Здравей Гост

Южен възел и вертекс в синастрията

• 93 Отговора
  • 17751 Прегледи
Южен възел и вертекс в синастрията
« -: Декември 30, 2011, 02:05:59 pm »
Здравейте! :) Скоро попаднах на едно сайтче, в което се описваха аспекти за съвместимост в синастрията. Стори ми се малко пресилено там, но пък ме накара да поогледам по-сериозно синастрията си с един човек, който ми е много близък. Мисля, че имам кармични отношения поради няколко причини: 1) Моят Южен възел в съвпад с негов стелиум, но най-точен със Слънце и Меркурий; 2) неговият Южен възел в съвпад с моите Марс и Юпитер; 3) Неговият стелиум Слънце, Меркурий, Венера, Уран в моя 12ти дом; 4) В композита - Луна в 6ти дом в риби; 5) В композита - Слънце, Сатурн, Меркурий съвпад в Скорпион. Интересно ми е вертексът каква роля играе. Прикачам синастрията и композита, ако на някой му е интересно и иска да се включи. Вие какво мислите за синастрията и композита? Какво ви прави впечатление на пръв поглед? Отношенията ми с този човек са изключително странни - хем ми е близък, хем някак се чувствам ограничена и като тръгнем да правим нещо заедно, самият процес е доста труден, но резултатът обикновено е добър.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Южен възел и вертекс в синастрията
« Отговор #1 -: Декември 30, 2011, 03:45:22 pm »
Здрасти, при Композит Везни и Скорпион АСЦ, дават силна връзка. "Точка" Вертекс - не съществува, знам, че е много модерна и т.н., но на Запад масово се изкарват пари с астрология и все някой измисля нещо ново. Докато и възлите са "проекции" на Лунната орбита, пресичаща Еклиптиката (и те не са материални), Вертекс като точка от - the Prime Vertical, е абсолютна измислица на човека, за да може по-лесно да си създава карти, и всяка сфера, всяка елипса (проекцията на движението на планета) има Вертекс.... официалният, модерният е точка от the Prime Vertical...

абе с две думи, не е това най-важното в една синастрия. Това ако искаш мнение на астролог, ако искаш мнение на жена - вярвай в каквото и да е стига да вярваш и прави каквото ти се прави :P ;D

За мен в синастриите Ви Луната в Овен на едната личност е най-важният фактор.  ;D :-[

Какво точно искаш от тази връзка?
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #2 -: Декември 30, 2011, 11:34:13 pm »
Ахааа, този Вертекс значи си е въздух под налягане... По принцип не бях го срещала и аз досега като фактор в синастрията, но ми стана интересно, че аспектите му имат значение според онзи сайт.
По отношение на възлите изчетох доста и това, което разбрах е, че при съвпад на лична планета с възел няма мърдане - докато имаш да учиш, отношенията с този човек ще се поддържат и си се печеш на бавен огън. Честно казано и аз не знам какво искам от връзката... вече се обърках, защото има и други външни фактори, които оказват влияние. По-скоро ни е духовна връзката, приятелска въпреки, че на моменти и двамата сме си мислели и за нещо повече. В мен винаги си остава онова усещане за "нещо повече", но се старая да поддържам само приятелски отношения засега. Всичко в общуването ни е доста странно, някак доста от нещата се случват сякаш насила дори когато ги искаме. Освен това усещам потискане на емоциите си на моменти, малко ходим на пръсти като общуваме. Доста сме различни и въпреки това усещането за близост е странно силно.
Само информативно Луната в Овен е моята  :P

« Отговор #3 -: Декември 31, 2011, 10:35:36 am »
Ми различни школи с различни определения за нещата. Аз съм неутрална по отношение на мнението си за него, тъй като нямам много наблюдения, моя е в Риби, но и ДЦ ми е Риби и е вярно, че принципно често ми се случва да се привлека от човек, който е вътрешно Нептунианец - бори се за някакви идеали, има някакъв вътрепен свят, до който не допуска много хора и там има въздушни кули, кулички, куличенца и не съм сигурна дали е от Вертекс или ДЦ, не мога да разделя влиянието им.  ;D Иначе съм го срещала като точка на привличане някаква, която създава така силно привличане изведнъж.
Иначе аспектите по нодалната ос в синастрия за хубаво нещо. Според мен говорят, че сте си имали вземане-даване с човека някой минал живот, което пък може да създаде усещане, че "го познаваш от преди" и да улесни комуникацията и да ви събере като две магнитчета набързо. Но това е поотделно за факторите, смисъл не го приемай като чиста монета.  :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4 -: Декември 31, 2011, 10:38:40 am »
 ;) ;D
Аха значи, ти си Слънцето Везни с Луната Овен - в една друга тема във форума обсъждахме аспектите между двете светила. Това, че си родена на пълнолуние ти дава възможност да се поставяш на мястото на другия (особено като си и Везни) и да бъдеш добър комуникатор, "посланик", медиатор.

Вие сте близки като възраст и имате доста съвпади, само твоята Луна стои от страни и може да погледне обективно на връзката, в такъм смисъл считам, че точно в тази синастрия тя ще изиграе главната роля.

Лунните възли наистина са важни. Дали в съвпад с лична планета или важна точка от хороскопа (АСЦ, МЦ,...) дават дългогодишни, важни житейски уроци. Аз имах подобна връзка - с най-близкия си приятел (около 16 години бяхме много близки). Когато го видях за първи път, бях убедена, че го познавам, никакви съмнения. Имахме подобно на вас съвпади на личните планети и неговият АСЦ беше в точен съвпад с моя МЦ, ДЦ - с мой ИЦ, ЮЛВ с мой Уран (при мен Уран е силен). Много силна връзка, платоническа.

В последствие всеки от нас тръгна по пътя си, - аз започнах да правя кариера (избрах си тежка професия, която е много интересна, творческа, но отнема много енергия и време), заминах в чужбина, той създаде семейство и му се роди дъщеря. Странното е, че искаха да я кръстят на двете баби, и измисляха някакви имена и като краен вариант, името и на галено случайно  съвпадна с моето.  ;D ;)

Странно е, защото някак все си оставаме свързани. Но определено при Сатурновото завръщане (когато станахме на по 27) вече бяхме избрали животите си и бяхме поели по много различни пътища.

« Отговор #5 -: Януари 01, 2012, 01:20:50 pm »
Най-наред Честита Нова Година! Нека е по-щастлива и успешна за всички нас, да не забравяме, че сме хора и имаме нужда от топлина и обич, от разбиране и подкрепа! Нека се обичаме и веселим заедно, да си помагаме и да постигаме всичко, което ни се иска от душа и сърце!

Да, мисля, че наистина успявам да се поставя на мястото на другия. Даже на доста хора съм малко като отдушник.

Това за свързаността наистина е така! Много е странно, че някак го чувстваш този човек много по-близък от хора, с които имаш уж постоянни контакти, дори и с интимните партньори. При мен има някакво ограничаване. Чувствам се някак все наблюдавана - какво ще направя, ще кажа, как ще реагирам на едно или друго, което ми пречи до голяма степен и все пак ми е близък! Просто не разбирам! Кои аспекти са ви общи с нашите?

А как го тълкуваш съвпада на неговия ЮЛВ с моите Марс и Юпитер конкретно? И чудех се каква е разликата например, ако Юпитера ми беше в съвпад не с ЮЛВ а със СЛВ?

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Януари 01, 2012, 01:27:54 pm »

А как го тълкуваш съвпада на неговия ЮЛВ с моите Марс и Юпитер конкретно? И чудех се каква е разликата например, ако Юпитера ми беше в съвпад не с ЮЛВ а със СЛВ?

Ще покровителстваш (Юпитер) качествата, които той притежава, според знака, в който се намира южния възел.
Ще го тласкаш да ги изявява - Марс. И все пак това е ЮЛВ, който говори за качества, които са били достатъчно добре усвоени в минал живот. СЛВ показва посоката, в която се движи душата, посоката на съвършенството. Чрез съвпада на твоите Юпитер и Марс ти в известен смисъл го дърпаш назад. Ако съвпадът беше със СЛВ, ти щеше да го тласкаш да се усъвършенства, т.е. да развива качествата на СЛВ. Последното би молго да доведе до по-бърз прогрес.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #7 -: Януари 01, 2012, 02:09:22 pm »
Това никак не ми харесва :( Как така ще го дърпам назад? Аз винаги се старая да му помагам и да бъда полезна. Може би заради това дърпане назад са ни странни отношенията - хем близки, хем някак се ограничаваме едни други. Започвам да си мисля, че е по-добре да не общувам с него, за да не му преча на развитието. Иначе Юпитер е в Козирог, т.е. вероятно го подтиквам да е по-отговорен и сериозен.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #8 -: Януари 01, 2012, 06:20:06 pm »

Blueice, Стела е права, но сега ще ти ги протълкувам малко по-различно нещата, за да се успокоиш.  ;) ;D

Няма добро и лошо. Никнеймът, който приятелят ми ползваше бе Iceburn (име на обща любима песен). Освен това бе Водолей, с изключително сини очи и затова влезнах и в темата ти - твоя никнейм е Blue ice.  :P И твоята Венера е в широк съвпад с моя ЮЛВ.

Неговият Марс, Сатурн, Плутон бяха в съвпад с моя ЮЛВ. От първия ден, в който се срещнахме, за нас беше абсолютно естествено да се държим все едно той ми е по-голям брат. Бях убедена, че ми е бил майка в предишен живот. ;) Извеждаше ме, грижеше се за мен, никога не съм излизала в компания без него (като малка), семейството ми го познаваше, както и аз неговото. Докато не реших какво искам да правя с живота си. Някъде към 2-3 курс вече имах сериозни интереси в професионалната си област, започнах да се срещам с нови хора. Особено много мразеше мой приятел, чието Слънце в съвпад с моя СЛВ (Телец). Днес работя с този Телец.

В момента, в който аз "тръгнах" по пътя си, се разделихме. Днес аз съм различна от това, което бях преди години, и се чувствам добре, много щастлива. Две години ми бяха необходими, за да преживея раздялата си с него. Много ми беше тежко и самотно, и много често буквално ми липсваше енергията му, но сега съм добре.

Не мисля, че ме е дърпал назад, не е. До към 24-25 годишната ни възраст все още се движехме в успоредни коловози, днес окончателно сме в различни "пространства". Близки сме като енергия и до днес се случват преплитания на "пространството", но не както преди.  ;) :-[

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #9 -: Януари 02, 2012, 08:29:30 am »

Странно е, защото някак все си оставаме свързани. Но определено при Сатурновото завръщане (когато станахме на по 27) вече бяхме избрали животите си и бяхме поели по много различни пътища.

Сатурновото възвръщане е на 29-30 години. Аз сега съм на 27 и Сатурн ми е далеч от рожденното си място.

;)Странното е, че искаха да я кръстят на двете баби, и измисляха някакви имена и като краен вариант, името и на галено случайно  съвпадна с моето.  ;D ;)

Горкото дете! Според Семейните констелации, някое дете може да приеме част от съдбата или някои от емоциите на предишен партньор на някой от родителите си. Дано ти не си страдала и сега да не страдаш от раздялата си с този партньор, защото това може да се предаде на дъщеря му. Дано на това дете да не му липсва някаква енергия, както на теб ти е липсвала енергията на баща и.

Такива са кармичните взаимовръзки. Това, че името и прилича на твоето не е много добре.

« Последна редакция: Януари 02, 2012, 08:37:39 am от Hm »

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Януари 02, 2012, 10:38:14 am »
Това никак не ми харесва :( Как така ще го дърпам назад? Аз винаги се старая да му помагам и да бъда полезна. Може би заради това дърпане назад са ни странни отношенията - хем близки, хем някак се ограничаваме едни други. Започвам да си мисля, че е по-добре да не общувам с него, за да не му преча на развитието. Иначе Юпитер е в Козирог, т.е. вероятно го подтиквам да е по-отговорен и сериозен.

Съжалявам, ако не ти харесва. Хора, които имат натални планети в съвпад с ЮЛВ трябва да повторят някои уроци и докато не ги усвоят, трудно биха могли да се придвижат по посока на СЛВ. А когато партньорска планета направи съвпад с ЮЛВ, това е кармична връзка, която държи двама души заедно - защото този с планетите се учи от другия с ЮЛВ, тъй като той притежава опитностите от минал живот. Давай му повече лично пространство, за да може да се придвижва напред по посока на Рака.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Януари 02, 2012, 10:41:37 am »
Горкото дете! Според Семейните констелации, някое дете може да приеме част от съдбата или някои от емоциите на предишен партньор на някой от родителите си. Дано ти не си страдала и сега да не страдаш от раздялата си с този партньор, защото това може да се предаде на дъщеря му. Дано на това дете да не му липсва някаква енергия, както на теб ти е липсвала енергията на баща и.

Такива са кармичните взаимовръзки. Това, че името и прилича на твоето не е много добре.

Хм, какви са тия работи, дето ги говориш. Нашите имена винаги приличат на нечии други. Да си посипваме главите с пепел или какво? Имената си имат своето нумерологично значение, никакви други карми не се предават, чрез името.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #12 -: Януари 02, 2012, 10:44:58 am »

Сатурновото възвръщане е на 29-30 години. Аз сега съм на 27 и Сатурн ми е далеч от рожденното си място.

;)Странното е, че искаха да я кръстят на двете баби, и измисляха някакви имена и като краен вариант, името и на галено случайно  съвпадна с моето.  ;D ;)

Хело, Сатурновото завръщане на мен ми почва след няколко месеца. На него вече му започна.  ;)

Хората сами си избират имената да децата си, те решиха да го кръстят на бабите. Техен избор.  ;D По принцип аз имам доста добър живот, мисля, си, че ако тя има живот като моя, няма да е нещастна. Каквото съм пожелала се е случило (нали това е щастието - да мечтаеш и да ти се сбъдват мечтите). И винаги съм имала свободата да бъда себе си.  :-[

Приятелят ми е изключително интелигентен и предполагам, че тя ще наследи интелекта му, и наистина ще има подобен живот на моя - родителите и ще инвестират в нея, ще я образоват и ще и дадат добър background. Със сигурност няма да я оставят да се шляе безцелно по улиците и сама да се оправя.

Винаги, когато се разделяш с приятел, той ти липсва. Няма как. :rolleyes: Когато брат ми се изнесе и заживя собствения си живот също ми липсваше. Но това не е кармично наказание или нещо подобно, просто естествено развитие на нещата - подреждане на приоритетите.  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #13 -: Януари 02, 2012, 10:47:21 am »

Хм, какви са тия работи, дето ги говориш. Нашите имена винаги приличат на нечии други. Да си посипваме главите с пепел или какво? Имената си имат своето нумерологично значение, никакви други карми не се предават, чрез името.

На Хм, Плутонът в 1 дом се обади - опитва се да ни "психира", с цел контрол.  :P

Абе Хело, така ако ги психираш хората, никога няма нищо конструктивно да обсъдим относно астрологията и преработките.  ;D Ти си един много качествен човек с много потенциал, имаш много точни наблюдения, ама не прави такива фаталистични предсказания, не сме в средновековието, хората днес са разумни, надраснахме емоциите от епохата на Рибите  ;D
« Последна редакция: Януари 02, 2012, 11:18:00 am от Anabell »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #14 -: Януари 02, 2012, 11:17:26 am »
А ако съвпадът на СЛВ е със сатурн? Имам този съвпад(моя СЛВ !!д. негов сатурн 5д.) с човек, на който МЦ с нептун на него в 10д. съвпада с моя ИЦ, нептуна му попада в моя 3д. някакви минути го делят от иц-ти ми, моя асц. съвпада с негов вертекс и обратно.
Майка му има уран в нейния 7д. съвпад с моя слв, тази жена руши предварително всички мостове, може да се напише сценарий за "Свекървището"-2, с нея имаме съвпад между нейния плутон и моя венера, а на сина й плутон е съвпад с моето слънце, по знак и с венерата ми...
Аз съм с ДЦ риби, слънце везни, луна овен, като питащата blueice   :blink:
ЮЛВ - при мен е съвпад с К5, като попада в моя 5д. на бившия съпруг  венера и меркурий са съвпад с него, но попадат в моя 4д.,а слънцето му също е козирог, но попада в 5д. и е на 12* от моя юлв- когато се сещнахме като студенти преди години, преди още да станем гаджета, той ме гледаше със сините си очи и каза "аз имам чувството че съм бил с тебе в друг живот"  :rolleyes: и се започна драмата...  сега сме добри приятели, на нова година не пропусна да  каже, че ме обича, но освен децата, които ни свързват, не виждам бъдеще развитие с този човек., отдавна всеки е поел в различна житейска посока...

Ами значи като по учебник - Ако Венера и Мерк на съпруга ти са в съвпад с твоя ЮЛВ, в 5 дом, на теб неговата Венерина (нужда от партньорство, от комуникация, да усеща хармония и баланс в човешките взаимоотношения и т.н.) и Мерк. енергия са ти познати от минали "преживявания", може той да ти е бил наложница, по-млада от теб, в някой минал живот...Мисля, че преценката ти е парвилна, че от тук нататък сте си приключили много близките взаимоотношения.

Човекът, чийто Сатурн е в съвпад с твоя СЛВ (до колкото разбирам в твой 11 дом, а и неговият 10 дом в е твой 4 дом, доста точни съвпади на МЦ и ИЦ) определено, ще внесе дисциплина, конструктивизъм и нов тип организация в живота ти и ще ти помогне да продължиш пътя на душата ти. Сатурн винаги носи концентрация и изкристализиране. Лично аз бих те посъветвала да продължиш връзката си с него. Майка му определено ще те поставя под постоянен натиск (няма как с Плутон върху Венера и Уран върху твой СЛВ). Но и тя ще е за твое добро, най-накрая ще си научила каквото трябва. Може и в следващ живот да ви приключат отношенията. Уран учи на независимост, свобода, и осъзнаване, след като си направил обективна качествена оценка на една ситуация. При Уран за разлика от Плутон емоцията не играе роля, ще си анализира разумно и няма да се подведе от масовите настроения (Плутон). Ти си Везни, Везните също са въздушна зодия - обективни и разумни, мисля, че ситуацията е много подходяща и важна за теб.  ;)

И определено точно такава ситуация бих нарекла Кармична (никой не задължавам да приема мнението ми ;)).

« Последна редакция: Януари 02, 2012, 11:38:48 am от Anabell »

*

Stella

• 7765
« Отговор #15 -: Януари 02, 2012, 11:18:05 am »

blueice, с всички връзки е така, не се отчайвай. Всеки, който има Сатурн в картата си ограничава някой друг, Плутон е великият манипулатор, а Уран е разбивач на спокойствието и уюта. когато човек се умори от предизвикателствата и от това да усвоява нов опит по СЛВ, той търси убежище в ЮЛВ и поради това, че твоите планетки са в съвпад с неговия ЮЛВ, той може да намира в теб утеха и спокойствие.

« Отговор #16 -: Януари 02, 2012, 11:18:32 am »
Никнеймът, който приятелят ми ползваше бе Iceburn (име на обща любима песен). Освен това бе Водолей, с изключително сини очи и затова влезнах и в темата ти - твоя никнейм е Blue ice.  :P И твоята Венера е в широк съвпад с моя ЮЛВ.

Няма нищо случайно, а? ;)

Особено много мразеше мой приятел, чието Слънце в съвпад с моя СЛВ (Телец). Днес работя с този Телец.

Хахахах, аз пък особено не харесвам една негова приятелка, чийто ретрограден Меркурий е върху неговия СЛВ. :P Но гледам да не им се пречкам и да не им се бъркам в отношенията макар тя да се бърка доста в нашите и постоянно да слухти какво и защо се случва с нас.

Не мисля, че ме е дърпал назад, не е.

Искрено се надявам и аз да не съм двигател на заден ход за него.... То пък неговите Слънце и Меркурий са върху моя ЮЛВ, тъй че сме си квит с него :D

« Отговор #17 -: Януари 02, 2012, 11:21:31 am »
А когато партньорска планета направи съвпад с ЮЛВ, това е кармична връзка, която държи двама души заедно - защото този с планетите се учи от другия с ЮЛВ, тъй като той притежава опитностите от минал живот. Давай му повече лично пространство, за да може да се придвижва напред по посока на Рака.

Опитвам се. Аз никога не съм го ограничавала, но той самият се ограничава понякога заради мен. Много пъти съм му казвала да не се съобразява толкова с моите реакции и желания, но той пак си внимава. Дори сега съм решила да не му обръщам внимание известно време, но ще го направя да изглежда естествено разбира се, за да си вземе дъх от мен, пък да видим :)

*

Stella

• 7765
« Отговор #18 -: Януари 02, 2012, 11:23:38 am »
Вие доста се хванахте за това "дърпане назад". Има такъв феномен, повярвайте.
Ако не го усещате на този етап, на един по-следващ ще го усетите.
Душата се стреми да върви в посоката на своя СЛВ. И това особено силно се усеща при възврата на възлите на всеки 18 години, както и при съвпад на транзитни или прогресивни планети със СЛВ. Да не забравяме, че възлите действат свързано и много е важно да се съхрани баланса. Прекаленият акцент върху единият от възлите не е за предпочитане - с ЮЛВ предизвиква усещане за фиксиране към миналото, а върху СЛВ може да предизвиква чувството за "бурно придвижване напред", което води до стрес.

« Отговор #19 -: Януари 02, 2012, 11:33:30 am »

blueice, с всички връзки е така, не се отчайвай. Всеки, който има Сатурн в картата си ограничава някой друг, Плутон е великият манипулатор, а Уран е разбивач на спокойствието и уюта. когато човек се умори от предизвикателствата и от това да усвоява нов опит по СЛВ, той търси убежище в ЮЛВ и поради това, че твоите планетки са в съвпад с неговия ЮЛВ, той може да намира в теб утеха и спокойствие.

Да, права си и за Сатурн, и за Плутон, и за Уран, знам, но нали знаеш, че човек като попадне в критична ситуация, всичко му се струва невъзвратно загубено или прецакано. А иначе, да, той наистина се чувства спокоен в мое присъствие, но само като сме двамата сами. Понякога го усещам като едно изгубено дете, което търси пътя към дома и родителите си. Още повече, че той е в много тежки кармични отношения с майка си и се чувства някак отхвърлен и неразбран от нея. Но всеки трябва да премине през своя си "ад", за да се научи на това, което трябва. Наистина ми се иска да му помогна и да го "придвижа" напред. Доста е трудно понякога, когато той се затвори в себе си и насочва цялата си негативна енергия навътре към себе си и в същото време тя се проектира върху околните под формата на раздразнение или някакъв вид отмъщение от вида на "да ти го върна за еди какво си". Въпреки, че Слънцето му е в Стрелец, по-скоро са Скорпионски чертите от характера му.