Здравей Гост

какви са тия

• 217 Отговора
  • 25539 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re: какви са тия
« Отговор #180 -: Октомври 17, 2011, 12:20:03 pm »
Та въпросът ми е: Каква събитийност според теб може да показва цялата тази картина?

Легитимирането /подписите/ можем да ги свържем с Юпитер на десцендента, но по-важно е да си изясним възможностите, които стоят пред нас в такъв период. Т.е. с какво участваме в партньорството, какви са реалностите сега,  и как, евентуално, ще се развие партньорството в бъдеще. Т.е. изявата на Юпитер като събитийност ще зависи от това кое намирате за по-важно и съществено.
Общото и в двата случая е, че със сигурност имаме настоящето, а за бъдещето /с подписи или без/, трябва да предвидим какво ще се случи с общите неща, създадени по време на партньорството, при евентуално разтрогване на последното.
Да се придържаме към ДУХА, а не към Буквата  на закона, е по-висша изява и на Юпитер, и на Меркурий.

И като отидем към Меркурий на трон, ще си спомним пак, че той по начало е склонен към чиста и висша изява.
Това, че е неаспектиран,  може да бъде нож с две остриета – нещо като шамандура, която не е добре закотвена. Ще се поддава лесно и на благоприятни и на неблагоприятни влияния. Превенцията е да се погрижим да е достатъчно силен и сам.
Това ще рече, че трябва да практикуваме постоянно висши негови проявления – Меркурий се свързва с начина ни на изразяване – ако се изразяваме СЕГА по най-добрия начин и в парньорството и в работата, ще правим каквото зависи от нас, а останалото ще го оставим за грижа на Вселената:)

Mnogo blagodarq, An!  :58:

Propusnah da kaja, 4e naskoro podpisah dogovor svyrzan s rabota.  :blink: Mnogo sym dovolna ot usloviqta i zapla6taneto, edinstveniqt problem e, 4e 4asovete ne sa mi dostaty4ni. Moje li da se o4akva ot Jupiter podpisvane na o6te edin dogovor prez sledva6tiqt mu (posleden) pasaj prez descendenta (spored poslednata rektifikaciq DC mi e na 2*41 v Telezt)? Progresivna Luna v momenta e v syvpad s DC sy6to, a kogato tr. Jupiter napravi posledniq si syvpad s DC, progresivna Luna 6te e v opoziciq na natalna Luna. Pritesnqva me nat. Luna, koqto ot svoq strana e silno aspektirana (syvpad s direkcionni Slynce i Pluton, sekstil s dir. Neptun i skoro tr. Pluton 6te q sekstira sy6to). Mnogo plutonova stava, koeto me pla6i donqkyde.  :-[ Osta 1/7 prez sledva6tite nqkolko godini e silno aspektirana (natalna Luna e v 1vi dom).

Syrde4no ti blagodarq, An!  :blink:

PP: Izvinqvam se za latinicata.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #181 -: Октомври 17, 2011, 12:50:57 pm »
Не е свързано с котките, но да го кажа тук - познавам двама души с уран в 6-ти дом и двамата са хапани от куче.

Много странно, като се замислих и синът ми е с Уран в 6-дом и като малък
е хапан от куче.....как си го обясняваш ?

Има ли някой с Уран в 6-дом , който има куче или друга животинка в къщи ?
( може би екзотична ? )

А наранен ли е Марс в картите или да е в неприятни отношения с господаря на Асц.?

Аз съм със змия и вълк.  ;D

Сатурн и Марс ли ти "завеждат" домашните любимци?

Тъй като темата първоначално беше за привличането и любовта ни към котките и другите живи твари, пък всички се отплеснахме да говорим за домашните любимци, се зачудих дали е легитимен съвсем изборът само на управителя на шести дом по темата. За това какво човек обича и с какво се разбира, не е ли по-подходящо да съдим основно (почти само) по есенциалните характеристики на господаря на Асцендента? Доколкото симпатиите/антипатиите са част от инстиктивно присъщите ни черти, значи, че не са обект на функционални промени, а по-скоро именно на есенциално присъщи на планетите качества. Тогава примерно, господарят на Асц. поставен в определен знак, би трябвало да обича/тачи онова, което се сигнифицира от планетите, имащи достойнство във въпросния знак, и съответно, да не понася и да не се "разбира" с онова, което се обозначава от планетите в заточение и падение там. Освен ако не е в рецепция с тях, както е в моя случай.

Тоест домашните любимци понякога не си ги избираме ние, а ни се налага да живеем с тях поради обективни причини - тогава вероятно връзката на Асц. с У6 е проблематична, но любимите ни представители от фауната са друга работа и тогава основната роля се играе от господаря на Асц. и неговите любови и омрази.

Уран, репликата ти за баща ти и Скорпионите - възможно е и да е така, аз го отдавам донякъде и на Кету на асц. си, но и на изброеното по-горе. От друга страна и управителят на асцендента ми и господарят на хороскопа са в Скорпион+К6 - в Скорпион, +МС в Риби с управител в 8-ми... Много неща се наслагват, за да допринесат за тази своеобразна "сева".

В тази връзка, четох по някой от джьотиш форумите два анекдотични случая за лекуването на лошите планети чрез "сева=служене" на животните. В първия случай имал човек зловреден Кету в първи дом. Но имал и кучета (в джьотиш кучетата са по Кету), две. Проблеми с очите и краката си нямал, а бил в напреднала възраст (Кету в първи може да доведе до ослепяване, Кету в Риби - до окуцяване, и т.н.). Когато поредният възврат на възлите станал точен, починало едното му куче. Малко по-късно и другото. След няколко месеца се изявили изневиделица поражения от хроничен, неоткрит и нелекуван диабет, които били напреднали дотолкова, че загубил последователно голям процент от зрението си на двете очи и се наложила ампутация на единия му крак. Тоест, любимците не ти оттървават кожата, но поемат първи удара, вместо теб.

Втори пример - имал човек много "лош" Сатурн, управител на десети. Но проблеми с кариерата нямал, напротив - от първото му работно място още следвали повишение след повишение и висок обществен статус. Оказало се, че човекът от дете е луд по рибите и имал в дома си няколко огромни аквариума, които сам почиствал и обгрижвал ежедневно. Доброволната "служба" на Сатурн чрез рибите, го спасявала от сатурновите беди в службата му.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

AH

• 2201
« Отговор #182 -: Октомври 17, 2011, 01:03:34 pm »
Moje li da se o4akva ot Jupiter podpisvane na o6te edin dogovor prez sledva6tiqt mu (posleden) pasaj prez descendenta (spored poslednata rektifikaciq DC mi e na 2*41 v Telezt)? Progresivna Luna v momenta e v syvpad s DC sy6to, a kogato tr. Jupiter napravi posledniq si syvpad s DC, progresivna Luna 6te e v opoziciq na natalna Luna. Pritesnqva me nat. Luna, koqto ot svoq strana e silno aspektirana (syvpad s direkcionni Slynce i Pluton, sekstil s dir. Neptun i skoro tr. Pluton 6te q sekstira sy6to). Mnogo plutonova stava, koeto me pla6i donqkyde.  :-[ Osta 1/7 prez sledva6tite nqkolko godini e silno aspektirana (natalna Luna e v 1vi dom).

PP: Izvinqvam se za latinicata.

Предпочитам да вярвам, че имаме до известна степен свободна воля, така че събитийността се явява следствие на наши нагласи и състояния. Ако така гледаме нещата, ползваме широк орбис на аспектите. И наистина  идните година-две събитията и вниманието и по транзити, и по прогресии,  ще е по оста 1/7.

Юпитер на радикална точка дава много възможности и ако имаме нужната нагласа, ще ги видим своевременно и ще успеем да се възползваме от тях – това за другия ти договор.

Вярно, трябва да си внимателна при опозицията на прогресивната Луна към наталната. Особено за здравето, за разни хормонални истории, както и за трайните  настроения – може да се появяват изкушения да си разваляш настроението – номерът е да не им се поддадеш:)

*

лилид

« Отговор #183 -: Октомври 17, 2011, 01:09:30 pm »
Сънувах цяла нощ котка, към която изпитвах голяма любов и тя ми отговаряше със същото. И говореше. Носих си я навсякъде с мен и си говорихме, бях си я скрила в палтото, само ушетата отгоре, защото студено.

Цял ден се чудя какво знами и сега се сетих, че вие с вашите котки сте причината.  :P

тъй-тъй  ;D ... аз пък отивам завчера на павилиончето, където години наред си купувам цигарки и запалчици, и решавам да си подновя запалчицата. и девойката тутакси ме пита - коя котка си избираш ...и почти подскочих ... добре, че имаха едни други на цветенца, та една в перуански разцветки ми прилегна  ;D

как точно се ухажва управител и на мене ми е чудно (Меркурий ми управлява 6-ти дом, но също и 5-ти, та затова омешах в темата за отношенията с котките и другите животни също и такива като мъжете)... допреди 2-3 години Плутон ми го ухажваше Меркурия дибидюс връз него, сега същия "ухажор" е подхванал Слънчицето ми и отсреща Марса... разликата е, че оцелях след като беше връз Меркурия (щото бях тогава като ни жива ни умряла, да не ви разправям), а сега, ментално трансформирана, вече се забавлявам ... виж в ухажването на Марса си (който ми се мъдри в 6-ти и точно е (сиреч и мене ме прави) като кучето по отношение на котките), с него си се ухажваме по-отдавна, поне откакто подразбрах що е то да имаш Марс ...  и май имам напредък ...

значи на първо време от завчера насам, размислих - котките тъй и тъй са ми безразлични, да взема обаче вместо да си търся мъж с къща (за да си имаме там куче, кон, а може и котка  - но и тя на двора), да взема да си търся къща с мъж, а?! нали и тая промяна в желанията се брои за промяна  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #184 -: Октомври 17, 2011, 01:11:22 pm »
При мен домашните любимци се разграничават на две категории - котките ги гледам за удоволствие, а кучетата с голямо нежелание, по задължение. Имам Кету в Овен (Ашвини) в 7 дом, може и "служенето" на кучетата да е някакъв вид remedies, знам ли...
Управителят на Лагна е в Риби (екзалтация), в съвпад с Меркурий в падение и в рецепция с Юпитер.
Между другото, не понасям папагали и всякакъв вид пернати вкъщи.
Израснала съм заобиколена от кучета, никога не съм ги обичала особено. Откакто се помня, кучетата винаги са ми създавали проблеми, дори ако реша да взема куче по собствено желание. И винаги са умирали от някаква болест, само последните две (останали след майка ми) правят изключение, по-скоро аз ще се гътна. Такова изключение (по желание) беше едно мъжко коли, което много обичах, отгледах го от 40-дневно бебенце, но впоследствие започна да получава епилептични припадъци (Кету в Овен?), трайно се парализира и се наложи да се вземат "хуманни" мерки.  :(

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #185 -: Октомври 17, 2011, 01:18:05 pm »
Blagodarq, An!  :58:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #186 -: Октомври 17, 2011, 01:20:22 pm »
Има нещо такова, Дияна. Аз си създадох подобно впечатление, на което разума много се инатеше, но си знаех, че има връзка. От известно време имаме аквариум, той по фън шуй е в сектора на здравето, случайно или не, но шашавото е, че за кратко време няколко рибки си отидоха, всеки път по някоя като нещо й ставаше, мой близък се влошаваше, и аз все пак си казвах, че те милите го отнасят заради нас. Така е и с всички останали животни. Малко преди въобще да започнат сериозните здравословни проблеми при него, аз имах неприятно изживяване с едно улично коте, което се опитах да спася, трудно може да се опише с думи не само като емоция, но и като усещане, което създаде тогава, във всеки миг сякаш това животинче изпращаше послание и беше със специална мисия...сигурно доста налудничаво звучи, но няма да забравя контакта си с него, знам, че не беше случаен, макар и крайно негативен като цяло. Всъщност и тогава осъзнавах, че самото то пое голям удар върху себе си и желанието да му помогна просто не беше достатъчно, нещата обикновено имат своя по-висш смисъл и всички сме толкова свързани, независимо дали хора или животни.     
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

AH

• 2201
« Отговор #187 -: Октомври 17, 2011, 01:25:48 pm »
и девойката тутакси ме пита - коя котка си избираш ...и почти подскочих ... добре, че имаха едни други на цветенца, та една в перуански разцветки ми прилегна  ;D

помедитирайте над тия котки:) - няма да ви коства нищо, пък знае ли човек........:)

*

AH

• 2201
« Отговор #188 -: Октомври 17, 2011, 01:28:57 pm »
случайно или не, но шашавото е, че за кратко време няколко рибки си отидоха, всеки път по някоя като нещо й ставаше, мой близък се влошаваше, и аз все пак си казвах, че те милите го отнасят заради нас.

подобни неща се случват и с растения или предмети - но как да го използваме това съответствие.......

*

sunrain

• 6710
« Отговор #189 -: Октомври 17, 2011, 01:34:02 pm »
Да, Ан, с растения и камъни в нас, също са давали знаци. За останалата ти част от въпроса, мисля я и аз, сега не мога да дам утвърдителен отговор.

Понякога човек (да не кажа винаги, стига да се осланя на това) съвсем интуитивно се насочва към служенето на нещо или внасянето на каквото и да е в дома си, както е в гореописаните примери от джьотиш форумите, и както се случи с аквариума, друг човек го внесе, дойде ми като подарък, но и желанието ми да го имам също беше налице.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #190 -: Октомври 17, 2011, 03:08:30 pm »
  Преди 2 години си купих голям глобус за златни рибки. Купих си 2 - едната нарекох ги на себе си и на приятеля си /без да знам дали са мъжка и женска/, женската без да видя съм я взела наранена и тя умря на 2-рия ден. По принцип имам навика да наричам цветя - ако оцелее, еди какво си ще стане, така нарекох и тези рибки. Като умря още в началото, си рекох...няма да я бъде, след това я заместихме, с друга златна рибка, беше много красива - само че беше на приятелката ми....тази рибка умря в деня, в който почина баба й. Една година след това - почина и мъжката, пак имаше някакъв случай - но вече нямам спомен.....По принцип при мен 6-ти дом е пълен...За това съм изразстнала с животни, но предимно котета...Кучетата ме усещат и нямам проблем с тях, но котките са си предизвикателство. Но това, че животинките го отнасят съм абсолютно сигурно. Мисля, че даже съм го споделяла тук. Сестра ми дълго време взимаха все малки котенца, дъщеря й е болна - епилепсия - и всеки път котетата, достигаха определена възраст и по някакъв начин умираха...Сега вече племенницата е добре, има си куче, котка и папагалчета - котката я прибраха от една гора, захвърлена...И всички животинки слава богу са добре.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #191 -: Октомври 17, 2011, 03:14:46 pm »
  Преди 2 години си купих голям глобус за златни рибки.

:blink: Дейзии, един непоискан съвет от един пишман акварист на друг - кръглите съдове са си убийци за рибата. Сложи си ги в нормален, четириъгълен съд, с обем = х10 литра минимум на парче риба. И ще видиш, че за убийство на шаран ще са нужни бая усилия :mellow: :wub:.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #192 -: Октомври 17, 2011, 03:23:29 pm »
 :wub: ам нали фен-шуйски истории чета - та за тва...Но винаги съм си мечтала за рибки...Където съм ходила по зоопарковете - в чужбина и тук в природонаучните музеи - гледала съм аквариумите като хипнотизирана.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #193 -: Октомври 17, 2011, 03:25:50 pm »
Навън е страшна буря, не спира да вали...
Реших да погледна какво става на терасата и намерих умряло птиче...
Не е врабче, не е гълъб, нещо средно е между тях по размер... Кафяво, с бяло коремче на тъмни точици, жълто вратле... Има съсирек кръв по човката, сигурно е било блъснато от вятъра и е умряло от измръзване.  :'(

Странно...
По-горе споделих, че не харесвам да има пернати вкъщи... и не след дълго намирам загинало пъстро птиче на терасата.
Мислех, че е премръзнало и ако го стопля, ще дойде на себе си. Но наистина е мъртво... Държа го в ръцете си и осъзнавам колко крехък е животът.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #194 -: Октомври 17, 2011, 03:30:34 pm »
А какъв цвят има птичето?

Това е един знак , че смъртта не подминава дори и птиците , които имат избор да летят и се реят в простора. Дали не си се разделила с илюзията за вечна свобода? :-\ :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #195 -: Октомври 17, 2011, 03:35:48 pm »
Разделих се с една друга илюзия, не точно за свобода.
И след осъзнаването й дойде смъртта на близък човек, преди броени дни.
А птичето го описах по-горе, не знам обаче как се казва тоя вид.
С дълга заострена опашка като на лястовичка, коремчето е бяло, но по гърдите и вратленцето има жълтокафяви точки, перата са ръждивокафяви... Прилича на дива лястовица, така предполагам. Или някаква кукумявка, не знам.

Не е селска лястовица, не е дива лястовица...
Най-вероятно ще да е скална лястовица, намерих на картинка:

Цитат
В България е защитен вид вписан в Червената книга.

Сетих са за едно заглавие от българска астроложка - "Лястовичките на Плутон"...

« Последна редакция: Октомври 17, 2011, 03:40:08 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #196 -: Октомври 17, 2011, 03:40:06 pm »
Птиците са и символ на послания. Може би ще научиш нещо, което ще те накара да се разделиш с някоя мечта.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

лилид

« Отговор #197 -: Октомври 17, 2011, 03:41:34 pm »
ами да, то вече не е ли медитиране (даже групово) върху котката и др.п. целият тоя разговор няколкодневен тука  ;D

и аз съм хапана от куче, на два пъти ... и въобще съм плашена от кучета (на доста пъти), даже едно (да ме прости всевишния) мислех дали да не го тровна някак си... (Марс в 6-ти, опозе с Мерк упр на 6-ти, ахаааа а Уранчо ми е в 7-ми и е в полуквадрат с Марсааа )

и все пак - кучето като такова го забелязвам и значи ми е по-симпатично от котката.... обичам да се вглеждам в очите на кучетата

змийките не знам по какво са - нямам страх от тях, срещала съм се с такива особи, но преди да стане късно, а достатъчно навреме за да ги даже поогледам от почтено разстояние. е, гледам си в краката там където мога да ги срещна, но също да ви кажа от опит - важно! - поглеждайте въобще добре пред себе си: веднъж една змия, в едни храсталаци, се беше проточила от един клон на нивото на очите ни, абе тр да си отваряме очите за живинките  :blink:

обаче и друго се сетих завчера - ми как да ми е симпатична котката като такава, като съм "плъх" по китайския зодиак  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #198 -: Октомври 17, 2011, 03:42:30 pm »
Птиците са и символ на послания. Може би ще научиш нещо, което ще те накара да се разделиш с някоя мечта.

Вече се разделих.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #199 -: Октомври 17, 2011, 03:42:50 pm »
Разделих се с една друга илюзия, не точно за свобода.
И след осъзнаването й дойде смъртта на близък човек, преди броени дни.
А птичето го описах по-горе, не знам обаче как се казва тоя вид.
С дълга заострена опашка като на лястовичка, коремчето е бяло, но по гърдите и вратленцето има жълтокафяви точки, перата са ръждивокафяви... Прилича на дива лястовица, така предполагам. Или някаква кукумявка, не знам.

Не е селска лястовица, не е дива лястовица...
Най-вероятно ще да е скална лястовица, намерих на картинка:

Птицата е символ на любовта. Вероятно си се разделила с илюзията за вечна любов. :(

Съжалявам за баба ти. Но не тъгувай, нека душата и пътува свободно , там за където е тръгнала да пътува.

Вечни остават само чувствата на топлината и студа в душите ни! :wub: