Здравей Гост

.

• 150 Отговора
  • 16466 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re:Аспекти Плутон-Марс
« Отговор #100 -: Юни 25, 2011, 03:52:35 pm »
Ключовата дума е субективен. Напълно възможно е ти така да виждаш проявите на планетата, но аз при общуването си с притежателките на тези констелации да открия съвсем други качества, за които ти да кажеш; "Ами..не е така. Грешиш."
Еди и същи човек на теб може да ти изглежда мил, любезен, всеотдаен, а на мен лицемерен, подмолен, лигав.

« Отговор #101 -: Юни 25, 2011, 04:28:57 pm »
Субективен е ключова дума, но целият спор започна от това какво е разположението на една планета,
дали е източна или западна, за да се прецени на къде ще отива потенциала на хороскопа.

И се стигна до "измисляне" на термини, които нямат реално въздействие, защото планета на трон, планета в екзалтация,
планета в свой домицил, източна......носят някакви събития в живота.

Някой се обиди, че не изпитвал универсална любов и така.........

едиственото, което исках да направя с първия си въпрос "къде е Венера" беше да видим коя е най-силната планета....при Венера в Риби (на една силна огнена стихия в хороскопа 100% ще е лигава) има много силна Венерианска енергия и това са хора с определени качества, които се определят като "универсална", "немотивирана любов" и тн. и това съм и наблюдавала в живота си.

Аз си изписах на дълго и на широко опита, и ако АЗ съм субективна сигурно и другите са, така, че и те да се замислят дали техните усещания са 100% истина.

Наистина не ми се задълбава в личностни спорове, никога не бих тръгнала да се съзтезавам с някой с Марс в козирог и да твърда, че имам неговия УСТРЕМ, тук това стана като съзтезание. А трябва да е форум по АСТРОЛОГИЯ.

И НИЕ НЯМА КАКВО ДА ДЕЛИМ, нито аз си изкарвам априте с астрология, нито някой друг в тази тема. Да споря, за да доказвам, че знам повече, или съм чела повече, един Козирог не си губи времето с такива неща, но се дразни на некомпетентност,

а тук в момента се спори, че има Планета в радост по знак, трон по стихия и тн.... и се спори от инат, литература из нета и тн. има колкото искате и има и признати автори, които всички знаем или пак може да се провери.

И сега всички почнахте да ме нападате, като стадна реакция....... защото не мислите системно, и не се опитвате да направите форума по-добро място, където наистина да се правят реални предсказания за бъдещето, чрез астрологията и да се решеват някакви проблеми, а да си наложите личността..... изгонихте преди 1 седмица НАДЕЖДА 77, сигурна съм, че и други са си тръгвали с това отношение... обаче кой ще си губи времето да се занимава с нещо, което му носи само конфликтни ситуации и лоши емоции.

*

abroad

• 2187
« Отговор #102 -: Юни 25, 2011, 04:39:27 pm »
Mayanna, никой не се състезава с теб, нито оспорва написаното, само споделя своето мнение по въпроса, защо го приемаш твърде лично?

а по въпроса моята Венера е във Водолей и във 2ри дом - не познавам универсалната любов, за която говориш, може и да не мога да обичам така, а може и да не искам  :blink:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #103 -: Юни 25, 2011, 05:08:54 pm »
интересна тема се е заформила
има планетни конфигурации, които със сигурност могат да засилят или намалят влиянието на венера в хороскопа; участието й в т квадратче : рамо или връх има разлика, в тригонче, в голямо такова, в бисекстилче, или само на секстилче

та по темата: моята венера е пропадлък ( според античната астрология без особена яснота защо), но е баш на опозе на екзалтиралата венера, та да спазим правото на падение ;D тук имаше една тема какво може падналата венера;
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Uran

• 6041
« Отговор #104 -: Юни 25, 2011, 05:20:07 pm »
Аз принципно се съмнявам в съществуването на абсолютната истина, а и малко анархистка си падам. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #105 -: Юни 25, 2011, 05:23:08 pm »
Странно защо, но най-плитки и повърхностни чувства и най-меркантилно отношение съм наблюдавала не при родените със слаба есенциално Венера, а с Венера във Везни и Риби. Сред хората, които познавам, има няколко такива примера.
Разбира се, има и такива сред заточените. Според вас на какво се дължи?
А универсалната и безусловна любов често е поза при някои - често употребяват тази дума, не знаят какво е да го изпиташ, защото делата им влизат в противоречие с думите, които изричат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #106 -: Юни 25, 2011, 05:34:46 pm »
Това с "Вселенската любов" ми е малко мътно. Не може да обичаш всички и никого конкретно. Няма логика.
Обичам частните случаи и проявленията им.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #107 -: Юни 25, 2011, 05:49:37 pm »
Случвало ми се е да обичам някого немотивирано, просто защото не мога да си обясня защо се случва. Никога не съм подхождала с корист в отношенията си при все това, че имам заточена Венера. Но моята ретро Венера в съвпад с ЮЛВ и тригон с Нептун често се проявява досущ като рибешките, а понякога дори по-силно.  :blink:
В моето обкръжение (близки и приятели) им доста Венера в Риби, но при нито една от тях не видях онази "немотивирана и безусловна" любов, за която се говори, точно обратното. Но всички те имат Сатурн на видно място и във връзка с Луна, Слънце или Венера. А Сатурн и немотивирана любов ми звучи малко нелогично, тъй да кажем. Но всичко си зависи от човека.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #108 -: Юни 25, 2011, 06:44:46 pm »
Субективен е ключова дума, но целият спор започна от това какво е разположението на една планета,
дали е източна или западна, за да се прецени на къде ще отива потенциала на хороскопа.

И се стигна до "измисляне" на термини, които нямат реално въздействие, защото планета на трон, планета в екзалтация,
планета в свой домицил, източна......носят някакви събития в живота.

Някой се обиди, че не изпитвал универсална любов и така.........

едиственото, което исках да направя с първия си въпрос "къде е Венера" беше да видим коя е най-силната планета....при Венера в Риби (на една силна огнена стихия в хороскопа 100% ще е лигава) има много силна Венерианска енергия и това са хора с определени качества, които се определят като "универсална", "немотивирана любов" и тн. и това съм и наблюдавала в живота си.

Аз си изписах на дълго и на широко опита, и ако АЗ съм субективна сигурно и другите са, така, че и те да се замислят дали техните усещания са 100% истина.

Наистина не ми се задълбава в личностни спорове, никога не бих тръгнала да се съзтезавам с някой с Марс в козирог и да твърда, че имам неговия УСТРЕМ, тук това стана като съзтезание. А трябва да е форум по АСТРОЛОГИЯ.

И НИЕ НЯМА КАКВО ДА ДЕЛИМ, нито аз си изкарвам априте с астрология, нито някой друг в тази тема. Да споря, за да доказвам, че знам повече, или съм чела повече, един Козирог не си губи времето с такива неща, но се дразни на некомпетентност,

а тук в момента се спори, че има Планета в радост по знак, трон по стихия и тн.... и се спори от инат, литература из нета и тн. има колкото искате и има и признати автори, които всички знаем или пак може да се провери.

И сега всички почнахте да ме нападате, като стадна реакция....... защото не мислите системно, и не се опитвате да направите форума по-добро място, където наистина да се правят реални предсказания за бъдещето, чрез астрологията и да се решеват някакви проблеми, а да си наложите личността..... изгонихте преди 1 седмица НАДЕЖДА 77, сигурна съм, че и други са си тръгвали с това отношение... обаче кой ще си губи времето да се занимава с нещо, което му носи само конфликтни ситуации и лоши емоции.

Абе жена,
ти сама си вкарваш автогол! Кой бил изгонил, кой не бил изгонил...Я се осъзнай малко!
Това което дразни в постовете ти е изключителното твърдоглавство и инат да ни убеждаваш в правотата си непрекъснато и не приемайки никакви други мнения, а после ревеш че някой се бил обидил. Ти да не би да черпиш от "извора" че слагаш на хората такива етикети? Венера в Риби била най-най, дрън-дрън та пляс. Аз пък ти казвам че за нищо не стават и са гола вода, сега какво, ще тръгнеш да ме убеждаваш, че не съм права и ще ми цитираш 100 сайта и писания ли?????
Типично Козирожко да тръгваш с рогата напред и ВИНАГИ да си права. Живея с такъв мъж и просто това го ненавиждам, знаеш ли как лесно се оправя тая работа? НЕкомпетентно е да смяташ собственото си мнение за меродавно за всички около теб и за всичко, казвайки виждате ли че това е КОМПЕТЕНТНО а другото НЕ Е. Това е чист егоизъм и затова от хора с твоето поведение накрая всички вдигат ръце и не им обръщат внимание.
За това кой си изкарва парите с астрология тук - ти откъде знаеш че аз или Уран или който и да е друг не го правим? - Отново КАТЕГОРИЧНА констатация без каквито и да било фактически бази...
След като смяташ че си губиш времето тук, можеш да се разкараш и да не се дразниш от нас!
И не се учудвай ако хора около теб влизат лесно в конфликт - ти не изслушваш, не приемаш и не разсъждаваш върху емоциите и мисленето на другите хора, а директно налагаш безпочвено свойте мисли - с две думи- ИМАШ ПРОБЛЕМ С ДИПЛОМАТИЧНОСТТА,което е синоним на едно - ТЕСНОГРЪДИЕ.

От един Стрелец  с асцендент Козирог

« Отговор #109 -: Юни 25, 2011, 06:51:54 pm »
Аз принципно се съмнявам в съществуването на абсолютната истина, а и малко анархистка си падам. ;D

Аз също те подкрепям Уранче! Аз вярвам че всеки човек, всяко цвете, всяка животинка си има своя собствена истина за живота и всеки трябва да живее както иска и по начина по който се чувства най-добре!
Преди години бях много критична ( Асц Козирог ) и непрекъснато се налагах и карах с хората за това че аз съм права. Докато живота не ме смачка на 2-3 пъти и разбрах че моята истина не е универсална!
Оттогава почитам и уважавам всеки човек, независимо дали го разбирам или не и смятам че той е избрал най-добрия път за самия себе си. Така, аз станах свободен човек и се чувствам щастлива със себе си, а оттам и с всички около мен!
Няма истина, свобода и щастие (което общо взето е почти едно и също) без човек да " изгори " няколко пъти...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #110 -: Юни 25, 2011, 06:56:43 pm »
В тема за аспектите между Марс и Плутон започнахме да си говорим за Венера и дискусията също придоби марсов оттенък, нищо че е за Венера. ;D
Далеч съм от мисълта да слагам етикети и да определям мотивацията на хората само въз основа на знака на Венера.
Да, Венера и Луна в хороскопа се свързват с потребностите, но за мотивацията е отговорен и Марс и най-вече за начина, по който я налагаме и отстояваме. В този смисъл знакът на Марс е не по-малко важен. Венера е "интересчийка" независимо от знака, в който се намира - в заточение/падение, на трон/в екзалтация или в перигрин. Дори бих казала, че една силна есенциално Венера е много по-наясно с това какво иска, друг е въпросът в каква форма ще се "облече" мотивът (Марс) и каква потребност стои зад този мотив (Луна).
« Последна редакция: Юни 25, 2011, 07:03:36 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #111 -: Юни 25, 2011, 08:20:15 pm »
В тема за аспектите между Марс и Плутон започнахме да си говорим за Венера и дискусията също придоби марсов оттенък, нищо че е за Венера. ;D
Далеч съм от мисълта да слагам етикети и да определям мотивацията на хората само въз основа на знака на Венера.
Да, Венера и Луна в хороскопа се свързват с потребностите, но за мотивацията е отговорен и Марс и най-вече за начина, по който я налагаме и отстояваме. В този смисъл знакът на Марс е не по-малко важен. Венера е "интересчийка" независимо от знака, в който се намира - в заточение/падение, на трон/в екзалтация или в перигрин. Дори бих казала, че една силна есенциално Венера е много по-наясно с това какво иска, друг е въпросът в каква форма ще се "облече" мотивът (Марс) и каква потребност стои зад този мотив (Луна).

дааа, да не забравяме и Слънцето - аза!
а и да не споменаваме, че освен положението е важно какви аспекти има, кои домове управлява ... ся една тао-квадратната венера (на върха) едва ли ще действа като венера с два тригона... ако ще и на коронация да е ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #112 -: Юни 25, 2011, 09:21:42 pm »
Ама то всеки го приел лично, не само Маяна, и се просълзил "ма не е верно, че не мога да обичам" и настанало драма.

Оушън, разбирам реакцията ти, мчи права си - трудно се излиза с Козирог на глава.. ;D Но дайте да не се гоним, момичето поне участва с качествени астро коментари и разсъждения. И описанията й на Венера в знак са значително обективни, с оглед на плюс и минус.

Ако става дума за моето мнение - въобще не търся универсалната любов по Венера, при нея винаги става дума за взаимен обмен. Дори и Венера в Риби не може да обича така, че нищо да не очаква в замяна, като тук не давам за пример някакви материални вземания, а поне внимание, отдаденост, тя пък съвсем...сред основните принципи на Венера са желанията, дори, влизайки в емоционален контакт, се осъществява двустранен поток от енергия, което винаги поставя въпроса за даването/получаването. А ако просто си говорим за възможността за създаване на пълноценни връзки, това разбира се не може да се съди само по една планета от хороскопа.

« Последна редакция: Юни 25, 2011, 09:27:35 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #113 -: Юни 25, 2011, 09:57:57 pm »
съгласна съм, че Маяна си е направила труда да напише много и все интересни неща :) до определена степен бих се съгласила с нея, че венера в козирог обича формата, но не бих се съгласила, че тя търси конкретен образ в отношенията си :)

всъщност божествената любов не е ли по Нептун?  :mellow:

Маяна аз лично с удоволствие чета мненията ти.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #114 -: Юни 25, 2011, 10:05:26 pm »
всъщност божествената любов не е ли по Нептун? 

Да, но малцина успяват да се докоснат до тази октава на Нептун.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #115 -: Юни 25, 2011, 10:08:37 pm »
всъщност божествената любов не е ли по Нептун? 

Да, но малцина успяват да се докоснат до тази октава на Нептун.

Тя се заслужава... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #116 -: Юни 25, 2011, 11:40:46 pm »
съгласна съм, че Маяна си е направила труда да напише много и все интересни неща :) до определена степен бих се съгласила с нея, че венера в козирог обича формата, но не бих се съгласила, че тя търси конкретен образ в отношенията си :)

всъщност божествената любов не е ли по Нептун?  :mellow:

Маяна аз лично с удоволствие чета мненията ти.
Според мен това, което е описала Маяна трябва да се гледа по Луната. Имам козирогата Венера и дълбоки чувства не ми липсват, всъщност винаги са такива. А Венера е и на МЦ. Стоя настрана от повърхностните изяви (до колкото мога), в никакъв случай нямам конкретен образ на "любимия", а живота ми е изпълнен с толкова промени вътрешни и външни, че и да искам да създам някакъв имидж - това няма как да стане. Често се предоверявам на хората, защото вярвам (е, вече не), че всеки е добър в своята същност, което ми донесе много болка и разочарование.

Но мога да дам за пример една "приятелка", която отг. на описанието. Нейната Венера е във Водолей, а Луната в Козирог и струпване на лични планети в 11 дом (според индийската астрология - това е най-меркантилният дом).

Венера в Риби - любимци на другите, което не ги прави толкова готини в своята същност ;) Така че за мен тези обобщения за Венера са неточни.

« Отговор #117 -: Юни 26, 2011, 12:45:28 am »
Понеже тази нощ явно няма да се спи и понеже разпалих много духовете с крайното си изказване за Венера ще Ви напиша личните си наблюдения за Венерите около мен.

Най – близките ми хора имат Венера във Везни, Овен, Рак, Козирог и Риби.

Когато казах, че само Венера в Риби може да изпитва универсална любов имах предвид – немотивирана любов, без никакви очаквания и тотална съпричастност (това Венера в Скорпион НЕ го може, дълбочината е същата, но ЕГО-то... айде и аз съм с асц Скорпи, познамам Скорпионите до болка, а те са си болезнени, главно заради егоцентричността си, я гледай Близнаците как си припкат.....не се взимат толкова на сериозно и Венера в Скорпи е ОТМЪСТИТЕЛНА, на Скорпионите все не им стига нещо....).

Естествено моята оценка за другите хора не може да е обективна, защото никой не е обективен, но като Венера в Риби Ви споделям как аз ги виждам нещата.

Венера в Овен – приема само себе си и своят партньор. Те са винаги правите. Има голямо желание да се забавлява и на моменти хуморът на тази Венера ми е „нетактичен” и „нараняващ”, но за нея е ок, докато е забавно и докато тя и партньорът и са добре. Другите нямат значение. Не получават подаръците от съдбата, които дава Венера в Риби. Никога не се опитват да хармонизират обстановката около себе си, за да се чувстват всички добре (нещо, което Венера в Риби все се опитва данаправи).

Венера във Везни – рационализация, „днес ще се видим, но нека да минем до този и този магазин, защото трябва да си взема и това” – тя няма да си губи времето само с вас, има и други неща за вършене и ще Ви вмъкне в плановете си. И никога няма да направи нещо, ако не е премислено, понякога имам усещането (като водна Венера), че всъщност нямат чувства, имат естетика, но някак не могат да усещат това, което аз поне си мисля, че мога.
Венера във Везни, обаче също получава доста "подаръци" от съдбата - по материлни някака - добра оферта за кола, работа в много красив офис, красавица съпруга и съпруг красавец (поне около мен това са подаръците).

Венера в Рак – най-близките ми приятелки имат всички до една Венера в Рак (освен две с венера в Риби), цялата гимназия и следване изкарахме заедно подкрепяйки се, вече гоним трета петилетка заедно, като дълбочина на чувства, разбиране и емоции ги усещам точно както усещам себе си, но обичат да обсебват хората, които са им важни. Никога не можем да се разберем в коя от тях ще правим поредното събиране, любовта им не е мотивирана (нещо което твърдя, че виждам и при Венера в Овен и Везни – там го има осъзнатото осмисляне, „струва ли си да направя нещо дори за най-голямата любов – изчисляваме енергията, която ще вложим, спрямо „продукта=любовта”, която ще получим, водна Венера просто няма волята, за такива „сметки”, тя е прекалено подвластна на емоциите си). Но и те не могат да видят доброто във всеки – нещо, което твърдя, че Венера в Риби вижда, че може да разпознае „универсалното = божественото” във всеки човек.

Венера в Козирог – не е пресметлива, нито гладна за емоции, но наистина има отношение към външната форма и "авторитетите", както тя ги разбира, не може да стигне до същността, както една водна Венера. Най-близкият ми приятел има Венера в Козирог (точен съвпад мое слънце, под градус), той има много ясна представа какви форми харесва, има си образ в главата за външната форма, която жена му трябва да има, начина, по който той трябва да изглежда като професионалист и ги осъществи. „Ожени” се (не е сключил офиц. брак, но има дете) от жена, която е копие на любимата му певица (търсеше си я 2-3 години) и външният вид на живота му е точно копие на живота на идеалите му (хора, които според него са успели). Дрехи, прическа, кола, работа. Не се вслушва, в това, което усеща, което му носи емоции, защото това няма значение за Венера в Козирог, ако тя си има визия = цел, си я гони и това я прави щастлива.

Аз мога да потвърдя написаното тук за Венера в Риби и  Везни.

Съпругът ми има Венера в Риби, една от близките ми приятелки е с Венера във Везни.

Венера в Риби на съпруга - имаме няколко осиновени улични кучета и котета  защото "знаеш ме, че съм с меко сърце, просто не мога да го оставя на произвола". В състояние е да разбере всеки, на всеки намира оправдание. Раздава парите си, просто не може да откаже, ако някой има нужда. Изненадващо ме прегръща, когато аз  разгневена крещя, той ме прегръща защото знае, че зад гнева ми е от скрита болка.  

Венерата на приятелката във Везни - буквално онзи ден ми каза следното "Той (приятеля й -б.а.) иска да се преместя в неговия град. Казах му че няма да стане, защото ако нещата между нас не потръгнат, аз ще съм тази, която е напуснала дома си, работата си, изобщо прецаканата. Аз може да загубя, докато за него няма риск, той може само да спечели.."  

Така, че Маяна, изумена съм от грамотността и дълбочината на някои от постовете ти и съвсем нямам предвид само този.

От един Стрелец с Луна в Козирог :blink:

« Отговор #118 -: Юни 26, 2011, 12:55:43 am »

[/quote]
Според мен това, което е описала Маяна трябва да се гледа по Луната. Имам козирогата Венера и дълбоки чувства не ми липсват, всъщност винаги са такива. А Венера е и на МЦ. Стоя настрана от повърхностните изяви (до колкото мога), в никакъв случай нямам конкретен образ на "любимия", а живота ми е изпълнен с толкова промени вътрешни и външни, че и да искам да създам някакъв имидж - това няма как да стане. Често се предоверявам на хората, защото вярвам (е, вече не), че всеки е добър в своята същност, което ми донесе много болка и разочарование.

Но мога да дам за пример една "приятелка", която отг. на описанието. Нейната Венера е във Водолей, а Луната в Козирог и струпване на лични планети в 11 дом (според индийската астрология - това е най-меркантилният дом).

Венера в Риби - любимци на другите, което не ги прави толкова готини в своята същност ;) Така че за мен тези обобщения за Венера са неточни.
[/quote]

Луната си е Луна, Венерата -Венера и двете се проявяват.  Виж предишния ми пост например - как да обясним това което съм написала за съпруга ми с Луната му, която е в Близнаци. Между другото и на първия ми съпруг ми Луната беше там. И двете Луни си правеха близнашките работи, не ще и дума. Много добре знам обаче кога говори Луната, кога Венерата и кога Слънцето.

« Отговор #119 -: Юни 26, 2011, 01:05:07 am »

Венерата на приятелката във Везни - буквално онзи ден ми каза следното "Той (приятеля й -б.а.) иска да се преместя в неговия град. Казах му че няма да стане, защото ако нещата между нас не потръгнат, аз ще съм тази, която е напуснала дома си, работата си, изобщо прецаканата. Аз може да загубя, докато за него няма риск, той може само да спечели.."  

Ами, правилно! Това от една Венера в Телец в 7-ми дом.  ;D

И аз смятам, че е правилно. И въпреки това, ако бях аз и обичах този мъж, щях да отида с него.

Между другото моят съпруг с Венера в Риби постъпи точно така - заряза работа, продаде къща и дойде.