Здравей Гост

Стадния принцип и астрологичните му обяснения

• 130 Отговора
  • 13814 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Стадния принцип и астрологичните му обяснения
« Отговор #60 -: Януари 12, 2012, 09:39:02 pm »
Нужен му е силен Меркурий, за да има дар-слово, да омайва и да убеждава, нежна е и харизма.

Ама и само с лаладжийство не се става лидер.  ;D

ами да. то така ако почнем, трябва и Нептун за обаяние, Плутон за магнетичност, Меркурии за дар слово, Венера за харизматичност...и т.н. Мисля че Кая е казала есенцията на нещата - Слънце, Марс, кардинални знаци..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Януари 12, 2012, 09:44:38 pm »
Понеже се спомена за силен Меркурий, а той дава и такива качества, ако не е подкрепен от други фактори.
Един силен Меркурий на видно място в хороскопа много често дава лаладжийство, дар слово, добри вербални способности, но за лидерски качества е необходимо да бъдат добре интегрирани и други планети в хороскопа - Слънцето, Луната и Сатурн.

Всъщност един лидер трябва да притежава набор от различни качества, но наистина не му е нужен силен Марс, освен ако не е тръгнал да се състезава с останалите и да надскача всички претенденти за тази роля.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #62 -: Януари 12, 2012, 09:46:40 pm »
Овненски Меркурий на Десцендента, точен съвпад Венера/Марс в 7-ми дом в тригон с Луна/Юпитер в 3-ти и квадрат с лъвски Сатурн в 10-ти. Фюрерът. Ей тва е да омайваш и контролираш масите. Първо им включваш сладките приказки (големите обещания) по Луна в съвпад с Юпитер, а после - заточен сатурнски терор. Много добра поредица за него и Втората световна война върви по Нат Гео тези дни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #63 -: Януари 12, 2012, 09:54:24 pm »
Между другото, виждала съм карти със силен Марс, но слабо Слънце и общото при тях е, че Марс дава изявено желание за доминиране, тенденция към състезателност, докато на Слънцето му е трудно да се изяви. В резултат се стига до прояви на егоцентризъм и незачитане на хората от обкръжението.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Януари 12, 2012, 09:55:43 pm »
Овненски Меркурий на Десцендента, точен съвпад Венера/Марс в 7-ми дом в тригон с Луна/Юпитер в 3-ти и квадрат с лъвски Сатурн в 10-ти. Фюрерът.

С тоя "хилав" Марс в Телец къде е тръгнал да става водач, нали?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #65 -: Януари 12, 2012, 09:57:00 pm »
Мисля, че във всички изказани мнения има много верни неща, и Грейс е права, че може всяка планета да се разгледа, и Кая за кардиналните знаци (аз особено се съгласявам за кардиналните домове), Стела винаги дава много коректни мнения и верно към 21 век Меркурий е изключително важен (ерата на Водолея), Лили всички знаем, че е добър психолог и има точни житейски наблюдения, и аз ще се включа с два примера от живота си, на лидери, мъже. Единият има Марс в Козирог (неизвестен час на раждане), другият съвпад на Слънце и Марс в 1 дом, Риби. При тях Марс не е мускулестия варварин, а един изключително осъзнат Марс, с много концентрирана енергия и как да кажа потентност. Усещаш мъжка сила, Марс, но всичко е овладяно и се ползва по предназначение. И при двамата Сатурн между другото не е силен, никакви достойнства. Но при единия знакът Водолей е силен, при другия Везните. И двамата имат по едно светило в дева.   

Мирабела  :blink: и аз се замислих за Хитлер, но мисля, че там факторите са много, не е само до неговата личност, но е факт, че е водил масите (обаче третият райх има МНОГО силно министерство на пропагандата....).
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Януари 12, 2012, 10:03:20 pm »
При Хитлер сега забелязах, че Меркурий е много слабо аспектиран, но се води леко прегорен от Слънцето, в лъчите му.
Има и знакова опозиция с изгряващия Уран, но е доста широка.

Меркурий е в почти точен съвпад с ДС, но не виждам да има кой знае какви есенциални достойнства. Тогава как е успял да завладее толкова голяма аудитория със своите речи? Всъщност за него се знае, че е бил привърженик на окултизма, имал е и лични астролози.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #67 -: Януари 12, 2012, 10:07:02 pm »
За Хитлер се сетих само покрай National Geographic. Не съм разглеждала картата на Гьобелс и на другите пропагандисти. Права си, Анабел, силна машина са имали.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Януари 12, 2012, 10:22:29 pm »
Моето разбиране за "лидерство" е да накараш масите да те последват, да ги сплотиш в група съмишленици и да ги поведеш към някаква обща цел. Това предполага усет за масовата психика, умение да се управляват и насочват тези процеси, затова мисля, че лидерите са и добри психолози, и добри стратези. Всички тези качества с кои планети можем да ги свържем?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #69 -: Януари 12, 2012, 10:24:03 pm »
за мен Плутон, и най-добрият стратег - Сатурн  :P
When One Door Closes Another Door Opens

*

Grace

• 2257
« Отговор #70 -: Януари 12, 2012, 10:29:15 pm »
за да бъдеш лидер е нужна енергия. да я излъчваш, да завладяваш, да увличаш след себе си...затова Овните са толкова добри лидери. А аз правя разлика между лидер и диктатор.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #71 -: Януари 12, 2012, 10:31:09 pm »
А аз правя разлика между лидер и диктатор.

О, да, има огромна разлика между лидерството и тиранията.  :blink:

Истинските лидери умеят да сплотяват. Да направят така, че всеки член на групата/организацията да се почувства полезен и необходим за функционирането на цялото. Да си лидер не означава да си задължително най-добрият, най-силният, най-ефективният, ролята на лидера е да поведе останалите, да ги приобщи към мисията и целите на организацията. И за това е нужна енергия, да.

« Последна редакция: Януари 12, 2012, 10:42:34 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #72 -: Януари 12, 2012, 10:47:24 pm »
Точно. Напълно съгласна съм с теб, Лили. Да си добър ръководител означава да умееш да работиш с екипа си, да познаваш силните и слабите страни на всеки, за да разпределяш правилно (ефективно) задачите помежду им. Да ги вдъхновяваш да бъдат по-добри, да им бъдеш пример във всяко отношение (почти всяко, ако не може всяко). Има огромна разлика между "да ръководиш" и "да командваш". Уви, някои хора от моето работно обкръжение не я разбират.

*

Stella

• 7765
« Отговор #73 -: Януари 12, 2012, 10:53:33 pm »
Живеем в информационен век. Преди време, ако за лидерът е било важно да умее да ловува и да язди кон или да се дуелира, днес са нужни други качества -  в днешното съвремие, информацията е сила. Трябва да имаш силен меркурий, иначе не става. Като гледам някои политици, повечето от които зодия Близнаци как не им млъква устата, не е за всеки тая работа. Маниерът или държанието както са казали древните има огромно значение - Маргарет Тачър е вземала уроци по дикция, защото гласът и е бил много писклив (тя е потомствена политичка). Доколкото съм чувала и Дж. Кенеди също е вземал подобни уроци как да говори пред аудитория.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #74 -: Януари 12, 2012, 10:54:49 pm »
досега говорехме за лидер в смисъл лидер на масите....а ако говорим за лидер в смисъл ръководител, да...съгласна съм - трябва да сплотява и да дава пример.

*

Grace

• 2257
« Отговор #75 -: Януари 12, 2012, 10:56:50 pm »
не всички политици са лидери. и не всички ръководители.

*

Stella

• 7765
« Отговор #76 -: Януари 12, 2012, 10:56:54 pm »
Хитлер е лидер, макар да е бил диктатор. Той е оглавил една прослойка от населението, които са го последвали и са му повярвали. Управлявали са чрез омразата. Нещо подобно в момента се опитва да направи (и донякъде го постига Волен Сидеров) - той използва негативизма у хората, за да ги оглави.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #77 -: Януари 12, 2012, 11:33:12 pm »

Живеем в информационен век. Преди време, ако за лидерът е било важно да умее да ловува и да язди кон или да се дуелира, днес са нужни други качества -  в днешното съвремие, информацията е сила.

Лидерите едно време не са се биели много, а са стояли в задните редици и само са наблюдавали и са давали заповеди. Ако ги прострелят, какви лидери ще бъдат тогава?

Аз говоря за племената, когато Вождът е трябвало да бъде най-силен физически.

*

Stella

• 7765
« Отговор #78 -: Януари 12, 2012, 11:33:50 pm »
Хитлер е лидер, макар да е бил диктатор. Той е оглавил една прослойка от населението, които са го последвали и са му повярвали. Управлявали са чрез омразата. Нещо подобно в момента се опитва да направи (и донякъде го постига Волен Сидеров) - той използва негативизма у хората, за да ги оглави.

Доколкото съм чувала, управлявали са като са внушили на хората надеждата за Велика Германия и възраждане на държавата.

Точно така, чрез войни и плячкосване  и насаждане на омраза към други раси. Даже са създали цяла идеология за да оправдаят това.

*

Stella

• 7765
« Отговор #79 -: Януари 12, 2012, 11:45:41 pm »
Забелязвам, че има общи неща между картата на Хитлер и моята.

И двамата сме зодия Телец, асцендент Везни. И двамата имаме Юпитер в 3-ти дом в Козирог, както и Меркурий в Телец в съвпад с десцендента, както и Венера в Телец в 7-ми дом, както и МС в Лъв.

И двамата имаме нелек аспект на Марс и Венера към Сатурн. Той квадратура, а аз съответно съвпад и опозиция.

Започваш да ме плашиш.  ;D