Здравей Гост

Периоди за вземане на решения според транзитите

• 124 Отговора
  • 17222 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re: Периоди за вземане на решения според транзитите
« Отговор #80 -: Септември 18, 2011, 05:33:57 pm »
За часът ми, какво да ти кажа един път си го ректифицирах (без да използвам техники), ей така супер непрофесионално.  :blink: Преди няколко дни ми го ректифицираха и осите мръднаха с около 3*, но домавата система се запазва.

Иначе, аз споменах Луна, не засегнах нито У5 (Нептун), нито мунданния Юпитер, който е отговорен също за децата. Ами Нептун и Юпитер са в опозиция със Сатурн в радикса ми.  :-[ Сатурн в 8ми дом трябва и стерилност да ми дава, пък аз и от плюнка може да хвана.  ;D

Аз приемам връзка за едно, съжителство и създаване на семейство за друго.
Иначе си права. Давам си почивка от няколко месеца и едва тогава започвам да мисля за следващ партньор, който не е еднодневка, а оставаме с години заедно. То и затова не е имало много мъже в живота ми. Ама това е дтруга тема.
Установявам, че радиксът ми не работи както трябва. Не знам дали въобще има нещо вярно "писано" в него.

*

Stella

• 7765
« Отговор #81 -: Септември 18, 2011, 05:35:09 pm »
А вие виждате ли си в радиксите какво ви е "писано"? Защото аз от няколко години си гледам моя радикс (вече се отказах  :blink:) и още не съм разбрала какво ми е писано. Има толкова неща, които са ми се случили, а които не са "писани" в радикса ми. Ще дам няколко примера. Според астрологията Луна отговаря за майчинството. Добре поставена Луна по дом, знак и получаваща добри аспекти ... и нямаме никакви грижи - майчинството е на лице. Моята Луна е обаче в най-неизгодната позиция, която може да съществува за това светило (падение по знак и само с една квадратура, даже няма поне един тригон, който да помага) и въпреки това не съм бездетна. Живи и здрави да са ми децата! След което животът в чужбина. Чувствам се като "извънземна" след като дори професионални астролози ми видят радикса и започнат да се чудят как така живея в чужбина, като нямам никакви показатели за това?  :-[ Следващ пример. Имам силна Венера по дом и чудесно аспектирана, която е У7 дом. Ами и тук нещо не се връзват нещата, защото би трябвало да съм щастливо семейно обвързана до веки веков, а аз съм разведена.  :-[
Знам, че не е толкова просто и се гледа целия радикс, но се питам, какво правим, когато нещата не съответстват?

Как да нямаш показатели за емиграция - имаш връзка между асцендента и 9-ти дом. У9 - Луната ти е в първи дом. Освен това У12 (Венера) е в съвпад с У4 (Уран). Водолей на върха на 4-ти дом също е показател за това, че може да живееш далече от месторождението си, още повеме, когато е в съвпад с У12 - Венера, която управлява емигрантския 12-ти дом.

Луната ти има тригон с Марс, а У5 и двата управителя (Юпитер и Нептун) са в 1-ви дом. Имаш Риби - плодовит знак на върха на 5-ти дом.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #82 -: Септември 18, 2011, 05:57:31 pm »
Небесна, това напасване зад фактите мога и аз да го направя, при това с лекота, и със съвсем елементарните астрологични познания, които имам, ма дайте нещо в аванс :P

*

abroad

• 2187
« Отговор #83 -: Септември 18, 2011, 06:00:05 pm »
ти си в много закачливо настроение:)  - подходящо за онова там дето Кайли го беше извадила от някъде си в една друга тема:)- сега ще го видя къде беше:)

да, като си огранича исканията до наспиване и липса на съседи ;D
кое е онова?

*

Divna

• 2478
« Отговор #84 -: Септември 18, 2011, 06:01:18 pm »
Стела, луната ми е в квадрат с Марс, а У5 (Нептун) и Юпитер са в съвпад във втори дом (на куспидата му).  :blink:
А иначе за емиграцията наистина имаш право. Необходимо е да се гледа 12 дом, а аз гледам само 9ти - чужбина. У4 дом (Уран) ми е в 12 дом.

Новият ми час е 09:01 АМ. Аз го бях нагласила на 09:14 АМ.  ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #85 -: Септември 18, 2011, 06:04:30 pm »
[кое е онова?

Venus is in an incredibly important part of the zodiac... the Super Galactic Center. Philip Sedgwick says that this section of Libra contains a super massive hunger... these next few days a pretty huge in attracting things to you as Venus goes over some of the most powerful Sabian Symbols in the entire 360. Next week, the Sun will do the same and the new Moon is right here as well. It's going to be an interesting couple of weeks
 :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #86 -: Септември 18, 2011, 07:22:23 pm »

И с новия, и със стария ти час алмутен на децата ти е Юпитер, следван плътно от Венера. По-силни от това, накъде? И точката на децата пак ти е под управлението на Венера. Кое точно викаш, ти дава бездетност. Мога в замяна да ти пробутам мойте Венера и Сатурн. Добре, че Меркурий се явява триплицитетен спасител, да позамаже нещата.

Между другото, Луната има повече "вина" за партньорствата ти, не за децата ти. Освен Венера, тя е другият сигнификатор на връзките ти при този Дсц. И е точно на асцендента, така че е напълно "легитимен" алмутен.
« Последна редакция: Септември 18, 2011, 09:10:43 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

AH

• 2201
« Отговор #87 -: Септември 19, 2011, 05:58:56 am »
Небесна, това напасване зад фактите мога и аз да го направя, при това с лекота, и със съвсем елементарните астрологични познания, които имам, ма дайте нещо в аванс :P

когато имаш нагласа и време, защо не сравниш предимствата и недостатъците на ретроспекцията и анализите постфактум с "аванса":) - интересно до какви изводи ще стигнеш:)

*

Asol

• 4140
« Отговор #88 -: Септември 19, 2011, 08:42:09 am »
Според астрологията Луна отговаря за майчинството. Добре поставена Луна по дом, знак и получаваща добри аспекти ... и нямаме никакви грижи - майчинството е на лице. Моята Луна е обаче в най-неизгодната позиция, която може да съществува за това светило (падение по знак и само с една квадратура, даже няма поне един тригон, който да помага) и въпреки това не съм бездетна. Живи и здрави да са ми децата! След което животът в чужбина. Чувствам се като "извънземна" след като дори професионални астролози ми видят радикса и започнат да се чудят как така живея в чужбина, като нямам никакви показатели за това?  :-[ Следващ пример. Имам силна Венера по дом и чудесно аспектирана, която е У7 дом. Ами и тук нещо не се връзват нещата, защото би трябвало да съм щастливо семейно обвързана до веки веков, а аз съм разведена.  :-[
Знам, че не е толкова просто и се гледа целия радикс, но се питам, какво правим, когато нещата не съответстват?

Е, как да съответстват като се гледат на парче и по принцип ?! Да кажеш че някой с Телец на куспидата на 7 няма никога да се разведе и ще е щастливо семеен цял живот е несериозно само поради този факт. Друго, Луната У9 e фактор отговарящ за асцендента т.е. за теб самата и е в квадратура с Марс на ИЦ при по-късния час. При това положение всеки по-значим транзит през Луната може да рефлектира и на социалното ти положение и на дома ти, което може да има връзка и с работата ти, с чужбина или пък с мъж. Това че Луна има квадратура с Марс може по-скоро да се интерпретира по следния начин. Вероятно ще възникнат и ще има причини, които ще те провокират да напуснеш родното си място и да отидеш в чужбина.

Давам си почивка от няколко месеца и едва тогава започвам да мисля за следващ партньор, който не е еднодневка, а оставаме с години заедно.

...Венера ти е в аспект със Сатурн. И изобщо партньорските отношения не се гледат само по У7, а и по аспектите на Слънце в случая за жена. Имала ли си връзка с човек със силно плутонов акцент в натала - светила в аспект с Плутон, Слънце в Скорпион, изгряващ Скорпион ? Или са  по-скоро венерини личности - изгряваща Венера, светила в аспект с Венера,  Сатурн в първи дом, с изгряващ Козирог и Венера в първи дом ?
« Последна редакция: Септември 19, 2011, 10:01:00 am от Asol »

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #89 -: Септември 19, 2011, 10:48:24 am »
Е, как да съответстват като се гледат на парче и по принцип ?! Да кажеш че някой с Телец на куспидата на 7 няма никога да се разведе и ще е щастливо семеен цял живот

...мда, разведох се при наличието в наталната карта на Телец на куспидата на 7-ми дом и с Венерата, и Слънцето, и Юпитер там - цялата агитка в Телец
Няма невъзможни неща  ;D

Отчитам Уран в съвпад с Асцендента и квадратурата на същия този Уран с Марс - силен импулс към свобода... описано най-кратко.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Lillie

• 30532
« Отговор #90 -: Септември 19, 2011, 11:12:30 am »
Въобще тронови и екзалтирали Венери не са гаранция за щастлив любовен или семеен живот. И това също е поредният астрологичен мит. И дори по мои наблюдения често е налице Венера във Везни или Риби при проблематични отношения.
Сигнификатори на отношенията с противоположния пол (и със съпруга) в женска карта са Слънцето за дневно раждане и Марс за нощно раждане. А Венера е естествен сигнификатор на любовта и еротиката независимо от пола на натива, затова и тя изиграва своята роля в привличането между половете, няма начин да не влияе.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #91 -: Септември 19, 2011, 12:27:27 pm »
 Луна при мен е силно наранена и в стерилен знак, но не съм имала проблеми със зачеването ако и лекар-мошеник да се опита да ме убеди, че ще бъда бездетна.
 Какво да Ви кажа..изобщо не се стреснах от тази "новина". Вътрешното ми усещане беше, че не е прав. Оттогава съм доста мнителна по отношение на диагнози, а и имам едно наум със светилата.Забременях точно тогава когато исках и отидох  при въпросния лекар, за да "диагностицира" бременността ми. Видях как му се изостри физиономията.

*

AH

• 2201
« Отговор #92 -: Септември 19, 2011, 12:57:40 pm »
Луна при мен е силно наранена и в стерилен знак, но не съм имала проблеми със зачеването ако и лекар-мошеник да се опита да ме убеди, че ще бъда бездетна.
 Какво да Ви кажа..изобщо не се стреснах от тази "новина". Вътрешното ми усещане беше, че не е прав. Оттогава съм доста мнителна по отношение на диагнози, а и имам едно наум със светилата.Забременях точно тогава когато исках и отидох  при въпросния лекар, за да "диагностицира" бременността ми. Видях как му се изостри физиономията.

а има ли аналогия на Луната в живота ти, която да съответства на космичното и състояние в радикса?

*

Uran

• 6041
« Отговор #93 -: Септември 19, 2011, 01:04:20 pm »
Жените, които не ме познават отблизо си създават негативна престава за мен и с охота я обнародват. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #94 -: Септември 19, 2011, 01:10:46 pm »
Жените, които не ме познават отблизо си създават негативна престава за мен и с охота я обнародват. ;D

И тук се развенчава поредният астрологичен мит  ;D - тригон Луна/Венера - популярност сред жените.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #95 -: Септември 19, 2011, 01:15:16 pm »

надали е най-съществената изява на Луната ти:) - но е интересна - та ти зависиш ли по някакъв начин от жени? - някоя да те издържа или пък да ти е шеф? - както и обратното? - възможно ли е  да ти навредят?

*

Uran

• 6041
« Отговор #96 -: Септември 19, 2011, 01:19:11 pm »
Не. Общо взето само с мъже съм работила.

*

AH

• 2201
« Отговор #97 -: Септември 19, 2011, 01:37:08 pm »
Не. Общо взето само с мъже съм работила.

най-вероятно състоянието на Луната се проявява в усещането ти за сигурност и спокойствие и цял живот да ти дава някаква тревожност в това отношение - ако има тревожност, следва да я приемеш за нормална и да не и обръщаш внимание:)

*

AH

• 2201
« Отговор #98 -: Септември 19, 2011, 01:41:47 pm »

И тук се развенчава поредният астрологичен мит  ;D - тригон Луна/Венера - популярност сред жените.

Нали за това приемаме ,че определен аспект между две планети говори,че има предпоставка да се изяви по приетия астрологичен начин ,ако и друго в картата го потвърждава или подсилва и от други външни фактори разбира се. :blink:

те си го знаят дамите, но нещо са критично настроени към астрологията тия дни:) -Слънцето, Венера, пък и Луната днес-утре, отделно Плутон трайно, аспектират напрегнато Уран:) - по-добре да критикуват астрологията, отколкото да им отказват коли или техники:)

*

Divna

• 2478
« Отговор #99 -: Септември 19, 2011, 01:45:23 pm »

И с новия, и със стария ти час алмутен на децата ти е Юпитер, следван плътно от Венера. По-силни от това, накъде? И точката на децата пак ти е под управлението на Венера. Кое точно викаш, ти дава бездетност. Мога в замяна да ти пробутам мойте Венера и Сатурн. Добре, че Меркурий се явява триплицитетен спасител, да позамаже нещата.

Между другото, Луната има повече "вина" за партньорствата ти, не за децата ти. Освен Венера, тя е другият сигнификатор на връзките ти при този Дсц. И е точно на асцендента, така че е напълно "легитимен" алмутен.

Благодаря, Дияна!  :blink:

Квадратурата Марс/Луна откакто се разведох я свързвам с това събитие. В последствие установих, че много от притежателите на такава квадратура в радикса си имат поне един развод зад гърба си.  :-[