Здравей Гост

Философската страна на нещата - осъзнаването

• 239 Отговора
  • 32864 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: Философската страна на нещата - осъзнаването
« Отговор #140 -: Октомври 16, 2011, 08:22:10 pm »
При транзити на Плутон, спрямо чувствителни точки на хороскопа, осъзнаването на смисъла на трасформациите, които чувстваме, че сме длъжни да предприемем, настъпва едва след приключването на самия транзит.

Бе не е баш така, аз Плутон през Слънчо си го осъзнавах още преди това  ипрез цялото време му бях нащрек на гадта. Изкарах целия транзит в състояние нащрек, де АН пита какво е осъзнаване....може би всичко е за да ни учи на будност, а ако се щипеш и държиш буден сам, ти се разминава по-леко...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #141 -: Октомври 16, 2011, 08:31:15 pm »
Точно под натиска на планетите Сатурн и след него, се случва осъзнаването, те спрямо личните, разбира се.
Осъзнаването е болезнен момент, не момент - процес, всъщност може би най-правилно би било да се каже пътят към осъзнаването...но това не е път с крайна точка, след всеки етап, настъпва нов, и така целта може на пръв поглед да е неясна, но приемам за добре описваща нещата последната формулировка на Кайли: "да ни държи в състояние на будност".   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #142 -: Октомври 16, 2011, 08:39:27 pm »
Осъзнаването е болезнен момент, не момент - процес, всъщност може би най-правилно би било да се каже пътят към осъзнаването...но това не е път с крайна точка, след всеки етап, настъпва нов...

Често се случва да ни идват на помощ сънищата и дребните знаци - да ни сочат важността на определени моменти, които или се опитваме да изтласкаме в подсъзнанието, да отречем, или да ги смятаме за по-малко значими. Ако все отлагаме преразглеждането на някои наболяли въпроси, подсъзнанието по един или друг начин може да ни напомня за тях. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #143 -: Октомври 16, 2011, 09:08:58 pm »
На Луна в Близнаци , нищо чудно да осъзнаем някой и друг етюд. ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #144 -: Октомври 16, 2011, 09:21:15 pm »
Колко от вас осъзнават себе си?
Демек се себеосъзнават?
Демек осъзнават собственото си съществуване поне от време на време?...

*

kaily

• 5145
« Отговор #145 -: Октомври 16, 2011, 09:48:11 pm »
Току що осъзнах, че аз съм едно към едно с това нещо и всичко останало е вятър и мъгла.

Няма друго същество и друга поза, които да ме охарактеризират по-добре.
Ами сега? А се имах за бог.  :-X :-[ :unsure:

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #146 -: Октомври 16, 2011, 11:15:26 pm »
Не съм съгласна, че капката съдържа океана. :blink:
 Обратното обаче е вярно.

Съдържа я. Живеем в холографска нселена и всеки от нас съдържа вселената в себе си.

Не го съдържа. Капката ще се побере в една нормална чаша. Ако капката съдържаше океана, той също би се побрал в
във въпросната чаша.
Теорията за холографската вселена е доста разпространена и популярна напоследък, но на мен ми е интересно колко
от тия , които я споменават, я разбират  ;D .

Аз я разбирам и ти казвам, че капката съдържа цялото.

Цялото съдържа частта и частта съдържа Цялото. И това няма нищо общо с чашата и двумерната логика. През една точка минава само една права, успоредна на друга права - помниш ли тази аксиома от математиката?
Е, през една точка минават безброй много прави, успоредни на дадени права - геометрията на Лобачевски.
Не мисли двумерно.

В действителност логиката за чашата е триизмерна , а не двумерна ( доколкото въобще една логика може да бъде
n-мерна, но това е друга тема ) . Намесваш математиката . . . ,  добре да бъде волята ти  :mellow: .
Примерът с геометрията на Лобачевски няма нищо общо с въпроса за отношенията между цялото и неговите части.

Сега ще дам един математически пример по въпроса:
Нека имаме 2 обекта - цялото и произволна негова част. Нека тези обекти са представени съответно от множествата
W (множество на цялото) и P (множество на частта). По дефиниция частта се съдържа в цялото ⇒ имаме P ⊂ W .
Ти казваш, че цялото се съдържа в частта ⇒ P ⊃ W. В теорията на множествата , дефиницията за равенство  е " две множества A и B се наричат равни тогава и само тогава, когато те са съставени от едни и същи елементи, т.е. когато елементите на едното са елементи на другото и обратно". Равенството може да се запише по следния начин:
(A ⊂ B ) ∪ (A  ⊃ B ). Следователно ако се вземе предвид твоето твърдение, излиза че цялото е равно на една негова част,
понеже е изпълнено P ⊂ W и P ⊃ W. Това е противоречие и за да е напълно ясно защо, ще дам още един пример:

Нека W (множеството на цялото) е множеството на всички клетки в човешкия организъм, а P (множеството на частта) е
множеството на всички клетки, които изграждат централната нервна система. Изпълнено е твърдението P ⊂ W - очевидно
клетките на ЦНС са част от всички клетки в организма , но ако се опитаме да приложим P ⊃ W стигаме до противоречие ,
понеже в W има много клетки, които не са част от нервната система (примерно клетките на храносмилателната система) и в действителност не се съдържат в P ( множество на клетките само на нервната система ) .

По-горните примери се базират на теорията на множествата и са неоспорими, от който и да е друг бранш на
висшата математика, включително и всички разновидности на неевклидова геометрия.

По въпроса за двумерното мислене - логиката е една без значение от броя на измеренията.Точката си е точка, правата си е
права и векторът си е вектор във всяко n-мерно евклидово пространство.
« Последна редакция: Октомври 16, 2011, 11:21:21 pm от Alric »

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #147 -: Октомври 16, 2011, 11:16:15 pm »

Ето го Осъзнаването. Така го визуализарам и така се постарах да го намеря на снимка. :blink:

Според мен между  Осъзнаването и нарасналия брой изчетени книги и статии или изгледани филми и клипчета няма прогресия а  дори понякога можем да се окажем в сложен лабиринт. Насочването на вниманието към себе си означава анализирането на всеки детайл и всяка част от поведението ни. Обръщайки повече и все повече внимание на това какво и защо чувстваме, какво и защо виждаме, какво и защо правим, какво и защо НИ говорят другите, какво и защо се случва с нас , имаме уникалната възможност да Осъзнаваме.

Демек се себеосъзнават?

С течение на годините Осъзнах няколко неща , които споделям с удоволствие с Вас:

Осъзнах , че планетите не са виновни за изборите ми , те дават възможност за реализация.

Осъзнах , че всеки напрегнат аспект в астрологията е уникален шанс за развитие на заложеното в радикса .

Осъзнах , че смисъла на нещата е последователен и че за всичко има подходящо време.

Осъзнах , че не можеш  да стигнеш Нептун , ако не си преминал през Сатурн и Уран.

Осъзнах , че нищо не е нито само  добро нито само лошо .

Осъзнах , че всеки транзит се случва точно на време , когато сме готови да понесем неговите последствия.

Да живееш в синхрон с Лунните фази е прекалено лесно и удобно.

Осъзнах , че да бъдеш астролог е нужно преди всичко да бъдеш човек , не е важно да предскажеш просто точно , по-важно е как ще го кажеш.

Осъзнах , че Астрологията е картина , която човек рисува всеки ден в живота си. А всяка картина е безценна , трудно можем да разчетем посланията на автора и , ако не подходим с интуиция и любов.

Част от онова , което  Осъзнах , като астролог в годините. :blink:

Като човек Осъзнах много неща , но ще споделя няколко :blink:

Любовта е основното което движи света. Най-лесно е да обичаме , по-трудно е да Осъзнаем защо.

Осъзнах , че компромиса е страх от неизвестното.

Осъзнах , че емоцията е наравно полезна и вредна.

Осъзнах , че всяко Осъзнаване ми носи свобода.

Осъзнах , че имам контрол само и единствено над мислите , а това е всичко.

Осъзнах , че силната мисъл и силната вяра са основа за успеха.

Осъзнах , че безпокойството е най-големия враг на успеха.

Осъзнах , че нищо друго не е по-истинско от опита и всяка грешка е стъпка нагоре.

Осъзнах , че навиците са вредни.

Осъзнах , че сигурността е в мен и ако я търся навън е загуба на енергия и безценно време.

« Последна редакция: Октомври 17, 2011, 01:20:11 am от amanda »

*

kaily

• 5145
« Отговор #148 -: Октомври 17, 2011, 09:24:59 am »
Alric, нямам намерение да водя научни спорове от типа колко дявола могат да стъпят на върха на една игла, а ти да ми доказваш, че дяволи не съществуват.  :blink:

« Отговор #149 -: Октомври 17, 2011, 09:47:40 am »

Любовта е основното което движи света. Най-лесно е да обичаме , по-трудно е да Осъзнаем защо.най-трудно е да обичаме някого повече от себе си, любовтта не се нуждае от осъзнаване,тя е в нас ...
Осъзнах , че компромиса е страх от неизвестното.... е да, но безкомпромисността ражда войни,а майката обича въпреки,това не е ли постоянен компромис
Осъзнах , че емоцията е наравно полезна и вредна..... чувствата не ни ли отличаваха от животните :rolleyes:
Осъзнах , че всяко Осъзнаване ми носи свобода.....или повече  отговорности
Осъзнах , че имам контрол само и единствено над мислите , а това е всичко.... външната проява на контрола над мислите е лицемерието
Осъзнах , че силната мисъл и силната вяра са основа за успеха.... успех във какво :rolleyes: и защо
Осъзнах , че безпокойството е най-големия враг на успеха.....серийните убийци изпитват безпокойство и имат успех
Осъзнах , че нищо друго не е по-истинско от опита и всяка грешка е стъпка нагоре..... или надолу,при повторение
Осъзнах , че навиците са вредни.....  или просто като станат вредни е време за промяна,и защо са толкова важни първите 7 години от живота на човек
Осъзнах , че сигурността е в мен и ако я търся навън е загуба на енергия и безценно време....а ти не се ли променяш,сигурни са само раждането и смъртта,  :rolleyes:

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #150 -: Октомври 17, 2011, 10:37:29 am »
Осъзнаването е да знаеш какво точно правиш със своя собствен живот, а това означава да  имаш контрол над него. Разбира се има ситуации, които не можем да контролираме, но поне можем да контролираме себе си, мислите си и действията си.
За това мисля, че за осъзнаването са важни всички планети.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Stella

• 7765
« Отговор #151 -: Октомври 17, 2011, 10:39:36 am »

Ето го Осъзнаването. Така го визуализарам и така се постарах да го намеря на снимка. :blink:

Според мен между  Осъзнаването и нарасналия брой изчетени книги и статии или изгледани филми и клипчета няма прогресия а  дори понякога можем да се окажем в сложен лабиринт. Насочването на вниманието към себе си означава анализирането на всеки детайл и всяка част от поведението ни. Обръщайки повече и все повече внимание на това какво и защо чувстваме, какво и защо виждаме, какво и защо правим, какво и защо НИ говорят другите, какво и защо се случва с нас , имаме уникалната възможност да Осъзнаваме.

Демек се себеосъзнават?

С течение на годините Осъзнах няколко неща , които споделям с удоволствие с Вас:

Осъзнах , че планетите не са виновни за изборите ми , те дават възможност за реализация.

Осъзнах , че всеки напрегнат аспект в астрологията е уникален шанс за развитие на заложеното в радикса .

Осъзнах , че смисъла на нещата е последователен и че за всичко има подходящо време.

Осъзнах , че не можеш  да стигнеш Нептун , ако не си преминал през Сатурн и Уран.

Осъзнах , че нищо не е нито само  добро нито само лошо .

Осъзнах , че всеки транзит се случва точно на време , когато сме готови да понесем неговите последствия.

Да живееш в синхрон с Лунните фази е прекалено лесно и удобно.

Осъзнах , че да бъдеш астролог е нужно преди всичко да бъдеш човек , не е важно да предскажеш просто точно , по-важно е как ще го кажеш.

Осъзнах , че Астрологията е картина , която човек рисува всеки ден в живота си. А всяка картина е безценна , трудно можем да разчетем посланията на автора и , ако не подходим с интуиция и любов.

Част от онова , което  Осъзнах , като астролог в годините. :blink:

Като човек Осъзнах много неща , но ще споделя няколко :blink:

Любовта е основното което движи света. Най-лесно е да обичаме , по-трудно е да Осъзнаем защо.

Осъзнах , че компромиса е страх от неизвестното.

Осъзнах , че емоцията е наравно полезна и вредна.

Осъзнах , че всяко Осъзнаване ми носи свобода.

Осъзнах , че имам контрол само и единствено над мислите , а това е всичко.

Осъзнах , че силната мисъл и силната вяра са основа за успеха.

Осъзнах , че безпокойството е най-големия враг на успеха.

Осъзнах , че нищо друго не е по-истинско от опита и всяка грешка е стъпка нагоре.

Осъзнах , че навиците са вредни.

Осъзнах , че сигурността е в мен и ако я търся навън е загуба на енергия и безценно време.

Половината от нещата не са верни....Предстои да го осъзнаеш.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #152 -: Октомври 17, 2011, 10:42:26 am »
И веднага ще ти кажа кои неща не са верни. Не е вярно, че да разбереш Нептун, трябва да минеш първо през Сатурн и Уран. възможно е да изживееш аспект на Нептун към лична планета, много преди да изживееш аспект към същата тази планета от Сатурн и Уран. Аз мога да разбера Нептун много по-добре от друг човек, ако имам 3 планети в Риби и множество натални аспекти към тази планета, а той няма нито една.

Навиците не винаги са вредни. Има "вредни", има и полезни "навици". Полезните навици следва да се затвърждават т.н.

Т.е. осъзнаването е субективно и въпрос на гледна точка.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #153 -: Октомври 17, 2011, 10:50:46 am »

Е, поне е решила да сподели " височайшите " мисли с  простосмъртните
във форума....и това е нещо....
( след пълно мълчание от 2008 г. и 140 поста за три дена-голямо наваксване )  ;D
Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #154 -: Октомври 17, 2011, 11:02:17 am »

( след пълно мълчание от 2008 г. и 140 поста за три дена-голямо наваксване )  ;D

Що от 2008 ? Кой се крие зад това име? Аз познавам ли го?!

*

Stella

• 7765
« Отговор #155 -: Октомври 17, 2011, 11:07:27 am »

Що от 2008 ? Кой се крие зад това име? Аз познавам ли го?!

Да, да, сега видях, че регистрацията е била тогава.
Музата идва, без да пита...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #156 -: Октомври 17, 2011, 11:13:10 am »
На мен ми звучи някак познато и същевременно непознато...
Нямам представа кой стои зад този профил, но и не държа да зная.
Не усетих злонамереност в постовете, нито подигравка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #157 -: Октомври 17, 2011, 11:42:31 am »
На мен ми звучи някак познато и същевременно непознато...
Нямам представа кой стои зад този профил, но и не държа да зная.
Не усетих злонамереност в постовете, нито подигравка.

А намери ли нещо , което да ти е от полза ?  ;)
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #158 -: Октомври 17, 2011, 11:54:39 am »
Твърде философските теми и дълги постове ги прескачам обикновено, нямам време да изчета всичко и да взема участие, но могат да се намерят и полезни неща в тях.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

amanda

• *
  • 208
« Отговор #159 -: Октомври 17, 2011, 12:52:53 pm »
Мдаа..., за да стигнем до Осъзнаването следва да се разделим с ЕГОТО. Да приемем , без да правим ретроспекции .

Желая Ви ползотворна седмица! Изцелете душите си с тази мелодия. :blink:

http://www.youtube.com/watch?v=03dVAZkwzQg