Здравей Гост

Стадния принцип и астрологичните му обяснения

• 130 Отговора
  • 13799 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Планети...,знаци...,аспекти....

Ако приемем водолей като планета сигнификатор на групите...има ли нещо друго освен нея...което би могло да влияе... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re: Стадния принцип и астрологичните му обяснения
« Отговор #1 -: Януари 11, 2012, 10:40:31 am »

Ако приемем водолей като планета сигнификатор на групите...има ли нещо друго освен нея...което би могло да влияе... :rolleyes:
Аз мисля,че можем спокойно да приемем и риби като планета сигнификатор на групите.Онези групи,в които всеки се е размазал от секс и дроги в другите и няма индивиди. ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #2 -: Януари 11, 2012, 10:59:56 am »
Амиии, едва ли точно принципът на индивидуализма отговаря за стадата.  ;D
Защо ти да не започваш да развиваш някоя животновъдна ферма и проучваш как да си ги подбереш за да ти е мирно стадото ли ?  :rolf:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3 -: Януари 11, 2012, 11:27:50 am »
Амиии, едва ли точно принципът на индивидуализма отговаря за стадата.  ;D
Защо ти да не започваш да развиваш някоя животновъдна ферма и проучваш как да си ги подбереш за да ти е мирно стадото ли ?  :rolf:

Това е добра идея... ;D...
Индивидуализма е част от принципа на стадото според мен...
Но ми се иска да чуя и други мнения... астрологични....Ако питаш защо...ще кажа...по повод на определени събития в ЕС и Гърция.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #4 -: Януари 11, 2012, 11:30:34 am »

Индивидуализма е част от принципа на стадото според мен...

Пълни глупости! Индивидуализъм и стадо са абослютни антиподи един на друг!

Марая, що не помислиш малко преди да напишеш поредната глупост?

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #5 -: Януари 11, 2012, 11:35:24 am »
Стадо е група животни от един и същ биологичен вид, по изключение и повече от един вид, които се движат заедно, хранят се заедно и живеят заедно.

и

Индивидуализмът насърчава преследването на лични цели и желания, независимостта и самоувереността, докато се противопоставя на външните фактори на влияние като: обществото, семейството и всяка друга група или институция и стадо.

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Януари 11, 2012, 11:42:51 am »

Аз мисля,че можем спокойно да приемем и риби като планета сигнификатор на групите.Онези групи,в които всеки се е размазал от секс и дроги в другите и няма индивиди. ;D

Хахахаа! Това сигурно е от силния Меркурий, който отговаря за точността и перфектността на изказа и за енциклопедичната памет.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Asol

• 4140
« Отговор #7 -: Януари 11, 2012, 11:44:53 am »
Ми то астрологично можем всяка комбинация да набедим за стадна, ако искаме.
Иначе човек индивидуалист няма как да бъде част от стадо, защото е със собствена позиция и основния авторитет, който следва е неговия. Това за което питаш е приоритет на безхарактерните и мекушавите, които не смеят да имат собствена позиция да не би случайно да разсърдят някой овчар.
Да припомня една поговорка "Преклонена глава сабя не я сече".
« Последна редакция: Януари 11, 2012, 11:51:25 am от Asol »

*

Stella

• 7765
« Отговор #8 -: Януари 11, 2012, 11:52:14 am »
Да не говорим, че именно Уран е планетата на революциите и социалните реформи. хахахаха!
Комформистите май трябва да ги търсиш по други знаци и планети.  :P
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Януари 11, 2012, 11:55:15 am »
Йеее, имаме още една тема за чоплене.  ;D

В астропсихологията се сещам, че свързват 4ти квадрант и транссатурновите планети с груповия фактор.

Но щом в мунданната астрология Луната управлява електората и като цяло народа в една държава, би трябвало да се взема и лунният принцип под внимание.

Неслучайно Луната управлява вегетацията, циклите и развитието на всички живи организми в материалния свят. В този смисъл Луната може да символизира универсалния дух, на който са подчинени всички живи организми в Природата.

Стадото също се подчинява на лунния принцип - оцеляване и продължаване на рода. В стадото липсва индивидуализъм, макар и да се обособяват доминиращи мъжкари или женски. Животните се подчиняват на инстинктите и биологичните закони (Луна), докато на човека му е дадено съзнание (Слънце).

И ако Слънцето е егото, а Луната - душата, тогава чрез изразяване на слънчевия принцип ние се стремим към индивидуализация, а чрез изразяване на лунния принцип - към приобщаване. Там, където липсват възможности за изразяване на нашата индивидуалност, сме по-склонни да се подчиняваме на масови тенденции, психиката става по-внушаема и се прикрепя към някой егрегор (религиозен фанатизъм, секти и др. подобни организации).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #10 -: Януари 11, 2012, 11:57:54 am »
може и да ви е забавно, но ако говорим сериозно, точно Уран - големия индивидуалист, бунтовника и революционера е и сигнификатор на групите. Както впрочем знаете, и целия 11-ти дом и знака Водолей.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #11 -: Януари 11, 2012, 12:01:59 pm »
може и да ви е забавно, но ако говорим сериозно, точно Уран - големия индивидуалист, бунтовника и революционера е и сигнификатор на групите. Както впрочем знаете, и целия 11-ти дом и знака Водолей.

Сигнификатор, тоест водач, указващ, управляващ. А сега помисли малко - една овца може ли да бъде водач - НЕ. Само един силен индивидуалист може да бъде водач на група или стадо, тоест Уран като сигнификатор на групите го играе водача на групите, а НЕ самата група. Правете разлика между тези неща моля ви.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Януари 11, 2012, 12:15:17 pm »
Една група може да обединява идивидуалисти и да са свързани в нея посредством общи цели и интереси. Такъв тип група ще е по Уран и Водолей.

Друго са клановите обединения или тези на фанатиците, при тях лунният принцип е силно застъпен в съчетание с Плутон/Скорпион.

Ако говорим за ню ейдж религии, хипита и разни направления с нихилистичен привкус, според мен има влияние на Нептун и Риби.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #13 -: Януари 11, 2012, 12:43:33 pm »
Ето един видеоклип, който внася яснота по въпроса.

http://vbox7.com/play:305cea16

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Януари 11, 2012, 12:50:00 pm »

Хахаха, дядото ме кефи - иска женски бжинки да го налазят.  ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #15 -: Януари 11, 2012, 12:55:48 pm »

Хахаха, дядото ме кефи - иска женски бжинки да го налазят.  ;D ;D

Лили, каква е тази дума "бжинки"?, много закачливо звучи  ; :rolf:

*

Stella

• 7765
« Отговор #16 -: Януари 11, 2012, 01:57:23 pm »
Сетих се "мафиотите" и "мафиотките" не бяха ли по Плутон. Доколкото знам, там гонят даже групова вендета. :haha: :haha: :haha:

*

Grace

• 2257
« Отговор #17 -: Януари 11, 2012, 02:16:59 pm »

Сигнификатор, тоест водач, указващ, управляващ. А сега помисли малко - една овца може ли да бъде водач - НЕ. Само един силен индивидуалист може да бъде водач на група или стадо, тоест Уран като сигнификатор на групите го играе водача на групите, а НЕ самата група. Правете разлика между тези неща моля ви.

Помислих малко....., а след това реших да попрочета малко...И в крайна сметка, направих разлика...

" Уран е външна планета. Като такава той отразява тенденциите в колективната психика, от която всички сме част, Уран не е заангажиран с индивидуалното развитие. Дори само заради факта, че тази планета е съуправителя на противополжния знак, управляван от Слънцето - Водолей, който е точно срещу Лъв. Дори само това ни информира, че Уран символизира антитезата на индивидуалното изражение / което е слънчево /, защото отделната личност е потопена в групата."

"Тук нерядко персоналните ценности и личната идентичност са малко осъзнати".

" Нерядко уранианецът е силно неконвеционален; но нетрадиционен не означава индивидуален." - цитати на Лиз Грийн   

И още от Лиз Грийн - " При тълкуването на астрологически символи е нужно да бъдем изключително внимателни в избора на думите, които използваме. Точността е от огромно значение при предаването на астрологичните концепции - а немърливостта или мъглявостта може да доведат до недоразумения. "

сега помисли пак ...
но иначе за овцата съм съгласна  ;D . Определено не я виждам като водач на стадото.  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #18 -: Януари 11, 2012, 03:03:43 pm »
Независим, свободолюбив, необвързан, неангажиран, безпристрастен, уважаващ различията между хората, не принадлежащ към нито една партия или религия, понеже не обича да се обвързва. Той е свободен електрон, може да си ходи по групите колкото си ще, но всъщност не би останал в група, където не се уважават индивидуалните различия между хора или се заклеймяват различните. водолеят ще си тръгне от такава група без капчица съжаление и нито парите, нито облагите, нито обществената позиция ще го спрат. 11-ти дом е домът на свободните занимания, на групите по хобита, без задължения. Там прекарваш времето си със себеподобните, без да имаш някакъв интерес - материален, политически, икономически или друг. В 11-ти дом са приятелите. Всеки има Уран в хороскопа си както и нужда от приятели.

Слънце управлява Лъв, в този знак то е на трон. Слънцето е нашето съзнателно Его. В Лъва Егото е в своя апогей- силна егоцентричност. Във Водолей Егото не е така изявено, но това не го прави стаден, а по-малко егоцентричен.

Индивидуалисти са хора с преобладаващо изгряващи планети в източното полукълбо (принципа на Овена) и най-вече на югоизток.

Комформисти или хора, които са по-скоро зависими от другите, са хора с преобладаващи планети в западното полушарие (принципа на Везните) и най-вече на северозапад.

Колко странно, че 5-ти дом попада тука нали? Всъщност лъва има нужда от другите хора много повече от всеки друг знак, най-малкото, за да печели аплодисменти. (Да ме прощават лъвчетата).

Лили загатна за този принцип и аз го споделям. то не е нещо ново. има го в основите на астрологията.
« Последна редакция: Януари 11, 2012, 03:09:55 pm от Stella »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #19 -: Януари 11, 2012, 03:20:00 pm »
Анджек, Стела е права Грейс. И стига цитати вадени от контекста. Предполагам си много наясно, че управител на знак е нещо много различно от самият знак!

Цитатите на Лиз Грийн са правилни - помисли пак над тях.  ;) И раздели водолея от самият Уран и виж разликите! Стела го е обяснила много ясно!

Аз съм силно изразен уранианец и като такъв никога и никъде не съм се вписвала. Навсякъде ме гледат странно и рядко разбират какво всъщност съм. Приела съм го и не ми и пука за хорското мнение изобщо.

Уран е револицията в изненадата - като такъв не можеш да го впишеш при стадото, но революцията се прави от група в повечето случаи, което е презумпция на други планети. Уран ръководи творческата воля, внезапната промяна, революциите, индивидуализма, бунта и автономността.

Символа на Уран е подтика към свобода, а свободата като такава се свързва с освобождението!

Справка: 1 том на двете баби.
« Последна редакция: Януари 11, 2012, 03:24:21 pm от Вещичка »