Здравей Гост

Липса на реализация и признание

• 87 Отговора
  • 13007 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Липса на реализация и признание
« -: Януари 05, 2012, 01:43:36 am »
Аспекти.... :blink:
Какво и къде търсим в натала? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

eaglet

• *
  • 411
Re: Липса на реализация и признание
« Отговор #1 -: Януари 05, 2012, 09:35:03 am »
Реализацията и признанието са две различни неща  :blink: Може и да си се реализирал, но никога да не получиш признание. Най-често така става със специалистите, потискат ги, за да вършат работата  :blink: Точно затова не понасям т.нар. мениджъри, спуснати отгоре  :blink:
The only distance is that which we create!

« Отговор #2 -: Януари 05, 2012, 11:38:22 am »
Здравейте,
тъкмо си мислех да се регистрирам тук и да попитам нещо подобно и Воала  :blink:, нова тема
В моя случай - реализация в кариера, печелене на пари:
имам Вен. 2 дом,скорп. - супер
сатурн -10 дом, лъв,супер -  директор  ;D
обаче :blink: - У втори дом при венерата - изненадки,
и голямата балтия Вен. и У квадрат с тоя сатурн - мъка. Все нещо не достига, не се получава, абе тъпо
а, и локус фортуна е в 10 дом, и пак нищо.
сега се мъча със солара да видим какво ще каже (ама съм още бос)

« Отговор #3 -: Януари 05, 2012, 11:47:08 am »
Венера в квадрат със Сатурн може да оставя усещане за неудовлетвореност. Дори и всички около притежателя на квадратура Венера/Сатурн да мислят, че той е постигнал нещо, той може да не отдава достатъчно значимост на постиженията си, те да не го правят щастлив.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Януари 05, 2012, 12:07:59 pm »
Реализацията и признанието са две различни неща  :blink: Може и да си се реализирал, но никога да не получиш признание. Най-често така става със специалистите, потискат ги, за да вършат работата  :blink: Точно затова не понасям т.нар. мениджъри, спуснати отгоре  :blink:

Напълно съм съгласна.

Някой може да е качествен човек, добър специалист, да има и реализация, но трудно да получава признание.
Могат да те ценят, но признанието е друго - тук според мен има елемент на показност. Има хора, които не се усещат удовлетворение, ако способностите им не предизвикват овации, не се изтъкват пред колегите, не стават модел за възхищение/подражание, не се удостояват с титли и награди. Те непрекъснато трябва да се "показват", все едно са на сцена, в постоянна надпревара са да бъдат "най-добри" във всичко. За някои това е много изтощаващо, за други е начин на живот - въпрос на избор... и хороскоп.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #5 -: Януари 05, 2012, 12:24:29 pm »
Въпросът е имаш ли потребност някой да обнародва какъв велик реализиран професионалист си, или си мериш признанието за успехите посредством майбаха, без да те е..., че те смятат за з.....к и парашутист.
Някои четат признанието по отношението на екипа си. Други - по публичното потупване по рамото от шефа, трети - само и единствено по цифрите от фиша за заплата.
Някои предпочитат да останат зад прожекторите, а "признанието" да им се сервира само на четири очи, гарнирано с доверие и лоялност. БУчни такъв човек на трибуна и му изчети един панегирик публично и ще го направиш нелеп, смешен и неадекватен.

Въпрос на потребности и темперамент ;D.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #6 -: Януари 05, 2012, 12:28:21 pm »
Въпросът е имаш ли потребност някой да обнародва какъв велик реализиран професионалист си, или си мериш признанието за успехите посредством майбаха, без да те е..., че те смятат за з.....к и парашутист.
Някои четат признанието по отношението на екипа си. Други - по публичното потупване по рамото от шефа, трети - само и единствено по цифрите от фиша за заплата. Някои предпочитат да останат зад прожекторите, а "признанието" да им се сервира само на четири очи, гарнирано с доверие и лоялност. БУчни такъв човек на трибуна и му изчети един панегирик публично и ще го направиш нелеп, смешен и неадекватен.

не е ли тогава по мц и асц? аз например имам лъвски асцедент, ама въобще не ме интересува дали ще ме похвалят пред всички (щото в повечето случаи тия хвалби са ден до пладне, после ще ти го изкарат през носа), парите ме интересуват единствено. колкото повече, толкова повече  ;D мц ми е в телец ;)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #7 -: Януари 05, 2012, 12:35:59 pm »
Ами не, според мен. По МЦ ще е къде и колко успешно ще се реализираш. Дали и от какво признание имаш нужда си зависи от темперамента

« Отговор #8 -: Януари 05, 2012, 12:40:30 pm »
Аспекти.... :blink:
Какво и къде търсим в натала? :rolleyes:

Ти к'во мислиш по въпроса? Кое пречи или не дава тая така убава реализация и признание?

*

Stella

• 7765
« Отговор #9 -: Януари 05, 2012, 12:40:46 pm »
Ами не, според мен. По МЦ ще е къде и колко успешно ще се реализираш. Дали и от какво признание имаш нужда си зависи от темперамента

Огнените и Водните имат нужда от признание, защото енергията им изтича и няма възвращаемост.
Земните градят в материалния свят и трудът и има покритие - може да се види и да се пипне.
Въздушните говорят и пишат, а написаното остава.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Януари 05, 2012, 12:45:14 pm »

Огнените и Водните имат нужда от признание, защото енергията им изтича и няма възвращаемост.
Земните градят в материалния свят и трудът и има покритие - може да се види и да се пипне.
Въздушните говорят и пишат, а написаното остава.

защо?
При кои знаци енергията тогава има възвръщаемост и не изтича? ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Януари 05, 2012, 12:49:17 pm »
Отговорила съм.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Януари 05, 2012, 12:57:58 pm »
Отговорила съм.

Не си...,затова питам.... ;D
При кои енергията не изтича? ;D

« Отговор #13 -: Януари 05, 2012, 01:29:41 pm »
Някои четат признанието по отношението на екипа си. Други - по публичното потупване по рамото от шефа, трети - само и единствено по цифрите от фиша за заплата.
Някои предпочитат да останат зад прожекторите, а "признанието" да им се сервира само на четири очи, гарнирано с доверие и лоялност. БУчни такъв човек на трибуна и му изчети един панегирик публично и ще го направиш нелеп, смешен и неадекватен.

Това към мен ли беше?
Ако да  - то мисля, че е далеч от мен, дори по-скоро обратното, особено за признанието
Идеята ми беше как да обърна този квадрат в моя полза; и У в 2 дом, мъти много водата
А за темперамента мисля, че трябва да се обърне внимание на 1 дом и аспектите

*

elfidka

• 3129
« Отговор #14 -: Януари 05, 2012, 01:37:51 pm »
Според мен резлизацията и признанието са различни неща.
Нещо пак го удряме не философия, ама...
Зависи за какво става дума, аз познавам прекрасно реализирали се айлакчии - в айлакчийството де  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D, както и прекрасно реализирали си к...ви в подобаващата им сефера  :tongue2:

Трябва да се уточни за каква реализация става дума, за професионална, реализация като майка, съпруга......много е общо като понятие.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Stella

• 7765
« Отговор #15 -: Януари 05, 2012, 01:39:43 pm »

Това към мен ли беше?
Ако да  - то мисля, че е далеч от мен, дори по-скоро обратното, особено за признанието
Идеята ми беше как да обърна този квадрат в моя полза; и У в 2 дом, мъти много водата
А за темперамента мисля, че трябва да се обърне внимание на 1 дом и аспектите

Темпераментът се гледа по целия хороскоп - елементите и символизираните от тях качества.
Преобладаването на земя дава меланхоличен темперамент, водата - флегматичен, огънят - холеричен, въздухът е сангвиник. Но не мисля, че това има връзка с нужда от признание.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #16 -: Януари 05, 2012, 01:44:00 pm »

Много добре казано, но все пак търсим астрологичните им обяснения нали ?
Лично на мен ми дреме на детелинката, дали наякой ме признава за добра или лоша в нещо ....
Става въпрос до колко човек иска да стърчи като х... през скъсани гащи  :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #17 -: Януари 05, 2012, 01:58:36 pm »
Значи.....
По темата....според мен, реализацията би трябвало да се търси по домовете. По-точно в кой дом какво има или няма.....защото там където има планети, там има събития. Много слабо вероятно е да има събитииност в дом, без планети, не казвам че е невъзможно, но по-слабо вероятно.
Същото е и с признанието.....Примерно, един Плутон в първи дом винаги ще ТЪРСИ признание, че е такъв или онакъв или е направил нещо, пък как така никой не е забелязал ????
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #18 -: Януари 05, 2012, 03:25:11 pm »
Аз ще я интерпретирам темата така - аз с моята натална карта (почти всички планети под хоризонта), имам ли нужда от реализация и признание ?

Не. Искам да имам достатъчно пари, за да правя когато, каквото искам, и да живея на красиво място, сред природата с вода (асц Скорпи), с любимите си хора около мен. Най-мразя, да съм под прожекторите... Тази година ми се наложи (трябваше да участвам в предаване по БНТ, по покана на човек, на който не можех да откажа) и получих стомашни киселени.  :P

Слънце Козирог.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Diyana

• 2705
« Отговор #19 -: Януари 05, 2012, 03:35:30 pm »
Всъщност няма как да нямаш нужда от реализация. Въпросът е в какво я виждаш. И от признание също - въпросът е от кого го търсиш.