Здравей Гост

прогресивен композит...накъде сме?

• 33 Отговора
  • 4085 Прегледи
*

iva22

• *
  • 151
прогресивен композит...накъде сме?
« -: Януари 09, 2012, 10:18:47 am »
Не един път съм задавала въпроси във форума, свързани с връзката с приятеля ми - синастрия, хорари и т.н...а тя е трудна - има много любов, но и много напрежение покрай това дали и как да се съберем заедно. (има и обективни препятствия като разстояние, моят брак, който прекъснах, намеса на други хора и т.н., както и наши страхове и колебания). Кризата се точи от доста време - опити за раздяла до момента имаме няколко, но явно и двамата не смеем да скъсаме напълно нишката, а и се обичаме. Днес гледах прогресивния ни композит и картите на двамата...качвам ги и тук, отстрани по-лесно се виждат нещата (аз съм със слънцето в близнаци, но колкото и въздушна и вятърничава да изглежда картата ми страдам дълбоко по този човек и това продължава вече много време). Можете ли да ми кажете какво се вижда за връзката ни, за нас като двойка, поотделно и т.н....приемам всякакви идеи и мисли, само да ме отведат в някаква посока.
А също - къде в астро.ком мога да намеря и карти с дирекции?
Много благодаря! Мирна и щастлива година!

*

Stella

• 7765
Re: прогресивен композит...накъде сме?
« Отговор #1 -: Януари 09, 2012, 10:47:00 am »
Не знам кое му е прогресивното на този композит, но за мен това е композитна карта с транзити. Прогресивните планети се движат с градус на година.
Един вид дирекция ще намериш в астро.ком и тя се нарича - "solar arc" (дирекция на слънчевата дъга). в астро ком я дават в комбинация с натална карта и прогресия.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Януари 09, 2012, 10:49:28 am »
Периодът ще е труден, защото тр. Сатурн ще застане върху композитната ви луна, което може да блокира изразяването на чувствата, до емоционално отдръпване и студенина в отношенията, но може да поемете и по-големи отговорности един към друг. Във всеки случай обаче, това няма да бъде романтичен период.

От друга страна, тр. Уран квадратира композитно слънце, което внася доста напрежение, безспокойство и голяма доза непредвидимост във взаимоотношенията. Уран в квадрат с композитна Венера също нее благоприятен период - този аспект води до безпристрастност, нежелаение за обвързване, а понякога и до внезапно решение за прекъсване на връзката.

(Виждам, че момчето си има рождена Венера в началните градуси на Рака- венера попада в 5 натален дом).
« Последна редакция: Януари 09, 2012, 10:57:08 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #3 -: Януари 09, 2012, 11:15:30 am »
Стела, благодаря ти, ето това е композитната ни карта с транзити, а горната е прогресивен композит (поне така е в астро.ком). виждам, че транзитен сатурн върхи композитен уран също не звучи добре... :(

*

Grace

• 2257
« Отговор #4 -: Януари 09, 2012, 11:25:13 am »
Ива, просто сложи ако искаш една синастрична карта.

*

Stella

• 7765
« Отговор #5 -: Януари 09, 2012, 11:28:48 am »
Ива, просто сложи ако искаш една синастрична карта.

И аз така мисля. за какво ни е да посторяваме производни карти, като можем да черпим нещата от извора.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #6 -: Януари 09, 2012, 12:54:19 pm »
благодаря ви, Стела и Грейс, ето синастрията..аз съм външния радикс

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Януари 09, 2012, 01:01:34 pm »
Не е толкова фатално Сатурн/Уран...В композита основно значение има слънце/луна..както и кардиналните оси + управителите...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #8 -: Януари 09, 2012, 01:10:40 pm »
Ива, тоя човек ревнив ли е? имам чувството, че е малко "емоционален вампир " - непрекъснато да има нужда да чувства, че е обичан, да му бъде казвано, показвано, доказвано...ако не ти е проблем, прати ми на лични данните, че тия йероглифи в астроком са ми трудни, а и си ползвам само мойта програма.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #9 -: Януари 09, 2012, 01:23:23 pm »
напоследък започна да се проявява и като ревнив, иначе обича да знае къде съм, какво правя, да проявявам и казвам любовта си...а за емоционалния "вампиризъм" - не знам, но се чувствам като обсебена, все едно съм в омагьосан кръг и няма излизане

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Януари 09, 2012, 02:42:27 pm »
благодаря ви, Стела и Грейс, ето синастрията..аз съм външния радикс

На тази синастрия Ракът е слабото място. Негов Сатурн в съвпад с твой Марс в Рак. И двете планети са слаби в този знак и трудно се проработват. Негова Венера в съвпад с твой Сатурн-транзитен уран ще ги разтресе скоро.

Сатурн държи двама души заедно доста дълго време, но когато човек осъзнае силата на собствения си Сатурн, прекъсва кармичната верига без капчица съжаление. Това се случва, когато престане да проектира върху другите чувство за вина и си поеме личната отговорност. Сатурн най-трудно се проработва в Рак.

*

Grace

• 2257
« Отговор #11 -: Януари 09, 2012, 03:12:09 pm »
Ива, в тази синастрия един от важните акценти е квадрата Плутон/Венера. Той го има заложен по натал. Повтаря се като синастричен аспект. И на всичкото отгоре твоя Сатурн идва с точен съвпад на неговата Венера. Всичко това има доста кармично звучене. По Венера/Плутон - дълбочина и страст, Но и трудни връзки, емоционални проблеми. Понякога такъв партнъор е манипулативен и властен / дори несъзнателно /  или провокира това поведение у другия. Този аспект може да ви създава проблеми и напрежение; Много зависи как ти ще изживееш нещата, защото ти си Плутон в случая.
А той изживява своята Венера чрез теб.
Сатурн  - дали понякога той не се чувства подтиснат от теб?  И кой е по-зрелият от двамата? Освен Кармата и Учителя, Сатурн дава дълготрайност, да. В случая дава и положителни и отрицателни проявления във връзката.
Много ви е интересна синастрията. Хубаво е, че емоционално вибрирате на еднакви честоти - съвпад Луни. Неговия Меркурий / втори У7 / също съвпад Луна;
Ти сигурна ли си, че без да искаш не провкираш временна раздяла и  дистанциране, нужда от свобода във връзката?   

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #12 -: Януари 09, 2012, 03:22:21 pm »
.."но когато човек осъзнае силата на собствения си Сатурн, прекъсва кармичната верига без капчица съжаление." Стела, какво имаш предвид...как да отработвам сатурна си в рак?
Грейс, да, права си за всичко, което си написала. При мен този квадрат венера/плутон го има винаги при мъжете, които обичам много..и винаги аз съм плутона. Да, аз провокирам разделите, защото искам яснота, решение...а той сякаш бяга от това и от отговорността...

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #13 -: Януари 10, 2012, 08:22:00 am »
при него 1-ви и 7-ми дом са интерсептирани...може ли да се каже, че обвързването/женитбата са трудни за този човек?

*

Stella

• 7765
« Отговор #14 -: Януари 10, 2012, 08:28:37 am »
при него 1-ви и 7-ми дом са интерсептирани...може ли да се каже, че обвързването/женитбата са трудни за този човек?

Не. интерсептацията не може да е причина за това.

*

Stella

• 7765
« Отговор #15 -: Януари 10, 2012, 08:36:27 am »
.."но когато човек осъзнае силата на собствения си Сатурн, прекъсва кармичната верига без капчица съжаление." Стела, какво имаш предвид...как да отработвам сатурна си в рак?

Поемаш си личната отговорност, без да я прехвърляш на друг човек - това значи да си проработиш сатурна. Със Сатурн в Рак - става дума за семейството и грижата, за изразяването на емоциите, за оцеляването. Виж и дома, в който Сатурн е разположен.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #16 -: Януари 10, 2012, 10:43:06 am »
мдаа...сатурн ми е в 7 дом и се усеща с пълна сила...връзки, връзки и все нещастна...а и все още ми е трудно да се отърся от някои догми, родители, баби и т.н., а и като цяло семейството е много важно за мен, но все не ми се получава.
Кажете ми нещо за него...иска ми се да видя и разбера нещо, което още не съм видяла, да прозра някои неща, за да видя пътя си напред по-ясно...

« Отговор #17 -: Януари 10, 2012, 12:36:25 pm »
Как успя да я смалиш тази картинка. :blink: Като натискам върху нея, не се показва в цял размер. Може ли в по-голям вариант? Не знам колко е широк съвпадът, но светила в един и същи знак си е добър синастричен аспект.

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #18 -: Януари 10, 2012, 12:44:37 pm »
Да добавя нещо ,неговият час ми е неизвестен и съм поставила 12 ч. Той е от външната страна. Сега се уча да качвам снимки :-[

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #19 -: Януари 10, 2012, 01:46:41 pm »
:) цял стелиум от негови планети във везни ти попадат в 7-мия дом. за интимни отношения ли става въпрос?