Здравей Гост

страховете или как да избягаме от "Защо на мен"

• 134 Отговора
  • 13602 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:страховете или как да избягаме от "Защо на мен"
« Отговор #120 -: Юли 19, 2011, 04:43:26 pm »
Или започвате да се борите със зъби и нокти на принципа на реваншизма?

И двете не, с неща/хора, които ни поставят на по-сериозни изпитания ританките или опитите за надмощие по подмолен начин не са подходящ избор.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #121 -: Юли 19, 2011, 05:52:04 pm »
....

как приемате усещането, че ви влияе нещо, което не зависи от вас, не зависи от съдбата, а то преценката на трето лице? Или това е кармата?

Аз лично приемам нещата много болезнено.Както казах и преди чувствам се абсолютно безсилна да противодействам по какъвто и да е начин  и стигнах до изводи близки до тези на  нула.Просто трябва дя приема ситуацията и да спра да ритам с/у калашника ,образно казано.
Само ,че как??Как до постигна равновесието и стабилноста ,за което бленувам? Карма ли е какво  ,не мисля,че го заслужавам .

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #122 -: Юли 20, 2011, 02:10:57 am »
Отговорът е ясен и прост и го писах няколко пъти - когато се научим да приемаме нещата такива, каквито са, чак тогава те стават други.
Преди не щат, мамка им и неща...така е устроен светът.
Ако не ви харесва, постройте си друг.
От мен съвет - по-малко енергоемко е да се научим да приемаме, и без това няма да имаме силата да построим нов свят ... ако я имахме тази сила, щяхме да сме почнали да приемаме. Значи ако не приемама, я нямаме....

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #123 -: Юли 20, 2011, 02:55:58 am »
Нека обсъждаме страховете на хората и начинът им на справяне с проблеми, независещи от тях.

Някои хора се самоубиват  ;)  ;D
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

holanda

« Отговор #124 -: Юли 20, 2011, 03:18:50 am »
Нека обсъждаме страховете на хората и начинът им на справяне с проблеми, независещи от тях.

;D ;D ;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #125 -: Юли 20, 2011, 03:50:07 am »

;D ;D ;D

;D ;D ;D ;D ;D е тва е най-кардиналното справяне  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #126 -: Юли 20, 2011, 03:51:58 am »
Отговорът е ясен и прост и го писах няколко пъти - когато се научим да приемаме нещата такива, каквито са, чак тогава те стават други.
Преди не щат, мамка им и неща...така е устроен светът.
Ако не ви харесва, постройте си друг.
От мен съвет - по-малко енергоемко е да се научим да приемаме, и без това няма да имаме силата да построим нов свят ... ако я имахме тази сила, щяхме да сме почнали да приемаме. Значи ако не приемама, я нямаме....

изцяло подкрепям това мнение! Силата е да се приеме! А човек може да приеме абсолютно всичко, колкото и абсурдно да му се струва!

*

kaily

• 5145
« Отговор #127 -: Юли 20, 2011, 04:26:18 pm »
Споменавала съм, че напоследък чета и слушам един евреин - Лайтман, най-големият кабалист в наши дни. Има много интересни тези и заслужава да се следи, ако не и слуша задълбочено, за който има уклон.
Току що изслушах едно клипче по въпроса за страданията, ама е на руски.
http://www.laitman.ru/tora/48320.html

Страданията не съществуват. Страданието е нещо, предизвикано от
Природата или Творецът трябва да ни принудят да пожелаем да се вдигнем над себе си.
Страданията се случват, защото ти си длъжен да се повдигнеш на следващия етап, а ти се инатиш. Отгоре те дърпат, а ти се запираш. И това напрежение се усеща като страдание.
Всяко страдание е следствие от несъответствието на силата на движение и силата на твоето съпротивление.
Ако спреш да се съпротивляваш и започнеш да се движиш с подходяща скорост в посоката, в която те дърпат, страданията се прекратяват....

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #128 -: Юли 20, 2011, 05:06:48 pm »
Споменавала съм, че напоследък чета и слушам един евреин - Лайтман, най-големият кабалист в наши дни. Има много интересни тези и заслужава да се следи, ако не и слуша задълбочено, за който има уклон.
Току що изслушах едно клипче по въпроса за страданията, ама е на руски.
http://www.laitman.ru/tora/48320.html

Страданията не съществуват. Страданието е нещо, предизвикано от
Природата или Творецът трябва да ни принудят да пожелаем да се вдигнем над себе си.
Страданията се случват, защото ти си длъжен да се повдигнеш на следващия етап, а ти се инатиш. Отгоре те дърпат, а ти се запираш. И това напрежение се усеща като страдание.
Всяко страдание е следствие от несъответствието на силата на движение и силата на твоето съпротивление.
Ако спреш да се съпротивляваш и започнеш да се движиш с подходяща скорост в посоката, в която те дърпат, страданията се прекратяват....

Кво ше кажеш да отворим наша си секта на сциентолозите в България, а на теб да ти се плаща малка сума, за да пропагандираш по форумите идеите на Лайтман? Хем се забавляваш, хем печелиш някой лев.

Може и да те направя лектор в църквата и после ще ти давам процент от доброволните дарения на сектантите.

Ама трябва и ние като сектата на съботяните да направим почитането на съботния ден задължително, за да може всички сектанти да се чувстват задължени да идват в църквата в събота, за да дават повече пари.

« Последна редакция: Юли 20, 2011, 05:11:52 pm от Hm »

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #129 -: Юли 20, 2011, 06:48:41 pm »
 kaily, благодаря за инфото  :blink:
 В крайна сметка се убеждавам, че всичко е в правилното ползване на гледната точка.

Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #130 -: Юли 20, 2011, 06:51:21 pm »
 Hm опитвам се, да си те представя, с голям бял цилиндър сбираща дарения  :57:
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

« Отговор #131 -: Юли 20, 2011, 11:30:43 pm »
..... а на теб да ти се плаща малка сума, за да пропагандираш по форумите идеите на Лайтман?

Мнооого ми хареса как се оценява труда на Кайли.  :haha: Че тя сега го прави за без пари, защо й е въобще някаква сума?!  :rolf:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

AH

• 2201
« Отговор #132 -: Юли 21, 2011, 01:42:00 am »
..... а на теб да ти се плаща малка сума, за да пропагандираш по форумите идеите на Лайтман?

Мнооого ми хареса как се оценява труда на Кайли.  :haha: Че тя сега го прави за без пари, защо й е въобще някаква сума?!  :rolf:

Ами мотивацията е който както я разбира:) – важни са идеите:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #133 -: Юли 21, 2011, 06:18:23 am »
Е, на мен най ми хареса идеята да си направим секта на сциентолозите, в която да пропагандираме идеите на кабалистите, ма си затраях.
Вече даже и Хелото не ме кефи за бъзик, велики дела ме чакат, е го Армагедон доде  ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #134 -: Юли 22, 2011, 01:05:50 am »
Хелото с бизнес план. Не е лошо, ама изпуснА пика на този бизнес. Къде в 90-те остана, га комунизЪма се срути и трябваше нов опиум за широките народните маси. ;D
Предлагам ти да направиш нещо бутиково и с усещането за ексклузивност. Да бъде като ламборгини или някаква друга кола в малка серия, само че в полето на духа. Може да продаваш и вип места в Нирваната на вашата вяра. ;D Даже ще е добре да измислиш нова дума за Вяра, че тази семантично се е изтъркала и има и други смисли.