Здравей Гост

Транзити на марс

• 109 Отговора
  • 21213 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Транзити на марс
« Отговор #40 -: Юни 08, 2011, 10:46:18 pm »
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2828.0.html

А според мен не става дума за секта на планетата... :rolleyes:

Тук обаче намерих полезен материал от Зъболекар....
« Последна редакция: Юни 08, 2011, 10:51:14 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #41 -: Юни 08, 2011, 11:17:11 pm »
Сетих се още нещо...,това , че Марс е на асц. не е достатъчно за да бъде силен или изявен...Важен е неговия статус по знак , както и аспектите в натала.
Факт е , че Марс е изява , но когато срещнем един марс без достойнства и в ретроградна позиция особено на асц. , мисля , че се налага дълъг анализ...

В такава позиция аз лично съм виждала много заекващи...и въобще хора с говорен дефект...При транзит през асцендента съм виждала и поява на заболявания , трески , високи температури , гърчове , наред с това и сериозни рани по главата...Опит за покушение също...Все пак това е асцендент.... :rolleyes:

Просто разсъждавам на глас...Може на някому да е нужно...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #42 -: Юни 08, 2011, 11:23:09 pm »
раждането е нощно
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #43 -: Юни 08, 2011, 11:27:56 pm »
Нямах предвид ,че Марс носи някакви съществени промени минавайки през кардиналните оси ,по-скоро минавайки през тях по-често има събития. :blink:Много често астролозите използват преминаването на Марс през АСЦ при ректификация,защото там най-силно се усеща енергията му. ;)

Понеже е от групата на нощните планети, пресичайки асцендента и навлизайки в собствената полусфера, е склонен да се демонстрира :blink:

кога е склонен и кога не е склонен да се демонстрира, кое го определя и в какво се изразява като действия за да усетим че е минал Асц.
и друго си мисля на МС - не е ли по - видим, там екзалтира, а на Асц. е в обител :rolleyes:
и при транз. Марс през МС в каре към Асц., не е ли по- силен като подтик ,отколкото транз.през Асц :rolleyes:

Дневни домове -12;11;10;9;8;7. Останалите – нощни
Съответно две полусфери- дневна – от Асц през МЦ до Дсц и после- нощна.

А планетите по природа биват: дневни – Слънце, Юпитер, Сатурн и дневен Меркурий
Нощни- Луна, Венера, Марс и нощен Меркурий.

В зависимост от положението в домовете планетите могат да бъдат в дневната полусфера или нощната. И затова накратко използвах „дневен“ или „нощен“ Марс. Но по природа той е нощна планета.

И по въпроса защо се смята, че на Асц  по правило се  изразява по-ясно – ако не го гледаме мунданно, т.е. да не съпоставяме изявата му в домицил и екзалтация е ясно- в нощната полусфера- по-силен. Но пък  той е „лош“ по природа – затова се смята, че в дневната полусфера „лошото“ му по-трудно ще се проявява и ще показва по-добрата си страна. Но просто го проверяваш за себе си – нямат проблем да го проверят хората, при които е много силен в радикса и си знаят, че им носи събития. А при теб си провери.

Но понеже е „лош“, имаме заболявания, инциденти и пр и се помнят, та затова се ползва и в ректификацията.
Нали сме говорили за разликата в проявите на планетите в домицил и екзалтация. :blink:

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #44 -: Юни 08, 2011, 11:46:42 pm »
Това не е индивидуален подход, а става дума за сектата на планетите. За да определиш Марс дневна или нощна е трябва да се знае какво е раждането. При Слънце над хоризонта - дневно, под - нощно.
Стреличка, при теб какво е?
Марс е нощна планета, ако раждането е дневно - не е в съгласие със сектата на картата като първи фактор, ако е разположен от другата страна на Слънцето - е нощен и това е добре за него; а в нощен знак казваш, че е, значи окей - в синхрон с природата му. Иначе Марс в Дева не е с някакви достойнства в този знак, освен, ако не си е в своя терма евентуално, в радост е в 6 дом, но явно на доста места се смесват знаци/домове като влияния и се смята, че е допустима тази констатация на "радост".
Все пак - Марс на Асц, изгряващ, не може да е слаба планета в натала ти, друг е въпроса вече как по-точно се изразява тя. 

Мисля, че Асол някъде беше подбрала хубаво обяснение на нещата от друг форум, в Обзорните, ще издиря линка и ще го пусна. 

напълно съм съгласна с теб, но мисля, че е хубаво да се отчита на какво е урп. и какви аспекти има - Със сигурност един Марс "без достойнства" би седял много по-добре да рече с тригон/секстил дори и опозиция към Венера, Луна, Слънце  :blink:

« Отговор #45 -: Юни 08, 2011, 11:59:42 pm »
при инцидент с добър изход без травми,  гледам

тр.Марс е в секстил към слънцето,по натал са в каре
но тр.Уран е ретро в опозе на Марс/Асц, по натал са съвпад- той е причинителя, изненадващо и шокиращо
тр.Юпитер върху нат.Луна, сейващ

*

Марая

• 28287
« Отговор #46 -: Юни 09, 2011, 12:07:40 am »
Моят Марс е на 7 градуса от АСЦ в Стрелец  и наистина имам доста травми по главата,много често се спъвам ходейки :P,не заеквам ,напротив говоря много бързо ;).Но за мен Марс в 1 дом е винаги силен ,без значение  дали е ретро,в заточение или падение(просто проявявата ще бъде различна),все пак той си е у дома.

Марс е в стрелец или марс е в триплицитета си. В първи дом означава , че е на трон по дом защото е управител на овен- мундаднен първи дом...Съвсем нормално е , да се чувства добре в огнения дом...

Представи си един марс в рак в първи дом...Мислиш ли , че ще се чувства у дома си? :rolleyes: :-\
Тук по-скоро ще има присъствие на слон в стъкларски магазин.... ;D

« Отговор #47 -: Юни 09, 2011, 12:10:49 am »
все още ми е мъгляво, кога един марс в транзити ще руши,ще носи негативни последствия-инциденти,травми, загуби, болести :rolleyes:
ясно е ,че всичко е указано в радикса,ако енергията му е блокирана и не може да я изрази, а я натрупва и трудно я контролира, или не може да я концентрира,  пилее я ,
 а блокирана е кога слаб есенциално,акцидентално, в напрег.асп с плутон,сатурн,уран  :rolleyes:

« Отговор #48 -: Юни 09, 2011, 12:13:22 am »

Представи си един марс в рак в първи дом...Мислиш ли , че ще се чувства у дома си? :rolleyes: :-\

и как ще действат транзитите на този марс, активирайки нещо от радикса
при мъж или жена ще е различно

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Юни 09, 2011, 12:17:09 am »
все още ми е мъгляво, кога един марс в транзити ще руши,ще носи негативни последствия-инциденти,травми, загуби, болести :rolleyes:
ясно е ,че всичко е указано в радикса,ако енергията му е блокирана и не може да я изрази, а я натрупва и трудно я контролира, или не може да я концентрира,  пилее я ,
 а блокирана е кога слаб есенциално,акцидентално, в напрег.асп с плутон,сатурн,уран  :rolleyes:

Марс  не руши , а неговата не интегрирана енергия разрушава...Всяка енергия е фокус...Забелязала съм , че в много карти има едни определени места от които енергията циркулира...и бива трансформирана- разбирай аспекти....
Не може да няма изход щом има вход! ;) :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #50 -: Юни 09, 2011, 12:18:54 am »
мисля, че е хубаво да се отчита на какво е урп. и какви аспекти има

То всичко е от значение, как без това,  
в случая ставаше дума за природа и определяне в картата дневен/нощен,
изчистено откъм останалите подробности.
А иначе силен, не винаги значи добър, това отделно, което също ни е известно
и ни става ясно още като прохождащи в астрологията. ;)
Вие си говорете за Марс, че аз още задачи съм му поставила да свърши на моя.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #51 -: Юни 09, 2011, 12:20:35 am »

и как ще действат транзитите на този марс, активирайки нещо от радикса
при мъж или жена ще е различно

И в двата случая няма да е много съществена разликата...Все пак рак е знак на луната ....Дома е първи...Марс е в дом на овен....Луната осветява едни емоции и чувства и ела да гледаш какво става...и като му сложиш и една ретро фаза и не ми говори...Вечно противоречие , агресия , скрита надълбоко и един транзитен фитил.....

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Юни 09, 2011, 01:46:12 am »
Защо само отрицателните прояви на Марс визирате? ;)Накъде без неговата сила и действие,първиност,импулсивнст.И не мисля,че Марс в рак ,1 дом би се чувствал като "слон в стъкларски магазин" ;D.Марс в Рак въобще не е тромав ,напротив усещащ и нежен любовник( да видим и тази негова страна :P) и живеещ в 1 дом по много страстен и  амбициозен начин би утвържавал споменатите си качества(особено един мъж). ;)

Нямам интимни наблюдения и не бих коментирала от позицията на "потърпевш"... :P ;D...

Падам си по рибешкия... ;D ;D ;D и скорпионския...Тук съм готова за докторат... ;D ;) :P

*

abroad

• 2187
« Отговор #53 -: Юни 09, 2011, 01:51:12 am »
И не мисля,че Марс в рак, 1 дом би се чувствал като "слон в стъкларски магазин" ;D. Марс в Рак въобще не е тромав, напротив усещащ и нежен любовник( да видим и тази негова страна :P) и живеещ в 1 дом по много страстен и  амбициозен начин би утвържавал споменатите си качества(особено един мъж). ;)

права си :blink:
макар и наблюдението ми да е само върху един такъв мъж

*

Diyana

• 2705
« Отговор #54 -: Юни 09, 2011, 05:32:38 am »
Първи дом се управлява от Сатурн, но е дом на радост на Меркурий.
Втори дом се управлява от Юпитер. В него не се радва планета.
Трети дом се управлява от Марс. Дом на радост на Луна. Дом на страдание за Слънце.
Четвърти дом се управлява от Слънце.
Пети дом се управлява от Венера. Това е и нейният дом на радост. Юпитер страда тук.
Шести дом се управлява от Меркурий. Тук се радва Марс. Дом на страдание за Сатурн.
Седми дом се управлява от Луна. Меркурий страда тук.
Осми дом се управлява от Сатурн.
Девети дом се управлява от Юпитер. Дом на радост за Слънце. Тук Луната страда.
Десети дом се управлява от Марс.
Единадесети дом се управлява от Слънце. Венера страда тук. Дом на радост на Юпитер.
Дванадесети дом се управлява от Венера. Дом на радост за Сатурн. Дом на страдание за Марс.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

leny

• 21
« Отговор #55 -: Юни 09, 2011, 06:43:06 am »

Все пак рак е знак на луната ....Дома е първи...Марс е в дом на овен....Луната осветява едни емоции и чувства и ела да гледаш какво става...и като му сложиш и една ретро фаза и не ми говори...Вечно противоречие , агресия , скрита надълбоко и един транзитен фитил.....

:-X Познавам такова чудо. Тих, кротък, на мравката път прави. И в най-неочаквания момент, без никой нищо да е направил, той изригва. Някой го ядосал в работата. Прибира се при жена си и мълчи. Никой не смее да говори - асц. и марс в рак в 1 дом има.  :unsure: А когато се очаква от него да си каже мъжката дума, го няма никакъв. Горката ми братовчедка.  :'(

*

Марая

• 28287
« Отговор #56 -: Юни 09, 2011, 06:52:04 am »

Все пак рак е знак на луната ....Дома е първи...Марс е в дом на овен....Луната осветява едни емоции и чувства и ела да гледаш какво става...и като му сложиш и една ретро фаза и не ми говори...Вечно противоречие , агресия , скрита надълбоко и един транзитен фитил.....

:-X Познавам такова чудо. Тих, кротък, на мравката път прави. И в най-неочаквания момент, без никой нищо да е направил, той изригва. Някой го ядосал в работата. Прибира се при жена си и мълчи. Никой не смее да говори - асц. и марс в рак в 1 дом има.  :unsure: А когато се очаква от него да си каже мъжката дума, го няма никакъв. Горката ми братовчедка.  :'(

Колко съжалявам... :blink:

« Отговор #57 -: Юни 09, 2011, 04:38:57 pm »
Защо само отрицателните прояви на Марс визирате? ;)Накъде без неговата сила и действие,първиност,импулсивнст.И не мисля,че Марс в рак ,1 дом би се чувствал като "слон в стъкларски магазин" ;D.Марс в Рак въобще не е тромав ,напротив усещащ и нежен любовник( да видим и тази негова страна :P) и живеещ в 1 дом по много страстен и  амбициозен начин би утвържавал споменатите си качества(особено един мъж). ;)

за мъж с марс рак съм чувала от втора ръка, споделено между жени, но ако го обичаш,ако си му противник не е от приятните изживявания
но при жена марс рак е почти върху К2, амбиция да, любими дейности да, но останолото е колапс и бездействие

*

Stella

• 7765
« Отговор #58 -: Юни 10, 2011, 12:39:58 am »
И не мисля,че Марс в рак, 1 дом би се чувствал като "слон в стъкларски магазин" ;D. Марс в Рак въобще не е тромав, напротив усещащ и нежен любовник( да видим и тази негова страна :P) и живеещ в 1 дом по много страстен и  амбициозен начин би утвържавал споменатите си качества(особено един мъж)[/b]. ;)

права си :blink:
макар и наблюдението ми да е само върху един такъв мъж

Присъединявам се към написаното. Марс в Рак е много чувствен и гальовен, особено, ако има тригон с Венера и е на трон в 8-ми дом. Това е от първа ръка.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

Re: Транзити на марс
« Отговор #59 -: Април 02, 2012, 12:16:00 pm »
Като тръгне директно Марс ще квадратира себе си и Уран.Чета за агресия,инциденти. :unsure:Не че сега липсва агресивността,но се надявам като промени посоката си на движение,ситуацията да се промени.
Марс транзитира в 1дом,а натално е в 11дом(У9).
Уран се намира в 5натален.(У7)
Ще се радвам да споделите какво мислите по въпроса. :blink: