Здравей Гост

Нещо от постинг на Келвин

• 86 Отговора
  • 12381 Прегледи
*

AH

• 2201
Нещо от постинг на Келвин
« -: Юли 02, 2011, 03:25:59 pm »
„но намирам, че най-напред хората следва да се фокусират към процесинга на собствените си налепи, към собственото си просветление и изглаждане на неравностите на личността и егото си, преди да се занимават с другите.“

Според  астрологията, при една по-висша изява на Сатурн, общуването с  „изкристализирали“ хора е трудно или нежелано./ „Изкристализирали“  в смисъл на личности, които нямат потребност да се развиват, отказват да проумяват разни неща или са решили, че са достигнали максимално ниво на компетентност в някаква област/
Висшите изяви на Марс и Венера, примерно, ни карат да се отдръпнем засрамени и стъписани /е, ако не сме изначално твърде напористи и нахални:)/ - усещаме се някак недостойни да общуваме с една висша Венера, а пък енергията ни се губи поради уважението към един висш Марс:)

Излиза, че намалява шансът ни да общуваме с истински просветлените хора:)
Може и да не е случайно – вероятно по-лесно общуваме и се учим от хора, близки до нас в мисленето и нивото ни на разбиране – това най-малко ни дава възможност да сме критични, но и креативни:)

*

Moonlady

• **
  • 1112
Re:Нещо от постинг на Келвин
« Отговор #1 -: Юли 02, 2011, 03:56:31 pm »

Излиза, че намалява шансът ни да общуваме с истински просветлените хора:)
Може и да не е случайно – вероятно по-лесно общуваме и се учим от хора, близки до нас в мисленето и нивото ни на разбиране –
това най-малко ни дава възможност да сме критични, но и креативни:)

Считам, че е съвсем нормално да общуваме с хора, които разбираме,
с които имаме " информационен обмен " или енергиен обмен, но
задължително трябва да е взимно  :blink:
Защото , ако ни " гледат" от високо разни " висши проявления ",
то единствената възможност за общуване остава от типа
" учител- ученик ", а това е доста комплицирано и изисква
предварително съгласие на двете страни за " предаване-приемане" на информация   :-\

Естествени минерали и амулети

*

AH

• 2201
« Отговор #2 -: Юли 02, 2011, 04:52:31 pm »
Май с теб я караме малко по схемата “ казвам ти дъще, сещай се снахо“:)

Но да се върнем на темата:)
Поводът беше вчерашния разговор между  Кайли и Келвин за това от кого и на какво се учим:)

Но причината пък беше в онзиденшния разговор между passion-desire/“Хората вече се определят като отделен индивид,със своята уникалност и потенциал ,създавайки своята индивидуалност и така се интегрират в масовата глобализация.Преди години са били като "част от масовката" „/ и kaily /“Т.н. масовка тепърва престои, аз пък това имах предвид.Предстои обединяване на съзнанието и на световната душа, ние сме просто части от тази душа, като мравки на мравуняк, който е единно съзнание.“/

Явно редът е първо разграничаване, а после- обединяване:)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #3 -: Юли 02, 2011, 09:14:50 pm »
Хъбард разправя, че има тонове, тоновете са от минус 40 до плюс 40. Човешките тонове са от 0 до 4, вдигнеш ли се към естетиката, която е тон 5 или 6, че не помня вече, това е надчовешко ниво.
Но при педаването на познание максималното горно ниво трябва да е две единици над това на приемащия, иначе чилякът не вдява и ни приема, ни предава.

Зотав учителите сигурно се спускат - за да дойдат до нивото ни и малко над него, иначе високите нива не могат да ни бъдат учители...

Но що па като знам, че знам нещо, да не го показвам, за да не дразним некой? Аз като знам, че не знам астрологията, седя би си общо взето кротко в ъгъла, чета напредналите и си трая. Щото знам, че почти нищо не знам и си кротувам. Защо в астрологията да има напреднали и назаднали и деградиращи като мен  ;D, а в духовните науки всеки, който прокламира знание над вашето, бива заклеймен, осъден, намазан с катран, увит в перушина и изгорен? Това много пъти съм го мислила, ма не ми се занимава да правя процесинг на темата.

А разграничаването е почнало преди хилядолетия според кабала, преди милиони години според източните - епоха кали юга ли бяхме сега, сваляне на божественото издишане надолу. И после обратно изкачване и обединяване.
Всички сме едно цяло, капки вода в океана, дошло е време на обратното разтваряне, без да губим индивидуалността си. Губим само егото, черупката, която ни е поддържала толкова време, докато сме расли.

*

AH

• 2201
« Отговор #4 -: Юли 02, 2011, 09:39:34 pm »
Е, чакай сега:) – астрологията на първо място е духовна наука, философия и  светоглед, а после е разни техники за изследвания и прогнозирания:)
А това:“ а в духовните науки всеки, който прокламира знание над вашето, бива заклеймен, осъден, намазан с катран, увит в перушина и изгорен?“ – сякаш говориш за някоя безобразно закостеняла и назадничава религия:))))

А на мен ми е интересно кое е общото между процесинга и астрологията – чисто в практическата част имам предвид.

*

kaily

• 5145
« Отговор #5 -: Юли 02, 2011, 09:47:32 pm »
Веднага ти съобщавам кое е връзката.
Процесингът може да лекува психични проблеми - това не значи човек да е луд, значи, че всички имаме огромно количество аберации.
Обаче за да ги лекува, трябва да ги диагностицира. Процесингът познава един метод на диагностика - разговор с човека и  в процеса на тоя разговор човекът си изплюва камъчето сам.
След което камъчето се свежда до знанието му, щото то е било несъзнателно, оглежда се, обработва се, почиства се и човекът може да си го прибере обратно, ако му върши работа.
Астрологията обаче може много да помогне при общата диагностика - вместо човек да се рови в подсъзнанието си, астрологията може да го стори вместо него до известна степен.

А за катрана и перушината - ако аз кажа, че съм напреднала по астрология, никой няма да подскочи.
Обаче ако кажа, че съм напреднала в духовното, веднага изскачат иззад всякакви храстчета всякакви хора и почват да ме мажат с катран.

Питам ЩО?
Каква е разликата в тяхното съзнание между напреднала в астрологията и напреднала в духовното?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Юли 02, 2011, 09:53:17 pm »

А на мен ми е интересно кое е общото между процесинга и астрологията – чисто в практическата част имам предвид.

Хм, интересен въпрос, АН. :)

Ако целта на процесинга е да вади трънчета (както казва Кайли), астрологията може би ни помага не само да видим трънчетата и къде най-силно ни боли от тях, да извадим трънчетата и да използваме болката и дискомфорта, който трънчетата предизвикват, за нещо градивно.... Първоначално може би се учим как да вадим трънчетата, а впоследствие придобитото умение може да се окаже вече ненужно, след като сме се научили да вървим по нашите пътечки без задължително да настъпваме тръните, които ни се изпречват на пътя (същото като да се научиш да разпознаваш и заобикаляш подводните рифове в морето). Не е нужно да вървим с подковани обувки, може да вървим и боси, след като го имаме знанието.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Юли 02, 2011, 09:57:41 pm »
И в този ред на мисли , за какво е нужен процесинга след като астрологията:

1- дефинира проблема

2- показва възможностите

3- има решение

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

AH

• 2201
« Отговор #8 -: Юли 02, 2011, 09:59:13 pm »

Каква е разликата в тяхното съзнание между напреднала в астрологията и напреднала в духовното?

абсурд е да си напреднал в астрологията, ако не си напреднал в духовното:)

и ако чрез астрологията не напредваш в духовното, значи се занимаваш с нещо друго, а не с астрология:))))

и тук например бих попитала- защо си хареса повече процесинга - интересът ти към него хронологически се появи по-късно от интереса ти към астрологията по мои спомени

*

AH

• 2201
« Отговор #9 -: Юли 02, 2011, 10:01:50 pm »
Аз съм лаик в областта на сциентологията,но според мен, и при  методът процесинг, и при астрологията крайния резултат е един и същ -да се справим с вътрешните си конфликти,за да изразяваме себе си свободно. :blink:

а ти си си избрала психологията - защо си предпочела нея?:)

И най-вероятно можем да го обясним със Слънцата ви- твоето в Риби, нали?, а на Кайли - Козирог- всъщност е ли толкова практичен процесинга?

*

kaily

• 5145
« Отговор #10 -: Юли 02, 2011, 10:02:35 pm »
Абсолютно вярно, не знам вече дали говоря точно от сциентологията или от натрупаното в мен знание и опитност, щото черпя от много места информация и познание...но аз си представям човека като сакат-не си го представям, видях го веднъж преди години и тази ми визия стои и до днес. На психическо ниво сакат. Примерно имал си нещастна любов, която те е наранила много и сега не смееш и си забраняваш да се влюбваш. И хоп, появява се сгъстък енергия в твоето енергийно тяло, която е като буца и не тече, неподвижна е. Това е трънчето, което при допир боли и с времето не се лекува. Времето не лекува, времето само те учи как да заобикаляш отдалеч въпросното трънче, че да не ти причинава болка.
Някога някой ти е казал, че си нищо и половина и ти си загубил увереност в себе си. В резултат вървиш през живота си и караш долу в ниското, не смееш да си пожелаеш да станеш примерно началник отдел и да получаваш по-прилична заплата, защото просто знаеш, че си нищо - ето го сгъстъка енергия, ето го трънчето, което заобикаляш отдалеч - няма и да помислиш да отидеш при директора, въпреки че си много способен.
И сега ако си представите психическото тяло подобно на физическото - да речем с любовта лявата ръка ти е станала неподвижна, с увереността десния крак...сега си инвалид с една неподвижна ръка и един неподвижен крак...обаче понеже дефектите не са явни, не ги виждаш с очи, обаче те ти пречат, правят те непълноценен, неспособен на истински жив живот.
Процесингът освобождава трънчетата, щипките, масажира бучките, докато енергията се раздвижи и потече отново свободна.

*

AH

• 2201
« Отговор #11 -: Юли 02, 2011, 10:08:33 pm »
Абсолютно вярно, не знам вече дали говоря точно от сциентологията или от натрупаното в мен знание и опитност, щото черпя от много места информация и познание...но аз си представям човека като сакат-не си го представям, видях го веднъж преди години и тази ми визия стои и до днес. На психическо ниво сакат. Примерно имал си нещастна любов, която те е наранила много и сега не смееш и си забраняваш да се влюбваш. И хоп, появява се сгъстък енергия в твоето енергийно тяло, която е като буца и не тече, неподвижна е. Това е трънчето, което при допир боли и с времето не се лекува. Времето не лекува, времето само те учи как да заобикаляш отдалеч въпросното трънче, че да не ти причинава болка.
Някога някой ти е казал, че си нищо и половина и ти си загубил увереност в себе си. В резултат вървиш през живота си и караш долу в ниското, не смееш да си пожелаеш да станеш примерно началник отдел и да получаваш по-прилична заплата, защото просто знаеш, че си нищо - ето го сгъстъка енергия, ето го трънчето, което заобикаляш отдалеч - няма и да помислиш да отидеш при директора, въпреки че си много способен.
И сега ако си представите психическото тяло подобно на физическото - да речем с любовта лявата ръка ти е станала неподвижна, с увереността десния крак...сега си инвалид с една неподвижна ръка и един неподвижен крак...обаче понеже дефектите не са явни, не ги виждаш с очи, обаче те ти пречат, правят те непълноценен, неспособен на истински жив живот.
Процесингът освобождава трънчетата, щипките, масажира бучките, докато енергията се раздвижи и потече отново свободна.

оу, излиза, че хората трябва да осъзнаят и приемат, че имат разни "трънчета" - трудна работа:))))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Юли 02, 2011, 10:11:44 pm »
оу, излиза, че хората трябва да осъзнаят и приемат, че имат разни "трънчета" - трудна работа:))))

Така излиза...
Затова предпочитат да вадят чуждите, своите не ги виждат може би.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #13 -: Юли 02, 2011, 10:17:45 pm »
Цитат
защо си хареса повече процесинга
Имах навремето едни проблеми с едни хора по една любовна тема, може да си забравила, но навремето те бях светнала по въпроса. С течение на времето болката ми се засилваше все повече и повече и нямаше лек - ни астрологията, ни Карлитко, тогава "Една леля" ме лекуваше с единственото си лекарство - ЧСЗ-то, та ЧСЗ-то.
От зор се принудих да търся други начини да се оправям и така попаднах на процесинга, в случая конкретно ме излекува техниката "Прочувстване на чувството". Та след година мъки и две седмици опити да премина през техниката, накрая успях, облегчението беше толкова огромно, а изненадата от съобщението още по-голяма...та не знам как астрологията би ме оправила тогава.

Марая, ти дори не знаеш какво точно прави процесинга, обаче вече знаеш, че няма нужда от него. Засрами се малко.

*

abroad

• 2187
« Отговор #14 -: Юли 02, 2011, 10:20:34 pm »
Аз тук съм на мнението на Кайли. Само не разбрах как става така, че съзнателно да признаеш на подсъзнанието, че има проблем (трън), а още по-малко да го изчистиш, като пак стигнеш до подсъзнанието? Защото шлаката се трупа там, а там най-трудно се чисти.

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Юли 02, 2011, 10:28:37 pm »

Така излиза...
Затова предпочитат да вадят чуждите, своите не ги виждат може би. 
:blink:

Вероятността така да вадят собствените си защо я изключваш? ;D  :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #16 -: Юли 02, 2011, 10:30:18 pm »
да използваме болката и дискомфорта, който трънчетата предизвикват, за нещо градивно.... Първоначално може би се учим как да вадим трънчетата, а впоследствие придобитото умение може да се окаже вече ненужно, след като сме се научили да вървим по нашите пътечки без задължително да настъпваме тръните,

Бе честно да ти кажа, аз на тоя етап виждам нещата малко по-различно. Ходиш си по пътя и неминуемо току настъпиш некой трън, просто е неизбежно. За какво градивно можеш да използваш трън в петата, да се правиш на герой?
За мен процесингът е просто процес на лична хигиена, къпеш се, не миришеш на лошо и това е всичко...нормално е да настъпваш трънчета тоест, ненормално е да ходим с трън в петата и да считаме това за в реда на нещата. А пък 99% от хората даже считат трънчетата и мястото около тях, което е забрало, за своя същност. Това пък е хептен ненормално!

Цитат
всъщност е ли толкова практичен процесинга?
АН, аз от процесинга не съм срещала нещо по-практично и по-прагматично до днес! То е нещо като психотерапия, само че се прави по-бързо и има по-голям ефект. Хигиена на психиката. Какво по-прагматично, ако имаш трън в петата, да си го извадиш?

Цитат
Ами да, това е проблемът, че хората считат за обидно да имат трънчета...аз се сещам за оная народна приказка за мечката дето и миришела устата. И егати обидата, казали и, че и мирише устата...ми ако днес някой ми каже, че ми мирише устата, аз ще ида при зъболекар да си диря разваления зъб, не ли?
На запад масово ползват психоанализа, тук ако някой тръгне на психоаналитик, го смятат за хахав...аз лично винаги си признавам, като видя трънче, и незабавно почвам да си го вадя..защото не се идентифицирам с трънчето.
Аз съм свободно течащ дух, напълно течащ и напълно могъщ, който тук таме в процеса на взаимодействие с околния свят е получавал цицини, трънчета и разни други нарушения на обтекаемостта...така че с удоволствие бих се върнала към тотално течащо състояние отново, щото то ми гарантира щастие, възход, любов и просперитет ... :49:

Цитат
Затова предпочитат да вадят чуждите, своите не ги виждат може би.  
По принци процесингът се прави от одитор, за процесинга трябват двама - единият е пациентът. Сам човек може да си прави процесинг само като стигне определено високо ниво, именно щото сам човек не си вижда трънчетата, това е нормално.
Но пак повтарям - трънчета не са кривини, които бодат очите на другите.
Процесингът работи само с трънчета, които пречат на самия пациент, ако твойто трънче не ти пречи на теб - носи си го...процесингът не е превъзпитание, а освобождаване от излишен психичен товар.

*

kaily

• 5145
« Отговор #17 -: Юли 02, 2011, 10:36:24 pm »
Аз тук съм на мнението на Кайли. Само не разбрах как става така, че съзнателно да признаеш на подсъзнанието, че има проблем (трън), а още по-малко да го изчистиш, като пак стигнеш до подсъзнанието? Защото шлаката се трупа там, а там най-трудно се чисти.

Това си е просто психоанализа примерно, само че не почива на основите на Фройд и сексуалността. Това е начин друг човек - одитор примерно ,да го наречем така, щото не ми се говорят дълги и сложни думи.
Та ролята на одитора е да заведе пациента там, където той сам не може да стигне или го е страх да отиде сам...

Ето ви най-елементарен самопроцесинг на отношенията

Изберете безобиден предмет. Погледнете го и почувствайте към него нещо положително. Решете, че го обичате, че той е красив, забележителен и т.н. Зарадвайте се, че той е тук. Изпълнявайте няколко минути.
След това сменете отношението на противоположното, решете, че го ненавиждате, че той е ненавистен, уродлив, опасен и т.н..
След това отново превключете наобратно.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Юли 02, 2011, 10:40:29 pm »
Цитат
защо си хареса повече процесинга
Имах навремето едни проблеми с едни хора по една любовна тема, може да си забравила, но навремето те бях светнала по въпроса. С течение на времето болката ми се засилваше все повече и повече и нямаше лек - ни астрологията, ни Карлитко, тогава "Една леля" ме лекуваше с единственото си лекарство - ЧСЗ-то, та ЧСЗ-то.
От зор се принудих да търся други начини да се оправям и така попаднах на процесинга, в случая конкретно ме излекува техниката "Прочувстване на чувството". Та след година мъки и две седмици опити да премина през техниката, накрая успях, облегчението беше толкова огромно, а изненадата от съобщението още по-голяма...та не знам как астрологията би ме оправила тогава.

Марая, ти дори не знаеш какво точно прави процесинга, обаче вече знаеш, че няма нужда от него. Засрами се малко.

Процесинг на усилията . Процесинг на емоциите . Процесинг на постулатите. Или Процесинг на отношенията....За какво да говорим Кайли...
Не е важно да преминеш през сциентология , кабала , будизъм , хуанизъм .... и каквото още се сетиш...Като пеперудка от цвят на цвят...всеки търси и рано или късно намира ако не себе си...,то някаква част...Мъдростта към която се стремим е наша мъдрост..,тя не е обща. Често не получаваме онова ,което искаме...но винаги получаваме заслуженото и необходимото. Астрологията е наука , която дава обяснение за всяка  черта от характера ни... у нас...е и хляба и ножа...Понякога дори трънчетата са ни нужни...Опитите да разберем защо живота ни протича при определени обстоятелства и по начин , които не коренспондира с изискванията ни дали пък не зависи от разум далеч по ерудиран и интелигентен от човешката логика.... :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Юли 02, 2011, 10:44:47 pm »
За мен процесингът е просто процес на лична хигиена, къпеш се, не миришеш на лошо и това е всичко...нормално е да настъпваш трънчета тоест, ненормално е да ходим с трън в петата и да считаме това за в реда на нещата. А пък 99% от хората даже считат трънчетата и мястото около тях, което е забрало, за своя същност. Това пък е хептен ненормално!

Е, то по същата логика не е много нормално да крещиш на всички, че всичко е прекрасно и наред, когато корабът потъва.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.