Здравей Гост

Южен възел и вертекс в синастрията

• 93 Отговора
  • 17770 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Южен възел и вертекс в синастрията
« Отговор #20 -: Януари 02, 2012, 11:33:52 am »

А ако съвпадът на СЛВ е със сатурн? Имам този съвпад(моя СЛВ !!д. негов сатурн 5д.) с човек, на който МЦ с нептун на него в 10д. съвпада с моя ИЦ, нептуна му попада в моя 3д. някакви минути го делят от иц-ти ми, моя асц. съвпада с негов вертекс и обратно.

Човека със Сатурн ще бъде кармичен учител за този със СЛВ. Връзката ви е много силна и трудно разрушима. След като твоя СЛВ е в неговия 5-и дом, това означава, че ти му помагаш и го насърчаваш да изразява себе си творчески или по друг начин; можеш да влияеш благотворно по отношение на всички дела на 5-и дом - любов, забавления, възпроизводство...Не се меси директно в нещата на 11-и дом - планове за бъдещето, приятелски кръг...
Огледалния съвпад на Вертекс също е много силен показател за съдбовност на връзката.
Не мога да разбера, защо хората се месят толкова агресивно в живота на другите, пък било то и собственото ти дете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #21 -: Януари 02, 2012, 11:38:23 am »
На моя приятел бившата има съвпад на Меркурий и Сатурн с неговия ЮЛВ в Телец в 6-ти дом.
Още не може да се отърве от влиянието на нейния Сатурн - имат да решават кармични проблеми.
Как би могло да влияе това в негов 6-ти дом ?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #22 -: Януари 02, 2012, 11:39:29 am »
Вие доста се хванахте за това "дърпане назад". Има такъв феномен, повярвайте.
Ако не го усещате на този етап, на един по-следващ ще го усетите.
Душата се стреми да върви в посоката на своя СЛВ. И това особено силно се усеща при възврата на възлите на всеки 18 години, както и при съвпад на транзитни или прогресивни планети със СЛВ. Да не забравяме, че възлите действат свързано и много е важно да се съхрани баланса. Прекаленият акцент върху единият от възлите не е за предпочитане - с ЮЛВ предизвиква усещане за фиксиране към миналото, а върху СЛВ може да предизвиква чувството за "бурно придвижване напред", което води до стрес.

Усеща се, точно затова се притеснявам толкова. Обикновено човек осъзнава, че е нарушил баланса, когато се случи нещо, което го е разтърсило и отрезвило. Иначе си захапваш в една посока и се бориш, бориш, бориш... Забелязвала съм го в много хора.

*

Stella

• 7765
« Отговор #23 -: Януари 02, 2012, 11:41:15 am »
Вие доста се хванахте за това "дърпане назад". Има такъв феномен, повярвайте.
Ако не го усещате на този етап, на един по-следващ ще го усетите.
Душата се стреми да върви в посоката на своя СЛВ. И това особено силно се усеща при възврата на възлите на всеки 18 години, както и при съвпад на транзитни или прогресивни планети със СЛВ. Да не забравяме, че възлите действат свързано и много е важно да се съхрани баланса. Прекаленият акцент върху единият от възлите не е за предпочитане - с ЮЛВ предизвиква усещане за фиксиране към миналото, а върху СЛВ може да предизвиква чувството за "бурно придвижване напред", което води до стрес.

Усеща се, точно затова се притеснявам толкова. Обикновено човек осъзнава, че е нарушил баланса, когато се случи нещо, което го е разтърсило и отрезвило. Иначе си захапваш в една посока и се бориш, бориш, бориш... Забелязвала съм го в много хора.

Да, така е за съжаление, ние се учим най-добре чрез опита и на принципа проба-грешка. на мен може да са ми казвали много неща и да ги знам на теория, но не се ли проиграе във взаимоотношенията от двете страни, все едно нищо не се е случило. Трябва да има събитие, за да се придвижи връзката напред, трябва да има споделен опит. не можем да си заровим главата в пясъка и да чакаме да премине бурята. (Life is not to wait the storm to pass, but to learn how to dance in the rain)
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #24 -: Януари 02, 2012, 11:45:59 am »
На моя приятел бившата има съвпад на Меркурий и Сатурн с неговия ЮЛВ в Телец в 6-ти дом.
Още не може да се отърве от влиянието на нейния Сатурн - имат да решават кармични проблеми.

гледай само да не му донесе някое хронично заболяване, ако го изнервя прекалено много. Не мисля, че ще повлия не професията му, работата му, ако не е замесен силно 10 дом, но определено всекидневният му ритъм на живот може да бъде променен от нейните прояви на Сатурн и Мерк.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Stella

• 7765
« Отговор #25 -: Януари 02, 2012, 11:47:34 am »

Струва ми се, че кармичната верига ще се разкъса окончателно, когато транзитния Сатурн застане в съвпад с неговия СЛВ в Скорпион в 12-ти дом и направи опозиция на нейния Сатурн в съвпад с южния му възел в Телец в 6-ти дом.
« Последна редакция: Януари 02, 2012, 01:28:21 pm от Stella »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #26 -: Януари 02, 2012, 11:52:50 am »
Напълно възможно е, по какъв начин е проявен 12 дом, Риби, Скорпион, 8 дом, дори 4 дом, Рак - всичката вода в хороскопа му?

При СЛВ в Скорпи и в 12 дом, явно трябва да научи, някакви уроци на водната стихия - емпатия, интуиция, да изразява емоциите си, да признава усещанията, потребностите и инстинктите си и да им обръща внимание... Определено нейния Сатурн ще го дърпа назад, особено и в Девешкия 6 дом. 

*

Stella

• 7765
« Отговор #27 -: Януари 02, 2012, 11:53:50 am »

гледай само да не му донесе някое хронично заболяване, ако го изнервя прекалено много. Не мисля, че ще повлия не професията му, работата му, ако не е замесен силно 10 дом, но определено всекидневният му ритъм на живот може да бъде променен от нейните прояви на Сатурн и Мерк.

Ами, той докато "живееше" с нея помня, че страшно много боледуваше, прекалено често.
Сега все по-рядко боледува, но връзката неин Сатурн-Меркурий / негов ЮЛВ все още се усеща, още повече че имат и детенце. Взеха решение да се разделят, а изведнъж тя го помъкна по психолози да си решават кармичните проблеми. Аз стоя настрана и чакам да свърши този фарс. Нямам право да се намесвам в чужда карма. Още по-малко по оста 6-12.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #28 -: Януари 02, 2012, 11:54:54 am »
Мисля, че тя му е била Господар в предишен живот, а той и е бил роб. Така ги виждам нещата. Тя се е разполагала с цялото му време (Сатурн)...и е настройвала всекидневния му ритъм (6 дом). 

« Отговор #29 -: Януари 02, 2012, 11:57:21 am »
Ами, той докато "живееше" с нея помня, че страшно много боледуваше, прекалено често.
Сега все по-рядко боледува, но връзката неин Сатурн-Меркурий / негов ЮЛВ все още се усеща, още повече че имат и детенце. Взеха решение да се разделят, а изведнъж тя го помъкна по психолози да си решават кармичните проблеми. Аз стоя настрана и чакам да свърши този фарс. Нямам право да се намесвам в чужда карма. Още по-малко по оста 6-12.

С това мъкнене по психолози тя си се намесва в ежедневието му. Вижте на каква статия попаднах за шести дом: http://psychologicalastrology.wordpress.com/2010/11/22/%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BC-%D0%B2-%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/

Не съм много спец, но и според мен освен болестите, някак ще му контролира ежедневието с този Сатурн.

*

Stella

• 7765
« Отговор #30 -: Януари 02, 2012, 11:57:58 am »
Напълно възможно е, по какъв начин е проявен 12 дом, Риби, Скорпион, 8 дом, дори 4 дом, Рак - всичката вода в хороскопа му?

При СЛВ в Скорпи и в 12 дом, явно трябва да научи, някакви уроци на водната стихия - емпатия, интуиция, да изразява емоциите си, да признава усещанията, потребностите и инстинктите си и да им обръща внимание... Определено нейния Сатурн ще го дърпа назад, особено и в Девешкия 6 дом.

Ще ти отговоря на лични малко по-късно, че сега излизам.

*

Stella

• 7765
« Отговор #31 -: Януари 02, 2012, 11:59:02 am »

С това мъкнене по психолози тя си се намесва в ежедневието му. Вижте на каква статия попаднах за шести дом: http://psychologicalastrology.wordpress.com/2010/11/22/%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BC-%D0%B2-%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/

Не съм много спец, но и според мен освен болестите, някак ще му контролира ежедневието с този Сатурн.

Много, много интересна статия.

*

Grace

• 2257
« Отговор #32 -: Януари 02, 2012, 12:00:28 pm »

Стела, тя е била негов учител в миналото. Той инстинктивно чувства това и му е трудно да се откъсне. Още повече, че в този живот нейните възли са съвпад с неговата ос МЦ-ИЦ. Нейния СЛВ в негов 4-ти дом и дава възможност да му влияе много благотворно на дълбоко душевно ниво - да го стимулира да намира вътрешна сила и да вярва в себе си. Не предполага да му влияе добре по отношение на кариера, професия. Там той трябва да разчита на собствени сили.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #33 -: Януари 02, 2012, 12:03:42 pm »

Стела, личното ми мнение е, че на него му трябва "душевна храна" (Скорпи, 12 дом). Нали и при мен Сатурн е силен, добре, че е Венера в Риби, за да се захранвам с емоции, да гледам филми, да рисувам (особено много обичам цветовете и музиката), иначе Сатурн може без проблем да те унищожи, като си реши, че трябва да свърши нещо.

Трябва му спокойствие на човека, да го оставят сам (12 дом), да се оправи с инстинктите си и дълбоките си психически преживявания (Скорпион). Да има свободата да си изживява усещанията, Рибите най-много мразят някой да ги притиска, те си имат усещания.... за всичко.

*

Stella

• 7765
« Отговор #34 -: Януари 02, 2012, 12:08:59 pm »

Нейния СЛВ в негов 4-ти дом и дава възможност да му влияе много благотворно на дълбоко душевно ниво - да го стимулира да намира вътрешна сила и да вярва в себе си.

Не вярвам да му е било спокойно у дома - с квадратът който правят нейните венера/марс в Близнаци с неговата Венера в Риби в 4-ти дом (Венерата му в Риби е У7). Освет това тази Венера в Риби получава знакова опозиция от нейни Луна /Плутон в Дева.

ПП. Позицията на възел в дом не е толкова силен фактор, ако няма аспект с планета, ми се струва.

« Отговор #35 -: Януари 02, 2012, 12:24:40 pm »

Стела, личното ми мнение е, че на него му трябва "душевна храна" (Скорпи, 12 дом). Нали и при мен Сатурн е силен, добре, че е Венера в Риби, за да се захранвам с емоции, да гледам филми, да рисувам (особено много обичам цветовете и музиката), иначе Сатурн може без проблем да те унищожи, като си реши, че трябва да свърши нещо.

Трябва му спокойствие на човека, да го оставят сам (12 дом), да се оправи с инстинктите си и дълбоките си психически преживявания (Скорпион). Да има свободата да си изживява усещанията, Рибите най-много мразят някой да ги притиска, те си имат усещания.... за всичко.

Питайте ме мен за тази ос 6-12-ти дом - Скорпион-Телец - още повече че управителят на Скорпи Марс си е на трон и е нулева опозиция на ретро Сатурн - владетел на хороскопа ми. Повечето ми връзка са точно по тази ос. Вярвам че са кармично предопределени. А тази моя връзка с Парчето-отвъд обичта, се развива точно по тази ос. Само че при него СЛВ /Скорпион/ е в 12 - мой 6-ти, а ЮЛВ /Телец/ в 6-ти - мой 12-ти, като моя Марс и Сатурн за закачени за възлите. Години наред се мъчех да се откача, той също - безрезултатно. Не мога да определя каква ни е връзката, но по негови думи е "отвъд обичта". По отношение на моя Марс съвпад с неговия СЛВ - аз му давам енергия, живец, стимулирам го по някакъв начин - съзнателно и подсъзнателно. Нооо, съвпада на моя ретро Сатурн с неговия ЮЛВ - не мога и не мога да проумея. И още повече, че неговия АСЦ е Скорпион - нулев съвпад с моя Венера - просто моя стелуим в Скорпион му дава тази енергия от която се нуждае, макар и да не го съзнава. Един вид аз съм горивото за неговия двигател....

*

Grace

• 2257
« Отговор #36 -: Януари 02, 2012, 12:25:00 pm »

. Позицията на възел в дом не е толкова силен фактор, ако няма аспект с планета, ми се струва.

Стела, в случая отбележи, че СЛВ е съвпад ИЦ. вярно е, че в синастрията им преобладават стресиращите аспекти, но да отчетем все пак нейното Сл съвпад неговия ДСЦ + Венера, Марс в 7-дом.

*

Grace

• 2257
« Отговор #37 -: Януари 02, 2012, 12:34:48 pm »
daisy, неговите възли къде попадат като дом и планети в твойта карта?
а връзка по Вертекс има ли?

« Отговор #38 -: Януари 02, 2012, 12:54:30 pm »
 Негов СЛВ-Скорпион съвпад мой Марс в 6-ти дом, а ЮЛВ в мой 12-ти съвпад Сатурн. Вертекса ми също е в Скорпион - но е на 5-6 градуса от тази акцентирана ос.
« Последна редакция: Януари 02, 2012, 01:01:39 pm от daisyline »

*

Stella

• 7765
« Отговор #39 -: Януари 02, 2012, 01:30:00 pm »

. Позицията на възел в дом не е толкова силен фактор, ако няма аспект с планета, ми се струва.

Стела, в случая отбележи, че СЛВ е съвпад ИЦ. вярно е, че в синастрията им преобладават стресиращите аспекти, но да отчетем все пак нейното Сл съвпад неговия ДСЦ + Венера, Марс в 7-дом.

Аз говорих за съвпад на Сатурн/Меркурий с ЮЛВ, защото темата е такава. Другите аспекти не ги отричам.
Венера/Марс в 7-ми дом, НО в квадрат с негов У7. - не случайно не се разбират. Марс в 7-ми не е много добра позиция - дава скандали, но както и да е, да се върнем на темата за възлите.
« Последна редакция: Януари 02, 2012, 01:34:17 pm от Stella »