Здравей Гост

Венера в аспект със Сатурн

• 228 Отговора
  • 34530 Прегледи
Re: Венера в аспект със Сатурн
« Отговор #180 -: Април 22, 2013, 06:17:51 pm »
В натала си имам Венера съвпад Сатурн в козирог и бих казала,че си падам по по-големи от мен партньори,но не и с прекалено голяма разлика във възрастта.Това си го обяснявам с липсата на баща ми в детските си години.Търся стабилност и сериозност във взаимоотношенията си,но в никакъв случай не бих сключила брак по сметка.Никога не съм търсила материалното,а напротив- духовното в една връзка,което май не е много характерно за Венера в козирог  ;D

« Отговор #181 -: Април 22, 2013, 06:37:32 pm »
Да, Венера Сатурн не се развеждат, но не защото много обичат партньорите си, а по Сатурнови причини.

« Отговор #182 -: Април 22, 2013, 07:13:44 pm »
До всички моми! Не се плашете! Разгледах картите на 3 жени с аспект между Венера и Сатурн. И трите са имали брак. Понастоящем 2 от тях са разведени. Едната има Венера тригон Сатурн,другата Венера квадрат Сатурн,третата Венера куинконс Сатурн
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Uran

• 6041
« Отговор #183 -: Април 22, 2013, 07:19:33 pm »
Имам приятелка с квадратура Венера/ Сатурн. Ами, сметки, сметки и ..пак сметки. Мъжът й не може да се отскубне от нея- прави опит да се разведе, но тя сменя плочата- мила, любяща, умоляваща, унижаваща се , добра и т.н. + вменявне на вина, докато поотихнат нещата и пак не вземе да си придава важности, с което желанието му да се разведе не ескалира.
Т. е.- има трайност независимо от цената и за двете страни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #184 -: Април 22, 2013, 07:35:29 pm »
Т. е.- има трайност независимо от цената и за двете страни.

И моите наблюдения са такива.

Имам приятелка със съвпад Слънце/ретро Венера в квадрат със Сатурн (и Марс) в 7 дом.

Брак по сметка не бих казала, по-скоро труден, мъчителен, в голяма степен унизителен за нея. Но не може и да се откопчи от тоя човек. Той също има сатурнясала Венера - в Козирог, в квадрат със Сатурн в 7 дом (и рецепция).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #185 -: Април 22, 2013, 07:46:25 pm »
До всички моми! Не се плашете! Разгледах картите на 3 жени с аспект между Венера и Сатурн. И трите са имали брак. Понастоящем 2 от тях са разведени. Едната има Венера тригон Сатурн,другата Венера квадрат Сатурн,третата Венера куинконс Сатурн

Това много ми хареса, често жените с аспект Венера Сатурн ми приличат на партийни секретари на събрание, така че и този апел така ми прозвуча много по комунистически.

А иначе няма нищо лошо да си стара мома, даже аз лично го намирам за гордост.

« Отговор #186 -: Април 22, 2013, 07:49:15 pm »

Това много ми хареса, често жените с аспект Венера Сатурн ми приличат на партийни секретари на събрание, така че и този апел така ми прозвуча много по комунистически.

А иначе няма нищо лошо да си стара мома, даже аз лично го намирам за гордост.
Харесва ми погледа ти върху нещата!  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #187 -: Април 22, 2013, 07:49:40 pm »
не знам дали е гордост
повечето жени искат ако не мъж, поне деца
в тоя смисъл аспектът може да дава подтиснати инстинкти?

ма да не скочите сега за луната

« Отговор #188 -: Април 22, 2013, 07:58:06 pm »
Дали затова нямам развит майчински инстинкт и не искам да имам деца?

*

Papy

• 4343
« Отговор #189 -: Април 22, 2013, 08:00:00 pm »
Дали затова нямам развит майчински инстинкт и не искам да имам деца?

а представи си, че може със сурогатна майка- тогава ще искаш ли

това съм го чувала и от тригон венера/сатурн
« Последна редакция: Април 22, 2013, 08:04:07 pm от Papy »

« Отговор #190 -: Април 22, 2013, 08:08:44 pm »
Просто не обичам деца...Дано не ме нападнете за това! Все пак и К5 ми е в Козирог...Просто не ги усещам!

*

Papy

• 4343
« Отговор #191 -: Април 22, 2013, 08:16:37 pm »
Просто не обичам деца...Дано не ме нападнете за това! Все пак и К5 ми е в Козирог...Просто не ги усещам!

защо пък да те нападаме
всеки решава какво иска за себе си
аз забравих - омъжена ли беше
не ми отговаряй, ако е твърде лично, идеята ми е, че често сатурновото влияние се проявява и по един друг начин - знаеш каква е цената на истинската отговорност, и затова трудно попадаш в ситуации, в които се изисква, а не си сигурна, че ще можеш да я поемеш

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #192 -: Април 22, 2013, 08:22:52 pm »
Аз за себе си съм открила,че поставям отговорността-сатурн винаги преди удоволствието-венера. И така много съм си ограбила живота.

*

Papy

• 4343
« Отговор #193 -: Април 22, 2013, 08:25:11 pm »
Аз за себе си съм открила,че поставям отговорността-сатурн винаги преди удоволствието-венера. И така много съм си ограбила живота.

да, това е най-кофти проявлението на аспекта, според мен
няма истинска забава за душата

« Отговор #194 -: Април 22, 2013, 08:28:25 pm »

защо пък да те нападаме
всеки решава какво иска за себе си
аз забравих - омъжена ли беше
не ми отговаряй, ако е твърде лично, идеята ми е, че често сатурновото влияние се проявява и по един друг начин - знаеш каква е цената на истинската отговорност, и затова трудно попадаш в ситуации, в които се изисква, а не си сигурна, че ще можеш да я поемеш
Не,не съм омъжена. Но одобрявам идеята за брак! Ами често хората,като чуят че не обичам деца ме нападат. Но това не концерт по желание! Не мога да обичам насила...

« Отговор #195 -: Април 22, 2013, 08:48:05 pm »
По принцип, една жена никога не се пита на колко години е, но Just_a_Dream - на колко години си ;D?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #196 -: Април 22, 2013, 08:56:25 pm »
Ами често хората,като чуят че не обичам деца ме нападат. Но това не концерт по желание!

И ти ли беше с Луна в Рак?  ;D

В интерес на истината и аз не се умилявам, а и с възрастта, ако не си го направил по-рано, все по-ясно осъзнаваш каква голяма отговорност е това, а често и товар. На някои децата им осмислят живота, други намират друг смисъл, извън родителските грижи. Всеки е щастлив по своему или поне се опитва да бъде.

Деца се създават с желание, любов и с човек, когото цениш и уважаваш. Не мога да създам дете само защото "така трябва" - прието е в обществото, очакват го родителите/близките от мен или просто за да "оставя нещо след себе си".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #197 -: Април 22, 2013, 09:02:33 pm »
Да,Лили! С Луна в Рак съм и се радвам,че не съм единствената,която разсъждава така. За съжаление мъжете,с които съм била все искат деца и се притеснявам някой ден да не остана сама заради нежеланието си. Да ми бият шута и да си намерят такава,която ще им роди  ;)

« Отговор #198 -: Април 22, 2013, 09:03:39 pm »
По принцип, една жена никога не се пита на колко години е, но Just_a_Dream - на колко години си ;D?
На 27  :blink:

*

Veselin

• 2737
« Отговор #199 -: Април 22, 2013, 09:05:24 pm »
Деца се създават с желание, любов и с човек, когото цениш и уважаваш. Не мога да създам дете само защото "така трябва" - прието е в обществото, очакват го родителите/близките от мен или просто за да "оставя нещо след себе си".
И аз мисля така. Казвал съм го много пъти и на нашите, но те ми казват, че съм бил глупав и саможив, че така не трябвало да се разсъждава...