, както се казва  :-X
Според мен като гледам картата, ще пътуваме... обаче ми се ще и вие да си кажете мнението  :rolleyes:
Благодаря предварително !
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #3642 -: Май 04, 2012, 02:20:20 pm »
 По картата която пуснах, току що ми разписаха отпуската   ;D

« Отговор #3643 -: Май 04, 2012, 05:36:46 pm »
Честито! Ти даде вече отговора. Поради сходящия тригон между Луна и Венера (У3 за пътуването и У10 за шефа), щях да кажа "да". По-интересен е таймингът. Разликата между поста ти с въпроса и този с отговора е приблизително 1 час, а разстоянието между Луната и Венера е около 1 градус. Луната е в кардинален знак, т.е. бърз знак, но в падащ дом, т.е. бавен дом. Интересно ми е, че въпросът се е развил толково бързо. Благодаря за обратната връзка и приятно пътуване!

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #3644 -: Май 04, 2012, 05:50:46 pm »
Признавам си, че рядко така ме друсат нерви, обаче вече всичко е 6  ;)
Като знам, че спретнах тази разходка за три дни/само не бях сигурна с отпуската/, трябва да е приятна !
 Благодаря Mirabella  :58:

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #3645 -: Май 05, 2012, 08:23:11 am »
Deter,шефа ти може да е имал нови идеи които да ти възложи, но явно решил да ги отложи за по-късно.
Весела ваканция! ;)
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #3646 -: Май 05, 2012, 09:53:51 am »
Stella, давам ти обратна връзка за хорара  дали ще приемат малката на ясла  :blink: Ти каза - да, и днес я приеха  :blink: Надявам се обаче да й се отрази добре, ще видим през септември... Благодаря ти за отговора тогава  :blink:
The only distance is that which we create!

« Отговор #3647 -: Май 05, 2012, 11:09:35 am »
Моят въпрос е К. мисли ли за мен?
Доколкото виждам моят управител Слънцето е в заточение във Водолей, който е на К7, няма аспект между Слънцето и Уран. Най-вероятно отговорът е "не", но нека някой, който разбира от хорарна астрология, ако може да каже повече неща.

I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #3648 -: Май 05, 2012, 11:40:16 am »
Виж как бих разсъждавала аз. Той се управлява от Сатурн (класически управител) или Уран (модерен управител). Обаче с двата ще се получат различни тълкувания, както ще видиш след малко. Гледам знака, в който попада управителят му, и проверявам какви есенциални достойнства има твоят управител в този знак. Ако неговият управител се намира в знак, където:
- твоят управител няма достойнства - не мисли за теб, не се интересува. При достойнства по триплецит, терма или фас, може би мисли малко, от време на време, спорадично;
- твоят управител има достойнства - мисли за теб, но какво, зависи от достойнството. Едно е в знак, където твоят управител е на трон/екзалтация, съвсем друго би трябвало да бъде в знак, където твоят управител не е добре поставен - заточение/падение.
Ако приемем Сатурн за негов управител. Сатурн се намира във Везни - знака на падение на Слънцето.В добавка към това Сатурн е екзалтиран в този знак, в собствен триплецит и ретрограден. Мисли за теб, но е възможно да не го показва, да си придава прекалено голяма важност, гордост. Възможно е да ти се сърди за нещо или мнението му за теб да не е добро.
Ако приемем Уран за негов управител. Ситуацията е коренно противоположна. Уран е в знака на екзалтация на Слънцето. Мисли за теб, възвеличава те, обожава те, кефи ти се много.
Ти ще решиш кой управител му подхожда повече в зависимост от ситуацията, в която се намирате.

Луната е на "изгорения път" и в падение по знак, предстои й опозиция с основния ти управител Слънце (пълнолуние) по оста 4/10 дом. Това може да е сигнал за предстоящо силно вътрешно напрежение у теб. Слънцето и Луната са в интерсептирани знаци, Луната е "паднала", Слънцето е без есенциални достойнства в Телец. Докато Сатурн е екзалтиран и в точен съвпад с ъгъл. Мисля, че на този етап развитието на взаимоотношенията ви не зависи от теб, нямаш възможност за полезен ход, всичко е в негови ръце и това те обезсърчава и подтиска, защото той не предприема нищо в момента (ретрограден Сатурн).

*

Stella

• 7765
« Отговор #3649 -: Май 05, 2012, 01:20:35 pm »
Stella, давам ти обратна връзка за хорара  дали ще приемат малката на ясла  :blink: Ти каза - да, и днес я приеха  :blink: Надявам се обаче да й се отрази добре, ще видим през септември... Благодаря ти за отговора тогава :blink:

Ехааа, верно ли съм ти познала? Много, ама много се радвам. Дано да се адаптира добре!  ;D

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #3650 -: Май 05, 2012, 01:25:00 pm »
Моят въпрос е К. мисли ли за мен?
Доколкото виждам моят управител Слънцето е в заточение във Водолей, който е на К7, няма аспект между Слънцето и Уран. Най-вероятно отговорът е "не", но нека някой, който разбира от хорарна астрология, ако може да каже повече неща.

Слънцето ти не е в заточение във Водолей. Намира се в Телец. Тука нещо май се обърка?

Вашите управители, макар да не се виждат, са под управлението на Венера. Според мене мисли за теб.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #3651 -: Май 05, 2012, 01:26:11 pm »
Дефинирайте "Доволна"! :o

Мисля, че ще си изкарате добре, защото управителят на 9-ти дом - чужбинските пътувания - Юпитер е в сходящ аспект с господаря на питащата-Слънцето . Хващаш най-хубавия аспект на месеца - сходящия съвпад на Слънце с Юпитер. Малко ме притеснява последния аспект на луната - квадрат със сатурн, но той не е основен.

:08: :49: :bedtime2: :93: Прекарахме си страхотно!  :-[ Направих към 2000 снимки, малко изгорях от дългите обиколки, а там беше ужасно горещо. Всичко мина безпроблемно - полетът, настаняването, екскурзиите. :)) Ето снимчици, ако желаете да гледате - https://plus.google.com/u/0/photos/116125213388017166039/albums/5739004372636337873  :86:
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

Stella

• 7765
« Отговор #3652 -: Май 05, 2012, 01:29:15 pm »

Мисля, че ще си изкарате добре, защото управителят на 9-ти дом - чужбинските пътувания - Юпитер е в сходящ аспект с господаря на питащата-Слънцето . Хващаш най-хубавия аспект на месеца - сходящия съвпад на Слънце с Юпитер. Малко ме притеснява последния аспект на луната - квадрат със сатурн, но той не е основен.

:08: :49: :bedtime2: :93: Прекарахме си страхотно!  :-[ Направих към 2000 снимки, малко изгорях от дългите обиколки, а там беше ужасно горещо. Всичко мина безпроблемно - полетът, настаняването, екскурзиите. :)) Ето снимчици, ако желаете да гледате - https://plus.google.com/u/0/photos/116125213388017166039/albums/5739004372636337873  :86:

Бравоооо! Честито, ще гледам снимки.

« Отговор #3653 -: Май 05, 2012, 01:58:16 pm »
Ще си намери ли работа К (роднина е)
05.05.2012 09:30 Русе

*

Grace

• 2257
« Отговор #3654 -: Май 05, 2012, 01:59:12 pm »

страхотно, и си супер фотограф  :blink: в сицилия ли е тази красота с рибките ?

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
« Отговор #3655 -: Май 05, 2012, 02:04:41 pm »
страхотно, и си супер фотограф  :blink: в сицилия ли е тази красота с рибките ?

Мерси! :)) Радвам се, че ти харесват снимките! Рибките са от един аквариум в Сиракуза, отскочихме до там на екскурзийка. Иначе през цялото време си бяхме на острова, хотелът ни беше между двата курорта Джардини Наксос и Таормина. Снимките са много повече, все снимам докато падне батерията, а този път си носих и два апарата! ;>>
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.

« Отговор #3656 -: Май 05, 2012, 02:17:48 pm »
Радвам се за теб, Либра! Браво, снимките са страхотни!

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
« Отговор #3657 -: Май 05, 2012, 02:43:15 pm »
Радвам се за теб, Либра! Браво, снимките са страхотни!

Благодаря! :>>

« Отговор #3658 -: Май 05, 2012, 02:54:42 pm »
Виж как бих разсъждавала аз. Той се управлява от Сатурн (класически управител) или Уран (модерен управител). Обаче с двата ще се получат различни тълкувания, както ще видиш след малко. Гледам знака, в който попада управителят му, и проверявам какви есенциални достойнства има твоят управител в този знак. Ако неговият управител се намира в знак, където:
- твоят управител няма достойнства - не мисли за теб, не се интересува. При достойнства по триплецит, терма или фас, може би мисли малко, от време на време, спорадично;
- твоят управител има достойнства - мисли за теб, но какво, зависи от достойнството. Едно е в знак, където твоят управител е на трон/екзалтация, съвсем друго би трябвало да бъде в знак, където твоят управител не е добре поставен - заточение/падение.
Ако приемем Сатурн за негов управител. Сатурн се намира във Везни - знака на падение на Слънцето.В добавка към това Сатурн е екзалтиран в този знак, в собствен триплецит и ретрограден. Мисли за теб, но е възможно да не го показва, да си придава прекалено голяма важност, гордост. Възможно е да ти се сърди за нещо или мнението му за теб да не е добро.
Ако приемем Уран за негов управител. Ситуацията е коренно противоположна. Уран е в знака на екзалтация на Слънцето. Мисли за теб, възвеличава те, обожава те, кефи ти се много.
Ти ще решиш кой управител му подхожда повече в зависимост от ситуацията, в която се намирате.

Луната е на "изгорения път" и в падение по знак, предстои й опозиция с основния ти управител Слънце (пълнолуние) по оста 4/10 дом. Това може да е сигнал за предстоящо силно вътрешно напрежение у теб. Слънцето и Луната са в интерсептирани знаци, Луната е "паднала", Слънцето е без есенциални достойнства в Телец. Докато Сатурн е екзалтиран и в точен съвпад с ъгъл. Мисля, че на този етап развитието на взаимоотношенията ви не зависи от теб, нямаш възможност за полезен ход, всичко е в негови ръце и това те обезсърчава и подтиска, защото той не предприема нищо в момента (ретрограден Сатурн).

Благодаря ти Mirabella :blink:
Струва ми се, че трябва да гледам картата по Уран. Определени факти сочат, че е изключено да има отрицателно мнение за мен. Дори и да не мисли за мен, със сигурност има добро впечатление. Не поддържаме пряк контакт вече година и половина, но ми се иска да възобновим отношения. Аз няма да направя никакъв ход за това. Наистина всичко е в негови ръце. Не сме били скарани, никой на никого не се е сърдил. Без обяснения и без думи се разбрахме, че за мен в онзи момент беше по-полезно да не го виждам. Но се надявам, че при него вече всичко е наред и можем да продължим това, което някак не успяхме да доизживеем.
Стела, мерси за отговора, но не си дочела поста ми. Обърни внимание, че пиша, че моят управител - Слънцето, е в заточение във Водолей, който е на К7, т.е. в неговия знак. Иначе е очевидно, че Слънцето е в Телец  :blink:
Да се надяваме той да не остане само с мисленето, а и да прояви инициатива пак да се видим.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3659 -: Май 05, 2012, 03:32:10 pm »

Стела, мерси за отговора, но не си дочела поста ми. Обърни внимание, че пиша, че моят управител - Слънцето, е в заточение във Водолей, който е на К7, т.е. в неговия знак. Иначе е очевидно, че Слънцето е в Телец  :blink:
Да се надяваме той да не остане само с мисленето, а и да прояви инициатива пак да се видим.

Всичко съм прочела, мила! Обаче не съм съгласна с начина на ръзсъждение, не такава е методиката. От това, че слънцето принципно е в заточение във Водолей нищо не следва, понеже слънцето реално е в Телец. Щяхме да обърнем внимание на факта на неговото заточение, ако действително беше във Водолей. На всички хорарни въпроси изгрява знак противоположен на десцендента, където У1 е в заточение, замисли се!

Предполагам какво си се опитала да направиш - да приложиш методиката с определяне на статуса на господаря на питащата в знака, където се намира управителя на квезита. Но вместо това, предположих, че си се объркала. Тя се прилага по следния начин в твоя случай:  Слънцето, което управлява питащата е падение в знака, в който се намира управителя на квезита - Сатурн (Везни).
« Последна редакция: Май 05, 2012, 03:37:44 pm от Stella »