Здравей Гост

Лични прогнози за 2012 година

• 88 Отговора
  • 10527 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Лични прогнози за 2012 година
« Отговор #60 -: Януари 04, 2012, 01:02:08 pm »
Аз сега забелязвам ,че точно когато Сатурн е бил върху наталната ми луна, а прогресивната ми луна е била в началото на 12 дом ,съм се регистрилала в този форум и започнах да се интересувам от астрология ;)
Да,за всяко нещоси има причина  :blink:
Да бе, аз се регистрирах декември 2011 - транзитен Сатурн на 9 градуса от наталната ми луна, която е в 12 дом, под знака на скорпион.
Ей това като за първи път да описвам планетарни аспекти!!! Не ми се смейте!!! Начинаеща съм!! Знам, че имам много да уча! :umnik: :umnik: :umnik:

Тука има най-много скорпионски луни, форумът е пълен с такива, така че ще получиш разбиране.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #61 -: Януари 04, 2012, 01:09:43 pm »
Елизабет, Сатурн върху Луната си е направо ужас  ;D И аз в момента съм с такъв транзит,хич не е приятен,но няма как  ;) Според мен всеки един аспект е именно за да ни научи на нещо,да израстнем по-някакъв начин, да преоткриваме себе си. Поне аз така расъждавам ;)
:cry3: Ще се радвам ако споделиш и дадеш някой съвети мнение :(. Все пак питай патило!!

Ооо,той е още далеч от Луната,при мене си е точен съвпад  0,32 градуса ;D Тепърва ще започваш да го усещаш.Ми ще станеш по-чувствителна,по-напрегната,поне аз така го усещам.Емоционално ще ти се отрази.Дори и да ти донесе болка тя ще ти помогне да израстнеш според мен.Сатурн помага да градим по един или друг начин ;) Оптимистичното е,че Сатурн във Везни е в екзалтация и според мен има по-"меки" прояви.В смисъл няма да се случват чак толкова кофти работи,поне така си мисля  :blink: До 6 октомври ще е във Везни :)
« Последна редакция: Януари 04, 2012, 01:14:25 pm от valiastankova »
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

« Отговор #62 -: Януари 04, 2012, 01:45:51 pm »
Елизабет, Сатурн върху Луната си е направо ужас  ;D И аз в момента съм с такъв транзит,хич не е приятен,но няма как  ;) Според мен всеки един аспект е именно за да ни научи на нещо,да израстнем по-някакъв начин, да преоткриваме себе си. Поне аз така расъждавам ;)
:cry3: Ще се радвам ако споделиш и дадеш някой съвети мнение :(. Все пак питай патило!!

Докато Сатурн транзитира през 12-ти дом: В никакъв случай не се противопоставяй на Сатурн. По-добре изолацията да е доброволна, за да не стане доброзорна. Приеми ограниченията и поработи с подсъзнанието. Участието ти в този форум е една добра проработка на тази позиция.

При съвпад на Сатурн с Луна (същият ще се случи на асцендента) - връщаш се в спомените си от "кърмаческа възраст". Спомняш си как си била пренебрегвана като дете и най-вече от майка си. потиснати рани се отварят отново, имаш нужда от двойно повече нежност и топлота, а ти е студено и няма кой да те стопли и утеши. Уединяваш се и си ближеш сама раните, защото имаш усещането, че няма кой да те разбере. Има си медицинско название за това състояние и то се нарича "депресия". Тука вече пълното уединение е противопоказно. Изолирай се, но от време на време търси компания. може да започнеш да дружиш с по-възрастни хора.

Със Сатурн на асцендента трябва да си обръщаш внимание на личността и на външния вид - може да отслабнеш, може да започнеш да ходиш с превити рамене, все едно си понесла целия свят на гърба си. Но ти не се отчайвай, търси хора и не се изолирай повече, защото първи дом е публичен и изисква да покажеш една нова самоличност на сериозен и отговорен човек.
Stella, излишно е да ти казвам, ти по дифолт си абсолютно права -  "връщаш се в спомените си от "кърмаческа възраст". Спомняш си как си била пренебрегвана като дете и най-вече от майка си." - добре, че беше баща ми, бях негова любимка.
И сега по повод твоята бележка за новата самоличност - ами по този въпрос също вече работя (тогава не съм знаела за Саде сади). Започнах с подобрения във външния вид (което разбира се е по-лесно) - от 1 - 1,5 година редовни посещения във фитнеса (препоръчвам го горещо на всички дами-изкарвам си всичките отрови там) и вече с резултати. Работя и по вътрешното самоусъвършенстване - макар и по-трудно се опитвам да променя някой неща в себе си.
 И сега като се замисля - няма нищо случайно, както вече ти го каза - за всичко си има причини, дори присъствието ми в този форум,
 Благодаря ти Стелла и на всички, които се включиха с коментари

« Отговор #63 -: Януари 04, 2012, 02:23:17 pm »

Ооо,той е още далеч от Луната,при мене си е точен съвпад  0,32 градуса ;D Тепърва ще започваш да го усещаш.Ми ще станеш по-чувствителна,по-напрегната,поне аз така го усещам.Емоционално ще ти се отрази.Дори и да ти донесе болка тя ще ти помогне да израстнеш според мен.Сатурн помага да градим по един или друг начин ;) Оптимистичното е,че Сатурн във Везни е в екзалтация и според мен има по-"меки" прояви.В смисъл няма да се случват чак толкова кофти работи,поне така си мисля  :blink: До 6 октомври ще е във Везни :)
при мен транзитният Сатурн е в квадрат със Слънцето ми на -9а градуса, с Меркурии  7s градуса пак в квадрат, с Марс на -0,23а куинконс, секстил с Юпитер на -4s, един съвпад с Нептун на 7,5а и тригон с Хирон на 2.2а и с моите първични познания никакви добри аспекти - да взема да се застрелям? :'( :-\ :-\

« Отговор #64 -: Януари 04, 2012, 02:33:22 pm »
Квадрат,опозиция  са напрегнати аспекти, тригона,секстила са благоприятни аспекти.Опозицията незнам към кой да числя :) По-принцип четох,че се води напрегнат =,но в някой случай и благоприятен. :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #65 -: Януари 04, 2012, 04:36:10 pm »
Квадрат,опозиция  са напрегнати аспекти, тригона,секстила са благоприятни аспекти.Опозицията незнам към кой да числя :) По-принцип четох,че се води напрегнат =,но в някой случай и благоприятен. :blink:

Опозицията е дори по-силна от квадратурата, защото се изживява на вътрешно ниво и се проектира върху взаимоотношенията, а квадратурата изисква действие и така енергията на аспекта се освобождава по-лесно. При квадратурата има развитие, докато при опозицията може да има зацикляне, което е много-много неприятно. Спомнете си за "урановата опозиция", ако квадратурата на уран беше по-страшна, щяха нея да "прославят"
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #66 -: Януари 04, 2012, 05:21:33 pm »

Опозицията е дори по-силна от квадратурата, защото се изживява на вътрешно ниво и се проектира върху взаимоотношенията, а квадратурата изисква действие и така енергията на аспекта се освобождава по-лесно. При квадратурата има развитие, докато при опозицията може да има зацикляне, което е много-много неприятно. Спомнете си за "урановата опозиция", ако квадратурата на уран беше по-страшна, щяха нея да "прославят"

Има логика наистина. Защото при опозицията се сбъскват енергийте на две планети,което може да е труден процес на отработване. Нали така Стелка, или бъркам?  :blink:

« Отговор #67 -: Януари 04, 2012, 09:44:35 pm »

Като човек с 508409385094864 опозиции смея да кажа, че не е така. При опозицията поне има реален смисъл от всички усилия, които се полагат, за да се интегрира или използва даден аспект. Не сме създадени да имаме култивирани всички качества, с които да се справяме със всякакви ситуации. Опозицията предизвиква човека да излезе от познатите си поведенчески реакции и черупката на сигурността и малко да се поразрови в противоположното, да се бслъска с него, за да може да постигне после някаква осреднена хармония. Като аспекти в личния радикс за мен нямат равни, ако се отработят, тригоните могат да им дишат праха, понеже дават взаимовръзка между два подобни, еднородни знака, вярно, че могат да се обогатят и допълнят взаимно но базата остава все същата. Човек е стъпал все на едно островче. С опозиция имаш две бази, да, трудно е да си отначало Родосоския колос и да стоиш разкрачен между двете островчета, но като се научиш да ги използваш, си способен да видиш и използваш позитивите в двете противоположни неща и да изтъркаш негативите с противоположното на другото.  :rolleyes:
Квадратурата какво свързва.  :unsure: Един знак мъжки, и един женски.  :unsure: За мен при квадратура никога не може да се постигне адекватен и истински баланс и двете неща да се интегрират и да се слеят в едно.
А за транзити опозициите са си тежки, но пак, с риск да се повторя, човек и това трябва да изживее, не може да си вечно догматик, затлачен в разбиранията си какво можеш и какво не можеш и да си стоиш цял живот с тези представи. Опозицията ти дърпа носа навън - искаш, или не, не те пита и тогава РЕАЛНО можеш да разбереш границата на възможностите си.
« Последна редакция: Януари 04, 2012, 09:48:44 pm от ThunderGoddess »

*

abroad

• 2187
« Отговор #68 -: Януари 04, 2012, 10:07:50 pm »

Като човек с 508409385094864 опозиции смея да кажа, че не е така. При опозицията поне има реален смисъл от всички усилия, които се полагат, за да се интегрира или използва даден аспект. ------------------------------------

Опозицията предизвиква човека да излезе от познатите си поведенчески реакции и черупката на сигурността и малко да се поразрови в противоположното, да се бслъска с него, за да може да постигне после някаква осреднена хармония. Като аспекти в личния радикс за мен нямат равни, ако се отработят..................

преди да си говорим на теория, хайде да си поиграем на практика
колко с отработени опозиции познаваш?
каква е почвата за отработването им? или астрологичната им предпоставка?

опозициите са като оная приказка - службата е тежка, но за сметка на това продължителна :blink:

п.п. квадратът е друга бира

*

Stella

• 7765
« Отговор #69 -: Януари 04, 2012, 10:17:39 pm »
Квадратурата какво свързва.  :unsure: Един знак мъжки, и един женски.  :unsure: За мен при квадратура никога не може да се постигне адекватен и истински баланс и двете неща да се интегрират и да се слеят в едно.
А за транзити опозициите са си тежки, но пак, с риск да се повторя, човек и това трябва да изживее, не може да си вечно догматик, затлачен в разбиранията си какво можеш и какво не можеш и да си стоиш цял живот с тези представи. Опозицията ти дърпа носа навън - искаш, или не, не те пита и тогава РЕАЛНО можеш да разбереш границата на възможностите си.

И двата аспекта са негативни. човек се учи чрез негативния опит. без опозиции и квадратури няма израстване. При квадратурите човек надскача себе си. те нищо не свързват, но резултатът от тях е надскачане на предишните модели на поведение и промяна в житейските стереотипи.

Ти, който си с n-броя опозиции, ще получаваш най-голям тласък за развитие, когато транзитни планети ти образуват тао-квадрат или голям кръст.

« Отговор #70 -: Януари 04, 2012, 10:57:21 pm »
Да, abroad, познавам себе си, да кажем.  За опозиции на други хора - не съм се кьорила до толкова в картите им, нито пък се имам за чак такъв експерт, че да мога да твърдя, че дадено тяхно качество им идва от дадена опозиция. Но дори да бях експерт, не бих си позволила да категоризирам дадена чужда опозиция като "отработена" или не, тъй като дори да познаваш човека, не може да си сигурен, че това, което той проявява навън, колкото и добро да е, отговаря на личните му нужди и дали наистина би искал да е такъв. Дори да наблюдаваш такива хора, винаги ще виждаш половината от наличните факти, тъй като винаги едната планета, която участва в такъв аспект ще е в северната, а другата в южната хемисфера. Едната ще действа съзнателно, другата подсъзнателно. Едната ще е открита и видима за хората, които познават човека, другата няма да е.  :P Единственото, за което човек може да е сигурен, че е най-добър, е личния му жизнен опит, ако някой знае повече за неговия жизнен опит, то тогава мнението му и без това не би било особено важно, но аз ще се въздържа от категоризации.

Принципно съм забелязала, че отключването за отработване на опозиции при мен е наличието на транзити - както се сещаш, като има към едната планета, и другата го отнася, така че процесите на 'порастването' на техните принципи вървят хармонично. Нещо повече, ако се замислиш, вървят с еднакъв тон - ако две планети са в опозия, възможните мажорни аспекти, които транзитираща планета може да направи с тях са следните:
- Квадратура към двете
- Съвпад при едната, опозиция при другата
- Тригон за едната, секстил за другата
От това видимо разбираш, че в повечето случаи резонанса на растеж на тези две планети е силен, тъй като за разлика от квадратурата, те винаги са на една вълна - или получават и двете добър аспект, или лош. При квадратура е обратното. Един такъв взаимен резонанс означава наистина един по-лош период и за психика и за условията, в които човек се намира, но даваш наистина всичко от себе си да постигнеш това, което трябва да се постигне.
За отработените опозиции, мога да дам пример за най-скорошната, която мисля за отработена на добро ниво - Меркурий в Рак в 10 дом с Луна в Козирог в 4. Отработих ги при квадрата на транзитиращия Сатурн към двете. Преди отработването, с този Меркурий не смеех да кажа нищо на хората, ако мнението ми е различно от тяхното и като цяло винаги си премълчавах всичко с цел хармония със света, Ракът нали все си търси удобството при хората. Всичкото това неизричане на нещата беше за сметка на Луната, където те се трупат. Като се натрупат, в един момент всичко се казва със закъснение по един жалък, мелодраматичен начин, който може да буди в хората само съжаление.  ;D От сегашна гледна точка го разбирам. По време на транзита със Сатурн бях поставена първо, под по-силно от обикновеното емоционално напрежение, второ - все попадах в ситуации, които са толкова отвратителни по същността си, че за тях просто не може да се мълчи. Сега тази квадратура е разходяща, с доста голяма орбиса и мога да кажа, че вече си има видими резултати, от които съм много доволна. Меркурий намаза една по-бърза мисъл, така де, по-лесно се досещам за нещата от преди. Луната вече пък не се срамува да изрази себе си. Съчетанието на деликатността на Меркурия ми към чувствата на хората и принципната самодостатъчност на Луната ми общо ми дават възможността да изразявам гледната си точка пълно и систематично, но и достатъчно вежливо и спокойно, за да не се стига до големи емоционални вреди за другите. Напрежението между двете планети, за което толкова винят опозициите, в момента между тях е НУЛА. Ето ти отработена опозиция - преди, по време на ..., и след.  :P

Иначе Стела, за транзити, да, квадратурите също предизвикват голям растеж, но продължавам да твърдя че в натална карта е по-добре човек да има опозиции, отколкото квадрати. А иначе само с хубави аспекти не се получава, за това никой не спори, трябва да има и хармонични, и нехармонични.  :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #71 -: Януари 04, 2012, 11:12:06 pm »
при всяко мое мнение заемаш отбранителна позиция, забелязваш ли?
не целя спор, нито полемика
а провокация, на база това, което аз съм изпитала

аз и до сега не мога да кажа, че познавам себе си, което не твърдя за теб...
но при все това опозициите си остават трудно преодолими, освен моята и при всички останали, които наглеждам
не познавам такива "надскочили" ги, нищо че всички натам се стремим
ако някой знае за сходни случаи би било за сподели, че поне на теория и мечти да го докарам :blink:

« Отговор #72 -: Януари 04, 2012, 11:21:40 pm »
Считай отбранителната ми позиция по-скоро за следствие, отколкото за даденост.
Иначе процеса на познаване на себе си е нещо, което продължава през целия ни живот, но това не значи, че трябва да се отрича постигнатото до сегашния момент. Това е и което правя, определено не се блъскам в гърдите и не казвам "покорих света"  ;) ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #73 -: Януари 04, 2012, 11:24:13 pm »
Целта на опозицията е не да се надскочи, а да се примирят двете противоположности и да се намери баланса.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #74 -: Януари 04, 2012, 11:37:28 pm »

Докато Сатурн транзитира през 12-ти дом: В никакъв случай не се противопоставяй на Сатурн. По-добре изолацията да е доброволна, за да не стане доброзорна. Приеми ограниченията и поработи с подсъзнанието. Участието ти в този форум е една добра проработка на тази позиция.

При транзитен Сатурн в 12-ти дом, все още ми е там, изобщо не се изолирах. Даже напротив, станах доста по-активна навлязох в нова компания, започнах да излизам доста по-често.

*

abroad

• 2187
« Отговор #75 -: Януари 04, 2012, 11:50:51 pm »
Целта на опозицията е не да се надскочи, а да се примирят двете противоположности и да се намери баланса.

...за да се постигне съвършенство, което не съм видяла някой приживе да е постигнал...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #76 -: Януари 05, 2012, 01:21:08 am »

При транзитен Сатурн в 12-ти дом, все още ми е там, изобщо не се изолирах. Даже напротив, станах доста по-активна навлязох в нова компания, започнах да излизам доста по-често.

Дай още инфо... :blink:
Интересно, че имам наблюдения и при други с галопиращ Сатурн в 12-ти.... ;D Дори при единия се появи любовна връзка с по-възрастен партньор....незаконна... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #77 -: Януари 05, 2012, 11:25:06 am »

Интересно, че имам наблюдения и при други с галопиращ Сатурн в 12-ти.... ;D Дори при единия се появи любовна връзка с по-възрастен партньор....незаконна... ;D
аз съм новинка тук, нямам голями наблюдения, но и с моя  скорпионски Сатурн в 12 дом ....Стела е права - през последните години се изолирах, излизам много рядко, никакъв активен социален живот, а любовта - направо със затихващи функции, а и едни проблеми, по скоро интриги, караници и клюки на работното място.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #78 -: Януари 05, 2012, 11:59:45 am »

аз съм новинка тук, нямам голями наблюдения, но и с моя  скорпионски Сатурн в 12 дом ....Стела е права - през последните години се изолирах, излизам много рядко, никакъв активен социален живот, а любовта - направо със затихващи функции, а и едни проблеми, по скоро интриги, караници и клюки на работното място.

Благодаря Елизабет... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #79 -: Януари 05, 2012, 01:19:02 pm »

да, точно в това се проявява - тайни интриги, клюки, въвличат те без да се усетиш. При транзит на Плутон в моя 12-ти дом (добре, че ми е малък - само 18 градуса и Плутон повече няма да мине оттам) имах странни обаждания по телефона от някакъв манияк, който ме тормозеше и така и не разбрах кой беше тоя. Накрая извиках мъжа ми на телефона и оня затвори и повече не се обади.