Здравей Гост

Композит/Комбин?

• 47 Отговора
  • 17324 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Композит/Комбин?
« Отговор #40 -: Септември 07, 2006, 08:59:36 pm »
Цитат
Може би врати има винаги и навсякъде, а въпросът е да ги виждаме...

Но пак да се върнем на покаянието - защо да е най-гадно? Аз даже не мога да си го представя или свържа с нещо реално от живота ми.....
Страхът, чувството за вина, чувството за собствена значимост не са ли далеч по-реални врагове? От там победата над тях не дава ли повече сила? Те присъстват ежедневно в живота и даже не ги осъзнаваме, докато покаянието....
Това че врати има навсякъде, го знаем отдавна, аз обаче едва напоследък стоплих, че Библията е пътепоказател за тия врати, това още ми е ново и затова чудно...

Не знам кой е реален враг и кой не, казвам ти откъде получих освобождение на част от личната си сила...
В сциентологията има такова упражнение, което съм го правила. Сядаш и почваш да изписваш 20-те неща, които си спомняш в живота си, когато си постъпил зле.
Не зле по някакви канони, а зле, според както на теб ти се струва, за всеки е различно, за един може недупченето на билет, за друг и кражбата да не му се види зле поне в началото.
Там това се нарича ОВЕРТ, а процедурата-изписване на оверти.
Пишеш оверта с няколко думи, после го описваш подробно, най-най-подробно, после пишеш 3 конкретни случая, в които си могъл да го съобщиш някому, но не си. Неказването се нарича уитхолд.
Аз седнах много накокошинена да пиша, но след половин час ревнах с глас.
Никой не знае докъде ще го доведе това изписване, вервай ми.

Страхът, ЧСЗ-то и прочие са доста абстрактни идеи, седни си опиши случаите, в които не си постъпила добре, ама честно. Сама ще видиш какво ще стане.

*

АН

Композит/Комбин?
« Отговор #41 -: Септември 08, 2006, 08:59:06 am »
Интересна техника :)

Рекох, да не би да имаш предвид покаянието в смисъла, в който го ползват религиите, които знаем, се подчиняват на властта, възпитават фанатици и терористи и даже отричат астрологията :)  

*

lin

• *
  • 96
Композит/Комбин?
« Отговор #42 -: Септември 08, 2006, 09:27:46 am »
За да стигна чак до рев, не знам какви трябва да съм ги свършила  ;)  :D

А къде тук се вписва себевъзпитанието в сила за да можем да простим сами на себе си?

ОК е да осъзнаеш и изкараш наяве нещата, които сам съзнателно или не си натворил някога, някому...
И после какво правиш?
Дръпваш му един рев и...?

За мен си остава по-работещо осъзнаването и прошката (независимо на себе си, или другимо - то е ясно, че 1-то е далеч по-трудно).
Самобичуването води до свиване на АЗ-а, или поне крие голям риск да залитнеш в тази посока.

И друго не мога да възприема /или пък не съм те разбрала правилно/...
Защо да е добре да поемаш цялата вина и дори, когато не си виновен?!
Това е изкривяване. Къде тук има баланс? Какво доказваш (даваш) на себе си?

*

Guest

Композит/Комбин?
« Отговор #43 -: Септември 08, 2006, 01:14:43 pm »
От процесинга свикнах да пробвам техниката, вместо да философствам има ли я, няма ли я, трябва ли ми, струва ли си, върши ли изобщо някаква работа и т.н.....или пробвай, или подмини, другото е от дявола.  ;)
То така все едно да ти кажа затвори вратата да не ти духа и ти вместо да станеш да я затвориш, да почнеш да обясняваш-ама що сега да ставам, ама то може и да спре да духа, ама може пък да не ставам, а да опитам с мисъл да я затворя, ама може някой да мине и да я затвори  и т.н.
...безмислени начинания, ако не ти духа, просто подмини... :P  

*

Guest

Композит/Комбин?
« Отговор #44 -: Септември 08, 2006, 01:15:52 pm »
Цитат
Интересна техника :)

Рекох, да не би да имаш предвид покаянието в смисъла, в който го ползват религиите, които знаем, се подчиняват на властта, възпитават фанатици и терористи и даже отричат астрологията :)
Ми мисля си, че изписването на оверти е покаяние, само дето е извадено от контекста на религиите и не носи вече отрицателен емоционален заряд, изчистено е демек и е останало в първоначалния му вариант.

*

lin

• *
  • 96
Композит/Комбин?
« Отговор #45 -: Септември 08, 2006, 02:55:55 pm »
Цитат
От процесинга свикнах да пробвам техниката, вместо да философствам има ли я, няма ли я, трябва ли ми, струва ли си, върши ли изобщо някаква работа и т.н.....или пробвай, или подмини, другото е от дявола.  ;)
То така все едно да ти кажа затвори вратата да не ти духа и ти вместо да станеш да я затвориш, да почнеш да обясняваш-ама що сега да ставам, ама то може и да спре да духа, ама може пък да не ставам, а да опитам с мисъл да я затворя, ама може някой да мине и да я затвори  и т.н.
...безмислени начинания, ако не ти духа, просто подмини... :P
Е, не ти е точен примера с вратата и духането... ;)
Естествено, че ако касае толкова простичък процес, че и очевиден и понятен - няма да му мислим.

Пък аз нямаше да питам /не да философствам/ ако не допусках, че може да има нещо ценно и допълващо. Но не ми звучеше до край мотивиращо за да тръгна веднага с експериментите. Хората сме устроени по-сложно все пак - иначе и марихуана щях да съм пробвала вече, и какво ли още не :D  :D  :D , просто защото някой е споменал, че на него му е кеф и му върши работа...

Ей за това те питах, к'вото там те питах...  :)  
« Последна редакция: Септември 08, 2006, 02:59:50 pm от lin »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Композит/Комбин?
« Отговор #46 -: Септември 09, 2006, 01:01:10 pm »
Цитат

Е, не ти е точен примера с вратата и духането... ;)
Естествено, че ако касае толкова простичък процес, че и очевиден и понятен - няма да му мислим.

Пък аз нямаше да питам /не да философствам/ ако не допусках, че може да има нещо ценно и допълващо. Но не ми звучеше до край мотивиращо за да тръгна веднага с експериментите. Хората сме устроени по-сложно все пак - иначе и марихуана щях да съм пробвала вече, и какво ли още не :D  :D  :D , просто защото някой е споменал, че на него му е кеф и му върши работа...

Ей за това те питах, к'вото там те питах...  :)
Точно за прости, понятни и очевидни процеси става дума, всяка сложнотия е от дявола.
Буда рекъл така-Истината е безкрайно проста, но е безкрайно тънка и е трудно да бъде предадена.
Почти всички процеси в процесинга са безкрайно прости, та чак детински, и аз в началото не вярвах, щото бях включила ума на макс, а той нали все обича да дудне и да му е сложно.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Композит/Комбин?
« Отговор #47 -: Ноември 04, 2010, 08:31:32 pm »
В тази тема има полезна информация! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците