Здравей Гост

.

• 39 Отговора
  • 5497 Прегледи
*

Moonlady

• **
  • 1112
Re:Паразитите в тялото и ума
« Отговор #20 -: Юли 23, 2011, 07:19:52 am »
Не само паразитите, но и хората действат като общ ум. Когато има голямо събиране на хора на едно място, тълпата обезумява и започва да действа като общ ум и отделният индивид не мисли.

Но от пишещите тук не може да се очаква много.

Подкрепям те напълно, още Юнг е изследвал така нареченото
" колективно безсъзнателно ", а в астрологията това е по 12-дом и Нептун.
Ако се изследват колониите от пчели или мравки, могат да се направят
много интересни изводи.
Дерзай Хело, много си на прав път  ;D
Естествени минерали и амулети

« Отговор #21 -: Юли 23, 2011, 03:03:13 pm »
Ама хората, пчелите и мравките не са паразити. Въпреки че много хора живеят на гърба на други хора. Вие сменяте темата, а после ме набеждавате, че не съм осведомена по въпроса. Дайте примери за паразити, които "действат като общ ум". Не е честно така!

Ето това, което се случи след моя пост, има нещо общо с колективния ум. Моят пост не твърди, че никои организми не са способни да действат като колективен ум. Моят пост е насочен конкретно към паразитите. Хм написа нещо, което нито оборва моя пост, нито е по темата за паразитите и другите се юрнаха да защитават тезата й, излагайки факти, които нямат общо с паразитите и характеристиките на поведението им.

Цитат
...паразитите действат като общ ум.

Гледам и не вярвам на учите си... Сори, но това е повече, отколкото мога да понеса. Изнасям се от дискусията. Стела, предлагам ти да направиш същото. :wub:

Мирабела, ти ми изгеждаше доста разумна и с интерес към различното.

Не само паразитите, но и хората действат като общ ум. Когато има голямо събиране на хора на едно място, тълпата обезумява и започва да действа като общ ум и отделният индивид не мисли.

Но от пишещите тук не може да се очаква много.

Последвалите постове бяха колективно нещо. Не знам, вие кажете какво колективно нещо беше това. Игра на асоциации?
« Последна редакция: Юли 23, 2011, 03:23:06 pm от Mirabella »

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #22 -: Юли 23, 2011, 03:32:28 pm »
Мирабела, това, че има " колективен ум" при някой видове
е доказано , самото еволюционно развитие го доказва,
ако дам пример с хората, които са стигнали определено
ниво - то всички "екземпляри" са изправени, ходят на 2 крака,
говорят....и т.н. т.е даден вид се развива едновременно
и за това способства колективната памет.
Не съм паразитолог и не съм изследвала паразитите, затова,
изводите ми са общи и те не са мое " откритие "   ;D

Това е само лично мнение  :blink:
« Последна редакция: Юли 23, 2011, 03:38:00 pm от Moonlady »

« Отговор #23 -: Юли 23, 2011, 03:36:27 pm »
Знам, Муунлейди, и си права. :wub: Постът, който оспорвах, беше за паразитите и аз от началото говоря само за тях. Май никой не ме разбра. :( Меркурий е в ретро сянка, тя работата е ясна. Извинявай, Муун, ако съм те засегнала по някакъв начин. :wub:

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #24 -: Юли 23, 2011, 03:47:59 pm »
Знам, Муунлейди, и си права. :wub: Постът, който оспорвах, беше за паразитите и аз от началото говоря само за тях. Май никой не ме разбра. :( Меркурий е в ретро сянка, тя работата е ясна. Извинявай, Муун, ако съм те засегнала по някакъв начин. :wub:

Няма защо да ми се извиняваш, тази теория не е моя  :wub:

Просто колективната памет не я свързвам с " ум" а самите клетки имат памет   :mellow:

*

abroad

• 2187
« Отговор #25 -: Юли 24, 2011, 02:39:38 am »
по коя планета са паразитите в тялото.

Раху

Хело, така като пишеш тъй директно без да спестяваш "истини" - можеш ли да понесеш и приемаш такива към теб? :blink:

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #26 -: Юли 24, 2011, 02:52:44 am »
по коя планета са паразитите в тялото.

Раху

Хело, така като пишеш тъй директно без да спестяваш "истини" - можеш ли да понесеш и приемаш такива към теб? :blink:

:rolf:       :rolf:        :rolf:     

« Отговор #27 -: Юли 24, 2011, 06:05:51 pm »
Не вярвам само Раху да е отговорен за всичките микроорганизми. Смятам, че всяка планета си съдържа своите микроорганизми( в това число и паразити), които управлява и които се съдържат в тялото, но когато планетата се дисбалансира - изпуска 'контрола' над паразитите, микроорганизмите и другите "вредни" същества в нас.

Един от големите кожни проблеми - псориазисът и по-малкото зло себорейната екзема -  са функция на Венера, Марс и Сатурн и някакво "неразбирателство" между тях. А, дефакто самите заболявания означават - постоянни скоци от хиперфункция на жлези с вътрешна секреция до хиперспад и бактериите/микроорганизмите/паразитите, които рушат кожата са страшно адаптивни и трудно умират.

А психически - такива хора "рядко" са щастливи в любовта и отношенията. Хората, първосигнално реагират, като избягват хора с много проблемна кожа...

Нещата са си вързани, както Хермес си го казал едно време: Каквото горе, такова и долу, и каквото вътре, такова и вън, разликата е в мащабите...

*

Stella

• 7765
« Отговор #28 -: Юли 25, 2011, 01:00:51 am »
Тадж ти каза .... Паразитите действат избирателно, спрямо различни органи и системи. Когато падне имунната защита, се отваря врата за поражението на съответния орган/система.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #29 -: Юли 25, 2011, 01:44:22 am »
Хм, ти каза, че в индийската астрология Кету управлява паразитите. Според същата астрология Кету управлява и вирусите (справка http://www.livingskillfully.com/health.html). Никъде не намирам кой е управителят на паразитите по западната астрология, но управителят на вирусите е Плутон. Но докато писах, намерих това - http://lovestarz.com/jansky2.html, според което Плутон управлява и паразитите.

*

Stella

• 7765
« Отговор #30 -: Юли 25, 2011, 02:04:18 am »
Това, което аз знам е, че Нептун управлява инфекциозните заболявания, а Плутон - раковите. И едните и другите се причиняват от паразити.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #31 -: Юли 25, 2011, 02:09:02 am »

Това вече го писах. Чаках някой да ме осведоми по западната астрология коя планета управлява паразитите.

СЛВ

Въпросът е дали този, който ще ми каже това наистина ще ми каже истината или ще ми каже това, което той си мисли, че е истина, пък то не е.

А ти откъде си сигурна, че само не си мислиш, че тази е истината за другия?

*

abroad

• 2187
« Отговор #32 -: Юли 25, 2011, 02:12:59 am »
Но докато писах, намерих това - http://lovestarz.com/jansky2.html, според което Плутон управлява и паразитите.

Тук, гледам са пропуснали Нептун, нищо че е най-близък по природа до паразитите, не че и Плутон не можем да отнесем по темата
а защо паразитите трябва да са по "младите" планети?
като събирателно понятие може и да нямат конкретен управител и аналог

*

abroad

• 2187
« Отговор #33 -: Юли 25, 2011, 02:19:09 am »

Затова по западната астрология паразитите трябва да се управляват или от Сатурн или от някоя от транссатурновите планети.

и защо трябва?

Казвай я тази истина или "истина" за мен, че съм любопитна да я чуя.

няма такава :blink:
ето и сега предпоставяш, а аз само се опитах да обърна вниманието навътре в теб, не към останалите :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #34 -: Юли 25, 2011, 05:30:15 am »
Токсоплазмозата се пренася от котките и е опасна за бременните жени, защото може да зарази плода. това си е напълно диагностицируемо заболяване. Ако е първопричина за шизофрения, то не е трудно да се установи, ама едва ли повече от 1% от шизофренията се дължи на токсоплазмоза?  защото токсоплазмозата предизвиква спонтанен аборт и бебето по-скоро ще се роди мъртво, преди да се превърне в шизофреник.

В природата съществува естествен подбор. недъгавите умират преди да са се родили или преди да дадат поколение. Оцеляват приспособимите.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #35 -: Юли 25, 2011, 07:35:55 am »
Токсоплазмозата навлиза и в мозъка, така че е съвсем оправдано най-малкото да се подозира евентуално нейно влияние върху поведението и процесите там. Изследванията до момента сочат, че вероятно има такова - може да вдигне невротичността, да има роля в тревожни, депресивни и биполярни разстройства.

*

Stella

• 7765
« Отговор #36 -: Юли 25, 2011, 03:10:58 pm »
Токсоплазмозата навлиза и в мозъка, така че е съвсем оправдано най-малкото да се подозира евентуално нейно влияние върху поведението и процесите там. Изследванията до момента сочат, че вероятно има такова - може да вдигне невротичността, да има роля в тревожни, депресивни и биполярни разстройства.

Че кой го отрича? Обаче с ликвидирането на токсоплазмозата, няма да изчезнат биполярните разстройства, нито шизофренията. Токсоплазмозата е само един от възможните причинители. За съжаление повечето психични заболявания имат генетична предиспозиция.

*

Stella

• 7765
« Отговор #37 -: Юли 25, 2011, 03:23:51 pm »
Тази тема ме "уцели" на точното място, защото съм еколог не само по диплома, но и по душа. Ако започна темата, няма да мога да се спра лесно.

Цялата човешка еволюция е преминала в среда, обитавана от други организми. С едни от тях живеем в симбиоза (бифидобактериите), с други сме в ангагонистични отношения. Човечеството се е преборило с болести като чумата и вариолата, но ликвидира ли се един болестотворен организъм на негово място се отваря екологична ниша, където се настанява друг. Възникват модерните болести на века като СПИН-а, например. И това е непрекъснат процес. За съжаление борбата с болестотворните микроогранизми и паразитите се води с помощта на синтетични фармакологични средства, които допълнително сенсибилизират организма, което от своя страна става причина за масовото разпространение на алергиите в съвременното ни общество. Самите антибиотици представляват пестициди по своя характер. допълнително внасяме пестициди с храната, която поглъщаме. Трябва да ви кажа, че контролът върху съэдържанието на пестициди в храните е изключително занижен, а самите селскостопански производители си прпизнават, че не ги прилагат правилно. Влезте в един техен форум и ще разберете за какво става дума. Те садят отделни лехички само за себе си. Но тука доста се отклоних, така че моля да ме извините.

*

Stella

• 7765
« Отговор #38 -: Юли 25, 2011, 03:24:24 pm »

психични заболявания имат генетична предиспозиция.

Не се казва предиспозиция, а предразположение.

Това е термин. И ти го знаеш.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #39 -: Юли 26, 2011, 02:45:24 am »
Понеже, Каквото горе, такова и долу, има паразити в тялото, паразити в ума и астрални паразити. И всицко това влияе върху човека.

Мафлоците паразитират върху хората и животните. На физическо ниво любимите им места са сметищата, помийните ями, мазетата, дупките, пещерите, затънтените улички и т. н. Финото молекулярно ниво на земната атмосфера не е подходящо за тях, защото нямат съответната енергийна система, за да я преработват. Те напълно са загубили връзката с аспектите на ДУШАТА и не могат да преработват енергия сами, за да си осигурят „прехрана”. Затова, ако нищо не ги захранва отвън, продължителността на астралното им съществуване не е повече от 20-30 земни дни. За толкова време се изчерпва целият запас от психична енергия в астралното тяло на мафлока. Поради това той се нуждае от външен източник на енергия, за да удължи живота си. Мафлоците могат да приемат облика на най-различни енергийни същности, съответстващи на негативните черти на характера и на животинските им качества - страхове, тревоги, страдания, мързел, депресия, раздразнение, гняв, ревност, пагубни пороци (наркомания, алкохолизъм, тютюнопушене, неприличен език, похот) и т.н.
Мафлоците паразитират върху хора, заразени с техните пороци. Паразитите се впиват във фините тела на жертвата със своите пипала, като използват за храна етерното тяло (отговаря за жизнената дейност), а фините енергийни тела - за да управляват психичната и нервната система, включително и центровете за болка. Любимите им места са главният и гръбначният мозък, очите, ушите, носът, сърцето, половите органи, вдлъбнатините под мишниците, в слабините и между пръстите.
Когато се впият в чакрите (енергийните центрове) и в различните органи на човешкото тяло, мафлоците предизвикват съответните болести. Навлизането им в главния мозък може да стане причина за чести главоболия (мигрена), епилепсия, шизофрения и други психични страдания.

http://astrosite.org/forum/index.php?topic=3634.0

Допускаш много правописни грешки напоследък... ;D ;)..А е недопустимо...за теб... ;D

И понеже всичко се съдържа във всичкото.... ;D...и тъй като малкото е голямо..защото голямото е малко...ПАРАЗИТА Е ВЪПРОС НА ДОЗА...,А В НЕЯ Е И ОТРОВАТА.... :rolleyes: ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците