У1? Имаш предвид управителя на асцендента ли?
Да.
При мен това е Меркурий в Рак в 10 дом, така че не. :rolleyes:
Тоест, помещава се в знака на заточение на управителя на пети дом?
Чудех се дали се отчитат темите по естествените сигнификации на планетата или управлението на конкретен дом в хороскопа. Сатурн владее ли и шести дом? Не обичаш домашни любимци и всякакви там комуналки, сервизи, майстори и прочее да имат склонност да ти пилят нервите? А Марс евентуално третия ти дом ли управлява и имаш ли подобно отношение към братя/сестри/роднини - имам предвид дрязги, неразбиране, неудовлетворение или нежелание да се събираш с тях?
Не, даже всъщност по-голямата част от 5 дом си е Водолейска, има малко Козирог, колкото да попадне върха там. Уран ми владее 6 дом, и той е Козирог, но в четвърти. Като цяло рядко оставаме без домашен любимец, понеже имаме къща с двор, и винаги поне една котка идва, но винаги съм участвала някак индиректно в гледането й - т.е не съм аз човекът, който, примерно, я храни редовно, грижи се за нея и прочее - повече майка ми. Обичам животните, но някак си ако зависеше от мен, вероятно няма да си взема, тъй като изискват някакви допълнителни грижи. Бих взела евентуално някое коте от улицата а го гледам, което за мен значи да го храня редовно, да му давам хапче за паразити веднъж на 6 месеца и да го къпя от време на време, а и да му сложа една каишка. Пък да си прави на двора каквото иска. Иначе за майстори и хора изобщо в къщата ми, чужди, неканени си права, меко казано ми пилят неривте, щото съм и Рак, "Моят дом е моята крепост" и изобщо кво правят тия в крепостта ми

Върха на трети дом е Скорпион, така че да, Марс е съуправител и определено страдам от силното желание да се зачистя на някое различно място, когато е около мен семейството ми изобщо, не само брат ми и сестра ми. Всъщност с брат ми се разбираме, имаме подобни характери, но не говорим много, но сестра ми ме изкарва извън нерви. Не са лоши хора, дължа им много и го отчитам в поведението си, но са скучни и нямаме какво да си кажем. Принудителните им драми за повече експресивност и повече време заедно бъркат в здравето на иначе темерутестата ми натура изключително много. :rolleyes: :rolleyes:
ПС: Какво имаш предвид под "естествени сигнификации". Не искам да разводнявам темата.

Астрологията ми е интересна, навлизам лека-полека в нея, но все още съм малко под кривата круша, така че моля да ми простите незнанието.