Здравей Гост

НЕ НА НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИТЕ

• 230 Отговора
  • 25863 Прегледи
*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
Re:НЕ НА НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИТЕ
« Отговор #180 -: Юни 05, 2011, 01:40:07 am »
По индийската ми е ясен този от моя пример - зодия "лешояд".  ;D
Но като се гледа западната карта, на пръв поглед толкова хрисим се струва, че чак да не повярва човек...
Когато пуснах този казус за разглеждане, някои тук не повярваха - аууу, толкова тригони, аууу такъв потенциал, аууу Нептун, аууу да не би да е сбъркан Асцендентът? В картата, пусната от Фейри, също на пръв поглед не видях тенденция към насилие в партньорските отношения, по-скоро манипулативност. Но при него има квадрат Слънце-Марс, при това и двете планети са в знак на екзалтация, силни. В момента, в който Венера в 7 дом се почувства "ощетена", че не й се задоволяват потребностите, квадратът Слънце-Марс влиза в действие, започва да "мачка" партньора.
Има такива, дето не викат, не тропат с крак, не ти повишават тон, но те "смазват" много по-жестоко от някой скандалджия, виртуози в пасивната агресия.
понякога точно психическия тормоз е по-страшен и от физическия - поне втория е явен и дава по лесен избор от страна на жертвата :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #181 -: Юни 05, 2011, 01:50:16 am »
Средата и родителският модел в детството оказват много силно влияние, за каквито духовни нива и карми да говорим...
Господинът от моя пример е расъл в семейство, в което агресията и униженията от страна на бащата към майката и децата са били нещо естествено и почти всекидневно. И вместо да бяга като дявол от тамян от този модел, да се опита да го надживее, той го пренася във връзката си с жената, с която имат дете.
Мисълта ми е, че имаме избор - или да спрем да възпроизвеждаме развалената грамофонна плоча, или да продължим.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #182 -: Юни 05, 2011, 01:53:24 am »
Средата и родителският модел в детството оказват много силно влияние, за каквито духовни нива и карми да говорим...
Господинът от моя пример е расъл в семейство, в което агресията и униженията от страна на бащата към майката и децата са били нещо естествено и почти всекидневно. И вместо да бяга като дявол от тамян от този модел, да се опита да го надживее, той го пренася във връзката си с жената, с която имат дете.

явно е и до човека, защото има не малко случай, когато мъж израснал в дом с насилие, после създава семейство за пример

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #183 -: Юни 05, 2011, 01:54:14 am »
да, веднага се сетих за моя приятелка от детството. Омъжена е за човек,който 11 години пътуваше и се връщаше за по седмица. Демек, те даже не се и познават, дето се вика. Тъй като се случиха някои събития в семейството, той се превърна в голям звяр.Такъв психологически натиск,че тя, както не е добре психически,съвсем изтрещя,че и детето покрай нея. Скоро говорихме по телефона и изведнъж чувам като вика,чак се стреснах.Синът и искал да скача през терасата. Че го убедих да говори с мен по телефона. Карах го да рисува, за мен, картина, може няколко,така че свалих напрежението.А,тя,чак ме вбесява-все се чувства виновна за това, че мъжът и я малтретира вербално.Честно, тоя щях да го удуша докато спи :angryЕто и неговата карта. Между другото, ще е интересно и двамата да ги разглеждаме като случай, както и нея, с психологическите проблеми,които се задълбочават
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Lillie

• 30532
« Отговор #184 -: Юни 05, 2011, 01:57:16 am »
явно е и до човека, защото има не малко случай, когато мъж израснал в дом с насилие, после създава семейство за пример

И до човека, и до личния му избор.
И аз съм живяла в семейство с агресия, и Стела е споделяла същото, но ние не сме го пренесли в отношенията с партньорите. Е, за мен е още рано да се каже, докато не заживея с някой мъж.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #185 -: Юни 05, 2011, 02:00:57 am »
Честно, тоя щях да го удуша докато спи :angryЕто и неговата карта. Между другото, ще е интересно и двамата да ги разглеждаме като случай, както и нея, с психологическите проблеми,които се задълбочават

И тук възлите са замесени - Слънце и Меркурий в съвпад с Раху и в опозиция със Сатурн. Но пак си е до конкретния човек, де. При някой може да не се прояви по този начин, но при него тя дава изключително отровен език, както и в примера, даден от мен - оня "убива" с думи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #186 -: Юни 05, 2011, 02:04:56 am »

И до човека, и до личния му избор.
И аз съм живяла в семейство с агресия, и Стела е споделяла същото, но ние не сме го пренесли в отношенията с партньорите. Е, за мен е още рано да се каже, докато не заживея с някой мъж.  ;D

вече споделих на Марая.. за нашия случай, при брат ми не виждам проблеми - даже обратното, страхотно семейство си има (жалко, че все разни други проблеми си имат :( ), но аз съм си зло - без бой си признавам :)))))  :rolleyes: , малко като оса, особено ако ме раздразнят, не съм си давала много сметка за това - може да е малко защитна реакция  :rolleyes: 

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #187 -: Юни 05, 2011, 02:05:38 am »
при това- в 1 дом, в опозе на сатурн, в съвпад с кету
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #188 -: Юни 05, 2011, 02:08:54 am »
Честно, тоя щях да го удуша докато спи :angryЕто и неговата карта. Между другото, ще е интересно и двамата да ги разглеждаме като случай, както и нея, с психологическите проблеми,които се задълбочават

И тук възлите са замесени - Слънце и Меркурий в съвпад с Раху и в опозиция със Сатурн. Но пак си е до конкретния човек, де. При някой може да не се прояви по този начин, но при него тя дава изключително отровен език, както и в примера, даден от мен - оня "убива" с думи.

и при това ретро Сатурн, но пък тук нямаме аспект луна-слънце, но за сметка на това пак замесен Марс и Плутон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #189 -: Юни 05, 2011, 02:10:48 am »
при това- в 1 дом, в опозе на сатурн, в съвпад с кету

Има много силен ретрограден Сатурн в съвпад с Кету, в дома на партньорите. А за Лагна в Рак Сатурн е малефик и не е в най-добрата си позиция нито в седми дом, нито в първи - унищожава партньорствата на този човек (но се гледат и други показатели, разбира се).
Сигурно прави впечатление на много самовлюбен човек, който обича да говори за себе си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #190 -: Юни 05, 2011, 02:15:08 am »
Аз стигнах до извода, че за такова изтрещяване, трябва да видим първо корените,семейството. Има Луна квадрат венера,  което може да покаже студенина от страна на майката.Венера в трети дом- може да се чувства добре приет в роднини или на чуждо място,отколкото у дома.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #191 -: Юни 05, 2011, 02:15:46 am »
напротив, въпреки,че има слънце в 1,по-скоро е голям темерут.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #192 -: Юни 05, 2011, 02:17:51 am »
напротив, въпреки,че има слънце в 1,по-скоро е голям темерут.

В какъв смисъл темерут?
Затворен, необщителен, свенлив?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #193 -: Юни 05, 2011, 02:20:40 am »
Да,бе,не говори,гледа тъпо
Е,той си има аспект на насилието,бе-марс/плутон.Плутон е в трети. Там са вербалните манипулатори. Марс е лошо поставен и действа още по-зле,както и плутон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #194 -: Юни 05, 2011, 02:21:28 am »
Цитат
Омъжена е за човек,който 11 години пътуваше и се връщаше за по седмица. Демек, те даже не се и познават, дето се вика.

Добре, че се върнах да препрочета този пост.
А аз се чудех защо в индийската карта има показатели за самота и изолация, отделяне от партньора или брак с чужденка дори. Еми те в продължение на толкова години почти не са се виждали с половинката му, физически е бил отделен от нея през повечето време. А с тоя ретро Сатурн в съвпад с Кету в 7 дом те просто си говорят на "чужд" език, това е.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #195 -: Юни 05, 2011, 02:22:19 am »
едва ли е свенлив с лъвско слънце, но пък с квадратура към Нептун.. дали не прекалява с чашката

*

abroad

• 2187
« Отговор #196 -: Юни 05, 2011, 02:37:32 am »
вие пък...с думи, аз мога с поглед да убия ;D
коя планета е отговорна за погледа

Lillie, това за съжителството е като оня виц за ада и рая, т.е. екскурзията не е като постоянното пребиваване

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #197 -: Юни 05, 2011, 02:42:07 am »

Lillie, това за съжителството е като оня виц за ада и рая, т.е. екскурзията не е като постоянното пребиваване

слънце, асц. - не са ли те за погледа? вид излъчване

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #198 -: Юни 05, 2011, 02:43:18 am »

Светилата...две са не е една планетата... :P ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #199 -: Юни 05, 2011, 02:46:42 am »
едва ли е свенлив с лъвско слънце, но пък с квадратура към Нептун.. дали не прекалява с чашката

Тц, не пие.Ама,може и да го е направил вече,знам ли. А,и още нещо,забравих да кажа. Бракът им не е по любов или поне,не от нейна страна, а по принуда. Той твърди,че много я обича и за това го правел..>Ебати любовта,ебати чудото