Здравей Гост

Мистерия

• 10 Отговора
  • 4575 Прегледи
*

Gostenka

Мистерия
« -: Октомври 12, 2005, 11:18:00 pm »
Какво е "Мистерия"?

Много пъти съм споменавала тази думичка, тя е част от речника ми, както и в този много хора. Но какво всъщност е "Тя"? :)
Често я използваме като синоним на "загадка".
Как би изглеждала за Вас, ако имаше физически облик ?
Чели ли сте за някои нейни описания?
Дали е сянка, която може да се вмъква в материя, нещо като Душа, или призрак, или пък представлява повече усещане на мистерия, нещо като тъмна мъгла, или като дима, които оставя след себе си, изчезналия заек на фокусника ? :ph34r:
Какво за Вас е "Мистерия"? :)
И с коя планета би могла да се свърже?
Може ли да предположа Плутон? :unsure:
 :)

*

Gostenka

Мистерия
« Отговор #1 -: Октомври 12, 2005, 11:38:51 pm »
А ако Магията е Мистерия, какво е Мистерията?
Магия? :rolleyes:
Или пък е нейно производно? :)
Дали са свързани тези две понятия? :ph34r:
Знам, че задавам много странни въпроси и не очаквам точни и ясни отговори..:)
Магията пак е някакъв тайнствен процес, затова реших , че има общо с Мистерията ...:)

*

АН

Мистерия
« Отговор #2 -: Октомври 13, 2005, 06:16:49 pm »
да опитам нещо :D

бих казала:
1. Любовта е магия.
2. Каква е сега тая мистерия с изчезването на часовника ми, като си го бях оставила тук до мен.
3. Загадка си е защо тоя уред не работи, като всичко му изглежда наред и би трябвало да работи.

Това е някакво нормално използване на тия понятие, без да се влага в тях окултен смисъл.....

Джени, за да се опита човек да дефинира тия понятия, трябва да има невероятно високо самочувствие :D

Иначе бих свързала мистериите с Нептун - неясноти, мъгли и подобни, пък магиите - с Плутон, пък загадките - с Меркурий :)  

*

Gostenka

Мистерия
« Отговор #3 -: Октомври 14, 2005, 02:33:38 am »
Цитат
да опитам нещо :D

бих казала:
1. Любовта е магия.
2. Каква е сега тая мистерия с изчезването на часовника ми, като си го бях оставила тук до мен.
3. Загадка си е защо тоя уред не работи, като всичко му изглежда наред и би трябвало да работи.

Това е някакво нормално използване на тия понятие, без да се влага в тях окултен смисъл.....

Джени, за да се опита човек да дефинира тия понятия, трябва да има невероятно високо самочувствие :D

Иначе бих свързала мистериите с Нептун - неясноти, мъгли и подобни, пък магиите - с Плутон, пък загадките - с Меркурий :)
 Благодаря! :rolleyes:
Вече 4-ти месец я мисля тази Мистерия. :D
Питам  като дете, но наистина е много сложно и до никъде не стигам.:unsure:

Нептун, Плутон...
Ами магиите на Плутон... Мисля си, без да съм сигурна и да имам познания, че направляваните от Плутон Скорпиони, някои в по-голяма, или по-малка степен, имат по-голяма сила на мисълта и емоциите от повечето хора. Като само със силата на мисълта си, или желанието в себе си да предизвикват разни неща, и дори да правят магии, съвсем не в отрицателния смисъл на думата. Нали и Любовта е някаква магия... :rolleyes: Това са си чудеса. :rolleyes:
Сега, ако аз нямам природо заложен такъв потенциал, може с опити да стигна до някъде, но никога да не разбера какво е да си управляван от Плутон и Марс / което отстрани ми изглежда много интересно/ ,защото съм управлявана от не толкова мощната, но някака мека Луна. Та незнам можем ли да развиваме способности, за които нямаме природно заложен потенциал. А и никoй не се ражда случайно в някои знак - май трябва да си усвояваме уроците и заложбите на своя си. :) Чисто хипотетично си разсъждавах и се отнесох.  :rolleyes:

*

АН

Мистерия
« Отговор #4 -: Октомври 14, 2005, 05:20:02 pm »
не е съвсем така с Луната  :)

Силата на планетите е определяна още от древността - според таблицата на Джаймини, Луната е с най-много сила, макар и пасивна.

Виж я на титулната страница на сайта - в темата Абстракции и символи.

Струва ми се, че всички можем да развиваме подобни способности - макар и по различни начини - винаги има предпоставки в рождените ни хороскопи и то за всичко....- това може да звучи и малко крайно и необосновано :) - но колкото повече се замислям, толкова по-вероятно ми се струва....

*

Gostenka

Мистерия
« Отговор #5 -: Октомври 15, 2005, 10:42:42 pm »
Благодаря, AH , за полезната информация! :rolleyes:
AH, все ми се иска да те питам, понякога получаваш ли разни знаcи, за нещо, което те вълнува.
Нали  различните хора, различни неща приемаме за знаcи.  :unsure: Уж нагледно обикновени неща, които обаче за нас имат значение и ни говорят много...
Напримeр имам си едно желание, което не виждам, как може да се изпълни и за да не храня напразни надежди си казвам, по-добре да забравя...
И все в такива моменти , ми идва някои знак, сякаш да ме обнадежди.. :ph34r:
Незнам дали да им вярвам, но ми стана приятно днес, когато имах силно интуитивно усещане и се натъкнах на такова нещо, което за мен значи много, нещо като хубав знак, сякаш отново дошъл за да ме обнадежди..
Това знаcи на "Съдбата" ли са ?
Или като ,че ли някакъв "Ангел - Хранител" ни ги праща..
Незнам с какво да го сравня.. :)

*

АН

Мистерия
« Отговор #6 -: Октомври 17, 2005, 05:42:50 pm »
Сигурна съм, че за всичко,  което се случва в нас и около нас, си има знаци - друг въпрос е, дали вярно си ги разчитаме :)

От една страна са ми интересни изненадите, а от друга - усещам се малко разочарована, ако не съм видяла знаците, че нещо ще се случи :) При теб как е?

А колкото до това, което искаш и за което забелязваш знаци.... :) - ако е в хармония с теб и е добро за теб, то неминуемо ще се случи :)

*

Kali

• **
  • 1411
Мистерия
« Отговор #7 -: Октомври 17, 2005, 08:18:55 pm »
Отворих си латинско-българския речник и ето какво открих:
  MYSTERIA, MYSTERIORUM-мистерии, тайно религиозно учение, тайно религиозно богослужение, на което присъстват само посветените, тайна , секрет. Пише още, че думата е заемка от древногръцки.
  От колко ли години звучи тайнствено , без някакъв конкретен и точен смисъл?
  А що се отнася до малките знаци, аз също им обръщам внимание. И не от суеверие, а защото не рядко съм грешала, когато не съм го правила.  ;)  
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Gostenka

Мистерия
« Отговор #8 -: Октомври 18, 2005, 04:34:29 pm »
:rolleyes: AN, kato se zamislq,
 naprimer, za edno golqmo i mnogo hubavo sybitie v jivota mi, poveche ot sedmica predi nego poluchavah mnogo qsni znaci, koito postoqnno se usilvaha, dokato ne doide momenta, v koito sys sigurnost znaeh kakvo shte se sluchi. Sluchi se, no si imashe i element na golqma priqtna iznenada. Ne vsichko znaeh.
No da poluchavala sym znaci, za nepriqtnosti, ili neshto losho, koito obache ne sa taka golemi i qsni i ne sym im obryshtala dostatychno vnimanie, ne sym imala vytreshno znaene za haraktera na sybitieto, a prosto nepriqtno usehstane i sled kato se sluchi, sym se qdosvla na sebe si zadeto ne sym obyrnala vnimanie, kogato trqbva  na znacite. A te idvat do nas po mnogo pytishta.
Zashto v edin sluchai sa po-silni, a v drug gi propuskame krai sebe si?
 Sqkash sa doshli samo da se podgotvim, bez da mojem da predotvratim kakvoto i da e bilo, zashtoto moje da e neshto predopredeleno. Tyi kato imame samo smytno useshtane i znaci, koito nemojem da razshifrovame dobre neznaem otkyde shte ni spoleti beda, i nemojem da q predotvratim. Moje i da ne e tochno taka, zatova se seshtam v momenta.
Shte byda mnogog shtastliva, kao jelanieto se izpylni, no malko zavisi ot mne, v golqma stepen e Boja rabota…
Izivnqvam se za latinciata, vryzkata mi e losha i nemoga da kiriliziram, a itova mi e hilqdniq opit da publikuvam.
Kali mnogog ti blagodarq za informaciqta! 

*

АН

Мистерия
« Отговор #9 -: Октомври 18, 2005, 05:34:14 pm »
Не знам защо в едни случаи знаците са по-ясни, а в други - по-незабележими :)

Може би зависи от нас....

Лесно е, когато знаците са добри и събитията или състоянието ни е добро, както и когато знаците са лоши и събитията са лоши...
Объркващо е, когато знаците са добри, пък събитията -лоши и обратно...
Духовните науки ни учат да сме дистанцирани и безпристрастни, но пък нали живеем сега и то чрез чувствата и отношението си към света и случващото се в него....
Може би ако живеехме с хилядолетия или пък наистина помнехме миналите животи или пък ако виждахме бъдещите, щяхме да сме доста по-спокойни и щастливи...Щяхме да приемаме еднакво и доброто и лошото и те щяха да са ни еднакво интересни :)

А може би знаците са ни точно затова интересни - нямат съвсем конкретен и точен смисъл - сигурно затова хората търсят мистериите :) А може би ни се иска да сме посветени, за да ни е по-богат и интересен живота :)  

*

Jeni

Мистерия
« Отговор #10 -: Октомври 29, 2005, 01:49:32 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 10:54:32 pm от Jeni »