Здравей Гост

Процесинг от Kaily

• 470 Отговора
  • 59871 Прегледи
*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
Re:Процесинг от Kaily
« Отговор #240 -: Юли 04, 2011, 08:18:12 pm »
Ами на мен ми попривлече повече вниманието към сциентологията с постовете тези дни, ще взема накрая да й отделя специално време за по-задълбочено изследване.

Аврора, Меркът ми е в Козирог. :) Има полуквадрат с Юпитер и с Уран в рамките на някакви минути от градуса, а пък те са в съвпад. Иначе водолейско ми е Слънцето.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #241 -: Юли 04, 2011, 08:20:40 pm »
Меркурий в аспект с Юпитер не дава дълбочина, детайлно и аналитично мислене, нужен е аспект със Сатурн за това.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #242 -: Юли 04, 2011, 08:25:19 pm »
Благодаря, Келвин.  ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #243 -: Юли 04, 2011, 08:25:25 pm »
Меркурий в аспект с Юпитер не дава дълбочина, детайлно и аналитично мислене, нужен е аспект със Сатурн за това.

В смисъл....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #244 -: Юли 04, 2011, 08:28:49 pm »
Меркурий/Юпитер дава дар слово, стремеж към знания, а другото никой не го оспорва и е видимо в случая.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #245 -: Юли 04, 2011, 08:29:22 pm »
Меркурий-Юпитер дава по-абстрактно мислене, в перспектива.
Дава и силно изразена способност да се възпроизвеждат цитати, заучени фрази. Много добър аспект за юристи и адвокати - там, където трябва да блъфираш, да надцакаш опонента с думи, да си ловък, хитър, да знаеш как да се измъкнеш в разговора и да го обърнеш в своя полза, да водиш преговори, да лавираш и т.н.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #246 -: Юли 04, 2011, 08:29:43 pm »
Само ще добавя, че голям процент от действието на съвременните SSRI антидепресанти (селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина) в много случаи се дължи на плацебо ефект. От друга страна, именно ниски нива на серотонин и други невротрансмитери се посочват като класическата причина за депресивно-тревожни състояния. Само че това е хипотеза, която не е била проверена емпирично. :) И когато задам въпроса, как измерихте нивата на невротрансмитерите в мозъка, се почва потриване на длани. Та, питам аз, колко научно е това? Цялата фармацевтична индустрия за антидепресанти почива върху тази идея.

За аналитичното си мислене съдя повече по резултатите от нормирани IQ тестове за флуидна интелигентност. :)
« Последна редакция: Юли 04, 2011, 08:34:01 pm от Kelvin »

*

Asol

• 4140
« Отговор #247 -: Юли 04, 2011, 08:34:01 pm »
Много добър аспект за юристи и адвокати - там, където трябва да блъфираш, да надцакаш опонента с думи, да си ловък, хитър, да знаеш как да се измъкнеш в разговора и да го обърнеш в своя полза, да водиш преговори, да лавираш и т.н.

Така е. Писах същото наскоро в една тема.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #248 -: Юли 04, 2011, 08:35:30 pm »
Изключително добре могат да лъжат, не само да преувеличават  ;D, същото съм наблюдавала и при тригона. Говорим, разбира се, за по-нисши проявления.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #249 -: Юли 04, 2011, 08:40:37 pm »
 ;D Келвин, каква е тая ... флуидна интелигентност ? Кажи го по народному, а не като за академичен съвет.  ;D

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #250 -: Юли 04, 2011, 08:44:02 pm »
Ами това е способността да разбираме и анализираме нови ситуации, да виждаме взаимовръзките между нещата, да усвояваме. Кристалната пък е тази, която се състои от вече натрупано знание. :) Двете малко или много работят заедно.
Все пак наличното внимание към детайла и аналитичното отношение си го отдавам на знаковото разположение на Мерк. Но съм срещал и интерпретации, които свързват подобен аспект на Юпитер и с детайл, както и извличане на широки заключения.  :-\

П.П.: Юрист и адвокат - едни от най-сухарските и омразните ми професии. Такъв бих станал само през трупа си. :)

П.П.П.: Форумът се лагна много яко, едва се отваря.
« Последна редакция: Юли 04, 2011, 10:06:37 pm от Kelvin »

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #251 -: Юли 04, 2011, 10:25:09 pm »
Значи, да разбирам от по-горните трактовки, че от астрологична гледна точка следва да съм по-тъп, отколкото съм?  :93:

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #252 -: Юли 04, 2011, 10:31:26 pm »
Аз съм против всички секти. Имам основание да съм. Като ученичка бях залитнала по една,

1. Дефинирай думата секта.
2. Докажи, че сциентологията е секта според твоята дефиниция.
3. Обясни на какъв принцип точно ментален правиш индукция - т.е. от колко общо примера на секти си извела тотална обща законоверност за всички секти.

Венера, ако са ти трудни трите въпроса, като за начало дефинирай думата секта.

Цитат
Много от видните психолози са посветили живота си на тази наука. А може ли да се каже същото за Хъбард.
Хъбард с нищо друго не се е занимавал освен с усъвършенстване на методолигиите.
И какво следва от това, че и той си е посветил живота на това дело?  :blink:

*

kaily

• 5145
« Отговор #253 -: Юли 04, 2011, 10:33:07 pm »
Меркурий-Юпитер дава по-абстрактно мислене, в перспектива.
Дава и силно изразена способност да се възпроизвеждат цитати, заучени фрази. Много добър аспект за юристи и адвокати - там, където трябва да блъфираш, да надцакаш опонента с думи, да си ловък, хитър, да знаеш как да се измъкнеш в разговора и да го обърнеш в своя полза, да водиш преговори, да лавираш и т.н.

Яяя, че аз по твойте думи требва да имам аспект с Юпитер.  ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #254 -: Юли 04, 2011, 10:36:03 pm »
Значи, да разбирам от по-горните трактовки, че от астрологична гледна точка следва да съм по-тъп, отколкото съм?  :93:

И аз така го разбрах.
 :P
Теста оня го направих, съм 1 а с крилца 1 в 2  :mellow:

Дай да видим флуидната интелигентност, дай тестче.

*

abroad

• 2187
« Отговор #255 -: Юли 04, 2011, 10:38:44 pm »
kaily, то стига че е в Стрелец :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #256 -: Юли 04, 2011, 10:38:54 pm »
П.П.П.: Форумът се лагна много яко, едва се отваря.

Форумът наистина се зарежда по-бавно и по-трудно влизам в темите. Вчера имах проблем с уаърлеса и помислих, че е локално, значи не само при мен има такъв проблем.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #257 -: Юли 04, 2011, 10:49:03 pm »

Е, ти пак си настроен  провокативно,  закачливо или искаш суперлативи:)
Астрологията е точна наука:)
Работи по схема:)
В случая разсъждаваш така: /и за всички случаи, впрочем/:)
Меркурий /аналогии – мислене, писане, памет, и т.н. и т.н.:)/ в аспект с Юпитер /аналогии – просперитет, шанс, късмет, удоволствия,разширяване на съзнанието и пр и пр/
Аспект – всеки подсказва дадености и някакви предизвикателства, а полуквадрата се свързва с прикрити несъгласия, които поддикват към действия.
/винаги си избираш най-висшите изяви на планетите, а на аспектите най-благоприятните - така се прави, вярвай ми:)/
/ако много се ентусиазираш включваш и знаци и домове:)/
И сега, на твое място,  ще си направя най- приемливата за мен интерпретация и ще се изкарам най-умен и най-красив:)/и каквото там най-.... искаш:)/
Можеш и да ни кажеш после какъв се оказва, че си /според  астрологията:)/
Впрочем, аз си направих теста- наистина обемничък и малко по диагонал го карах:)- но съм 3-ка:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #258 -: Юли 04, 2011, 10:52:00 pm »
Ми не е така, на мен заради пуст Мерк в Стрелец все тъпа и проста са ме изкарвали, пък аз ако имам някакво очеизвадно отличително качество, това е остър, жив и нестандартен ум. Всичко друго мога да си меня, това си остава..и оп, пак се появи некой мастит учен астролог като аброуд и почне да ми разправя колко сам тъпа.  :cry3:

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #259 -: Юли 04, 2011, 10:55:00 pm »
Кайли, има много малко тестове за интелигентност в интернет, които да са сравнително точни. :)

http://www.iqtest.dk - съмнителен, има някакво изкривяване поради семпъла, който се събира от нета;
http://www.etienne.se/cfnse/ - този е добър;
http://www.cerebrals.org/wp/?page_id=44 - хубав, но според мен нормирането води до леко завишаване на точките към тавана на теста.

Имаше едни симпатични тестове на nicologic.free.fr, ама вече не са там, беше изместил страницата. Потърси я, ако ти е интересно. Те обаче не са нормирани и имат по-големи отклонения.

AH, имам предвид, че опитът до момента е показал, че и с аналитичността и вниманието към детайла се оправям доста добре, стига да имам искрен интерес. Ако го няма, съм отвеян въздухар. :) Иначе то е ясно, че се кефим на "висшите" изяви и благоприятните аспекти, ама си имам и гадории. :)

А пък kaily поне на мен ми оставя впечатление за интелигентен и любознателен човек, па и борави много умело с изразните средства.