Здравей Гост

за призванието

• 83 Отговора
  • 11135 Прегледи
*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
Re: за призванието
« Отговор #40 -: Септември 03, 2011, 09:46:53 am »
Марая, ако наистина си добър астролог, както твърдиш, съм готова да се регистрирам във форума ти, ако мислиш, че можеш да ми помогнеш да открия как да съчетая професия с призвание или поне да открия подходящата за мен професия.

Но, ако се регистрирам, не гарантирам, че ще пиша дълго.  ;D

Аз не твърдя нищо... ;D Тук има много хора , които могат да ти кажат какъв астролог съм....Избора е твой...,форума е на Глобалната мрежа....
ще опитам...,знам ли...може да успея... :P

Сега се сетих, че ти може да ми видиш Ай Пи-то, така че няма да се регистрирам в твоя форум.
ако някои се амбицира винаги може да ти хване Ай Пи то - оказа се, че има една камара програмки за тази цел.. и аз до скоро не знаех...

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #41 -: Септември 03, 2011, 01:35:13 pm »
Позната ми е тази потайност на Hm. :) Във форума единствено администраторът и модераторите виждат IP. Не че не може и друг да види такава информация, ако форумът бъде хакнат, а и за това си има начини. Но ако си пишем в Skype или IRC, мога да ти науча IP-то. Разбира се, ако изполваш proxy, можеш да се прикриеш. Но и там може да има нечистотии, основно при безплатните свободни проксита.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #42 -: Септември 03, 2011, 03:34:50 pm »
Не разбирам какво общо има потайността с призванието? ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #43 -: Септември 04, 2011, 06:44:14 pm »
Планетите и Стив Джобс ни съветват: Следвайте сърцето и интуицията си!
GRReporter
Автор: Гали

Септември е месецът, в който настава трескава подготовка за училища и учене от всякакъв тип. Темата за талантите и дарбите, способностите, посоките за реализация става особено актуална. Такава е и целта на настоящата ми статия – талантът и дарбите на човека според индивидуалния хороскоп.
    Ще започна с едно малко отклонение, което на пръв поглед няма нищо общо с тематиката на статията. Наскоро
основателят на компанията Apple Стив Джобс си подаде оставка по здравословни причини и си взе отпуск за неопределено време. Това ме подсети за една негова чудесна статия пред випуск 2005 на Станфордския Университет. Основното в нея се заключава в няколко изречения. Цитирам:
    „Не си прахосвайте времето да живеете нечий чужд живот. Не позволявайте шума от мненията на другите да приглуши вашия собствен вътрешен глас. И най-важното - имайте куража да следвате сърцето и интуицията си. Те някак си вече знаят какъв искате да станете. Всичко останало е второстепенно.”

Същото казано по хиляди други начини можем да чуем от всички успели хора, а и от всички, нароили се напоследък бизнес гурута. Прави са, разбира се. Нямам намерение да се противопоставям на тази истина - че всеки трябва да живее собствения си живот и да следва само и единствено вътрешния си глас. Това стои и в основата на астрологията в крайна сметка – че всеки човек има даден път и съдба в живота и по един или друг начин той върви по него. В частност това важи за талантите и дарбите, които носим.

Реалността показва, че само единици носят някакви уникални (в големи мащаби) дарби и таланти, които имат и реално приложение. Единици са получили „задачата” да бъдат уникални, известни, да останат с нещо в човешката история. Единици могат да бъдат първи в нещо. Поредният абсурд е в това, че точно те рядко се интересуват от славата си, известността си, финансовите измерения на техния талант. И истински му се отдават и забравят за всичко останало. Те просто не се интересуват от крайния резултат, а си вървят по „пътя”.

Вродените способности на един човек винаги имат нещо общо с работата, професията, която упражнява в живота си. Няма човек, който да не работи. Дори и жената домакиня извършва някаква работа и си избира дейност, която върши с удоволствие, дори и да не е срещу традиционната заплата. Талантът, дарбата са плод на вродената ни творческа същност. Всеки човек притежава такава способност да твори, да създава. Всеки! Без изключение. Да умееш да отглеждаш цветя също е вид дарба. И както се подразбира тази дарба едва ли някога ще бъде предложена за Нобелова награда. Но си е чист талант. Питайте някой човек, който безумно обожава цветята и градините, но колкото и да се старае, почти никога не му се удава да отгледа такива.
    Много често, когато чуем думи като талант и дарба, ние започваме да мислим за талант като този на Айнщайн, например. Съжалявам да го кажа в прав текст, но малцина са онези, които носят точно такъв талант. Останалите имат не чак толкова активно изразени дарби, които използват, докато правят различни неща в ежедневието си. Един човек с талант за музика не става непременно композитор, музикант или певец. А учител по музика например. Или пък ДиДжей.
    В индивидуалния хороскоп от часа и мястото на раждане се изчисляват две главни оси в хороскопа - Асцендентът, за който почти всички са чували и Среда на Небето или Меридиан. Меридианът дефинира накъде сме се устремили в живота, кое е най-високото място, до което можем да стигнем, нещата, към които се стремим и които най-точно дават представа за какво сме призовани, какво е призванието ни, какъв е приносът ни към обществото. Затова Меридианът (или 10-ти дом в хороскопа) е от първостепенно значение, когато говорим за призвание, постижения и успехи в живота. Но не и за таланти и дарби. За тях отговаря т.нар. креативен, огнен тригон домове – дом 1ви (Асцендентът), дом 5ти и дом 9ти. За незапознатите ще спомена, че домовете се изчисляват от часа и място на раждане.
    Асцендентът, както вече многократно съм споменавала, е начинът, по който човек бива възприет от околните. Това е неговата „дреха” пред света, неговият „начин на обличане”. И в буквален, и в символичен смисъл. Затова планетите около Асцендентът и в 1ви дом са важни във връзка с талантите ни. Те показват някаква специфична дарба по отношение изразяването на талантите пред другите. Съзнаваме или не, всеки наш израз има своята цел – да покажем нещо индивидуално, което другите да забележат. В крайна сметка всеки наш талант, дарба и способност, нямат особен смисъл ако не са представени пред някого. Едно изобретение, едно ястие, една книга, получават оценка за уникалност от обществото. Не от създателите им.

Петият дом в хороскопа е най-важният. Това е област в индивидуалния хороскоп, която дефинира творческия потенциал, креативната интелигентност на човека, неговото задължение да сътвори нещо през живота си. Това е материалният израз на душата му. Най-първото нещо, което гените на всеки човек искат, е възпроизводството, създаване на поколение. Затова и в съвременната астрология на този дом в хороскопа се дава твърде ограниченото значение за „деца, любов, удоволствия, късмет”. А първичната символика на този дом е креативен интелект, онова, което можем да създадем, да сътворим. 5тият е дом на съзидателността, на това каква е природната ни интелигентност, какъв е капацитетът ни, какви таланти носим.

И накрая Девети дом в хороскопа. Това е домът, който дефинира нашия „вътрешен глас”, нашата „вътрешна истина и правда” в живота. В традицията се нарича „дом на Бог”. Символизира онова, което ни води към най-истинското – за какво сме родени. Това е домът на нашето предназначение, показва нашите принципи и идеали, нашите вътрешни закони.

Анализът на един индивидуален хороскоп за дарбите и способностите включва също и позицията на Лунните възли освен изброените три области. Няма да се впускам в детайли, тъй като това е твърде обемиста и сложна материя. Само ще изпиша основните значения на различните планети, когато се намират в някой от домовете 1ви, 5ти или 9ти. Те носят по-важната информация.

Слънцето: Дава талант за водачество, лидерство. За танц и музика. Особено силно е развит усета за ритмичност. Дарба да схващаш ритъма във всичко.

Луната: Дава талант за медицина, познаване устройството и функционирането на човешкото тяло (дори и без специално образование). Социални умения. Талант за усещане емоционалното и психично състояние на другите. Умение да боравиш с течности, отглеждане на живот във всички разновидности. Дава глас със специфична мелодия и вибрация (не е задължително да се свързва непременно с пеене).

Меркурий: Дава комуникативен талант. За писане, говор, реч. Преговори. Дипломация. Да търгуваш (не само буквално). Математика в приложната й част. Астрономия и астрология (приложна).

Венера: Дава талант за фин усет към детайлите, към красивото, хармоничното, стилното. Дарба на сетивата – вкус, мирис. Изкуство. Талант да забавляваш хората, да доставяш удоволствие.

Марс: Талант за „борби” в живота. Талант да „защитаваш”. Бойни изкуства. Стратегия. Технически способности, умения в ръчна дейност. Кулинарна дарба. Да работиш с огън, метал и инструменти.

Юпитер: Учителство, но не само в буквалния смисъл. Да учиш и съветваш другите, да ги даряваш с мъдрост. Да им помагаш в развитието. Окултни познания. Философия. Финанси. Закони.

Сатурн: Талант за търпение и постоянство. Талант да работиш, да започнеш и да довършиш всяка една работа. Рутинни дейности, изискващи дълбока концентрация. Архитектура, строителство. Организационен талант при създаването на каква да е структура. Дарба да се справиш със силно натоварващи дейности.

Уран: Талант към абстрактното. Математика и анализ. Точни науки. Работа с енергийни източници. Изобретения. Астрономия, астрология.

Нептун: Познание за Вселената. Способност да се преобразяваш. „Продавач на мечти и илюзии”. Химия. Религия.

Плутон: Дипломация и политика. Аналитично мислене. Талант за разкриване на мистерии. Мащабно планиране и създаване на глобални схеми.

Знакът, в който пребивават различните планети, дава допълнителна информация в каква посока се формира съответният талант и дарба. Например въздушните знаци – Близнаци, Везни и Водолей – се проявяват в посока интелектуално приложение, научни, изследователски и философски поприща.

Ще спомена, че освен стандартните домове в хороскопа се разглеждат и домовете 5ти и 9ти, броени от Луната и Слънцето. Слънцето се свързва с най-дълбоката човешка потребност от креативност, а Луната е свързана с инстинктивния разум, с инстинктивните ни усещания и потребности. Затова планетите, които стоят в домовете на „талантите”, броени от Слънцето, говорят за това в какъв тип дейност най-добре ще се проявят заложбите и уменията. Броени от Луната, говорят за това как възприемаме личните си способности и таланти. Дали можем да бъдем удовлетворени.

И накрая отново ще се върна към речта на Стив Джобс. Красива, вдъхновяваща, увлекателна, правдива. Има само една малка подробност. Стив Джобс е един. Айнщайн е един. Бил Гейтс също. А населението на Земята почти достига 7 милиарда. Всеки иска да бъде като тях – уникален, талантлив, единствен. И като следствие богат, щастлив и доволен. Е, няма как да стане. Подобни речи са прекрасни, те ви карат да си кажете: „И аз мога като него. Ето сега ще следвам вътрешния си глас – като него. Ще направя това и това. Като него. Като него... като него...”. Чухте ли всъщност какво ви каза Стив точно преди минута? – „Не си прахосвайте времето да живеете нечий чужд живот”.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #44 -: Септември 05, 2011, 08:54:11 pm »
Всъщност, според Джьотиш взима ли се предвид Мц? Предполагам, че Гали засяга индийската астрология само, но понякога се обърквам.

*

Asol

• 4140
« Отговор #45 -: Септември 05, 2011, 09:30:16 pm »
Смесва ги според мен като набляга повече в тази статия на западната астрология.

1,5 и 9 са дхарма домове според индийската

« Последна редакция: Септември 05, 2011, 09:40:02 pm от Asol »

*

abroad

• 2187
« Отговор #46 -: Септември 10, 2011, 11:04:15 pm »
Наслушала съм се на случки с други хора, при които ей така по стечение на обстоятелствата и среща с някакви хора без да се напрягат даже или пък като резултат от градация на нещата, професионалната им реализация тръгва по някакъв път, който пък вследствие се оказва тяхното призвание.
 Eй тази магия искам да разбера на какво се дължи? Да ти се случват нещата, а не да ръчкаш като изоглавен и да се чудиш защо аджеба не ти се получава.

аз точно такава магия не познавам :blink:
независимо кой какво говори или за какъв се представя (има много причини за прикритост) цената винаги се плаща или предсти да бъде заплатена

« Отговор #47 -: Септември 11, 2011, 09:29:03 am »
  Ако ние хората, знаехме какво ни е призванието, щяхме да вървим през земния си път с отворени обятия...
Като дете исках да стана учен-изследовател, да търся растения или животни, които са на изчезване...Имах хрумки, гениални за тогава, бях открила нещо свързано с биологията и физиката и си ги закотвих за местата, където ми е хрумнала идеята.... :lol: и тази идея си остана така....не можах да се сетя какво точно съм открила  ;D....Много мои близки хора ги яд за мен, че не съм осъществила талантите си и ако ме питате сега какъв талант имам - ще кажа че съм като патиците - мога да бягам, но не бързо, мога да летя, но не високо, мога да плувам, но не дълбоко  ;D....Самата аз си мислех, че съм призвана да изследвам и уча - цял живот - да ама не...Картата ми начертана...по друг път да мина.
  От приятелите си знам, че това което мога да правя най-добре /но не знам дали за това съм призвана/ е да съветвам, да успокоявам и разсейвам тъмните облаци....само дето на себе си не мога да въздействам...
В 9-ти дом ми е Луната, в съвпад със СЛВ и МС,управлявана от Уран, който е в 5-ти том, управляван от Венера. Може би призванието ми е било да родя дете с талант, който да изяви талантите, които аз не съм успяла...Знам ли.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #48 -: Септември 11, 2011, 11:19:41 am »
Наслушала съм се на случки с други хора, при които ей така по стечение на обстоятелствата и среща с някакви хора без да се напрягат даже или пък като резултат от градация на нещата, професионалната им реализация тръгва по някакъв път, който пък вследствие се оказва тяхното призвание.
 Eй тази магия искам да разбера на какво се дължи? Да ти се случват нещата, а не да ръчкаш като изоглавен и да се чудиш защо аджеба не ти се получава.

аз точно такава магия не познавам :blink:
независимо кой какво говори или за какъв се представя (има много причини за прикритост) цената винаги се плаща или предсти да бъде заплатена

То цената е ясна, аз като прагматичен козирог тая цена я знаех, още като бях на 20...За козирозите се говори, че постигат нещата трудно, но ги постигат.
И аз тогава реших, че ще постигна трудно, но ще постигна едно нещо - да придобия способността да постигам нещата лесно. Схващаш ли тънката разлика - трудно наистина но ще постигна онова, което после ще ми отвори магистралата на лесното.
Все едно да хванеш златната рибка с трите желания и още първото ти желание да е - Искам да ми се изпълняват неограничен брой желания.  :49:

И цената е - да се научиш да го правиш, т.е. да го платиш и предплатиш предварително. Не е никак малка цената, но целта си струва.  :confuse3:

*

abroad

• 2187
« Отговор #49 -: Септември 11, 2011, 09:55:04 pm »
ако цената е ясна и си готов да я поемеш или не - няма проблем
но по-често срещани са два от следните случаи:
 - не си даваш сметка за цената и инстинктивно я отхвърляш, което възпрепятства желанието
 - цената се оказва по-висока, отколкото си допускал

*мислите ли, че имате силни желания, за които не сте готови да платите?
*мислите ли, че желанията ви правят слаби?
 :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #50 -: Септември 12, 2011, 10:09:54 am »
Не ми се струва вярна теорията, че можеш да имаш това което искаш, стига да платиш цената. Няма цена или ако има не е условие т.е. нещо куца пазарния принцип.  :P
Желанията могат да ни правят и слаби и силни.

*

Uran

• 6041
« Отговор #51 -: Септември 12, 2011, 12:08:25 pm »
Съгласна съм с Асол като ще добавя, че има хора, които плащат нищожна или никаква цена за щедростта на съдбата и обратното.
Понякога си мисля, че пробутването на преформатирани източни философии е с едничката цел да успи "масите". Някаква нова форма на лява пропаганда. :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #52 -: Септември 12, 2011, 12:13:46 pm »
не се подчинявам на никакви философии, не заради друго, а защото не успявам, не го мога
това, което написах по-горе са само лични наблюдения
вярно, че не съм престаряла с опит, но пък отдавна съм започнала:))

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #53 -: Септември 12, 2011, 03:47:10 pm »
Ми аз си имам претенции и желания, плащам си им цената и ги реализирам.
Пък за вас не знам.

Не ме разбирате изглежда какво ви обяснявам - всяко нещо си има цена, щедростта на съдбата е въпрос на късмета.
Обаче пък късметът е въпрос на лична сила.
А какво е личната сила питайте АН...

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #54 -: Септември 12, 2011, 04:01:01 pm »
И каква е цената?

*

AH

• 2201
« Отговор #55 -: Септември 12, 2011, 07:38:10 pm »
Ми аз си имам претенции и желания, плащам си им цената и ги реализирам.
Пък за вас не знам.

Не ме разбирате изглежда какво ви обяснявам - всяко нещо си има цена, щедростта на съдбата е въпрос на късмета.
Обаче пък късметът е въпрос на лична сила.
А какво е личната сила питайте АН...

Личната сила – имаме си някаква представа за нея, но категорична дефиниция..........
Разпознаваме я, но по какво.......
Кажи де, явно си мислила в последно време..........:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #56 -: Септември 12, 2011, 07:40:14 pm »
а аз тъкмо влизах да питам АН за личната сила ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #57 -: Септември 12, 2011, 07:47:40 pm »
а аз тъкмо влизах да питам АН за личната сила ;D

Кайли знае доста за личната сила, така че ще си каже и без бой:)
Нищо де, кажи ти какво мислиш за нея - тъкмо, ако не си чела и търсила целенасочено отговор на тоя въпрос, ще си е разсъждение на прима виста:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #58 -: Септември 12, 2011, 07:58:27 pm »

Нищо де, кажи ти какво мислиш за нея - тъкмо, ако не си чела и търсила целенасочено отговор на тоя въпрос, ще си е разсъждение на прима виста:)

еее, нищо не искате да кажете наготово ;D
сега пак трябва да мисля :confuse3: - не че от много мислене нещо съм постигнала в последно време..

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #59 -: Септември 12, 2011, 08:10:07 pm »
Според мен личната сила това е мощ, власт, власт над себе си. Решимост да направим това, което искаме, смелостта да го направим, смелостта да променим себе си или нещо в живота си, което не харесваме. Личната сила е и убеждението, че можем да го направим и че трябва да го направим. Това е нашата вътрешна енергия, която ни позволява да действаме. Човек с лична сила е деен, инициативен, амбициозен, целеустремен и борбен. Хората, които тъпчат на едно място, изпадат често в апатия и бездействие и отказват да се променят, нямат лична сила. или имат, но за да я открият, трябва да преборят своята лична слабост. Когато спреш да си позволяваш да бъдеш слаб, тогава откриваш, че имаш лична сила.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг