Здравей Гост

Любима или не вълшебна приказка

• 210 Отговора
  • 30987 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Любима или не вълшебна приказка
« Отговор #20 -: Септември 07, 2011, 10:17:17 pm »
А има ли такава, която изобщо не ви е харесала и дори ви е възмутила или поради други причини ви е оставила силно негативно отношение - страх или друго?

Сега се сетих за Малката русалка - красива приказка за силата на безрезервната любов, но с тъжен край.

Не бях възмутена от края на приказката, а просто ми беше тъжно и обидно. Малката русалка просто е трябвало да плати за любовта си, но накрая жертва живота си, за да остави принца да бъде щастлив с другата жена. А той през цялото време е бил сляп за любовта й, много тъжно.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #21 -: Септември 07, 2011, 10:17:53 pm »

Герда и Кай се обичат, но в един момент сърцето му се вледенява... И взамяна на непретенциозната човешка любов и споделеност Снежната кралица му предлага безкрайното си ледено царство, на което той да бъде господар, но за сметка на това сърцето му трябва да остане завинаги вкаменено.

Герда тръгва да го търси, минава през различни перипетии и накрая успява да го открие в изоставена и самотна ледена кула... Той не я разпознава, държи се с нея като с непозната, студено и отблъскващо, но тя със сълзите си успява да разтопи вледененото му сърце и да изкара от там заседналите парченца от дяволското огледало.

Кой е този с вледененото сърце - ти или някой друг, чието сърце се е вледенило и това ти е донесло страдание, а може и да си се опитвала да правиш опити да се сближите? Твоето, на партньор, а може би на съвсем друг човек е този, чието сърце се е вледенило?

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #22 -: Септември 07, 2011, 10:19:32 pm »
Трудно ми е да излъча любима приказка, защото се сещам за близо дузина и във всяка си харесвам по нещо. Мисля, че "Алиса в страната на чудесата", "Ян Бибиян и дяволчето Фют", "Аладин и вълшебната лампа" най-много ми допадат...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #23 -: Септември 07, 2011, 10:21:07 pm »
Трудно ми е да излъча любима приказка, защото се сещам за близо дузина и във всяка си харесвам по нещо. Мисля, че "Алиса в страната на чудесата", "Ян Бибиян и дяволчето Фют", "Аладин и вълшебната лампа" най-много ми допадат...

Тогава кажи какво най-много ти допада в тези приказки.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #24 -: Септември 07, 2011, 10:25:00 pm »
Може би вълшебното, мистиката и другосветското, които намирах за много вълнуващи и бяха добър материал за прожектиране във въображението.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Септември 07, 2011, 10:25:14 pm »
Кой е този с вледененото сърце - ти или някой друг, чието сърце се е вледенило и това ти е донесло страдание, а може и да си се опитвала да правиш опити да се сближите? Твоето, на партньор, а може би на съвсем друг човек е този, чието сърце се е вледенило?

Може и моето да се е вледенило с годините...

Но се е случвало да попадам и на такива партньори - предпочитат леденото царство (каквото и да символизира) пред споделеността и съпричастността в отношенията.

Мисля, че и мъжът, който определях за голямата си любов, беше такъв, сякаш парченца от дяволското огледало бяха заседнали в сърцето му - виждаше само грозното и лошото. Предполагам, че впоследствие хиляда пъти е съжалил за отношението си, след като се разделихме завинаги и замина в друга, доста по-студена страна.  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #26 -: Септември 07, 2011, 10:32:56 pm »
Никой не спомена за Червената шапчица или за Мечо Пух -
поколения са израстнали с тях...въобще всички приказки на
Андерсен, Братя Грим, Български Народни приказаки...и т.н
( "Тримата братя и златната ябълка"; " Хитър Петър "...няма край )

Сега  Сатурна ме е нагазил и не ми дава да се връщам в детството  :(

P.S. Май няма приказка която не съм чела, но аз изобщо си живея в
" измислен " свят, защот АСЦ ми е в мидпоjнта на Нептун/Jupiter
« Последна редакция: Септември 07, 2011, 10:38:25 pm от Moonlady »
Естествени минерали и амулети

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #27 -: Септември 07, 2011, 10:35:35 pm »
Принцесата и граховото зърно :)

Кой момент от приказката ти прави най-силно впечатление като си я припомняш и едно време, когато си я чела?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #28 -: Септември 07, 2011, 10:36:44 pm »
Ами общо взето да на всичките ти питания. В детството ми не е да е нямало проблеми, но аз често сякаш си живеех в свой собствен магически свят на вълшебства и ми е спомен, на който и до ден днешен се удивлявам, време, в което наистина така се чувствах и ми се случваха не само във въображението "странни неща", както ги наричаш.
А що се отнася до противоречието, има си го, натално заложено и съвместявам си ги някак и двете, ама чудна темичка, зареди ме с усмивка.       

Каквото се е случило с горкото коте?

Коте, което е загубило майка си. Среща кученце в един дом, то го води и му показва различни вещи, които смята за негова майка, накрая котето остава в къщата, защото стигат до "истинската" майка и тя решава да го приюти, и по молба на нейното дете.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Септември 07, 2011, 10:38:44 pm »
Никой не спомена за Червената шапчица или за Мечо Пух -
поколения са израстнали с тях...

Като спомена за Мечо Пух, виж за каква простотия се сетих  ;D:

http://www.youtube.com/watch?v=OSAt2iIAH6M

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #30 -: Септември 07, 2011, 10:40:33 pm »

Коте, което е загубило майка си. Среща кученце в един дом, то го води и му показва различни вещи, които смята за негова майка, накрая котето остава в къщата, защото стигат до "истинската" майка и тя решава да го приюти, и по молба на нейното дете.

Ти да си осиновявала дете или да си имала чувството, че си осиновена или да си искала да имаш друга майка или друга жена да е играла за теб ролята на майка?

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #31 -: Септември 07, 2011, 10:42:10 pm »

Златното момиче да не е тази, в която бабата потопява момичето в златната вода и получава злато, а лошата му доведена сестра потопява в черната вода и получава змии?

да, същата ..

Цитат
Какво ти е харесвало най-много в приказката "Малката кибритопродавачка"? Кой момент?

.. това, че малката си беше намерила свой начин за постигане на изменено състояние на съзнанието ..  :P

Никой не спомена за Червената шапчица ..

аз я споменах, в качеството си на приказка оставила в мен силно негативно отношение .. ;D
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #32 -: Септември 07, 2011, 10:46:56 pm »
Ами "Малкия Принц" - знаех пасажи почти наизуст от нея...

http://www.youtube.com/watch?v=mVerAr9ueu8
Естествени минерали и амулети

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #33 -: Септември 07, 2011, 10:52:17 pm »

Златното момиче да не е тази, в която бабата потопява момичето в златната вода и получава злато, а лошата му доведена сестра потопява в черната вода и получава змии?

да, същата ..

Цитат
Какво ти е харесвало най-много в приказката "Малката кибритопродавачка"? Кой момент?

.. това, че малката си беше намерила свой начин за постигане на изменено състояние на съзнанието ..  :P

Ти често ли бягаш от неприятната реалност в твой собствен въобръжаем свят, а може би и чрез четене и гледане на филми за извънземни и паралелни реалности и подобни?

Имаш ли лоша сестра, а може и лоша майка, която не си харесвала много? Жени в твоя живот често ли са се опитвали да ти правят мръсно? А също и жени покровителки? Може би някакви жени са играли голяма роля в твоя живот?

А преживявала ли си някакъв неочакван и голям успех, дар от съдбата или пък наследство, може би благодарение на жена?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #34 -: Септември 07, 2011, 10:53:18 pm »

Цитат

я гъби, я ЛСД, я ганджичка  :rolf:  :rolf: :rolf:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #35 -: Септември 07, 2011, 10:55:46 pm »
Никой не спомена за Червената шапчица

вървял вълкът през гората и срещнал червената шапчица:
- ееей п*тко заспала, къде отиваш?
- аз не съм п*тка заспала, аз съм червената шапчица!
- ами къде ти е червената шапчица ма?
- въх, че съм п*тка запалааааа.....

:rolf: :haha: :haha: :haha: :haha: :rolf: :rolf: :rolf: :haha: :haha: :haha: :rolf: :rolf:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #36 -: Септември 07, 2011, 10:57:07 pm »

Като спомена за Мечо Пух, виж за каква простотия се сетих  ;D:

http://www.youtube.com/watch?v=OSAt2iIAH6M

Лили, тва много тутутка бре  :rolf:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #37 -: Септември 07, 2011, 11:08:07 pm »
Пипи дългото чорапче, Емил от Льонеберя, Тримата Мускетари  :tongue2:

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #38 -: Септември 07, 2011, 11:08:59 pm »
Аз пък не се сещам някой да ми е чел приказки. Иначе обичах приказки и като можех да чета си ги четях. Обичах за принцеси и все се обличах с пенюари или с разни шалове за имитация на дълги рокли.
Но някоя да ми е харесвала повече от другите - не си спомням. Помня, че плачех на Малката кибритопродавачка.

*

Uran

• 6041
« Отговор #39 -: Септември 07, 2011, 11:12:09 pm »
На мен баща ми ми четеше приказки с монотонен глас, а и на него му харесваше (май наваксваше с четенето ;D). Не обичах да ми чете майка ми, че много преиграваше.
От 2 клас зарязах приказките и детските книжки и скочих в голямата литература.