Здравей Гост

Периоди за вземане на решения според транзитите

• 124 Отговора
  • 17231 Прегледи
*

AH

• 2201
Благоприятни  периоди за правилни решения:
-   Хармонични аспекти на тр.Сатурн към наталните светила, Юпитер и Сатурн
-   Хармоничен аспект между тр.Уран и натален Меркурий
-   Динамичен аспект между тр.Сатурн и натален Уран

Неблагоприятни периоди за правилни решения:
-   Динамични аспекти на тр.Марс, Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун към натален Меркурий
-   Динамични аспекти на тр.Марс и тр.Сатурн към натален Нептун
-   Динамични аспекти между тр.Юпитер и Нептун към натален Уран; тр.Нептун към натални Слънце и Меркурий.

*

Lillie

• 30532
Re: Периоди за вземане на решения според транзитите
« Отговор #1 -: Септември 15, 2011, 06:51:51 pm »
Хармонични аспекти скоро не ми предстоят, но до края на престоя на Сатурн във Везни ще трябва да съм взела някое важно за мен решение.

Ма то какви решения  ;D, нали идва 2012? Няма да бързаме заникъде и няма да правим нищо, ще се чешем по тиквата блажено. Пък после каквото - такова.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

honi

• *
  • 96
« Отговор #2 -: Септември 15, 2011, 06:54:55 pm »
А до попитам, тези аспекти кога са активни? Има се предвид времето на точния аспект или докато все още е сходящ? Сатурн скоро ще ми кацне на Меркурий, не мога да кажа, че го чакам с нетърпение...
Отрежеш ли крилете на жената, тя ще полети на метла!

*

AH

• 2201
« Отговор #3 -: Септември 15, 2011, 06:56:44 pm »
Хармонични аспекти скоро не ми предстоят, но до края на престоя на Сатурн във Везни ще трябва да съм взела някое важно за мен решение.

Ма то какви решения  ;D, нали идва 2012? Няма да бързаме заникъде и няма да правим нищо, ще се чешем по тиквата блажено. Пък после каквото - такова.

аз отдавна я чакам 2012 ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #4 -: Септември 15, 2011, 07:00:00 pm »
А до попитам, тези аспекти кога са активни? Има се предвид времето на точния аспект или докато все още е сходящ? Сатурн скоро ще ми кацне на Меркурий, не мога да кажа, че го чакам с нетърпение...

орбисите зависят от куп неща, напр. от човека:)

По-важно е друго - при няколко неблагоприятни аспекта следва да сме особено внимателни. Но като имаме да вземаме решения, ще ги вземаме. Понякога грешното решение е по-добро от никакво:) - т.е. поемане на отговорност

*

AH

• 2201
« Отговор #5 -: Септември 15, 2011, 08:06:48 pm »
Отляво са транзитните, отдясно са рожденните. През декември транзитният Сатурн ще съвпадне с асцендента ми и с Плутон.

Moon    Conjunction  Mercury
Moon    Trine Neptune
Moon    Opposition    Pluto
Mercury Trine Jupiter
Mercury Sextile Saturn
Mercury  Square  Uranus
Venus  Square  Neptune
Mars    Sextile  Sun   
Jupiter  Trine  Jupiter
Jupiter  Opposition  Saturn   
Neptune  Trine  Pluto

Според вас сега благоприятно време ли е за мен да си променя тотално живота?

транзитите в момента май не говорят за тотални промени

пък и тр. Сатурн може и да не донесе такива декември

впрочем, и принципно, какво разбираш под "тотална промяна на живота"?

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Септември 15, 2011, 09:18:34 pm »

-   Динамични аспекти на тр.Марс, Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун към натален Меркурий
-   Динамични аспекти между тр.Юпитер и Нептун към натален Уран; тр.Нептун към натални Слънце и Меркурий.

Охоооо, ако чакаме тр. Уран, сатурн и нептун да ни се махнат от натален меркурий, поне 2 години и половина нищо не трябва да решаваме и предприемаме, ама няма как!

Специално Уран дава смелост да направиш това, което може би си искал, но не ти е стискало. Ако не беше съвпада на тр. Уран с натален Меркурий - У7, за може би нямаше да добия смелост да прекратя един отдавна изчерпан брак.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #7 -: Септември 16, 2011, 05:09:26 am »

Охоооо, ако чакаме тр. Уран, сатурн и нептун да ни се махнат от натален меркурий, поне 2 години и половина нищо не трябва да решаваме и предприемаме, ама няма как!

Специално Уран дава смелост да направиш това, което може би си искал, но не ти е стискало. Ако не беше съвпада на тр. Уран с натален Меркурий - У7, за може би нямаше да добия смелост да прекратя един отдавна изчерпан брак.

Добре е да разграничим решенията от промените. Решенията се свързват със Сатурн и Меркурий, а действията и промените с Марс и Уран, примерно.

Господарят на Слънцето често носи промени.
Хубаво е вероятно, ако е от по-бавните, защото едно „неподвижно“ Слънце не е голям фен на промените:)
Има хора, които с десетилетия не вземат животопроменящи решения и не правят промени:) Всъщност, за повечето хора големите промени в живота са няколко – две, три:) /ако не броим за големи промени в живота започването на училище, завършването му, започването на работа, брак, деца – да учиш, да работиш, да създадеш семейство са си естествени неща – за промяна да говорим, когато е нарушен естествения ред/

*

AH

• 2201
« Отговор #8 -: Септември 16, 2011, 05:10:19 am »
През декември транзитният Сатурн ще съвпадне с асцендента ми и с Плутон

На мен също ми предстои съвпад на транзитен Сатурн с асцендента през декември. В момента тр Сатурн ми е и в разходящ съвпад с натален Плутон и опозиция с натална Луна и натален Меркурий. Тр Сатрун в 12-ти като цяло: много много проблеми от всякакво естество и пълна изолация:( Слава-богу нищо свързано със здравето (физически), но пък се сринах психически! Нямам търпение да излезе най-после от този ужасен 12-ти дом! Четох тук във форума, че преминаването му през асцендент е донесло големи промени на някои, по-скоро негативни, но ще почакаме и ще видим какво е подготвил за нас!

Трябва да отчетеш и колко кардиналност, неподвижност и подвижност има в радикса ти.  Докато Сатурн е във Везни, ако под негово влияние вземаш решение, да се надяваме, че ще е правилно – а ако имаш промени в живота, пак да се надяваме, че са за добро, дори и в краткосрочен план да не им личи, че са такива:)

*

AH

• 2201
« Отговор #9 -: Септември 16, 2011, 05:11:48 am »
Да потърсим логиката, нищо, че е окултна:)

Динамичните аспекти/квадрати, опозиции и някои съвпади / ни поставят в известен смисъл в стресова обстановка, която не благоприятства спокойното и обмислено решение. Често имаме прекомерна стимулация на енергия и липса на обективност. Но пък от кармична гледна точка, спомагат за осъзнаване на собствените желания и човек може да се престраши да вземе решение да промени неудовлетворителни вътрешни и външни условия в живота си.

При хармонични аспекти ситуации и събития следват някакъв естествен ход, за който по правило сме подготвени, дори когато е някакво неприятно събитие/примерно, смърт или раздяла/.

Влиянието на  определена планета за вземане на решение зависи от състава и като пракачества. Виждаме участието на Сатурн  при правилни и при неправилни решения – той е със състав „сухо“ и „студено“, а тези  пракачества  способстват дълбокомислието и дисциплината. /естествено, дисциплинираното и дълбокомислено разсъждаване не е гаранция за правилно решение. Отделно, че едно решение в краткосрочен план може да е правилно, а в дългосрочен- неправилно – както и обратното. Понякога стресовата обстановка не пречи на правилните решения – както е в случая с напрегнат аспект между Сатурн и Уран – Сатурн е „сух“ и „студен“, а Уран- „топъл“ и „влажен“ – последните две се свързват с добър усет, инстинктивност и интуитивност, които са  благоприятен фактор/

Решенията могат да бъдат за промени или пък да не се правят промени.
А когато  говорим за промени /независимо дали са следствие на наши решения или в резултат на външни обствоятелства/, трябва да отчетем доминанти в състава, липси в състава, господари на Слънцето и хороскопа.
Доминантата в „подвижност“ в звездната схема предполага афинитет  към промени и тогава въпросните промени не са със същото значение както  например за хора с акцент в „неподвижност“ или „кардиналност“.
Липсата на планети в ъгловите домове предполага  липса на провокации за решения и промени.
„Бързите“ господари на хороскопа и Слънцето предполагат промени в решенията, или известна нерешителност/което е нормално – ако Луната  при всяко докосване до радикална точка даваше промени, то някои хора нямаше за слизат от някаква звездна въртележка – това им създава навици по отношение на решения и промени от най-ранно детство:)/.

*

abroad

• 2187
« Отговор #10 -: Септември 16, 2011, 10:40:30 am »
то това добре, но при благоприятно подреждане на наталния хороскоп
другите все грешни решения ли взимаме?:))
грешна бях, грешно живях и погрешка умрях...нещо като родих се мъртъв

ето и скоро пак тр. Сатурн съвпад н. Уран и тригон н. Сатурн и в същото време квадрат светилата и Меркурий

*

AH

• 2201
« Отговор #11 -: Септември 16, 2011, 11:35:53 am »
то това добре, но при благоприятно подреждане на наталния хороскоп
другите все грешни решения ли взимаме?:))
грешна бях, грешно живях и погрешка умрях...нещо като родих се мъртъв

ето и скоро пак тр. Сатурн съвпад н. Уран и тригон н. Сатурн и в същото време квадрат светилата и Меркурий

Е, няма страшно – в момента,  ако човек има тригон между тр. Сатурн и натален Юпитер, пък и няма неблагоприятните  за правилни решения аспекти, с голяма вероятност  ще е в добра кондиция за правилни решения:)

А като дойде времето на квадратурата на тр.Сатурн с изброените планети, няколко седмици ще се въздържа от решения, стига да търпят отлагане:) – какво те смущава тук? – не си ли установявала, че имаш периоди, в които вземаш поредица от грешни решения или пък една грешка повлича още няколко след себе си. И нямам предвид някакви генерални грешки, водещи до генерални промени – например, купуваш елуред на бързо, той не се вмества там, където трябва да стои и  почваш да разместваш, а  чупят се неща и става все по-неудачно и т.н.:)

Пък и повод бяха питанията на Hm  да се запише ли за някакво обучение – тя си е взела решение, но и постфактум може да погледне какво казват правилата в астрологията и след време да отчете правилно ли е постъпила или не според астрологията и да го сравни с това, което се е получило в живота :)

*

AH

• 2201
« Отговор #12 -: Септември 16, 2011, 12:20:27 pm »
В радикса ми кардинални и мутабелни са разпределни по-равно, но пък се чувства липса на планети във фиксирани знаци! Не му мисля дълго, когато се наложи да взема решение, при мен винаги има нещо в действие, изпълнение на мечта, проект и т.н. Не съм свикнала да бездействам, но през последната година, това бездействие просто ми беше наложено по някакъв начин. Всеки опит и решение да започна нещо ново, независимо дали погрешно или не, бяха блокирани-обвинявам Сатурн в голяма степен!

В ретроспект, общо взето не бих казала че досега аз персонално съм взела някакво решение, което да даде сериозни негативни последствия. За жалост, решенията доста често, са продукт на външни обстоятелства, които няма как да променим!

Разбирам те – имаме кофти периоди и ако ги свържем с някаква наша грешка, евентуално, при следващ аналогичен случай може и да постъпим правилно.

По-лош вариант е, ако сме в патова ситуация и нямаме никакъв полезен ход. Транзитът на Сатурн през първи дом може да даде известно раздвижване/като преди това често ни се случва до дъно да изпием горчивата чаша/.

За всеки случай погледни си транзита на Сатурн през МЦ или някакви други силни аспекти с натални точки- съвпади или опозиции – поне ще имаш идея как се проявява в живота ти енергията на Сатурн.

*

abroad

• 2187
« Отговор #13 -: Септември 16, 2011, 12:38:05 pm »
разбрах те какво имаш предвид, но да си кажа болката:)

върнах се във времето, когато съм взела едно от най-погрешните решения в живота си, напук на преминаващия върху МС Юпитер:)

тр. Нептун/Уран съвпад Слънце/Меркурий - опозиция Луна
тр. Сатурн тригон Сатурн
тр. Марс тригон Юпитер
тр. Меркурий опозиция Юпитер

*

AH

• 2201
« Отговор #14 -: Септември 16, 2011, 01:01:30 pm »
разбрах те какво имаш предвид, но да си кажа болката:)

върнах се във времето, когато съм взела едно от най-погрешните решения в живота си, напук на преминаващия върху МС Юпитер:)

тр. Нептун/Уран съвпад Слънце/Меркурий - опозиция Луна
тр. Сатурн тригон Сатурн
тр. Марс тригон Юпитер
тр. Меркурий опозиция Юпитер

Тригонът на тр.Сатурн към натален подсказва за време на трезви решения. Но пък съвпадите на тр.Уран и Нептун с наталния Меркурий явно са довели до негативен резултат от решението.

Ако Сатурн управлява Слънцето, трябва неговото действие да е доста силно. В същото време, ако в радикса има доминанта във въздух, желанието за промени на моменти може да е непреодолимо .

И сега ще попиташ значи ли това, че не бива да предприемаш промени в живота си:) – гледай да ги правиш, ако няма мощни неблагоприятни показатели – щом и Сатурн не може да те спре.........:) Впрочем, може при следващ лош аспект на Уран или Нептун към наталния Меркурий да вземеш и вярно решение, ако се налага- ще го обясним с научен урок:)
За да сме сигурни, че е научен, нека да видим дали негативните последствия от грешното решение имат някакви общи неща с домовете, сферите и изобщо аналогиите на въпросната тройка- Уран, Нептун и най-вече Меркурий.

*

abroad

• 2187
« Отговор #15 -: Септември 16, 2011, 01:34:02 pm »
нямаше това да питам:)

и мани Сатурн, те и околните не можаха да ме спрат, може би заради това последните години минах в другата крайност...

проблемът не е в грешните решения напоследък, а отсъствието на такива, поради изчерпан енергиен ресурс, а от там липса на интерес и желание, което по-голям проблем от грешните решения...

За да сме сигурни, че е научен, нека да видим дали негативните последствия от грешното решение имат някакви общи неща с домовете, сферите и изобщо аналогиите на въпросната тройка- Уран, Нептун и най-вече Меркурий.

от всякъде и съвсем буквално са си свързани и с трите - става дума за висше образование, което предопредели бъдещо професионално развитие
въпреки грешките - малко са нещата, за които съжалявам, но това със сигурност е такова

*

AH

• 2201
« Отговор #16 -: Септември 16, 2011, 02:28:52 pm »
нямаше това да питам:)

и мани Сатурн, те и околните не можаха да ме спрат, може би заради това последните години минах в другата крайност...

проблемът не е в грешните решения напоследък, а отсъствието на такива, поради изчерпан енергиен ресурс, а от там липса на интерес и желание, което по-голям проблем от грешните решения...

от всякъде и съвсем буквално са си свързани и с трите - става дума за висше образование, което предопредели бъдещо професионално развитие
въпреки грешките - малко са нещата, за които съжалявам, но това със сигурност е такова

За енергийния ресурс май нямам какво ново да кажа – за доста хора е проблем – би трябвало да чуем някой, който ще се похвали, че енергията му е наред:)

А за образованието и професията – радиксът ти доста категорично ги предопределя. Някак не мога да приема, че са били грешка.
И има следните възможни варианти, ако все пак поне към момента ги отчиташ за такава – Не е късно да учиш нещо ново. /един треньор по тай чи на четиридесет и няколко си години е студент в момента по икономика:)/
Не е късно да продължиш да търсиш призванието си и да му отдадеш време и място в живота си – призванието не е задължително да е свързано с диплома:)/сутринта погледнах нещо по някоя тв- един юрист на зряла възраст участваше в някакво кулинарно предаване – как ги съвместява публичните изяви в съдебната зала и в тв като кулинар:)/

*

AH

• 2201
« Отговор #17 -: Септември 16, 2011, 02:31:22 pm »
-Тр Сатурн в точен съвпад с нателн Юпитер в 9ти-бях одобрена за стаж във важна Инситуция в чужбина, без всякакъв опит да имам и студентка съвсем в началото 1ва година
-Тр Сатурн навлизащ в 9ти дом на 0 градуса: излизане в чужбина за първи път и прием в университет там
- Тр Сатурн на ДЦ-починал е дядо ми
-Тр Сатурн квадратура с натална Венера в 8ми/ стелиум от тр планети в 3ти дом в Козирог (там са ми арабските точки на смъртта) и Меркурий на ИЦ-почина котката ми, която имахме 15 години и си беше член на семейството
-Сатурнов възврат тр Сатурн в съвпад с натален и тр Уран на ДЦ-разпадане на близо 8 годишна връзка с приятеля ми по много грозен начин

Като цяло не ми е донесъл големи благинки Сатурн :angry: Направо ме хвана страх какво ще донесе като застане върху Асцендента! В радикса е в 10ти дом в Лъв и има тригони към Нептун и Меркурий и секстил с АЦ.

Това, че Сатурн е така добре поставен в радикса, а при транзити понякога те разочарова, го кажи на Аброуд:) – тя малко по-горе се оплакваше от радикса си:) – шегувам се:)
 То, общо взето, когато няма какво по-добро да направим, чувството за хумор е някакво решение:)

Това, че свързваш Сатурн с важни събития, е добре- остава да се надяваме, че и през асцендента ще го свържеш с добро събитие.  Въпросът е можем ли по някакъв начин да се подготвим и как да стане това, ако можем:)
Имаш ли някакви идеи? – предполага се, че трябва да са свързани с природата и аналогиите на Сатурн и асцендента.

*

AH

• 2201
« Отговор #18 -: Септември 16, 2011, 08:34:11 pm »
Иначе в персонален план, по времето когато тр Сатурн съвпада с АС, тр Юпитер ще бъде в съвпад с ДЦ (0 градуса в Телец), а тр Венера (0 градуса във Водолей) в съвпад с ИЦ! Определено ще е нещо значително, но наистина не знам как да разтълкувам правилно! Знам че не е добре да очакваме най-лошото, но дано да не е смърт на близък:(

Спред мен важно събитие се потвърждава и от Солара ми за текущата година, защото имам съвпад на 4 планети с ДЦ :o Искам да се подготвя, за това което ми предстои, но май не зная как! Или пък Сатурн през 12ти ме е подготвил, но аз все още не съм го осъзнала!

Сигурно си подготвена. Можеш да потърсиш общото като нагласа, настроения по време на предишните транзити на Сатурн през радикалните точки.

Проявата му всякак ще е свързана с останалите енергии, които ще усещаш към момента, но също така и ще зависи от нивото, на което ще се прояви, от твоята опитност и зрялост. Сатурн всякак ни прави по-трезви, по-отговорни и зрели по отношение на аналогиите на дома и точката, която активира. Ще подложи на проверка отношението ти към тия аналогии- в случая с асцендента- отношението ти към самата теб. На събитийно ниво може и нищо кой знае какво да не се случи. Но ти може доста сериозно или дори  драматично да изживееш събития, свързани с други транзити,  или солара,  или прогресиите.

Намесваш десцендента и Венера- когато Сатурн действа в партньорските отношения, може да доведе до брак или пък раздяла – ако отношенията са истински и стойностни, той ще ги утвърди. Ако са проблематични, може и да ги прекрати. А ако нямаш сериозни партньорски отношения към момента, може да се появят такива:)

*

Uran

• 6041
« Отговор #19 -: Септември 16, 2011, 08:41:08 pm »
При тригон на тр. Сатурн към натален съм взела грешно решение по отношение на висше образование, което предопредели всички други неща, които ми се случиха.