Здравей Гост

Любима или не вълшебна приказка

• 210 Отговора
  • 30910 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Любима или не вълшебна приказка
« Отговор #120 -: Септември 08, 2011, 10:30:46 pm »
В миналото на рода ти имало ли е страшни истории с много кървища?

Не е имало.
Но дядо ми е участвал във войната, баба ми е била в плен в Германия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #121 -: Септември 08, 2011, 10:48:46 pm »

Не е имало.

Значи все пак е имало. Дядо ти и баба ти са били свидетели на това, а и преки участници и това им се е отразило.

Знаеш ли как се е чувствала баба ти, докато е била в плен? И тези нейни чувства каква връзка имат с чувствата в твоя живот? Тези баба и дядо по майчина линия ли са или по бащина?

Ти имаш ли роднини по майчина линия, които са били зодия Рак и които са били зодия Скорпион? Питам заради Луната ти.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #122 -: Септември 08, 2011, 11:04:42 pm »
Ти имаш ли роднини по майчина линия, които са били зодия Рак и които са били зодия Скорпион? Питам заради Луната ти.

Не, преобладават Козирози, Лъвове и Водолеи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #123 -: Септември 09, 2011, 01:11:13 am »
не помня, дали и кога някога някой нещо ми е чел, първият спомен е за дисциплиниращите методи на баща ми, който незнайно защо беше решил, че трябва да мога да чета, броя и елементрано да смятам на 5г.

като по-малка - "Аладин и вълшебната лампа" - харесваше ми назоваването и изпълнението на желания? :blink:

като по-голямо дете - Приказките на Шехерезада (нецензурираната версия) :blink:

Хело, анализът не винаги е буквално представен или?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #124 -: Септември 09, 2011, 08:18:40 am »

Хело, анализът не винаги е буквално представен или?

Анализът го правя аз, на момента, според каквото ми хрумне да питам.

Не съм чела книга по въпроса, защото не знам за такава, но ако разбера, сигурно ще я прочета.

Просто чух от една психоаналитичка, че любимата вълшебна приказка на децата показва каква ще бъде тяхната съдба. А приказката, която не харесват показва от какво се страхуват най-много. И реших да проверя на практика дали и доколко това е вярно. И установих, че наистина е вярно!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #125 -: Септември 09, 2011, 09:04:14 am »

Оооооо, Елфи, хубавото тепърва ти предстои! Много скоро ще започнеш да го усещаш.  :blink:

Благодаря ти за куража Дивна  :wub:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #126 -: Септември 09, 2011, 09:05:38 am »

Верно е , за съжеление е така, но все пак живота е пред мен.

Баща ти отнасял ли се е с теб така, както тези мъже?

М?

Не мила, баща ми беше най-добрия човек на света  :blink:, но за съжеление си отиде много рано  :'(
Поскоро майка ми е идиота в този сценарии  ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #127 -: Септември 09, 2011, 09:17:39 am »

Не е имало.

Значи все пак е имало. Дядо ти и баба ти са били свидетели на това, а и преки участници и това им се е отразило.

Знаеш ли как се е чувствала баба ти, докато е била в плен? И тези нейни чувства каква връзка имат с чувствата в твоя живот? Тези баба и дядо по майчина линия ли са или по бащина?

Ти ме накара да се замисля, моята Луна е в Бизнаци и едната ми баба е близнаци - майката на баща ми , това е доата буквално...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #128 -: Септември 09, 2011, 09:23:42 am »

че ходеха тайно някъде и никой не знаеше къде..че го правеха нощем - щото ние не знаем какво става докато спим. за същото много харесвах и цветята на малката ида - нали там всичко в къщата оживяваше като заспяха хората.

Ти в детството си правила ли си някакви тайни неща, дето си ги пазела в голяма тайна от родителите си?

А може би сега се занимаваш с такива дейности? Да не работиш за тайните служби?  ;) ;D

Ти силно ли си привлечена от окултното?

Разкажи ми къде е Плутон и къде е Скорпион в твоя хороскоп.

не съм правила нищо тайно, много кротко и послушно дете бях.
не работя за тайните служби макар да си мисля, че ще ме бива  ;D
кажи под окултно какво разбираш? астрологията също минава за окултна наука

ИЦ е в скорпион, плутон е в 3-ти дом, слънцето и меркурий в 8-ми. по учебник, а?  ;)

« Отговор #129 -: Септември 09, 2011, 12:44:43 pm »
   Много дълго съм чела приказки, едновременно четях и класика и приказки - някъде към 11-13 годишна възраст. И тогава към онова време, каквито приказки намерих ги четях, беше ми нещо като хоби...В съзнанието ми са се запечатали - само картинни образи и чувствата, когато съм ги чела...Една от приказките е "Дивите лебеди" - беше ми много тъжно...Приказките на братя Грим - предизвикваха различни чувства - и мъничко страх "Хензел и Гретел", а на Андерсен - вълшебство и тъга и някаква необяснима далечина. Африканските приказки - бяха изпълнени с мистика и поучителни, а Индийските приказки, потъвах в някакво време, необяснимо и незнайно...Картинните илюстрации бяха вълшебни...След години осъзнах, че това не са били приказки, в смисъла в който ние влагаме, а само малки откъслечни разкази от индийския епос "Махабхарата" и "Рамаяна"...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #130 -: Септември 09, 2011, 12:57:17 pm »
Африканските приказки - бяха изпълнени с мистика и поучителни, а Индийските приказки, потъвах в някакво време, необяснимо и незнайно...Картинните илюстрации бяха вълшебни...След години осъзнах, че това не са били приказки, в смисъла в който ние влагаме, а само малки откъслечни разкази от индийския епос "Махабхарата" и "Рамаяна"...

ооо да, сега се сещам, че и аз ги четях с невероятен интерес - мистиката, вълшебствата и тайнственото ме привличаха неимоверно  :-[

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #131 -: Септември 09, 2011, 03:08:13 pm »

Ти ме накара да се замисля, моята Луна е в Бизнаци и едната ми баба е близнаци - майката на баща ми , това е доата буквално...

Има ли нещо общо в съдбата ти и съдбата на баба ти? Професия, отношение на мъжете към жените или нещо друго?

*

Divna

• 2478
« Отговор #132 -: Септември 09, 2011, 04:05:24 pm »
Хело, желая да ти помогна за експеримента ти.  :blink:
Всъщност моята съдба от части се преповтаря със съдбата на баба ми по бащина линия.
Тя е останала много млада сама с двете си деца. Аз също. Трудностите, с които тя се е налагала да се бори, се налага и аз да се боря - изкарване на насъщния, за да оцелеят тя и децата й. Разликата е в това, че тя е останала вдовица (дядо ми е починал през войната), а аз съм разведена. Чужбина я свързвам с това, че дядо ми е починал в чужбина, а аз се разведох в чужбина (преди време ме беше попитала за чужбина).
Родена съм 57 години и 1 ден по-късно от баба ми.

Вече споменах за любимите ми приказки. Начело в класацията бих поставила "Емил от Льонеберя".
Емил (главният герой) е малко момче, което е пълно с креативни идеи, водещи до интересни и много забавни събития. Мечтаех си да имам такъв брат, като него.  ;D Сестра ми (като малка) беше не чак до там креативна и ми беше скучно да играя с нея.
Астрид Линдгрен не е писала вълшебни приказки, а детски приключенски романи. От скандинавската авторка обожавах също Пипи дългото чорапче и Карлсон, който живее на покрива.
Както да въртя и да суча не виждам връзка с мен и родата ми и любимата ми приказка. Може би защото разказа не е вълшебен, знам ли?  :-\

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #133 -: Септември 09, 2011, 05:18:49 pm »
Всъщност моята съдба от части се преповтаря със съдбата на баба ми по бащина линия.
Тя е останала много млада сама с двете си деца. Аз също. Трудностите, с които тя се е налагала да се бори, се налага и аз да се боря - изкарване на насъщния, за да оцелеят тя и децата й. Разликата е в това, че тя е останала вдовица (дядо ми е починал през войната), а аз съм разведена. Чужбина я свързвам с това, че дядо ми е починал в чужбина, а аз се разведох в чужбина (преди време ме беше попитала за чужбина).

Вече споменах за любимите ми приказки. Начело в класацията бих поставила "Емил от Льонеберя".
Емил (главният герой) е малко момче, което е пълно с креативни идеи, водещи до интересни и много забавни събития. Мечтаех си да имам такъв брат, като него.  ;D Сестра ми (като малка) беше не чак до там креативна и ми беше скучно да играя с нея.
Астрид Линдгрен не е писала вълшебни приказки, а детски приключенски романи. От скандинавската авторка обожавах също Пипи дългото чорапче и Карлсон, който живее на покрива.
Както да въртя и да суча не виждам връзка с мен и родата ми и любимата ми приказка. Може би защото разказа не е вълшебен, знам ли?  :-\

Коя зодия е била баба ти? И ти коя зодия си и в кой дом ти е Слънцето?

*

AH

• 2201
« Отговор #134 -: Септември 09, 2011, 05:24:22 pm »

И аз харесвам Малката русалка.

Какво най-много ти харесва в "Малката русалка"?

Допускам, че приказката ми е харесала, защото внушава идеята, че човек може да постигне невъобразими неща, ако пожелае,  и  ако е готов да  плати цената – труд ли ще е, болка ли ще е  и т.н. – просто има баланс- даваш и получаваш.
А колкото до семейното възпитание, което мога да свържа с приказката, /защото някак не мога да я свържа с родова карма- няма кой знае какви драматични събития нито при родители и прародители, нито пък при мен/, то всякак е било насочено към усилия за постигане на някаква цел- труд, учене и подобни:)

И аз пак да напомня:) –много мнения, отговори, коментари получи -  накрая обобщи дали за повечето хора твърдението на психолога, че съдбата ни се развива според любимата приказка е вярно. / за мен мога да кажа, че е вярно, без разбира се да е така драматично:)/

*

Divna

• 2478
« Отговор #135 -: Септември 09, 2011, 05:49:09 pm »

Коя зодия е била баба ти? И ти коя зодия си и в кой дом ти е Слънцето?

От една зодия сме. В един и същи месец. Родена съм 1 ден и много години след нея.  ;D
Слънцата ни са в съвпад (заедно с моя Плутон, тъй като той е в съвпад със Слънцето ми), луните ни също са в съвпад (скорпионски). Моята Луна е в тригон с нейните Плутон и Сатурн. Мои СЛВ и Марс са в съвпад с нейния Юпитер и Уран. Мой Уран е в съвпад с нейн Меркурий... С майка ми дори нямам такава синастрията.  :rolleyes: 

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #136 -: Септември 09, 2011, 05:58:02 pm »

От една зодия сме. В един и същи месец. Родена съм 1 ден и много години след нея.  ;D
Слънцата ни са в съвпад (заедно с моя Плутон, тъй като той е в съвпад със Слънцето ми), луните ни също са в съвпад (скорпионски).

По Слънцето, което отразява бащината фамилия, повтаряш нейната съдба.

Я кажи, имаш ли по майчина линия някой от зодия Скорпион, знакът на Луната?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #137 -: Септември 09, 2011, 06:01:06 pm »

И аз харесвам Малката русалка.

Какво най-много ти харесва в "Малката русалка"?

Допускам, че приказката ми е харесала, защото внушава идеята, че човек може да постигне невъобразими неща, ако пожелае,  и  ако е готов да  плати цената – труд ли ще е, болка ли ще е  и т.н. – просто има баланс- даваш и получаваш.
А колкото до семейното възпитание, което мога да свържа с приказката, /защото някак не мога да я свържа с родова карма- няма кой знае какви драматични събития нито при родители и прародители, нито пък при мен/, то всякак е било насочено към усилия за постигане на някаква цел- труд, учене и подобни:)

А случвало ли ти се е да положиш големи усилия за нещо, което много искаш и накрая за загубиш? А в любовта имало ли е при теб сходна ситуация? Друга да ти отнеме любимия преди години мъж?

Съжаляваш ли за някой съвет, който майка ти ти е дала? Или да си искала нещо от нея, тя да го е направила и сега да съжаляваш - може и разрешение или друго?

*

Divna

• 2478
« Отговор #138 -: Септември 09, 2011, 06:07:39 pm »

Слънцата ни са в съвпад (заедно с моя Плутон, тъй като той е в съвпад със Слънцето ми), луните ни също са в съвпад (скорпионски).

По Слънцето, което отразява бащината фамилия, повтаряш нейната съдба.

Я кажи, имаш ли по майчина линия някой от зодия Скорпион, знакът на Луната?

Майка ми е трябвало да се роди със зодия Скорпион, но е избързала. Родила се е седмаче. С нея сме от една зодия също. Моят съвпад Слънце/Плутон е в съвпад с нейния съвпад Меркурий/Нептун. Моят Меркурий е в съвпад с нейна Венера. Моят МЦ е в съвпад с нейн Юпитер. Като говоря за съвпади, то отчитам точните (най-тесните) от О* до +/- 2*. 

Иначе от нейният род няма мисля скорпиони. Вуйчо ми е моята зодия само.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #139 -: Септември 09, 2011, 08:11:35 pm »

Има ли нещо общо в съдбата ти и съдбата на баба ти? Професия, отношение на мъжете към жените или нещо друго?

Почти нищо не знам за баба си освен, че е била много лоша и властна жена. Интригантка, която е развела нашите и после е правила опити да разведе татко с втората му жена. Тогава обаче той вече се усетил от къде идват проблемите и е взел живота си в свои ръце. Всичко това го знам лично от него. Баща ми, лека му пръст до последно казваше, че не иска да го погребваме при нея, искаше дори да е в други гробища - така и направихме.
С втората му жена сме приятелки, с нея споделям много. а баба ми какви номера ь е въртщла, мани мани....
Незнам, но има повтаряемост до някъде в живота. Бащата на детето ми е във вечна война с майка си....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева