Здравей Гост

Един експеримент

• 200 Отговора
  • 19993 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Един експеримент
« Отговор #120 -: Август 28, 2011, 07:33:14 pm »

Да, така е...НО ДОМА НА ЕГОТО Е 1-ВИ.... ;) ;D..не АСЦ....
при теб е така щот Слънцето ти е в 1

Не знам при мен как е , но знам , че при всички хора ЕГО-то се изразява чрез планетите в 1-ви дом и управителя на АСЦ...Когато един управител на асцендента е наранен и слабо интегриран е доста показателно за изявата на личността...Планетите в 1-ви дом показват именно ЕГОТО....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #121 -: Август 28, 2011, 07:34:57 pm »
С някои от пишещите тук имаме общ познат (Стреличка ще се сети  ;)) с Луна в точен съвпад с АС/Козирог - отличава се с изключително добър усет за хората, изключителен психолог (без да е учил психология), работи в голям екип. И не бих го определила като студен и неемоционален (Луна в Козирог), нито като нестабилен и непоследователен (Луна в квадрат с Меркурий). Но има наистина невероятен усет за човешката психология, какъвто не винаги се среща при нептунови Луни.

Лили, аз се надявам , че ти правиш разлика м/у АСЦ и 1-ви дом? ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #122 -: Август 28, 2011, 07:38:59 pm »
Това за майка ми го подозирам и аз, макар че тя го маскира зад грижа.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #123 -: Август 28, 2011, 07:40:23 pm »

Друг е въпросът, че една първодомна Луна може да иде във втори дом по сидерал... Тогава какво правим?  :mellow:

В интерес на истината, при най-егоистичните и самовлюбени хора съм виждала и празен първи дом, светилата се намират в други домове, но обикновено Луната е силно наранена. Сатурн в първи дом в огнен знак също може да допринесе за такава нагласа, особено ако има мажорен аспект със светилата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #124 -: Август 28, 2011, 07:44:54 pm »
Най-много стари моми и ергени има сред родените с Луна в Рак, така че едва ли може да се твърди, че са сред най-жертващите кариерата си знаци в името на децата. Женят се късно и имат възможност да си устроят кариерата.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #125 -: Август 28, 2011, 07:50:30 pm »
При доста мъже с Луна в Рак забелязвам тенденция към закъсняло обвързване, предпочитат да си живеят с мама, в родителския дом.
В женска карта Луна в такава позиция може да даде и ранно задомяване, и късно обвързване и респ. майчинство. Във втория случай създаването на семейство може да е било възпрепятствано не толкова от кариеризъм, колкото от трудни обстоятелства, в резултат на което приоритетите се изместват в посока към преодоляване на спънките.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #126 -: Август 28, 2011, 07:56:38 pm »
Моята майка има Луна квадрат с Плутон и близичък Лилит до нея квадрат със Слънце. Луна в първи дом, Скорпион.

Не се оплаквай,Господ гледа ....

и Честит рожден ден на патерица, радвам се да те видя тук,преживяваш Нептуново каре, не е лесно да ти умрат илюзиите,но пък е здравословно
предстой ти Уранова квадратура, нещо като втори шанс да направиш  избор за вярната посока

замислих се - коя Луна е по грижовна тази в 7 или тази в 1  :rolleyes: или ненаранената

Ако знаеш само какво раздрусване пада, какво прекрояване и колко е трудно да приемеш, че нещата не са вече такива, каквито ти се е искало да бъдят винаги...И да не изпитваш тъга по миналото.

Аз съм с Луна в Рак и се ожених на 28, родих на 29 и така се отдадох на дъщеря си, че съм забравяла да си взема дрехи, четка за зъби при пътуване, но нейните неща бяха взети 100%.
Но не беше кариера, беше несполучливи връзки и чак като срешнах мъжа си видах такъв, който да ми става за мъж.

А какво значи една планета да е наранена и до какво води?
« Последна редакция: Август 28, 2011, 08:01:32 pm от virgo »

*

Марая

• 28287
« Отговор #127 -: Август 28, 2011, 08:02:37 pm »

Друг е въпросът, че една първодомна Луна може да иде във втори дом по сидерал... Тогава какво правим?  :mellow:

В интерес на истината, при най-егоистичните и самовлюбени хора съм виждала и празен първи дом, светилата се намират в други домове, но обикновено Луната е силно наранена. Сатурн в първи дом в огнен знак също може да допринесе за такава нагласа, особено ако има мажорен аспект със светилата.

Работим по сидерал ;D...и отчитаме други фактори...

НЕ ГОВОРИМ ЗА ЕГОИСТИЧНИ И САМОВЛЮБЕНИ....,Говорим за майките...,които имат луна в 1-ви дом в квадрат с Плутон.... ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #128 -: Август 28, 2011, 08:04:14 pm »
НЕ ГОВОРИМ ЗА ЕГОИСТИЧНИ И САМОВЛЮБЕНИ....,Говорим за майките...,които имат луна в 1-ви дом в квадрат с Плутон.... ;D ;D

Абе тук вече всичко се омеша  ;D, понеже по-горе се спомена за его и аз пуснах латерната да свири.

А темата първоначално дори не беше за майките, а за професионалната реализация, доколкото се сещам, и за обвързаността й с родовата карма.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #129 -: Август 28, 2011, 08:13:35 pm »

Абе тук вече всичко се омеша  ;D, понеже по-горе се спомена за его и аз пуснах латерната да свири.

А темата първоначално дори не беше за майките, а за професионалната реализация, доколкото се сещам, и за обвързаността й с родовата карма.

Но , чрез експеримента ма ХМ..стигнахме до майката , оттам до бабата на Вирго...и е съвсем нормално темата да се разрастне...Друг е въпроса , че с поста си исках да кажа нещо което често се изпуска....Например: Имам луна в Скорпион и край...,ама в кой дом , ама как е аспектирана , ама в коя хемисфера на картата, в каква стихия ....това се подминава...
Много често забелязвам планета на трон или в екзалтация силно *наранена*....и в такива случай е доста трудно да се определи какъв е статуса на планетата...Но тъй като според мен едно от най-важните неща според мен е Луната в картата, затова и в такива случай съм доста пунктуална... ;D

« Отговор #130 -: Август 28, 2011, 08:16:15 pm »

Ако знаеш само какво раздрусване пада, какво прекрояване и колко е трудно да приемеш, че нещата не са вече такива, каквито ти се е искало да бъдят винаги...И да не изпитваш тъга по миналото.

то раздрусването идва от вън,когато не го правиш доброволно отвътре, ,ма и двете имат за цел осъзнаване на някой стойностни неща,който не виждаме,то е като принудителното събуждане,когато сме се успали и пропускаме възможности,пък ти с това натално фикс каре Сатурн/Марс, ината е трудно преодолимо упражнение
« Последна редакция: Август 28, 2011, 08:23:27 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #131 -: Август 28, 2011, 08:18:19 pm »
С някои от пишещите тук имаме общ познат (Стреличка ще се сети  ;)) с Луна в точен съвпад с АС/Козирог - отличава се с изключително добър усет за хората, изключителен психолог (без да е учил психология), работи в голям екип. И не бих го определила като студен и неемоционален (Луна в Козирог), нито като нестабилен и непоследователен (Луна в квадрат с Меркурий). Но има наистина невероятен усет за човешката психология, какъвто не винаги се среща при нептунови Луни.

той просто е уникален бръснач на тема страсти човешки, липсва ми възможността да чета анализите му ;) ;D

« Отговор #132 -: Август 28, 2011, 08:20:40 pm »

Говорим за майките...,които имат луна в 1-ви дом в квадрат с Плутон.... ;D ;D

и за майките с Луна на трон в 7 в каре Плутон/Уран, какво за тях :P

*

Stella

• 7765
« Отговор #133 -: Август 28, 2011, 08:22:09 pm »
При доста мъже с Луна в Рак забелязвам тенденция към закъсняло обвързване, предпочитат да си живеят с мама, в родителския дом.
В женска карта Луна в такава позиция може да даде и ранно задомяване, и късно обвързване и респ. майчинство. Във втория случай създаването на семейство може да е било възпрепятствано не толкова от кариеризъм, колкото от трудни обстоятелства, в резултат на което приоритетите се изместват в посока към преодоляване на спънките.

Аз не казвам, че кариеризмът е причина за късния брак и задомяване, а тъкмо обратното. Късното майчинство дава възможност да си развият кариерата и тук жертвоготовността към семейство и деца в името на кариерата отпада априори, щото са нямали деца, докато са развивали кариера.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #134 -: Август 28, 2011, 08:25:41 pm »
Много често забелязвам планета на трон или в екзалтация силно *наранена*....и в такива случай е доста трудно да се определи какъв е статуса на планетата...Но тъй като според мен едно от най-важните неща според мен е Луната в картата, затова и в такива случай съм доста пунктуална... ;D

А конкретно при Луната забелязах, че не винаги отговаря на описанието на накшатрата, в която попада, ако се намира близо до възлите - доста се "изкривява" начинът, по който се усеща нейното влияние. Същото важи и за силно ранените Луни, дори ако се намира на трон или в екзалтация. При Венера във Везни, но в съвпад с Марс/Уран и квадрат със Сатурн съм наблюдавала същото - финеса и женствеността кучета ги яли.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #135 -: Август 28, 2011, 08:27:04 pm »
той просто е уникален бръснач на тема страсти човешки, липсва ми възможността да чета анализите му ;) ;D

О, да, и нашият форум щеше да му предложи доста богат материал за такъв анализ.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #136 -: Август 28, 2011, 08:36:29 pm »
Аз не казвам, че кариеризмът е причина за късния брак и задомяване, а тъкмо обратното. Късното майчинство дава възможност да си развият кариерата и тук жертвоготовността към семейство и деца в името на кариерата отпада априори, щото са нямали деца, докато са развивали кариера.

Така е, но не е задължително да имаш деца, за да се каже, че си жертвал кариерата си или личния живот в името на семейството. Има жени, които не са успяли да се задомят, защото са били натоварени с други проблеми в семейството - да се грижат за възрастни/болни родители, да решават семейни неуредици, да изкарват прехрана за себе си и близките си, ако се намират перманентно в тежко материално положение (липсва баща в семейството, нямат имоти и странични източници на доход, разчитат само на заплата, а други членове от семейството не работят и т.н.). Това също е вид жертва, нищо че не се грижиш за деца. В такива случаи може да нямаш възможност и да градиш кариера, а просто работиш, за да осигуриш своето оцеляване и на близките.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #137 -: Август 28, 2011, 09:02:35 pm »

При Венера във Везни, но в съвпад с Марс/Уран и квадрат със Сатурн съм наблюдавала същото - финеса и женствеността кучета ги яли.  ;D

и неаспектираните Венери във Везни - са скрити лимонки,не се знае кога и защо

*

Марая

• 28287
« Отговор #138 -: Август 28, 2011, 09:04:30 pm »

А конкретно при Луната забелязах, че не винаги отговаря на описанието на накшатрата, в която попада, ако се намира близо до възлите - доста се "изкривява" начинът, по който се усеща нейното влияние. Същото важи и за силно ранените Луни, дори ако се намира на трон или в екзалтация. При Венера във Везни, но в съвпад с Марс/Уран и квадрат със Сатурн съм наблюдавала същото - финеса и женствеността кучета ги яли.  ;D

Доста аномалии има...в астрологията.... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #139 -: Август 28, 2011, 09:14:25 pm »
и неаспектираните Венери във Везни - са скрити лимонки,не се знае кога и защо

Преди няколко години имах такъв случай.
Жена, родена няколко дни преди Virgo, но със Слънце в Лъв. Имаше неаспектирана везнишка Венера в 5 дом.
Някой ще каже супер силна Венера - хем тронова, хем в радост по дом.
Жената гонеше 40ка, а още не беше обвързана - най-големият й проблем беше да намери половинка, като че ли никой мъж не бе "достоен"... А иначе изключително умна и ерудирана жена, доста кадърна и талантлива! Но все сама стоеше, без партньор.
Имаше и някои типични венериански болежки - проблемни бъбреци, страдаше от някакъв вид нефрит.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.