Здравей Гост

Няколко въпроса

• 46 Отговора
  • 6477 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Няколко въпроса
« Отговор #20 -: Октомври 01, 2011, 05:39:25 am »
Абе и за мой, ама и за чужди най-вече, макар че отдавна съм спрял за себе си, щото го смятам за една объркваща илюзия.
Ще се опитам да обясня по-късно или утре, как гледам на прогресиите и връзката им със свободната воля, макар че ще ми е много трудно да го опиша, като виждане и като картини  :-\

Обясни – за мен към момента отговорът на тоя въпрос е свързан с ниво на осъзнатост, т.е. с владеене на звездите, т.е. със самовладеене:)

« Отговор #21 -: Октомври 01, 2011, 07:28:36 am »
Тадж,

Ако видиш дир. Луна в 4

-в съвпад с прогр.Мерк,У1,10
-опозе на дир.У4 Юпитер
- през дир.Луна - транзитират Марс,У8 и Плутон

какво събитие би прогнозирал :rolleyes:

Значи, до колкото разбирам - Асцендента е Дева, Иц е в Стрелец, дирекционната Луна е в Козирог и Плутон я тръмбова, а Марс да е там, значи е въпрос за бъдеще време? Или за минал?
И Луната е в опозиция с Юпитер в натала, като и прогресивен Меркурий е в отношение към дирекцията им?
така е
и за минал период, събитието е факт- не каза какво предполагаш :rolleyes:
« Последна редакция: Октомври 01, 2011, 07:34:59 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #22 -: Октомври 01, 2011, 07:30:58 am »
също е кризисен период последният градус на пр.Луна и Слънце, или др.лични,преди ингреса в др.знак, пак има събитийност,
затъмненията също отключват дирекции и прогресии,а те са си транзити на Слънцето и Луната
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #23 -: Октомври 01, 2011, 10:55:37 am »
   Ще постна своя карта, за да покажа събитието - според мен нещата се случват по възлите, като транз.Меркурий отключва събитието. Скъсах с приятел, когото обичах, а за него аз съм била нещо "отвъд обичта", нещо повече от приятел, но не жената, с която иска да бъде заедно...Запознанството е отпреди 10 години, когато транзитн ЮЛВ е бил в сходящ съвпад с моя ретро Мерк в 7-ми дом....Късах на няколко пъти с него, 1-я път беше преди 9 год., после имаше възврат на възли, но всеки път му прощавам и продължаваме така с приятелски-интимен привкус....Към датата на картата, той прекрати приятелството си с мен. Аз бях бясна, наранена и май нараних и него и той замлъкна. Нещата се развиха в рамките на 10 дни - като през това време транзитните Възли са правили точен съвпад с моя ДСЦ-АСЦ, а по прогресии имам прогресивно пълнолуние, а иначе нат.Луна - опозе прогр.Луна и съвп.прогр.Слънце...Ще постна и неговата карта, там не знам по какво се развиват събитията, но само ще допълня, че в момента има връзка с момиче, което има абсолютно същата домификация като моята, само дето нейните възли са обратни на моите.....

*

Uran

• 6041
« Отговор #24 -: Октомври 01, 2011, 11:09:54 am »
Дейзи, внимавай при шофиране или при кого се качваш.

*

AH

• 2201
« Отговор #25 -: Октомври 01, 2011, 11:18:15 am »
   Ще постна своя карта, за да покажа събитието - според мен нещата се случват по възлите, като транз.Меркурий отключва събитието. Скъсах с приятел, когото обичах, а за него аз съм била нещо "отвъд обичта", нещо повече от приятел, но не жената, с която иска да бъде заедно...Запознанството е отпреди 10 години, когато транзитн ЮЛВ е бил в сходящ съвпад с моя ретро Мерк в 7-ми дом....Късах на няколко пъти с него, 1-я път беше преди 9 год., после имаше възврат на възли, но всеки път му прощавам и продължаваме така с приятелски-интимен привкус....Към датата на картата, той прекрати приятелството си с мен. Аз бях бясна, наранена и май нараних и него и той замлъкна. Нещата се развиха в рамките на 10 дни - като през това време транзитните Възли са правили точен съвпад с моя ДСЦ-АСЦ, а по прогресии имам прогресивно пълнолуние, а иначе нат.Луна - опозе прогр.Луна и съвп.прогр.Слънце...Ще постна и неговата карта, там не знам по какво се развиват събитията, но само ще допълня, че в момента има връзка с момиче, което има абсолютно същата домификация като моята, само дето нейните възли са обратни на моите.....

„там“ направо е активиран от Юпитер десцендента.
А ти споменаваш възли и ретропланети- понеже си ни по-важна, мисли за кармични програми – прошка и позитивно мислене, пък каквото стане.

« Отговор #26 -: Октомври 01, 2011, 11:27:50 am »
   Не исках да го кажа, щото ставам вече банална, но при мен връзките са заложени в кармичната ми програма........Само ме е страх, че някъде нещо бъркам, разплитането на тези кармични възли е свързано с много болка и чакам в отплата на това да ми се случи нещо хубаво, лично на мен, в емоционалния си живот, но не...Чакам Вселената да ми подскаже, че съм постъпила правилно....и не знам колко още ще чакам...
   Благодаря Уран, да напоследък /добре че рядко я карам колата/ шофирам много агресивно и рисковано... :-[ ще внимавам.

*

AH

• 2201
« Отговор #27 -: Октомври 01, 2011, 11:53:21 am »
директираният Уран в съвпад с наталната Венера- какво ти идва на ум, че трябва да интегрираш по отношение на любовта?/и понеже там сега ще ти е трудно да си дистанцирана и безпристрастна, кажи как стоят нещата към момента с другите аналогии на Венера- пари, например/

« Отговор #28 -: Октомври 01, 2011, 12:17:27 pm »
   Мда, очаквах събитието по Уран, да ми се случи нещо хубаво, по принцип - нещо ново, наситено с емоции и кратко, така би трябвало да бъде. Но в нат.карта Уран управлява СЛВ, МС и Луна, като СЛВ и ЮЛВ с в точен квадрат с Венерата ми, мидпойнт и връх на ТАО, а самия Уран се намира в 5 дом, мунданно упр от Слънце-по мой ЮЛВ, който е Везни и управляван от Венера, която пък е в Скорпион, управлявана от Плутон, който също е в 5-ти дом....Така когато почна сходящия съвпад /говорим за нулеви градуси/ с Уран, моето парче, скъса с това момиче, с което пък е почнал връзка, когато аз скъсах с него /при възвр.на Възлите/ и започна честичко да ме посещава, значи той отново се появи по-осезателно в моя живот...Приятелство, страст и уважение..../уж де/...А сега вече гледам, че е разходящ съвпада....та хубавото беше за кратко....Бях провокирана и изригнах по Урански, рязко и внезапно и го шокирах с това поведение - по негови приказки - едно съм говорила, а друго съм правила...Ъхъм, бях добра всеотдайна приятелка...дето му позволява да бъде с други жени и изведнъж, след като ми е съобщил, че се връща при момата, дето беше скъсал, защо съм полудяла...Честно казано и аз не знам, бях приела тази роля за интимно приятелство докато съм свободна, ама явно някакви дълбоки вътрешни импулси, страсти изригнаха....Отдавна бях решила да скъсам.......ама все се връщам и повръщам - ДА ИНТЕГРИРАМ? - явно си противореча с поведение /разум/ и емоции и чувства и не мога да надскоча този блокаж /имам доста карм аспекти, а най-точния е нонагона между Хирон, упр.от Марс в Скорпион и Сатурн, упр. от Венера в Скорпион/....С парите, ами точно пак на нулевия съвпадък /СД Уран с Венера/ имах премия и увеличение на заплата с 50 лв....общо взето, когато нещата с личния ми живот почнат да куцат, компенсират се донякъде с успех в работата /тук предполагам нат.Юпитер ми помага дето съвпада с Венерата/...

*

AH

• 2201
« Отговор #29 -: Октомври 01, 2011, 12:23:18 pm »
От критична ситуация на бързо и за момента се измъкваме с помощта на управителя на хороскопа – в случая Меркурий- писане, срещи, пътуване и т.н.- идеята е да успеем да се дистанцираме.....И после пак да се връщаме и връщаме, ако събитието е кармично...
Впрочем, как свързваш това събитие със съня си?- гледам, че си писала нещо в съновник.
Ако Уран е дал някакви събития по отношение на парите, значи има отношение и към любовта - нещо Ураново трябва да интегрираш в разбиранията си за аналогиите на Венера:)

« Отговор #30 -: Октомври 01, 2011, 01:02:01 pm »
     Ако да обичаш от разстояние и да дадеш свобода на човека когото обичаш, стига да си сигурна в неговата обич и физическата изневяра не ти е проблем - се нарича Уранова любов - значи съм я интегрирала.........По отношение на настоящата професия - не е по Уран, но по урански съм дала преди година, някои идеи, а те щото са коне с капаци ми ги отхвърлиха, но по-всичко личи, че скоро ще се наложи да ги възприемат.... 
   За съня ми, вече ми е ясно защо се сънувах това...беше нещо като утеха...Моите сънища, по принцип са няколко вида - мрачни, тъмни....вероятно свързани с моята скрита емоционалност и минали животи, свързани с пътувания - обикновено когато съм на кръстопът в живота ....иии сънища - подсазки - от оня свят. Понякога съвсем умишлено, когато имам силна нужда си пожелавам такива сънища. Сега да дойда на съня с починалия си братовчед...На работата се наложи да бъда нещо като рефер, бях притисната и от двете страни, от пострадалата и от виновната да помагам....Бях потърсена по телефона, от хора, които не  разбрах как са ми намерили номера и бях потърсена неочаквано за мен от вуйчо, бащата на братовчеда от съня, да помагам на тези хора-виновната страна, щото сме били някаква рода. Пострадалата страна също уж сме рода - но всъщност и с двете страни нямам кръвна връзка - те са рода на моя рода....Та се срещнаха двете страни и бяха стигнали почти до споразумение, но работата се разсъхна....не можах да се намеся, нямам право да взимам отношение, отделно че усетих намеса и на чужди интереси в цялата тази работа.......Та, връщайки се от работа ми беше много чоглаво.......Същата нощ сънувах този сън...сега правя връзка вече....било е подсказка - да не се притеснявам. На следващия ден - двете страни, дойдоха и се разбраха, така че и двете страни да са доволни....
   Следващата нощ сънувах приятеля си, как като стари другарчета се прегръщаме и целуваме по бузите...Което ще рече, че ако поискам сега да си възвърна приятелското отношение ще стане, но лошото е че съм емоционално обвързана....и ме боли, че мога да бъда само приятел, а не обичана жена...Всъщност - постановката на прогр. с наталната карта - показва именно това - хем искам да съм едно цяло с него, хем само приятел, а от негова страна хем приятел, хем любовница..../Лилит - изкарва наяве подсъзнателни усещания - ист.Лилит ми е в опозиция на Луната/...Мислех дълго, реших, че ако в моя живот започват да се случват хубави събития - значи е за мое добро, дето съм скъсала с него, както и за него, че е с точния човек в момента. Но ако нищо ново, хубаво и интересно не ни се случи и на двамата и животът ни е сив и безинтересен и върви нанадолнище, значи сме сбъркали и двамата. За което ще бъдем наказани....Предполагам, че малко след рождения ми ден...ще имам ясен отговор...Ще имам 00 00 съвпад на прогр.Слънце с нат.Луна, сол.асц - опозиция на нат.Луна 0 гр и нещо, а прогр.Луна ще е в съвпад с ЮЛВ...

*

AH

• 2201
« Отговор #31 -: Октомври 01, 2011, 01:18:36 pm »
Засегното е Егото ти- виждаме натално Слънце, активирано от бенефици по дирекция. Погрижи се за здравословното самочувствие  - това може да е трайно решаване на тоя проблем.
Впрочем, сън с умрял човек по традиция се свързва със среща с жив човек.
Нещо важно си научила от тая среща – мисли за  това.
Събирай всичките тия неща, докато се подреди някаква по-ясна картинка и най-вече, докато си влезеш в хармония.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #32 -: Октомври 01, 2011, 02:42:36 pm »
Всеки транзит към Пр.планета оказва влияние...и дава събитийност....Каква ще бъде обаче зависи от други фактори в картата...Аз работя с всички куспиди при вторичните прогресии и за мен те са изключително показателни....

ами според мен не дава. имах съвпад на прогресивно слънце с натална венера (уж аспектите на пр. слънце са най-важни), пролетта тр. юпитер съвпадна с тях и абсолютно нищо не се случи. сега ще имат опозиция от тр. сатурн (макар аспекта на пр. към натална планета да  е разходящ вече) орбисът е малък и го отчитам като аспект, който би следвало да даде събитие. ама ми се щеше юпитер да го даде събитието, не сатурн :-\

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #33 -: Октомври 01, 2011, 02:51:47 pm »
Всеки транзит към Пр.планета оказва влияние...и дава събитийност....Каква ще бъде обаче зависи от други фактори в картата...Аз работя с всички куспиди при вторичните прогресии и за мен те са изключително показателни....

ами според мен не дава. имах съвпад на прогресивно слънце с натална венера (уж аспектите на пр. слънце са най-важни), пролетта тр. юпитер съвпадна с тях и абсолютно нищо не се случи. сега ще имат опозиция от тр. сатурн (макар аспекта на пр. към натална планета да  е разходящ вече) орбисът е малък и го отчитам като аспект, който би следвало да даде събитие. ама ми се щеше юпитер да го даде събитието, не сатурн :-\

ОТКЛЮЧВАНЕТО НА ПРОГРЕСИЯ става чрез Луната...или бързите планети....Възможно е и при тр.Сатурн да няма събитие....
Какво управлява Юпитер в картата ти...и в кой дом се намира? Кой е дома на окултацията на Слънце/Венера?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #34 -: Октомври 01, 2011, 04:47:12 pm »
наталния юпитер управлява 5-ти дом, намира се в 10-ти, съвпада е в 9-ти натален \8-ми прогресивен)

*

Stella

• 7765
« Отговор #35 -: Октомври 01, 2011, 06:46:59 pm »
Първо трябва да сме наясно, че освен наталната, транзитната, синастричната и соларната/лунарната карта, които са РЕАЛНИ, съществуват редица карти са СИМВОЛИЧНИ. Прогресивните и дирекционните карти са производни карти, основани на наталната. Те не могат да ти дадат нещо повече от това, което ти е написано в натала, защото самите те произлизат от натала, но могат да покажат РАЗВИТИЕ. Бързите тразити могат да отключат съществуващ аспект между натална и прогресивна планета. В този смисъл те пак повлияват наталната карта. Получава се следното:

Ако имаме аспект на прогресивна планета А към натална планета Б.
И в същото време имаме транзит C към наталната планета Б, Значи същият този транзит повлиява и прогресивната планета А. Тогава със сигурност имаме събитие.

« Последна редакция: Октомври 01, 2011, 06:53:39 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #36 -: Октомври 01, 2011, 09:49:36 pm »
Получава се следното:

И в същото време имаме транзит C към наталната планета Б, Значи същият този транзит повлиява и прогресивната планета А. Тогава със сигурност имаме събитие.

да де, ама аз точно горе дадох конкретен пример, как нямаме събитие в точно посочената от тебе конфигурация

« Отговор #37 -: Октомври 01, 2011, 10:21:54 pm »
Сладуранка, и транзитен Марс е минавал по същото време оттам. Наистина никакво събитие? Предполагам, си очаквала нещо от любовно естество (прог. Слънце в съвпад с Венера, която е У3 - да речем ново запознаство, Юпитер в натала е У5 - може би и влюбване). Събитието става в 9-ти дом, сол. АС е в 3-ти, където е и транзитен Сатурн (12-ти соларен), дир. Уран върху натален Нептун. Някакво събитие по 9-ти дом не е ли настъпило? Не е задължително да е постъпване във ВУЗ или заминаване в чужбина. Може да си започнала да изучаваш нещо самостоятелно, нещо, което изисква уединение, задълбочен анализ, вникване в естеството на предмета? Друг вариант е да си започнала да посвещаваш времето си на занятия, свързани с творчество/изкувство. Съвпадът Луна/Нептун в 5-тия ти дом ми изглежда като фокус в картата ти, като събирателен пунк за повечето планетарни енергии. Определено имаш аспектите на твореца - Нептун в съвпад с Луна в 5-тия дом на творчеството и тригон с Венера. С директен Уран върху Нептун може да си открила (или да откриеш) начин да изразяваш себе си и идеите си чрез творчески дейности. При споменатия от теб аспект е била засегната натална Венера, която в натала е в тригон с Нептун и е мунданен управител на изкувствата.

*

Stella

• 7765
« Отговор #38 -: Октомври 01, 2011, 11:36:54 pm »
Получава се следното:

да де, ама аз точно горе дадох конкретен пример, как нямаме събитие в точно посочената от тебе конфигурация

При този съвпад на пр. Слънце с натална Венера - аз срещнах бъдещия си съпруг. Но Венера при мен е У5 и У10 и Услв, а Слънце управлява 8-ми дом. Понякога транзитите се изживяват на вътрешно ниво или на ниво управител на дом. Венера при теб може да управлява някой "прозаичен дом", така че сиволичното и значение като "господарката на любовта" не се изразява при всеки по този начин.  Аспектите на У5 и У7 са важни, когато очакваме събития, свързани с взаимоотношения, каквито и да са очакванията ни по Венера.

Прогресивното слънце показва как ти се променя отношението към мъжката фигура в твоя живот и предпочитанията ти спрямо мъжете. Например, аз съм зодия Водолей. Когато се омъжих прогресивното ми Слънце беше в Риби - бившият ми съпруг е асц. Водолей, зодия Риби. В момента съм с мъж Овен - прогресивното ми Слънце е в началото на Овен.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #39 -: Октомври 02, 2011, 03:31:42 am »
Получава се следното:

При този съвпад на пр. Слънце с натална Венера - аз срещнах бъдещия си съпруг. Но Венера при мен е У5 и У10 и Услв, а Слънце управлява 8-ми дом. Понякога транзитите се изживяват на вътрешно ниво или на ниво управител на дом. Венера при теб може да управлява някой "прозаичен дом", така че сиволичното и значение като "господарката на любовта" не се изразява при всеки по този начин.  Аспектите на У5 и У7 са важни, когато очакваме събития, свързани с взаимоотношения, каквито и да са очакванията ни по Венера.

Прогресивното слънце показва как ти се променя отношението към мъжката фигура в твоя живот и предпочитанията ти спрямо мъжете. Например, аз съм зодия Водолей. Когато се омъжих прогресивното ми Слънце беше в Риби - бившият ми съпруг е асц. Водолей, зодия Риби. В момента съм с мъж Овен - прогресивното ми Слънце е в началото на Овен.

Как да го разпозная...Няколко са... ;D...Двама са фаворити.... :P ;D...
Дай жокер... :-\ :rolleyes: :unsure: ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците