Здравей Гост

Аспекти на СД планети с прогресивни

• 3 Отговора
  • 1161 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Аспекти на СД планети с прогресивни
« -: Декември 28, 2011, 08:58:08 am »
Много ми е интересно, до колко са значими аспектите между СД планети и прогресивните планети ?
Имате ли наблюдения и опит за това ?  Споделете .. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Re: Аспекти на СД планети с прогресивни
« Отговор #1 -: Декември 28, 2011, 01:29:00 pm »
а въобще редно ли е да се гледат - нали са различни методи на прогресиране :-\

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #2 -: Декември 28, 2011, 07:18:48 pm »
Споделям мнението си, без претенции за никаква миродавност.

Логиката на прогресиите е, че докато бебето изживява първите си 90 дни, астралното му тяло е свръхчувствително и всеки аспект се запаметява. В последствие, когато вече е зрял индивид, човекът изпитва необходимост да изживее, това, което е усетил като бебе в първите 90 дни от раждането си, а и това са закодирани програми в астрала, които подсъзнанието пресъздава в реалния, вече съзнателен живот.

Лично аз ползвам МНОГО прогресиите и считам, че са най-важната предсказателна техника. Никога не са ме предавали прогресии + транзити (особено на трансСатурновите планети). Стигат ми.

СД не знам каква им е "логиката" = енергийното обяснение. Сигурно имат някакво много сериозно обяснение, защото професионалните астролози около мен, винаги ги използват, а и Вселената е очарователно богата на многопластовост. Аз не ги ползвам като техника, правила съм опити с приятели по личния си хороскоп, но не бяха много успешни.

Мисля, че не трябва да бъдат смесвани двете техники, защото и двете са СИМВОЛНИ - има преминаване в друго енергийно ниво. Докато при транзитите - те са реалното физическо събитие, към тях считам, че могат да се тълкуват аспектите и на прогресивните планети и на планетите по дирекциите.

;) ;D

Ако се ползват реални събития ли ще показват, какво точно ще показват...

When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Декември 28, 2011, 10:21:02 pm »
Много ми е интересно, до колко са значими аспектите между СД планети и прогресивните планети ?

Прогресивни аспекти към дирекционни не съм наблюдавала, знам за транзит към прогресия, че понякога работят като тригер, т.е. задвижващ механизъм.
Но трябва да се наблюдава в повече карти, де. Съвсем я занемарих западната астрология  ;D, през последните няколко години нищо не чета на тази тематика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.