Здравей Гост

.

• 253 Отговора
  • 31925 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re: Юпитер
« Отговор #20 -: Януари 21, 2012, 12:10:40 pm »
Управлява 1 и 12-ти дом и се намира на К8. В екзалтация в Рак и включен в голям воден тригон с Нептун в Скорпион и Сатурн в Риби, секстил с Уран и Плутон в Дева (в 9-ти дом) и квадрат с Марс във Везни.

Не се интересуваме само какво ти управлява, но и как ти се отразява. Иначе няма полза от тази информация. Моят Юпитер в 3-ти дом е в Козирог и търси полза от информацията.
Раздаваш ли се в секса?

Много ти е грешна постановката и сама си противоречиш. Първо казваш, че там, където е Юпитер човек се раздава, а в същото време твърдиш, че твоят Юпитер в 3-ти дом "търси полза"  :haha:

И не, не се раздавам в секса, на мен ми се раздават.

Вие сте като децата  ;D
Може Хело да е в неправилна посока, поправете я, няма какво да я четете и засичате после в изказа....
Кой има полза от такова отношение ???
Всъщност тя е обхванала и двете същности на Юпито.
Хело, това което съм чела за Юпитер е, че по принцип го водят за ''добър'', но дали е малефик или бенефик зависи от положението му в радикса. С други думи, той може да бъде и добрия и лошия късмет в натала  :blink:

Виж, сега. Аз нямам деца насреща си, а възрастен човек, който работи с деца и очемвидно му е трудно да излезе от тази роля. Защото ние тука не сме деца.  Ако има нужда от информация няма нужда да поучава хората и да ги насочва тенденциозно към желаните отговори и към......секса, например. Да беше попитала, щях да и кажа, че с Юпитер в 8 дом се интересувам от живота след смъртта. На елементарно ниво 8 дом се свързва със секса, но този дом е много по-сложен.

Проявленията са различни , верно е, зависи от много неща, но Хело си е Хело нали знаеш  ;D

Моя Юпи пък е в 5 дом - до тук добре, ама ...Защо е в козирог бе  :96:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Януари 21, 2012, 12:13:37 pm »
Толкова е дъФкана темата за Юпитер...... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Януари 21, 2012, 12:17:14 pm »

При преминаване на Юпитер през ЮЛВ започнах сериозно да се занимавам с астрология.
Преди това интересът ми към нея бе на ниво слънчеви знаци, китайски зодиак, келтски зодиак и т.н.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #23 -: Януари 21, 2012, 12:18:16 pm »
Управлява 1 и 12-ти дом и се намира на К8. В екзалтация в Рак и включен в голям воден тригон с Нептун в Скорпион и Сатурн в Риби, секстил с Уран и Плутон в Дева (в 9-ти дом) и квадрат с Марс във Везни.

Не се интересуваме само какво ти управлява, но и как ти се отразява. Иначе няма полза от тази информация. Моят Юпитер в 3-ти дом е в Козирог и търси полза от информацията.
Раздаваш ли се в секса?

Много ти е грешна постановката и сама си противоречиш. Първо казваш, че там, където е Юпитер човек се раздава, а в същото време твърдиш, че твоят Юпитер в 3-ти дом "търси полза"  :haha:

Вие сте като децата  ;D
Може Хело да е в неправилна посока, поправете я, няма какво да я четете и засичате после в изказа....
Хело, това което съм чела за Юпитер е, че по принцип го водят за ''добър'', но дали е малефик или бенефик зависи от положението му в радикса. С други думи, той може да бъде и добрия и лошия късмет в натала  :blink:

Виж, сега. Аз нямам деца насреща си, а възрастен човек, който работи с деца и очемвидно му е трудно да излезе от тази роля. Защото ние тука не сме деца.  Ако има нужда от информация няма нужда да поучава хората и да ги насочва тенденциозно към желаните отговори и към......секса, например. Да беше попитала, щях да и кажа, че с Юпитер в 8 дом се интересувам от живота след смъртта. На елементарно ниво 8 дом се свързва със секса, но този дом е много по-сложен.

Проявленията са различни , верно е, зависи от много неща, но Хело си е Хело нали знаеш  ;D

Няма нужда от адвокати, струва ми се.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Uran

• 6041
« Отговор #24 -: Януари 21, 2012, 12:26:37 pm »
 Моят е ретро и в съвпад с ретро Уран в 3 дом-везни. Управлява 5, 6 и 9 домове. Не го отчитам като голям бенефик.
Раздаването ми е било винаги по 5 дом- изкуство, деца, любими хора.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #25 -: Януари 21, 2012, 12:36:18 pm »
При мен е в 10ти, първи градуси на Дева. Съвпада по дом с Марс и СЛВ, но пък е във взаимна рецепция с Мерка в 5ти. Всички са ретроградни. Дава ми, но по малко. като цяло, има много сложно проявление, почти неразличимо. Явява се първи съуправител на 3ти дом и втори на 5ти.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

elfidka

• 3129
« Отговор #26 -: Януари 21, 2012, 12:50:30 pm »

Раздаваш ли се в секса?

Вие сте като децата  ;D

Няма нужда от адвокати, струва ми се.

Е, нали съм бъдещ такъв ...  :29:    репетирам
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #27 -: Януари 21, 2012, 01:29:51 pm »
Абе що разваляте хубавия бой със спор?   :tongue2:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Uran

• 6041
« Отговор #28 -: Януари 21, 2012, 01:30:50 pm »
Не е ли редно Юпи да управлява везни?
Хем арт, хем- Темида..

« Отговор #29 -: Януари 21, 2012, 01:50:55 pm »
Юпитер е сложен и проблемен. Където и да се намира винаги дава, дава, ма по някое време и те разделя с това, което ти е сипал, особено по време на тр.Южен възел през него - тогава чистиш, махаш, хвърляш и се и раздаваш, въпроса с какво се раздаваш :)

интересно, същото върши и плутон и ако я свърши преди юпитер,последният какво ще чисти,
е всичките планети ги изкарахте чистачи,много нечистоплътен  човешкият род
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
« Отговор #30 -: Януари 21, 2012, 02:02:11 pm »
Не е ли редно Юпи да управлява везни?
Хем арт, хем- Темида..

Темида е по Сатурн във Везни - строг, но справедлив.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #31 -: Януари 21, 2012, 02:05:15 pm »
Юпитер е сложен и проблемен. Където и да се намира винаги дава, дава, ма по някое време и те разделя с това, което ти е сипал, особено по време на тр.Южен възел през него - тогава чистиш, махаш, хвърляш и се и раздаваш, въпроса с какво се раздаваш :)

интересно, същото върши и плутон и ако я свърши преди юпитер,последният какво ще чисти,

ЮЛВ - кармична отплата, Юпитер - награда, късмет. Има значение кой дом управлява Юпитер. От този дом ще дойде кармичната награда.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Януари 21, 2012, 02:07:56 pm »
Винаги съм се замисляла защо Юпитер го свързват със закона и правосъдието, тази роля изпълнява и Сатурн, нали се свързва с обществените норми. И при доста юпитерианци забелязвам, че се случва да флиртуват със закона и нормите, докато сатурновите типове са доста по-стриктни и изпълнителни в това отношение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #33 -: Януари 21, 2012, 02:10:33 pm »

А според теб, как Индийската астрология работи без Плутон и всичко се получава? Юпитер преди всичко и преди Нептун си управлява Рибите и имено това го прави помощник в разделянето. А аз все пак акцентирах и на факта, че това става най-активно и видимо при транзит на Южен Възел върху него.
Ако ме питаш каква е разликата с Плутон - докато транзита на Юпитер трае една година, то на Плутон времето е 3-4-5, докато се изчисти. Поне така съм си го набутал из мозъчните синапси ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #34 -: Януари 21, 2012, 02:11:03 pm »
Винаги съм се замисляла защо Юпитер го свързват със закона и правосъдието, тази роля изпълнява и Сатурн, нали се свързва с обществените норми. И при доста юпитерианци забелязвам, че се случва да флиртуват със закона и нормите, докато сатурновите типове са доста по-стриктни и изпълнителни в това отношение.

Аз мисля, че тука се допуска съществена грешка.  :-\ Юпитер не управлява закота, а моралните норми и духовенството. Между "закон" и "морал" има огромна разлика. Не зная защо нещата са се смесили с времето. :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Януари 21, 2012, 02:13:37 pm »
Аз мисля, че тука се допуска съществена грешка.  :-\ Юпитер не управлява закота, а моралните норми и духовенството. Между "закон" и "морал" има огромна разлика. Не зная защо нещата са се смесили с времето. :-\

Да, изглежда че впоследствие се е получило това смесване.
В съвременната астрология по 9 дом/Юпитер са и законът, правото, и моралните норми, и религията, вярата, духовенството.

Но в днешни времена законът пази устоите на обществото, не винаги и непременно това означава справедливост.
"Един закон за всички" - това понятие отдавна е деградирало, не съществува - особено в общества, проядени до дъно от корупция.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #36 -: Януари 21, 2012, 02:16:31 pm »
Честит първи сняг!  :aquariuss:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Януари 21, 2012, 02:18:13 pm »
Много хубаво вали, на парцали. Нощем като падне температурата, може и да понатрупа, засега се топи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #38 -: Януари 21, 2012, 02:19:30 pm »
Юпитер в 11дом Близнаци, неаспектиран , ретро и в градус анарета, но пък в взаимна рецепция в Меркурий.Аз съм Стрелец Слънцето ми е в 5дом  в Стрелец.
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Yaya

• 2265
« Отговор #39 -: Януари 21, 2012, 02:20:16 pm »
Лили, това не е ли по 7ми дом? А по 9ти са съдилищата и ефективното правоползване.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер