Здравей Гост

Планетите в 7-ми и управителите на 7-ми

• 216 Отговора
  • 27135 Прегледи
Re: Планетите в 7-ми и управителите на 7-ми
« Отговор #20 -: Ноември 12, 2011, 01:39:45 pm »
ДСЦ ми е Стрелец, Юпитер е в 6-ти дом /помага ми в професията - така предполагам/. А в 7-ми дом, по-голямата част от който е в Козирог се намират управителите на АСЦ - Меркурий /ретро/ и ИС - Слънце............Имала съм две по-сериозни партньорства, но вече никак не мога да ги нарека, защото са били връзки само в моите представи, единия със 7 години по-голям, другия уж 6 години по-малък /реално 5 год.33 дена/.......Никога не съм се женила. Слънце в 7-ми голяма радост  :lol:...

*

Kaya

• 2893
« Отговор #21 -: Ноември 12, 2011, 04:17:34 pm »
-когато У на 7 дом е венера  и тя е в козирог може да се предполага по- възрастен партньор (слънце съвпад сатурн, но може и да даде 7-8 г по- млад);
-слънцето в  7 дом показва  голяма нужда от партньорство:), зависимост от партньор или мъжка фигура нйа- често баща преди партньора ( понякога се случва липса на такава)
-планетите в 7 дом описват партньорите- не браковете;

различни теории има по  темата: че слънцето показва съпруга, но преди матримонията се гледа марс  и според индийците юпиетер е друг показател; гледаме знак, аспекти:)

мисля си, че е по- подходящо да гледаме у на 7:)
« Последна редакция: Ноември 12, 2011, 04:28:39 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #22 -: Ноември 12, 2011, 04:41:16 pm »
От изброените неща - сегашния ми приятел - Козирог има Слънце квадрат със Сатурн.
MayFlower,
virgo, гледай комбинациите и символиката в по-широк смисъл - може да е с изгряващ Рак, изгряваща Луна в Близнаци, Луна в аспект с Меркурий. Също така със Слънце в Козирог, Слънце в съвпад или изобщо в мажорен аспект със Сатурн, изгряващ Сатурн или Козирог на асцендента (заради аспекта на У7 със Сатурн) ...

« Отговор #23 -: Ноември 12, 2011, 05:01:05 pm »
При мен ДСЦ е в Рак, в същото време там се намира Марс (ретро, тригон Мерк и Плутон, широка опозиция с Нептун и Уран)... Луната е в 8-ми в Дева, тригони към Уран и Нептун. Слънце в 12-ти, в Стрелец, квадрат с Луна с голям орбис.

Слабост са ми мъжете по Марс - силни, едри, добре-сложени, смели, импулсивни, кардинални. Обаче май подсъзнателно си избирам (или привличам) все раними и чувствителни добродушковци, на които определено може да се разчита, но не са ми интересни:( Обичам да контактувам с различни мъже, по-интересни са ми от жените и ми е хоби дори да се състезавам с тях  ;D Сега, когато Плутон е в опасна близост до АСЦ, се чувствам много по-силна от повечето ме заобикалящи момчета и даже се улавям, че се опитвам да властвам над тях  ;D Сериозна връзка не съм имала и не се виждам да имам скоро... Всички бързо ми писват и ако не свикнат на темпото ми (често се променям и бързо развивам) ме дърпат назад и дори натоварват...

*

abroad

• 2187
« Отговор #24 -: Ноември 12, 2011, 07:33:06 pm »
по ДС близнаци си ги търся все убави и Ентелигентни, не непременно млади :P

*

Uran

• 6041
« Отговор #25 -: Ноември 12, 2011, 07:36:35 pm »
 При мен децс. работи единствено на ниво професия на партньорите. Водолей на К7 и само инженери. Силен фокус. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Ноември 12, 2011, 07:38:42 pm »
И при мен повечето се занимават с някаква форма на дизайн или естетично оформление - ДС в Телец.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #27 -: Ноември 12, 2011, 08:15:35 pm »
Аз всичките ги срещам във връзка са работата си - 6-ти и 7-ми дом са ми скачени домове. Освен това Меркурий - У6,7,9 ми е в съвпад с  У5,10 - Венера. Връзки и работа са свързани, няма как. Повечето са интелектуалци, а  някои са ми били началници.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Diyana

• 2705
« Отговор #28 -: Ноември 14, 2011, 10:31:46 am »
Всъщност класическото разбиране за управител на седми дом не се изчерпва по никакъв начин с диспозитора на 7 дом. Управителят трябва да има достойнство на к7 - а домицилът е само едно от петте възможни достойнства, второ - да не е перегрин, защото тогава "предава" управлението на делата по седми дом върху собствения си диспозитор и да е с такова функционално разположение в картата, че да "вижда", тоест да е в мажорен аспект със седми дом.
Тогава той върши работата, ако не отговаря на едно от тези три условия - очевидно нищо не управлява.

Втори подход в добавка към първия - задължително и преди всичко друго, се търсят управителите (и тримата) на триплицитета на к7 и се преценява силата им. От една страна, триплицитетният управител има много повече възможности да влияе върху картата - той се включва при транзити/дирекции/прогресии, когато има активност към трите елемента от съответната стихия/триплицитет, а не само в конкретния знак на к7 и чисто статистически има повече силни периоди.

Тъй като седми дом не управлява само партньорите, има разпределение на ролите между отделните управители на триплицитета - първият управител се грижи за партньора по брак, вторият - за битките, борбите (Езра и Бонати) и споровете, решавани в съда (според Дарио), а третият - за съюзите (Бонати и Езра) и за съвместните дела, бизнес-партньорствата и участието в тях (Дарио).

Практически повечето "афоризми" от класическата астрология имат точно това предвид, когато говорят за управител, но е ясно, че днес това се превежда просто като "диспозитор"=господар на знака на куспидата.

Ей от тук на тръгват и митовете за изключенията от митовете в астрологията. Май. ;D
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

AH

• 2201
« Отговор #29 -: Ноември 14, 2011, 11:31:22 am »
Ей от тук на тръгват и митовете за изключенията от митовете в астрологията. Май. ;D

да :blink: - обаче лошите вестоносци ги убиват, нали :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #30 -: Ноември 14, 2011, 05:48:33 pm »
да :blink: - обаче лошите вестоносци ги убиват, нали :blink:

убиват ли за такива работи :P
а и зависи кой как ги разбира изключенията и за какви точно иде реч :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #31 -: Ноември 14, 2011, 07:19:57 pm »
ей ти кратко, ако не ти се чете дълго http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5172.0.html
добре, че попита, та да спрем да си играем на дребно за изключенията ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #32 -: Ноември 15, 2011, 06:02:54 am »
а и зависи кой как ги разбира изключенията и за какви точно иде реч :blink:

Вярно, идеята на темата понякога се изкривява от съдържанието:)

За изключенията/в контекста, в който фактически беше разгледана темата/ - когато нещата са наред, човек не си гледа много-много хороскопа. Когато има проблем, нормално е да търси отговори и решения, вкл. с помощта на астрологията - може да пуска тема след тема, да сменя самоличности и пр- идеята е, да стигне до отговорите или до приемане:)

Към казаното от Диана бих добавила, че е важно да се гледат паралелно избраната домификация заедно с мунданна /като източник, начало, причини/ и слънчевата/като край, следствие, завършек/. Увеличаваме сигнификаторите, но системната работа всякак води до бързи условни рефлекси:)

А ти, ако не си загубила интерес към въпроса, преформулираш го и пак, и пак, и пак:)

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #33 -: Ноември 15, 2011, 07:45:03 am »
Всъщност класическото разбиране за управител на седми дом не се изчерпва по никакъв начин с диспозитора на 7 дом. Управителят трябва да има достойнство на к7 - а домицилът е само едно от петте възможни достойнства, второ - да не е перегрин, защото тогава "предава" управлението на делата по седми дом върху собствения си диспозитор и да е с такова функционално разположение в картата, че да "вижда", тоест да е в мажорен аспект със седми дом.
Тогава той върши работата, ако не отговаря на едно от тези три условия - очевидно нищо не управлява.

Втори подход в добавка към първия - задължително и преди всичко друго, се търсят управителите (и тримата) на триплицитета на к7 и се преценява силата им. От една страна, триплицитетният управител има много повече възможности да влияе върху картата - той се включва при транзити/дирекции/прогресии, когато има активност към трите елемента от съответната стихия/триплицитет, а не само в конкретния знак на к7 и чисто статистически има повече силни периоди.

Тъй като седми дом не управлява само партньорите, има разпределение на ролите между отделните управители на триплицитета - първият управител се грижи за партньора по брак, вторият - за битките, борбите (Езра и Бонати) и споровете, решавани в съда (според Дарио), а третият - за съюзите (Бонати и Езра) и за съвместните дела, бизнес-партньорствата и участието в тях (Дарио).

Практически повечето "афоризми" от класическата астрология имат точно това предвид, когато говорят за управител, но е ясно, че днес това се превежда просто като "диспозитор"=господар на знака на куспидата.

Да същата е историята и с управител на хороскопа - ТОВА НЕ Е ДИСПОЗИТОР на асцендента. Аз лично винаги съм го разбирала, като най-силната, по някакъв начин планета с най-много достойнства и в моя хороскоп това са Сатурн и Венера, а не Марс и Плутон и колкото повече чета форума (има много скорпионски асценденти) все повече се убеждавам, че преценката ми е правилна.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #34 -: Ноември 15, 2011, 08:05:55 am »
К7 лъв, освен това в 7ми дом са и цялата дева и част от везните. Слънце и Мерк в 1 дом, а Венера в 12 дом. Съпруг, девер, шефове на работа все на везни се натрисам - пу пу пу...  :-X :-X :-X

С лъв до сега не съм имала взимане-даване, мъжете деви рядко попадам на тях, но определено не ми понасят на кръвната група изобщо...  ;D ;D ;D

Сега като се размислих всички са наопаки, а аз пак на терсене...  :rolf:

Тръгнала съм отзад напред: везните, половината от които са ми в 7 дом, ми омъжила съм се за везна. Като се разведохме гаджетата бяха все малко над прокурорски това го свързвам с Мерка, тъй като цялата дева ми е в 7 дом. И сега вече искам като ще е гарга, да е рошава - ЛЪВ на ДС - да е по-умен от мен, по-силен и все по, по ,по нали щото Слънцето ми е в 1 дом и трябва да го уважавам като Личност...

Е, то луда работа...  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #35 -: Ноември 15, 2011, 10:51:22 am »
моят мъж има  :mer: :ven: :mar: в 7ми дом в лъв и слънце отново в 7ми дом но в  :vi: - всички гаджета и въобще жени които го привличат са зодия лъв :)
А ти коя зодия си  :blink:
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
When One Door Closes Another Door Opens

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #37 -: Ноември 15, 2011, 12:52:08 pm »
лъв :)  ;D
Значи и ти го привличаш със сигурност!  ;D
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Diyana

• 2705
« Отговор #38 -: Ноември 15, 2011, 03:03:59 pm »
А Юпитер и Марс да са ти случайно във въздухарски, или меркуриеви знаци :P.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #39 -: Ноември 15, 2011, 03:32:57 pm »
А Юпитер и Марс да са ти случайно във въздухарски, или меркуриеви знаци :P.

Е, тъй де, тъй, ама това пък кво общо има  :o  нещо не мога да вдяна - Юпи водолей, а Марс близнаци...  :thinking:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/