Здравей Гост

Юпитер в опозиция на Плутон

• 133 Отговора
  • 13890 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re: Юпитер в опозиция на Плутон
« Отговор #20 -: Октомври 24, 2011, 10:58:40 am »
А не ти ли се струва, че набеждаваш несправедливо Юпитер и Плутон за домовете, които в картата ти се управляват от Марс и Сатурн. Марс е алмутен и на асцендента ти и на МС - именно физическото тяло и професионалната ти реализация са в схватката на Сатурн в момента, който пък трябва да се грижи да ти е пълен джобът, а също и за евентуалното ти висше образование. Недей да набеждаваш Юпитер за всичко, само щото е мода напоследък да му се отричат бенефичните "наклонности"  :P. Сатурн си тръгва вече от там, но скоро пак ще се върне на 22-рия градус, тъй че се въоръжи с маалко търпение. Освен това по този голям въздушен тригон винаги можеш да пробваш да се спасиш при Луна или Юпитер, тоест - при гаджето или с приятелите.  :blink:
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #21 -: Октомври 24, 2011, 10:59:15 am »
Ако Всемирния разум ти е тикнал в ръцете натална карта, в която се случва така че ще трябва да се оправяш и с транзитен Плутон - значи няма грешка, ти ТРЯБВА да се оправиш с този Плутон. И да, имаш всичко в себе си, за да постигнеш положителния резултат.

Неее... ;D, ти си ИЗБРАНИК...на всемирния разум...

И още нещо...всеки е съвършен...според ВСЕЛЕНАТА...Тяя..,няма рекламации...и не създава второ качество...Тук става дума...за съвършенство..,а как ще бъде използвано...това е друга бира...понякога и жива/мътна/.... ;D

Не съм никакъв избранник, нито съм свръхчовек и не го твърдя. Просто не съм седнала да обиждам творенията на вселената, които по някаква причина не мога да удържам и да ги изкарвам тях криви. Много хубави разсъждения по отношение на това как си част от вселената и колко сме перфектни всички.  :unsure: Къде обаче отиде идеята за за еволюция не знам.  :unsure: Изказването ти звучи малко като перефразираното "Човек се ражда уморен и живее, за да си почине" - и всичко което пречи на почивката му, е лоша работа. И това че не мисля така и съм решила да полагам някакъв труд над себе си, а не да изкарвам правото криво, не ме прави богоизбран човек.  :blink:

Иначе, Anabell за едно нещо мога да се съглася и то е, че си права че за мен опита и ценните неща в живота се придобиват чрез много труд или много болка. Не съм получила нещо в живота си по позитивния начин или не е било толкова голямо, важно. Някак си даже не вярвам на принципа, че оптимистичните неща вадят нешо добро за хората, по-скоро ги разглеждам като техни награди за предишни успехи. Та хубаво е да има хора, пък които могат да се учат от позитивното.  :blink:
« Последна редакция: Октомври 24, 2011, 11:06:23 am от ThunderGoddess »

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #22 -: Октомври 24, 2011, 11:34:18 am »
@ Ocenborn - абсолютно всичко, което описа ми се случва и на мен - социални възходи и емоционални, болезнени падения. Падения, които някак ми показват, че и най-големият професионален и тн. възход е безсмислен, когато губиш вяра в хората.  :-[

Мисля, сега се уча да не се самоизяждам, че урокът е къде да поставям границата  :-\ . Обаче границата вътре в мен, но и към външния свят. Много хора са готови да те изконсумират, ако не ги спреш.

@ThunderGoddess -  ;D :rolf: :rolf: в този форум постоянно се спори кой е просветен, кой богоизбран, кое е ПО ПО НАЙ. Голям смях е.  ;) Така, че сега и теб ще те погнат. Но иначе как ще те "сложат" на място  :P :P .

За болката в живота - аз си имам теория, че в България обществото е изключително насилствено, че е било насилвано 40 години и сега продължават някакви остатъчни модели да се проявяват.
« Последна редакция: Октомври 27, 2011, 11:01:10 am от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #23 -: Октомври 24, 2011, 11:37:47 am »
А не ти ли се струва, че набеждаваш несправедливо Юпитер и Плутон за домовете, които в картата ти се управляват от Марс и Сатурн. Марс е алмутен и на асцендента ти и на МС - именно физическото тяло и професионалната ти реализация са в схватката на Сатурн в момента, който пък трябва да се грижи да ти е пълен джобът, а също и за евентуалното ти висше образование. Недей да набеждаваш Юпитер за всичко, само щото е мода напоследък да му се отричат бенефичните "наклонности"  :P. Сатурн си тръгва вече от там, но скоро пак ще се върне на 22-рия градус, тъй че се въоръжи с маалко търпение. Освен това по този голям въздушен тригон винаги можеш да пробваш да се спасиш при Луна или Юпитер, тоест - при гаджето или с приятелите.  :blink:

Не разбрах, Сатурн си тръгва от къде и как ако си тръгне ще се върне отново? Дай малко разяснения. Иначе има логика в това което казваш, но аз не сум спец изобщо, така че ще гледам пак картата!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #24 -: Октомври 24, 2011, 11:46:10 am »
Сатурн в момента е все още близо до наталния ти Марс - на 22 градус на Везните е, вече е директен, но преди окончателно да отпусне хватката, му предстои ретроградие и ще се върне пак докъм 22 градус на Везни - тоест, така или иначе скоро няма повече да се приближи по-близо до Марса ти. Сега, ясно е, че досега не си преживявала този точно транзит, но нещо подобно като усещане, макар и по-слабо, е възможно да ти се е случило преди 14-15 години, когато Сатурн е бил в опозиция на Марса ти - заболяване, изолация, физическа промяна, смяна на средата. Като гледаш на транзитите "циклично", е възможно по-ясно да хванеш дали от точно тоя транзит ти идват точно такива или подобни работи.

Ако настоящото ти е пък от Юпитера, както подозираш - преди 6 или 12 години е възможно да си имала пак подобни драми, макар и да са били поставени в различен контекст, поради по-крехката възраст.  :blink:

Е, не съм сигурна, че така трябва да се гледа, де. Само предполагам :blink:.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #25 -: Октомври 24, 2011, 11:51:44 am »
Сатурн в момента е все още близо до наталния ти Марс - на 22 градус на Везните е, вече е директен, но преди окончателно да отпусне хватката, му предстои ретроградие и ще се върне пак докъм 22 градус на Везни - тоест, така или иначе скоро няма повече да се приближи по-близо до Марса ти. Сега, ясно е, че досега не си преживявала този точно транзит, но нещо подобно като усещане, макар и по-слабо, е възможно да ти се е случило преди 14-15 години, когато Сатурн е бил в опозиция на Марса ти - заболяване, изолация, физическа промяна, смяна на средата. Като гледаш на транзитите "циклично", е възможно по-ясно да хванеш дали от точно тоя транзит ти идват точно такива или подобни работи.

Ако настоящото ти е пък от Юпитера, както подозираш - преди 6 или 12 години е възможно да си имала пак подобни драми, макар и да са били поставени в различен контекст, поради по-крехката възраст.  :blink:

Е, не съм сигурна, че така трябва да се гледа, де. Само предполагам :blink:.

Да, сега го виждам в картата, да не казвам че след Марса следва Сатурн да мине през натален Плутон и през МЦ и тогава не знам какво ще става и къде ще се крия.....аххахаха, баси картата ми си прави ташак с мене!

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #26 -: Октомври 24, 2011, 12:24:45 pm »
...в този форум постоянно се спори кой е просветен, кой богоизбран, кое е ПО ПО НАЙ. Голям смях е.  ;)
Голям смях е и когато някой напада друг във форума, без да има основателна причина /поне от гледна точка на четящите/ и  се опитва да го очерни и най-вече, като не се познават лично, в реала  ;)

п.с. при мен наскоро мина опозицията на юпитер с плутон /9-3дом/ и нищо съществено не се случи. дори не го усетих.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #27 -: Октомври 24, 2011, 12:59:40 pm »
Явно при теб Плутон не е толкова важен в този живот  :P ;D . Което понякога си мисля е благословия.  :P
Плутон ми упр. 5 дом и се намира в трети. Значи - любов, деца, общуване, близки роднини - тези области от живота са ми важни, но нямам проблем с тях..за сега де, надявам се и за в бъдеще.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Октомври 24, 2011, 01:08:45 pm »
Цитат
Лошото е че в БГ астролозите са доста малко, и се оказва, че задочно по познат на познат, понякога познаваш ВСИЧКИ.

А още по-лошо е, когато познаваш нещата от "кухнята". Тогава остават само опитите за хвърляне на прах в очите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #29 -: Октомври 24, 2011, 02:15:37 pm »
 e то има поне две кухни, не знам, за коя говориш ти....да се хвърля прах, смисъл няма, просветените не могат да бъдат заблудени :):) а другите нали сме родени с прах в очите....  :P ;D :rolf:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Октомври 24, 2011, 02:19:17 pm »
Кухнята е една - астрологична, но казваш, че майстор готвачите са малко.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #31 -: Октомври 24, 2011, 02:21:40 pm »
О Лили, кухните винаги са поне две....  ;D
майстор готвачите обаче си права, малко са, дори смея да твърдя популярните готвачи, не са майсторите....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Октомври 24, 2011, 02:24:39 pm »
Иначе съм напълно съгласна с теб за Астролозите - малко са, но мнозина се назовават с тези имена.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #33 -: Октомври 24, 2011, 02:30:49 pm »
 :P ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #34 -: Октомври 24, 2011, 02:31:24 pm »

За болката в живота - аз си имам теория, че в България обществото е изключително насилствено, че е било насилвано 40 години и сега продължават някакви остатъчни модели да се проявяват. Знаеш ли, колко малко наистина щастливи хора съм срещала в БГ. А за щастливи семейства няма да коментирам. Женели са се по времето на соц.-а на по 20-25, и после, плащайки данък  "ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ" остават заедно, колкото и да не са подходящи един за друг. Лично аз съм дете от такъв брак, и по-голямата част от връсничките ми. Мога честно да кажа, че имам точно две приятелки родени от бракове по истинска ЛЮБОВ. И двете имат хубав живот, защото не търпят насилие, много внимателно си избират къде, кога, какво да правят и до каква степен да направят компромис със себе си. 

Затова и уважавам много жените, които не правят компромиси със себе си. Защото жената създава семейството. Мисля, че следващите поколения ще са по-щастливи.

Хайде да не забравяме и 5те века под османско иго. Робска държава сме си с преобладаващо мислене от отминал негативен период.  :-[

Много ми хареса разсъждението ти относно българското семейство. Личи си, че имаш поглед над нещата и разсъждаваш много зряло.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Октомври 24, 2011, 04:38:47 pm »
Не е нужно, те си знаят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #36 -: Октомври 24, 2011, 07:28:12 pm »
аз по натал имам въпросната опозиция юпитер–плутон като са засегнати юпитер 1 дом овен– плутон7 дом везни.повече ме притеснява транзита на плутон който ми се пада  в 11 дом козирог а там е и луната  опозиция на сатурн в рак 5 дом както и квадратура на натален плутон 7 дом везни.като чета по горе как го описвате транзитния плутон просто не ми се мисли мене какво ли ме чака? :-[ :-[
гледай акъла на другите сами да си открият грешките но си върви по-своя път!!!

*

Divna

• 2478
« Отговор #37 -: Октомври 24, 2011, 07:45:49 pm »
аз по натал имам въпросната опозиция юпитер–плутон като са засегнати юпитер 1 дом овен– плутон7 дом везни.повече ме притеснява транзита на плутон който ми се пада  в 11 дом козирог а там е и луната  опозиция на сатурн в рак 5 дом както и квадратура на натален плутон 7 дом везни.като чета по горе как го описвате транзитния плутон просто не ми се мисли мене какво ли ме чака? :-[ :-[

Анима, спокойно!  :blink: Плутон не е чудовище. През асцендента ми даже е минавал и по дирекция и по транзити и съм си добре. Транзита му през Луна ми донесе запознанство с бащата на децата ми, а дирекцията му през Луна ми донесе запознанство с настоящият ми партньор, с когото имам най-силната и дълбока връзка до момента. Минала съм и квадратурата му с натално Слънце. Я, виж още съм жива и здрава.   ;) :blink:
Плутон на кой дом е управител и какви аспекти получава?

« Отговор #38 -: Октомври 24, 2011, 08:02:48 pm »
04.04.1975 04.55  софия това е рожд.дата пиша така че нещо програмата не работи добре виж погледния и прецени какви транзити вървят в момента абе от кадето и да го погледна "голяма закъсотина е".
гледай акъла на другите сами да си открият грешките но си върви по-своя път!!!

« Отговор #39 -: Октомври 24, 2011, 08:49:47 pm »
От известно време забелязвам че в нищо не ми върви, всичко с което се захвана не се получава. Онзи ден бях направо втрещена: от 5 дена се опитвам да се свържа с една италианска фирма - първо не ми получаваха мейлите, после жената която отговаря за продажбите замина за панаир, после говорих с друга, която ми обясни че не може да ми даде информация без шефа да е там. Чаках една пратка от 10.10, сега изпращача я получи цялата строшена. Аз нищо не получих съответно, а той ще я праща на ново. Водя преговори с 2-3 души за нещо, ха да се случат нещата и се отказват. Междувременно здравословното ми състояние много осезаемо се разклати, на моменти мислех да се гръмна.
Чакам отговор за одобрение на бюджет от държавни власи - НИЩО.
Чакам нещо друго от 3 месеца - пак нищо и нищо!

През цялото време се чудех какво се случа и защо се случва така, а сега виждам че от Юни 2011 до Февруари 2012 Юпитер ми е в опозиция с Плутон. Кажете какво ви се е случвало през такъв период, има ли връзка с тази каръщина?

Проблемът ти не е толкова в Юпитер и Плутон - двамата пича на успеха, макар че може и да се спори! - а в един много простичък и трудно забележим за диоптрите на повечкото бабички( :P ) във форума - транзита на Възлите в момента ти закачат ЕДНОВРЕМЕННО знаците на светилата ти. И южен възел връз Луна не е най-приятния момент, определено.