Здравей Гост

Транзити на марс

• 109 Отговора
  • 21201 Прегледи
Re:Транзити на марс
« Отговор #20 -: Юни 07, 2011, 06:16:00 pm »
през юли тр. :mar: :geminis: ще пресече МС в опозе на нат.Слънце , каре Асц, Марс,Уран,Плутон - ще слушкам, ще папкам,ще спинкам, :bedtime2: обещавам :haha:
няма да  :yahoo: :rolf: издивявам.... :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #21 -: Юни 07, 2011, 07:31:12 pm »
 :wink2: С Марс тия трудно минават, намери му работа. :P А после за отмора, спорта - вдигане на чаши с бира. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #22 -: Юни 07, 2011, 08:31:36 pm »
говоренето ще мине ли за работа при  :mar: :ge:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #23 -: Юни 07, 2011, 08:33:53 pm »
говоренето ще мине ли за работа при  :mar: :ge:

Съмнявам се, ама пробвай. ;) Нооо, има вариант в твоя случай, сетих се: предкампанийно да излезеш на площада и да надъхаш масите да порежат кандидатите на предстоящите избори. ;D 
« Последна редакция: Юни 07, 2011, 08:58:59 pm от sunrain »

« Отговор #24 -: Юни 07, 2011, 09:50:56 pm »
вече  само кампанията за черешите може да ме надъха до  степен да изляза на площада

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #25 -: Юни 08, 2011, 12:38:45 am »
през юли тр. :mar: :geminis: ще пресече МС в опозе на нат.Слънце , каре Асц, Марс,Уран,Плутон - ще слушкам, ще папкам,ще спинкам, :bedtime2: обещавам :haha:
няма да  :yahoo: :rolf: издивявам.... :o

може пък да по обиколиш страната, да не се прибираш у дома, :)

« Отговор #26 -: Юни 08, 2011, 05:07:19 pm »
 Марс е разрушителната агресия, неспособност да координираш св.действия, всички разрушения са свързани с Марс
та в този ред на мисли - осн.заповед при него е - " не разрушавай " , а работи, гради за да не рушиш, сублимирай марсовата енергия в градивност
всеки дисбаланс -недостиг и излишък на марсова енергия са еднакво опасни, за здравето и за обмена на енергия с околната среда
внимавай да не се  натрупва марсовата енергия,става неконтролируема , вулкан - изригващ навън или навътре/ засяга здравето/ с разрушителни последици
Марс е воин, не възбуждай война, военни действия,не привиквай към чужда болка- това води до стрес, ненужна загуба на енергия, конфликти, своеволия,своенравия
стремеж да решаваш всички проблеми от позицията на силата, физическа,вербална.
Марса в напр.асп, и/или при ян космограма -не руши- физ.цялост на хора, животни, не убивай,не влизай в конфликти, не прибягвай към насилие,не руши материални цености
паметници,книги,сгради,техника, бъдеще, как се удържа неудържимото :o :rolleyes:
споделен опит , личен , това са правила,които се стремя да спазвам, много е трудно, за марс на асц. в каре със слънцето, но не се отказвам....

*

AH

• 2201
« Отговор #27 -: Юни 08, 2011, 05:51:42 pm »
Има следното правило – ако в радикса Марс е нощен, проявява се по силно при транзити над хоризонта и то от към добрата си страна.

Ако в радикса е дневен- изявата му ме е сходна, но когато транзитът е под хоризонта. Сходна, но по-прикрита.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #28 -: Юни 08, 2011, 06:55:19 pm »
Всички транзити през кардиналните оси бележат промяна...В  тази връзка затова и се усещат най-силно...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

AH

• 2201
« Отговор #29 -: Юни 08, 2011, 08:31:31 pm »
Нямах предвид ,че Марс носи някакви съществени промени минавайки през кардиналните оси ,по-скоро минавайки през тях по-често има събития. :blink:Много често астролозите използват преминаването на Марс през АСЦ при ректификация,защото там най-силно се усеща енергията му. ;)

Понеже е от групата на нощните планети, пресичайки асцендента и навлизайки в собствената полусфера, е склонен да се демонстрира :blink:

Освен когато не е склонен, за да обърква прогнозите на астролозите :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Юни 08, 2011, 09:00:50 pm »
Прогнозите на астролозите най-вече объркват Уран и Нептун. :blink:Астролозите използват Марс за ректификация,защото когато по транзит активира някоя болежка по тялото ,счупване ,нараняване и т.н. ,можем да определим АСЦ на дадения човек ,според това кой знак управлява засегнатия орган и като проверим точния градус ,когато  е станала съответна случка през съответния ден.Това е просто един от най-лесните начини и не казвам винаги точен за откриване на АСЦ ,но понякога върши работа. ;)

Това е теорията на Каръл Ръшман.... Тя доста интересно обяснява начина със случка при съпруга си... :blink:
Не мисля обаче , че по един марс можем да правим ректификация....
Трудоемко нещо е процеса.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #31 -: Юни 08, 2011, 09:08:13 pm »
Прогнозите на астролозите най-вече объркват Уран и Нептун. :blink:Астролозите използват Марс за ректификация,защото когато по транзит активира някоя болежка по тялото ,счупване ,нараняване и т.н. ,можем да определим АСЦ на дадения човек ,според това кой знак управлява засегнатия орган и като проверим точния градус ,когато  е станала съответна случка през съответния ден.Това е просто един от най-лесните начини и не казвам винаги точен за откриване на АСЦ ,но понякога върши работа. ;)
и на мен ми се струва доста общо - ако на асц. има планети, които правят аспекти астрологът би се объркал..

« Отговор #32 -: Юни 08, 2011, 09:22:06 pm »
Има следното правило – ако в радикса Марс е нощен, проявява се по силно при транзити над хоризонта и то от към добрата си страна.

Ако в радикса е дневен- изявата му ме е сходна, но когато транзитът е под хоризонта. Сходна, но по-прикрита.

какъв е Марс на Асц,съвпада е точен под градус - дневен или нощен :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Юни 08, 2011, 09:23:19 pm »

какъв е Марс на Асц,съвпада е точен под градус - дневен или нощен :rolleyes:

В кой знак е?

« Отговор #34 -: Юни 08, 2011, 09:29:31 pm »
Нямах предвид ,че Марс носи някакви съществени промени минавайки през кардиналните оси ,по-скоро минавайки през тях по-често има събития. :blink:Много често астролозите използват преминаването на Марс през АСЦ при ректификация,защото там най-силно се усеща енергията му. ;)

Понеже е от групата на нощните планети, пресичайки асцендента и навлизайки в собствената полусфера, е склонен да се демонстрира :blink:

кога е склонен и кога не е склонен да се демонстрира, кое го определя и в какво се изразява като действия за да усетим че е минал Асц.
и друго си мисля на МС - не е ли по - видим, там екзалтира, а на Асц. е в обител :rolleyes:
и при транз. Марс през МС в каре към Асц., не е ли по- силен като подтик ,отколкото транз.през Асц :rolleyes:

« Отговор #35 -: Юни 08, 2011, 09:30:03 pm »
у радост в дева

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Юни 08, 2011, 09:32:56 pm »
у радост в дева

Нощен...според мен...
И пак е важна скоростта му към момента на раждане...за да определим...

« Отговор #37 -: Юни 08, 2011, 09:58:07 pm »
тук пък прочетох нещо ,мислех,че дневната половина и над,нощната под , тук се твърди друго

http://forum.all.bg/showflat.php?Cat=0&Board=astrology&Number=1331831&page=0&fpart=all

цитирам : "Дневната половина е тази, в която свети Слънцето! Само тази половина на картата, в която свети дневното светило може да се нарече дневна, независимо коя е тази половина и как е завъртяна карта! "

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Юни 08, 2011, 10:04:51 pm »
тук пък прочетох нещо ,мислех,че дневната половина и над,нощната под , тук се твърди друго

http://forum.all.bg/showflat.php?Cat=0&Board=astrology&Number=1331831&page=0&fpart=all

цитирам : "Дневната половина е тази, в която свети Слънцето! Само тази половина на картата, в която свети дневното светило може да се нарече дневна, независимо коя е тази половина и как е завъртяна карта! "

Интересен индивидуален подход...

Или ако слънцето е под хоризонта това е дневната половина на картата  ;D...
Не го приемам...за достоверно... :rolleyes:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #39 -: Юни 08, 2011, 10:41:13 pm »
Това не е индивидуален подход, а става дума за сектата на планетите. За да определиш Марс дневна или нощна е трябва да се знае какво е раждането. При Слънце над хоризонта - дневно, под - нощно.
Стреличка, при теб какво е?
Марс е нощна планета, ако раждането е дневно - не е в съгласие със сектата на картата като първи фактор, ако е разположен от другата страна на Слънцето - е нощен и това е добре за него; а в нощен знак казваш, че е, значи окей - в синхрон с природата му. Иначе Марс в Дева не е с някакви достойнства в този знак, освен, ако не си е в своя терма евентуално, в радост е в 6 дом, но явно на доста места се смесват знаци/домове като влияния и се смята, че е допустима тази констатация на "радост".
Все пак - Марс на Асц, изгряващ, не може да е слаба планета в натала ти, друг е въпроса вече как по-точно се изразява тя.  

Мисля, че Асол някъде беше подбрала хубаво обяснение на нещата от друг форум, в Обзорните, ще издиря линка и ще го пусна.

*дневни и нощни планети - в края на темата за АЦ
« Последна редакция: Юни 09, 2011, 02:22:46 am от sunrain »