Кайли, аз мислех, че като написа:
Любов е даването.
И нищо повече и нищо по-различно.
нямаш предвид, че:
Аз дам ягодката на детето ми, то я изяде с удомолствие, а аз получа наслада от неговото удоволствие и тази наслада ще е много по-голяма.
което всъщност по един фин начин показва кръговрата и въобще целия механизъм - давам-получавам. Дори получаването да е в по-абстрактна форма - психическа, емоционална - а не толкова физическа.
С това те разбирам, но си мислех, че Ошо, Гошо и прочее източни мъдреци, подтикват човек към някакъв вид освобождаване чрез даването без НИКАКВО значение, какво ще получиш в отговор, защото философията "В теб се съдържа всичко, което ти е необходимо" е доста силно изразена.
Дивна,
примера, който си дала за успокояването на любимия посредством физическа намеса изразяваща се в масажиране на произволно избрания крайник на партньора (пиша ти го нарочно сложно, като за преподавател, че ме разбереш най-правилно

) бих могъл да го разгледам от 2 гледни точки:
1-вия е несъзнатото и неосъзнатото даване на "любов" посредством успокоението чрез допира, който, ако връзката е ранна е един вид неосъзната проекция и усет, как би тя се успокоила най-бързо, ако тя е в това положение вместо него.
В този случай, който е много често срещан за мен любов няма, а има действане така, както на теб би ти било най-разумно, логично, привично и т.н.
2-рия е когато, вече познаваш партньора и знаеш, кое ТОЧНО му е необходимо, за да речем той да е спокоен, кротък и т.н. И тука идва да попитам - това любов ли е или грижа? Или ще кажеш, че в любовта има и други явления, които са част от нея. А и тя е част от тях.
Марая,
за теб любовта условна ли е? А, ако е безусловна, каква е тогава?
И като стана дума и да ви попитам, въпреки че доста сте говорили за това - вие вярвате ли в безусловната любов?
Асол,
като си написала, че всеки иска да бъде обичан смяташ ли, че любовта първо се задвижва от правилото "АЗ искам да получа"?