не разчитай на Сатурн, моя е на асц, никаква полза, ако не съм на диети от 8 годишна (тренирах худ. гимнастика) веднага качвам.
Не пия, не обичам шоколад, вегетариянка съм, торти не понасям (просто изтръпвам при мисълта от смес на тесто, шоколад и крем) само Гараш ям. Тесто, ориз и картофи много обичам, но не ям повече от 2 филии хляб на ден и с този воден асцендент полза никаква....
Имаше в един форум за фитнес подобна тема и една от участничките беше казала само 1 дума и за мен си остава най-вярната -
глад. Без глад и постоянен режим няма начин.
Пазила съм диети и при растяща и при намаляваща Луна, мисля, че при намаляваща наистина апетитът ми е по-слаб, но не мисля, че се свалят килограми по-лесно.
Но аз съм кардинална слънчева зодия и добре ми понасят 2-3 дни без никакво ядене, само на течности. И съм забелязала, че когато Луната ми е на асцендент - в Скорпион по-добре нищо да не ям и да не приемам, това са ми най-тежките периоди в месеца, все ми е зле настроението и предпочитам да се затворя в себе си.
Луна в Рак около мен най-много се грижи за "правилната си прехрана" и за здравето си като цяло.

Брат ми, чиято Луна е там и цял живот съм имала щастието да го наблюдавам, никога, никога не е вдигал GSM си или прекъсвал по какъвто и да е повод хранене, не гледа телевизия и не говори с никой. Голяма забава е. Но и той има режим на хранене, защото си качва вече с годинките килограми.
Като се замисля, не познавам човек с планети в 1 дом, който да не качва бързо (и понеже всичките ми приятелки имат поне 2 планети там, всички са на постоянни хранителни режими). И брат ми и той, бившата ми любов с скорпион и Плутон на асц. и Слънце Риби постоянно си готвеше и МНОГО обичаше кулинарните истории и си беше закръглен, но някак му приличаше, умерено. От време на време се ограничаваше и искренно ме съжаляваше, че не ям.... но скорпионите са набитички (поне по мои наблюдения) и качват равномерно, така, че до 5 кг почти не си личи...
Това от мен по темата

иначе идеята за детоксикацията много ми хареса и ще я приложа при първа възможност. Благодаря за полезната информация.