Здравей Гост

Знае ли накой какво всъщност ни очаква през 2012!!!

• 389 Отговора
  • 75716 Прегледи
*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
Re: Знае ли накой какво всъщност ни очаква през 2012!!!
« Отговор #300 -: Декември 03, 2011, 03:00:45 pm »
А чели ли сте Максимилиан дьо Лафайет?

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #301 -: Декември 03, 2011, 03:26:51 pm »
Aз не съм, но ми е много интересно отде е разбрал, че точно 2022 анунаките ще се върнат на земята ?!  :P
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #302 -: Декември 03, 2011, 04:01:28 pm »
Не е разбрал. Или е разбрал от въображението си. Подозирам, че е художествена измислица на жадна тема, която се харчи много добре.  ;D

« Отговор #303 -: Декември 04, 2011, 06:15:45 pm »
Можете ли да прегльтнете и да ми обещаете, че няма да се потиснете четейки следващите изречения. Изказвам лично мнение. Изтерзана Бьлгария е на прага на IV национална катастрофа. Времеви интевал Април-Септември 2012.  :angry: Паралелно вьрви и друг сценарии днес е свален Амер шпионски самолет над Иран, там нещата ще стигнат до край. Вьрху майчицата ни земя ще се разпилее още много радиация, на тия с малките пишки не им ли е ясно, че освен репродуктивни проблеми ще ни завещаят и сьсипан  генофон. Надявам се силно до 2017 всички боклуци да са се изпарили в небитието. Амин. :sagittariuss:

*

Stella

• 7765
« Отговор #304 -: Декември 04, 2011, 06:38:56 pm »
Какво е това "генофон"? звучи ми като "мегафон"?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #305 -: Декември 04, 2011, 06:57:11 pm »
мисля че искаше да каже генофонд (генетичен фонд)
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

« Отговор #306 -: Декември 04, 2011, 07:03:35 pm »
''Генофонт'' - да, извинете !

« Отговор #307 -: Декември 04, 2011, 07:06:13 pm »
 с 'Д' накрая , така вече е супер!

« Отговор #308 -: Декември 04, 2011, 07:19:10 pm »
19:15
Радиоактивна вода е изтекла от АЕЦ „Фукушима”
BNews.bg

Радиоактивна вода е изтекла от АЕЦ „Фукушима”

Изтичане на 45 тона радиоактивна вода е регистрирано в атомната централа във Фукушима. Водата е изтекла в почвата, което е довело и до повишаване на радиоактивността в региона.

Изтичането е от сградата, в която е разположен комплексът за пречистване на водата от радиоактивни вещества, съобщава ИТАР-ТАСС.

Течността е изтекла от процеп в основата на сградата. Нивото на радиация в близост до изтичащата вода достига до 110 милисиверта в час (обичайната норма за облъчване за един човек е 1 милисиверта на година).

В момента от специалистите на ТЕПКО се вземат необходимите мерки, за да предотвратят попадане на радиоактивна вода в морето. Изтичането е на разстояние около 600 метра от брега.

Припомняме центрлата аварира след катастрофалното земетресение от 9 по скалата на Рихтер на 11 март в Япония, което предизвика и 6 метрово цунами.

То повреди охладителната система, от което пък прегряха реакторите и започнаха да се топят. За да охладят реакторите властите в Япония започнаха да ги обливат с вода, след което тя бе изпомпвана и складирана.

Аварията във „Фукушима-1” е най-голямата след катастрофата в Чернобил.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #309 -: Декември 04, 2011, 07:45:56 pm »
Е, на нас ни викаха чернобилчета, а на сегашните ще им викаме фукушимчета - важно е радиация да има...  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #310 -: Декември 04, 2011, 08:22:38 pm »
е к'ва национална катастрофа, ние сме в такава от години......., Европа иска да прави фискален съюз и е напечатала 200 млрд евро....и ще е в криза поне още 2 години (според мои компетентни приятели икономисти, отдавна изнесли се от континента.....). Така, че в синхрон сме..... :rolleyes:
When One Door Closes Another Door Opens

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #311 -: Декември 04, 2011, 10:33:44 pm »
Цитат
Буда в своите четири благородни истини казва същото: само чрез непривързаност и липса на желания може да се измъкнеш от самсара:

И това е малко невярно, има и друга тактика - да се наиграеш на самсара и да ти писне. Даже е по-работеща.

Ами повечето народ така прави. Това за по-мъдро от Буда ли минава?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #312 -: Декември 05, 2011, 12:30:55 pm »
Това минава за различен подход, и ще цитирам Буда по въпроса:

При Буда дошъл човек и го попитал:
- Има ли Бог?
Буда отговорил: - Не.
Друг човек дошъл при Буда и го попитал има ли Бог и Буда казал - Не знам, на трети
човек отвърнал, че Бог има.
Неговите ученици, които чули и трите отговора много се учудили и попитали Буда:
- Кой е верният отговор?
Буда отвърнал - всеки човек върви по свой собствен път. Един има такава природа, че трябва да се
провокира сам да търси, друг има нужда от потвърждение, а трети да бъде оставен да размишлява.

Пътят за всеки е различен.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #313 -: Декември 05, 2011, 02:35:10 pm »
Затова "и това е малко невярно" едва ли е коректно. Някои по своя път правят по-малки, а други правят по-големи крачки; някои вземат само по едно стъпало, а други понякога вземат по две. Ти избираш. И да е различен пътят, накрая евентуално стигаш до едно място.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #314 -: Декември 05, 2011, 02:42:36 pm »
Цитат
И да е различен пътят, накрая евентуално стигаш до едно място.

И що така реши?

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #315 -: Декември 05, 2011, 02:45:00 pm »
Много добре знаеш защо.

*

kaily

• 5145
« Отговор #316 -: Декември 05, 2011, 03:44:08 pm »
Не е едно мястото.
Защо реши, че и аз знам, че е едно?  ;D
Всеки стига на неговото си място.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #317 -: Декември 05, 2011, 04:23:49 pm »
да, така е. Всеки си има различни цели :) На един целта в този живот му е една, на друг друга.... и тн...  ;) не стигаме на едно и също място. И затова ми е много смешно, когато някой се опита да обобщи щастливия живот (семейство, къщата, работата и тн.). Аз като един Козирог с асц. Скорпион много повече се интересувам от духовното си израстване и личната си свобода, от това да се оженя, и по цял ден да търча след децата и съпруга си. Това за мен е адът на тази земя. За други хора, моят живот би бил ад. Последните две седмици лягах в 22 и ставах в 03, за да работя и пак не ми стигаше времето, но съм много доволна каква работа свърших.  :P ;D Харесвам си живота.  :P :-[ Работата и дисциплината ме карат да се чувствам добре и да разбирам много неща за себе си, да си наблюдавам реакциите.

Въздушните зодии например, много повече имат нужда от комуникация с други хора.
« Последна редакция: Декември 05, 2011, 04:55:50 pm от Anabell »

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #318 -: Декември 05, 2011, 05:35:41 pm »
Не е едно мястото.
Защо реши, че и аз знам, че е едно?  ;D
Всеки стига на неговото си място.

Ти специално счупи форума да пишеш за Майя и колко илюзорен е светът, как си и Кайли, и някое дете, и кучето... :) Тогава реално няма различни места и пътища, мое и твое - разделенията и концепциите, формирайки отношения и относителност, са несъвместими с Абсолюта, а понеже пък умът работи с тях, то Брахман е непознаваем за отделния индивид и неговия ум, както и за емпиричната наука, освен най-много илюзорно като Ишвара (измислените антропоморфни богове). :) Съгласно това, докато се джуркаме в сферата на Майя, така ни се струва - че ходим по различни маршрути, отсядаме за по-дълго или по-кратко по различни хижи, че притежаваме разни неща и т.н. От една страна пишеш за това, но от друга си привързана към вживяването и към себе си, към милионерството, към идеята за лошота в изгубването на желанията и привързаността към нещата, които водят страданията със себе си.

Нали обичате цитати...
Нисаргадата го е казал много хубаво: "За да намериш това, което търсиш, търсачът трябва да изчезне". И думите на Иисус: "АЗ СЪМ и Пътят, и Истината, и Животът", както и: "Когато говорите за Мен, говорете за Мен като АЗ СЪМ" (видяно по този начин, то е особено силно изречение).

Въздушните зодии например, много повече имат нужда от комуникация с други хора.

Доста относително. Знаеш, че има и други фактори освен Слънцето. Повече нужда от общуване и по-силни външни стимули като цяло имат екстравертите, с повече фокус към събитията от външната среда. Слънчевият знак обаче не казва непременно дали доминиращата функция е екстравертна.
« Последна редакция: Декември 05, 2011, 09:22:06 pm от Kelvin »

*

kaily

• 5145
« Отговор #319 -: Декември 06, 2011, 02:30:50 pm »
Драги Келвин, всеки един е цялата вселена и всеки носи цялата вселена в себе си.
Така че за всеки светът е различен, защото няма нищо друго освен светлината и твоята способност да твориш каквото можеш от нея.
Според въпросните маи шестият свят е празен, т.е. той чака да бъде създаден. Ти си му създателят и ти създаваш всичко, мен, вещичка, останалите, в това число и самия себе си. Ти ще стигнеш там, където си сътворил ТИ, аз ще стигна там, където съм сътворила АЗ.
И понеже творенията ни са различни, ние ще стигнем на различни места.

Все едно да кажеш, че понеже всеки художник рисува с четки, картините са едни и същи.